Şimdi Ara

ogame puanlama hakkında sorum olacak-?-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ya puanlamadan haberi olan varmı? bulamadım hiçbi yerde rastlamadım ya. maden harcamasına gore die duydum sadece ama kristal kaç deut kaç metal harcaması kaç puan:( kafayı yicem yapıorum gelio ama neye kaç gelio ayarlayıp anlayamadım:@

• OGame Puan ve Puanlama

Puan, OGame'deki en büyük başarı göstergesidir. Hemen herkes puan listesinde olabildiğince yukarıda, mesela ilk 10'da, ilk 100'de ya da en azından ilk 1500'de olmak ister.

Puanlama sistemi gayet basittir:

Harcanan her 1000 metal ve kristal için 1 puan alırsınız.

Ne inşa ederseniz edin, ne araştırırsanız araştırın, bina ve gemi türü farketmez: Her 1000 metal ve kristal 1 puandır.

Bunun tersi de geçerlidir tabi. Gemi yahut savunma gereci kaybederseniz, bina yıkarsanız, onlardan aldığınız puan silinir. Bir koloninizi sildiğinizde de oradan kazandığınız tüm puanı kaybedersiniz.

Puan sıralamasında yükselmek için rakiplerinizden daha hızlı hammadde harcamalısınız. Daha çok hammadde bulmak için de daha çok üretim ve yağma yapmalısınız.

Normal puanlama dışında Filo Sayısı ve Bilimsel Araştırma Kademeleri istatistikleri de vardır. Bunlarda her ilerletilen teknik kademesi ve her inşa edilen gemi için 1 puan alınır. Hangi teknik olduğu, kaçıncı kademe olduğu, hangi geminin yapıldığı önemli değildir.

Son olarak da İttifak Puanlaması görülebilir. Buradaki kural da basittir: İttifakın tüm üyelerinin puanları toplanır, 1000'e bölünür ve ittifak puanına ulaşılır.

Puanların güncellemesi belirli zamanlarda yapılır. Bu güncelleme, eğer sunucuya özel ayarlamalar yoksa genelde 01:00, 09:00 ve 17:00 saatlerindedir.

ogam-tr.com da yazıyor

EK:Üretimden de puan alıyorsunuz unutmayın.

• çok teşekkür ederim ellerinize saglık. hayırlı geceler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeßaSTiaN

OGame Puan ve Puanlama

Puan, OGame'deki en büyük başarı göstergesidir. Hemen herkes puan listesinde olabildiğince yukarıda, mesela ilk 10'da, ilk 100'de ya da en azından ilk 1500'de olmak ister.

Puanlama sistemi gayet basittir:

Harcanan her 1000 metal ve kristal için 1 puan alırsınız.

Ne inşa ederseniz edin, ne araştırırsanız araştırın, bina ve gemi türü farketmez: Her 1000 metal ve kristal 1 puandır.

Bunun tersi de geçerlidir tabi. Gemi yahut savunma gereci kaybederseniz, bina yıkarsanız, onlardan aldığınız puan silinir. Bir koloninizi sildiğinizde de oradan kazandığınız tüm puanı kaybedersiniz.

Puan sıralamasında yükselmek için rakiplerinizden daha hızlı hammadde harcamalısınız. Daha çok hammadde bulmak için de daha çok üretim ve yağma yapmalısınız.

Normal puanlama dışında Filo Sayısı ve Bilimsel Araştırma Kademeleri istatistikleri de vardır. Bunlarda her ilerletilen teknik kademesi ve her inşa edilen gemi için 1 puan alınır. Hangi teknik olduğu, kaçıncı kademe olduğu, hangi geminin yapıldığı önemli değildir.

Son olarak da İttifak Puanlaması görülebilir. Buradaki kural da basittir: İttifakın tüm üyelerinin puanları toplanır, 1000'e bölünür ve ittifak puanına ulaşılır.

Puanların güncellemesi belirli zamanlarda yapılır. Bu güncelleme, eğer sunucuya özel ayarlamalar yoksa genelde 01:00, 09:00 ve 17:00 saatlerindedir.

ogam-tr.com da yazıyor

EK:Üretimden de puan alıyorsunuz unutmayın.

çok saol yararlı bilgiler benim de işime yaradı

• filo basarken puan artisini daha iyi farkedebiliyorsunuz
  • yaw benim aklımada bi şi takıldı mesela bi filo vurdun onun puanını alıyomusun
  • filo daha rahat puan artırır ama madenci olarak çok rahat gelişirsin

vurduğun filonun puanını almazsın onun çöpünü alıp harcayınca puan artarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ogamede puan artısı harcadıgın maden kadardır ama deu hariç
    mesela 1000 metal harcadın 1 puan 1000 kristal harcadın 1 puan
    bazı arkadaslar filo vurunca puan artıyo sanıyorlar yanlıs ne kadar maden o kadar puan(deuj hariç)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.