Şimdi Ara

Ogame Rehberiniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
20.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu topic'te Size uyguladıgım veya ögrendigim bi kaç oyun taktigini anlatıcam umarım işinize yarayacaktır...

1- Oyuna başladıgınızda Bi kere düşüneceksiniz " Bu oyuna ne kdr zaman ayırabilirim diye " Eger zamanınız bolsa bu taktik tam size göre...

Evren yeni açıldı diyelim herkes sırayla başladı 1 solar + 1 metal + 2 metal + 2 solar v.s. v.s. bunlar artık klasik oldu :) Yapacagınız şey şu Yağmacı taktik kafadan KN i açacaksınız komşu gezegenlere saldırıp durcaksınız bunu yaparken puanınızın hemen artmaması için süresi uzun araştırmalara yonelirseniz etrafınızın NOOB larla dolmasını engellersiniz... Akabinde Açacagınız gemiler Casus sonda , Hafif avcı ve agır avcı ve geri donusumcu gemisi . Bunlarla ufak çaplı bir filo kurun İlk başta Büyük nakliye basmayın çünkü yavaşlar ve zaman sizin için çok kıymetli. Kesinlikle Kruvazör basmıcaksınız , direk komutaya çıkacaksınız çünkü kruvazör oyun başında çok çok gereksiz bir gemi gd bastıgınız için saldırılarda gemiler dusse bile çöpü toplayıp kumulatif kar a ulaşabileceksiniz... ilk 20 günde bu taktikle komuta açılır ;) İleri ki 20 günde ve oyunun takip eden 1 ayında filo basmaya başlıcaksınız bu arada Sıranız tahmini [ buraya dikkat ] ilk 50 olur Komutaları tek tek basarken hataya düşmeyin sakın ; Komuta güçlü bir gemi ama tek başına bir kuvvet arzetmez yanına Hafif avcılar koydugunuzda Gerçekten süper bir güç elde edersiniz Örneklendirmek gerekirse oyun basında 300 Komuta basacagınıza 150 komuta ve 1000-1500 hafif avcı basmanız 300 komuta basan bir oyuncuyu kolaylıkla bertaraf etmenizi ayrıca Evren rekoru kırabilme şansınızı arttırır... Not : Denenmiştir Evren rekoru kırılmıştır... Maden kademeleriniz ilk 1 ay çok çok kötü olacaktır çünkü elde avuçta ne varsa Filoya bağladınız , ileriki dönemde artık elinizde 300 kdr komuta ve 2500-3000 kdr da hafif avcı oldugunda yapacagınız şey kolonileri geliştirmek Öncelikle 200 ve üstü alanlarda gezegenler bulmak ki bunun şartı 4-5-6. sıralardan gezegen seçmektir Bu şekilde 1 ana gezegen + 6 sömurge yi geliştireceksiniz tahmini olarak ana gezegen seviyeniz 22 metal - 20 kristal - 17 deut - 20 solar olacak sömlerinizde asgari 19 metal 17 kristal 14 deut 17-18 solar olabilir... Şimdi burda bir çok arkadasın düştüğü bir yanılgı var kesinlikle solar enerji binasını yukseltmeyin yani şöyle diyelim 22 solar enerji binasını ancak 70-80k puana geldiginizde basacaksınız diger enerji ihtiyacınızı Solar uydular saglayacak yaklaşık 80-100 tane basmanız şiddetle önerilir bölece arta kalan madenle filonuzun gücüne güç katacak etrafınızda sonda dahi atılmaktan korkulan birisi haline geleceksiniz... Ve oyunun ikinci ayı dolmadan tahmini sıranız ilk 3 tür eğer şansınız yaver gitmişse lider + bayada bi puan farkı açmış olursunuz... 100k puandan sonra artık yanlızsınız oyun sizin taktik sizin filonuzu basacaksınız yolunuza devam edeceksiniz Etrafınızda ki AY ları kiralıcak galaksi galaksi dolaşacak av arayacaksınız ve neden tüm sömürge haklarını doldurmadıgımızda burda ortaya cıkıyor çünkü sizin galaksi galaksi av peşinde koşabilmeniz için 2 tane boş sömurge hakkınız olması lazım yani birini yollıcaksınız oraya taşınıp digerini patlatıcaksınız böle böle ilerleyeceksiniz...

Evet taktik bu Bu taktigi bana M İ R isimli Ogame.com.tr de isim yapmış bir arkadaştan ögrendim kendisi 6. ve 18. evrenlerde Lider olmuş uzun süre açık ara fark açmış birisi

2- Madenci taktigi ; Burda taktik şu oyun basında gene nakliye gemisini açacaksınız belli bir süre yagma yapacaksınız ama savas gemisi basmanıza gerek yok bir kaç hafif avcı bulundurmanız yeter kesinlikle savunma + gemi basmıyoruz ... Gelen madeni hemen maden kademelerine harcayarak üretimi arttıracaksınız Bi an önce bulundugunuz sistemde ki butun boş gezegenlere yerleşip karınca misali Küçük nakliyelerle malları ana gezegene taşıyacak ordanda ihtiyaca göre harcayacaksınız Dogrusunu sölemek gerekirse bu taktik sizi yukarılara taşımaz ama 2 ay dolmadan günlük üretiminiz 2M olacak ki bu seferde filo vurmadan hergun 2000 puan artacaksınız bu sizi ilk 100 e sokmaya yetecek saldırı alma derdiniz olmayacak cunku dalıpta alabilecek hiç birşeyleri olmayacak diger oyuncuların... Bu taktik kafa dinlemek isteyen sakin oyuncular için birebir Eger bir gün ogameden bıkacak olursam son oyunum madenci taktigi olacak 1500-2000 tane kücük nakliye gemisi 5000-10000 de casus sonda ile yagmalıcam etrafı Bu taktikte gerçekten kayda degerdir...

Evet benim örnek verebilecegim taktikler bunlar... Birinde doyumsuz bir filo avlama hisse ve üst sıralarda bulunmanın gururu var ama çok zahmetli çok zorlayıcı bir taktik... Digerinde sakince yavaş yavaş üst sıralara gelme var ama ikisinde de oyunun tadı çok farklı...

Sonuç olarak bu bir oyun herkes istedigi şekilde zevk alabilir ama dediğim gibi bu 2 taktik uygulayanlar tarafından sonuca gidilmiş kabul gören takdiklerdir Ancak şu var Her iki takdikte de şans + sıralama çok önemli hangi şeyi ne zmn yapacagınızı bileceksiniz... İlk takdikte maden kademesini ne zmn bırakacagınızı he zmn komuta gorevlerine gececeginizi iyi ayarlamassanız sonuc sizi 2-3 hafta geriye atabilir o zmn da yandı gülüm keten helva...

Umarım yeni başlayan yada başlamaya karar veren arkadaşlara ışık olabilmişizdir hepinize iyi oyunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 3 Mart 2006; 6:22:25 >

• ellerine saglık
  • Yararlı bilgiler, bir süreliğine üst konu olmuştur...

Ayrıca üzerine eklemeler yaparsan, ayrıntıları eklersen güzel olabilr bu topic...
  • güzel çalışma yakışır kalsın üst konu olarak
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan_

up

ulen kaan_ goptum üst konu olmuş up yapıon daha nereye çıkacak bi üst konuya falan çıkarmaya çalışıyon herlade

• quote:

Orjinalden alıntı: rapper_07

quote:

up

ulen kaan_ goptum üst konu olmuş up yapıon daha nereye çıkacak bi üst konuya falan çıkarmaya çalışıyon herlade

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #### Pokemon Crater Rehberi ####
    18 yıl önce açıldı
    ...:::OMERTA OYUN REHBERİ:::...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LEnnn KAynatmayın topici İnsanlar okusun ögrensin UP muş ne up u la ne up u hayırsız
  • quote:

Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

quote:

Orjinalden alıntı: rapper_07

quote:

up

• güzel olmus ellerine saglik.
  • bilgiler için sağol ellerine sağlık..
  • UP

• quote:

UP

• bu sömürgeciliği nasıl yapacağız
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafayilmaz

bu sömürgeciliği nasıl yapacağız

bir tane koloni gemisi yap, ondan sonra o gemiyi güneş sistemindeki boş bir koordinata sömürgeleştimek görevi ile gönder. koloni gemin ilgili koordinata ulaşınca nur topu gibi bir sömürgen olur
  • bir tavsiye de benden.Eger 1 ay oynayip birakmayacaksaniz aldiginiz sömürgelerin alanlarinin 180dan büyük olmasina dikkat edin.140dan küçük olanlari hiç beklemeden terkedin...

Birde bu oyunda yükselmek ve ilk 10a girmek(oyuna 2 hafta sonra başlayip ilk 10a girmiş biri olarak söylüyorum) asla zor degil.Sadece bolca zaman ayırmak ve yagmaciligi artirmak gerek.En risksiz ve kolay yağmacılık yanında (i) işareti belirmiş inaktif oyunculara yapacağınız yağmadır.
    Bunun için hızlı gemilere ihtiyacınız olacak.Oyun başında hantal ve yavaş gemiler olarak tanıdığınız ve büyük nakliyenin çıkması ile bir kenara ittiğiniz küçük nakliyeler burada devreye giriyor.Çünkü impulsu 5 ve üstü bir degere çıkardığınızda göreceksiniz ki küçük nakliyeler en hızlı gemileriniz olmuş !
    Yeni (i) olmuş arkadaşlar artık sizi bekliyor.Gece Saat 1'de yeni (i)ler açılır.Eger küçük nakliyeniz bol ve impulsunuz yüksekse kimse sizden önce yetişemez yeni (i)'lere...
    Sadece bu mu? Tabi ki hayır.Etrafınızda bulunan eski (i)'lere biriken madeni dikkate alarak gün boyu (1 geegene 3den fazla olmamak şartı ile) saldırın.Az çok demeyin gemilerinizi asla gezegende tutmayin...
    Tabi şunu da unutmamak lazım ne kadar çok gemi gönderirseniz o kadar çok mal yağmalayabileceksiniz.Bunun için Bilgisayar tekniğinizi 10'a kadar yükseltin.(10dan sonrası çok pahalı.şimdilik gerek yok.ilerde yükseltirsiniz).Böylece nanit vs gibi ilerde çok ihtiyacınız olacak bina ve bazı araştırmalarında önünü açmış olacaksınız...
    Filonun acelesi yok bunu unutmayın.Elbette siz yükselirken sıranızla beraber büyüyen bir filonuz olsun ama tersaneyi günlerce meşgul etmeyin.Maden kademelerinin önemini ilerde filo bulamadıgınız günlerde anlayacaksınız...
    Filo basmak için esas NANİT'tir.Nanit binasını filo basmaya başlamadan önce geliştirmelisiniz.Böylece her nanit kademesinde gemilerinizin tersaneden çıkması için geçen süre yarıya inecektir.Örn nanit yok iken 50dk çıkan bir gemi nanit 1de 25, nanit 2de 12,5 , nanit3de 6,25 dakikada çıkacaktır.Hızlı gelişim için Nanitin önemini anlatmaya bu örnek yeter sanırım..

Gereksiz araştırmalardan kaçının.Lazer iyon vs..Bunları size lazım olan kademenin üzerine çıkarmayın.Tabi sizin için gerekliliğini de savunma basıp basmayacagınız belirleyecektir.Benim tavsiyem asla savunma basmayın.Her gezegeninize basacagınız 3 hafif lazer sizi sonda saldırılarından korumaya yetecektir.Fazlası zarar.

Ben bu şekilde geliştim ve etrafımdakilerin bana tepkisi şu oldu :"Senin bu hızla gelişmen imkansız.Kaç tane multin var?"
    Bana bunları söyleyenler zamanında bana artislik yapan,rahat bırakmayan elemanlar.Tabi sonraları sonda bile atamaz oldular.Kendilerine günde en az 20 kez sonda atmama rağmen...

He bu arada multi yapmayı denemeyin.
    Multi yapılmadan oynayınca oyun çooook daha güzel.Bunu bilin.Sıranız önemli degil oynadığınız oyundan zevk alın yeter...

Şimdilik bu kadar söyleyeyim.devamı gelir ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xf -- 21 Eylül 2006; 1:28:22 >

• ben bu oyunda bina arştırma falan biliomda saldırdığında nası saldırılı yo sölermisiniz ekranda saldırdın miı yazıo lütfen en kısa sürede cevap verin
  • bu oyun 5-6 aydan sonra acayıp sıkıyor sabredene helal :)
  • tetikci 19 da ne yaptılar sana oyle beee 24 e mi kactin simdi.....

hakket yaa bu batırdıgın kacıncı hesap oyle biz saysını unuttuk sen hatırlıyor musun....

yazık oldu beee hesabı tam devrederken olmusss tuhhh
    dostum madem devredeceksin filoyu ve malları niye yerde birakırsın iste simdi boyle forumlarda madara olursun
    yazık o hesaplardaki emeklere...
  • Aylar sonra yeniden başladım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.