Şimdi Ara

>>> OGG Mİ MP3 MÜ? <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR FORUMLARI İNCELEDİM BAZI YAZILARDA OGG OLAN MÜZİK DOSYALARININ MP3 LE AYNI KALİTEDE OLDUĞU FAKAT MP3 ÜN YARISI KADAR YER KAPLADIĞINI OKUYUNCA BENDE TELEFONUMDAKİ MP3 PLAYERİ SİLDİM (PARDON BÜYÜK YAZIYORMUŞUM) vesselam baya bi araştırma sonucuda mp3 lerimi ogg ye çevirdim fakat bir baktım ki kapladığı ebat aynı hiçbir farkı yok

1- şimdi size sorum mp3 mü daha kullanışlı ogg mi
    2- ogg yi nasıl küçültecez eğer küçülmüyosa bi anlamı kalmıyor çünki
    3- ogg kabuk muhabbeti nedir?
    4- burda benim anlayamadığım kavramlar var bunlar nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 24 Mart 2005, 21:05:18 >

• ewet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum hiç kullanan yokmu?
  • download.com adresine gir orda mp3 cutter joiner diye arattır ve programı yükle.programı kur bilgisayara ok.sonra register kısmına gel şunları yaz name bölümüne; IUDT6-BX1
    sn bölümüne; 159462430 gir program tam sürüm olsun.orda mp3ünü ister oggye ister wava ister wma ya çevir.ogg mp3ten kaliteli değildir ama ses kalitesi olarak ona biraz yakındır.mp3 boyutunu küçültür doğrudur.ben mp3 kullanmanı tavsiye ederim..
  • www.vorbis.com diyerek söze başlayabilirim...
    Burada What is OGG bağlantısına tıklarsak sanırım pek çok sorumuzu cevaplayacaktır.
    OGG diğer MP3 codeclerinden daha yüksek bir sıkıştırma veya kalite vaadediyor.
    Fakat burada şunu belirtmekte fayda var piyasada bunu vaadeden pek çok codec var.
    OGG ve VORBIS kayıplı sıkıştırma yapan bir codec buna rağmen yüksek kaliteli ses verisini daha başarılı sıkıştırdığından tercih sebebi.
    Düşük kalitelerde VQF ve mp3pro mucizeler yaratabiliyor. mp3pro codeci -http://www.mp3prozone.com/ - ile düşük kaliteli (64-128bit) sıkıştırmayı oldukça iyi yapıyor ve boyutu oldukça küçültüyor.

Eğer kayıpsız Ses sıkıştırma tercih edilirse FLAC(Free Loseless Audio Codec) , MAC(Monkey's Audio Codec) tercih edilebilir. Burada yapılan Alman icadı EAC(Exact Audio Copy) programı ile verileştirilen (normalde diskin üzerindeki verinin birebir 1 ve 0 lar ile dinlenebilir dosyalar haline getirilmesi) sesin yukarıda adı geçen programlarla kayıpsız olarak sıkıştırılması.

Çok önemli bir konu... Bilgisi olanlar daha güzel eklemeler yapabilir.
    Benden şimdilik bu kadar...
    -EDIT-
    Bazı linkleride buradan vereyim
    http://flac.sourceforge.net/
    http://www.monkeysaudio.com/
    vqf yamahanın geliştirdiği bir codec idi fakat desteğini çekmiş gibi görünüyor doğru dürüst bir site bulamadım, vqf ile ilgili direkt bir site var fakat kapalı bilgi için bunuda vereyim...
    www.yamaha-xg.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 24 Mart 2005, 23:12:02 >

• EN BABASI OGG BENCE MP3 ARTIK OGG NIN YANINDA SÖNÜK KALIYO AZ BOYUTTA YÜKSEK KALİTE BAŞKA NE DİYİM BENCE OGG
  • ogg 6630 da nasil calisi bilen varni?
  • eğer kalite aynı boyut daha az ise tabiki OGG
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba flac çalar mı ?
    11 yıl önce açıldı
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ogg gerçekten daha kaliteli ve tam yarısı kadar yer kaplıyor mp3 ün ama işte herşey popülaritede bitiyor
  • Peki ogg hangi telefonlar tarafından destekleniyor biliyor musunuz ?
  • acaba beta player bunu destekler mi?
  • OGG benim izlenimlerime göre mp3'ten daha kaliteli ve az yer kaplıyor.
    S60 platformundaki telefonlarda ogg player tarafından bu uzantıya sahip müzik dosyalarını
    açabilirsiniz. Ben SX1'de kullanıyorum oldukça başarılı..
  • mp3-pro için de aynı şeyleri düşünüyordum, ses iki ayrı frekans aralığında ayrı ayrı encode edildiği için dosya boyutu çok küçülüyor ve ses gerçekten iyi, ben de en yüksek boyutlar olan 80 ve 96Kbps kullanıyordum.
    Ama şimdilik hiçbirşey MP3ün yerini tutmuyor. Dosyalarınızla sonra heryerde uyumsuzluk yaşıyorsunuz (ses kalitesi çok çok düşük oluyor)
  • bence mp3 ogg müzikdeki bazı ayrıntıları atlıyor.
  • bilgisayarda kullancaksam tabiki mp3 ama sx1'ime yüklerken ogg formatına çeviriyorum ve gerçekten mp3le aynı kalitede gibi geliyor,kulakla ayırt edecek kadar bir fark göremedim ama boyutu yarısı kadardı,mp3leri sildim şimdi 120 tane ogg var cebimde ve çok süpeeerr
  • ogg playerla ogg converter ı nerden bulabiliriz
  • Mp3 128 kbitte cd kalitesinde yada yakın çalarken OGG 64 Kbitte cd kalitesine yakın ses veriyor yani sen OGG'yi 128 kbit değilde 64 kbit yaparsan aynı kalitede ama yarı boyutunda dosya elde etmiş olursun bunun için çok program var ama benwww.dbpoweramp.com daki dbpoeramp programını kullanıyorum kullanışlı bir program...
  • wma da mp3 den daha küşçük ama aynı kalitede... hem de daha yaygın...
  • ben mpx200 kullanıyorum.. betaplayer ogg açıyor.. gerçekten de çok kaliteli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan_ok

acaba beta player bunu destekler mi?

Ewet
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

ogg gerçekten daha kaliteli ve tam yarısı kadar yer kaplıyor mp3 ün ama işte herşey popülaritede bitiyor

red ngagede çalışıyor mu ogg denedin mi? varsa programı söylesene
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.