Şimdi Ara

Oğluma bulduğum isim sizce nasıl arkadaşlar, genç nesil olarak fikriniz önemli KİMLİK SS GELDİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
3
Favori
46.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    doktor kutay doktor kutay, lütfen ameliyat haneye !

ama mesela kutay usta olmuyo. amele olursa hoş karşılanmaz.

öğretim görevlisi de olabilir kutayhoca boşluğa bile basamadım o kadar yakışmış

pilot kutay olmuyo ama.

mesela boş gezen adam ismi de olabilir öğneğin pompacı kutay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefilotu -- 26 Temmuz 2014; 14:48:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Arkadaşlar 4 ay sonra oğlum doğucak isim konusunda fikrinizi almak istiyorum.

Kutay ismi sizce nasıl.

İsim bulmakta çok zorlanıyoruz.

Bütün bulduğumuz isimlere bir kulp takılıyor. bu isim hafif şu isim kız ismi gibi öbür isim bir topluluğun simgesi haline gelmiş vs. vs.

Çok zor olmayan ama herhangi bir kitleyi temsil etmeyen veya çocuğa sorumluluk yüklemicek bir isim olarak bunu bulduk.

Örneğin Yiğit isminin çocuğumuzun biraz çelimsiz bir çocuk olması durumunda çelişkiye düşebileceği çocuğu zor durumda bırakabileceği gibi.

Kutay'la ilgili ne düşünüyorsunuz.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam Kutay ne ya ilerde Kutaygu Bilig diye dalga geçerler sen en iyisi Adem koy kendi adım diye diyorum :) Adem adam demek çocuğunda adam gibi olur, isim çok önemli. Gidip çocuğa anlamını fazla kimsenin bilmediği toplumda az hatta hiç kullanılmayan bir isim koyarsanız çocuk asosyal olabilir.

• Okan , Koray , Baran ?
  • bence de Kutay pek güzel bir tercih değil,
    Kemal , Mustafa ya da Efe isimleri daha güzel bence
    özellikle Kemal isimdeki tanıdıklarım genelde daha olgun ve zeki oluyorlar ama size kalmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nehir ^

bence de Kutay pek güzel bir tercih değil,
    Kemal , Mustafa ya da Efe isimleri daha güzel bence
    özellikle Kemal isimdeki tanıdıklarım genelde daha olgun ve zeki oluyorlar ama size kalmış :)

Mustafa olmaz. Muhammed'in ikinci ismi. Atatürk boşuna nüfusundan kaldırmadı o ismi.
    quote:

Orijinalden alıntı: RedBearded

Peygamberlerden birinin ismini koy. Öldüğünde faydası olur. Çünkü biri cehenneme düşse bile ordan ilk çıkanlar ismi Peygamber ismi olanlardır
    Edit: Sahihtir. Uydurma bişey söylemiyorum.

Hayatınız uydurma la sizin. Görülmeyen ve duyulmayan şeyler üzerine kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 26 Temmuz 2014; 15:34:54 >

• onur89tr kullanıcısına yanıt
    Senin hayatın uydurma haberin yok Sen körsen sağırsan ben sana daha ne yapayım bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zencefilotu

doktor ismi gibi.
    doktor kutay doktor kutay, lütfen ameliyat haneye !

ama mesela kutay usta olmuyo. amele olursa hoş karşılanmaz.

öğretim görevlisi de olabilir kutayhoca boşluğa bile basamadım o kadar yakışmış

pilot kutay olmuyo ama.

mesela boş gezen adam ismi de olabilir öğneğin pompacı kutay

benzetmeler güzel olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    kutay güzel de çift isim yapıştır. seçip beğenip kullanır. Kutay Efe
  • quote:

Semih mümkün değil koymam 2 tane semih diye arkadaşım vardı ikiside biraz yumoşumsuydu.

senin adın ne güzelse koyabilirim

Harbiden benim de Semih diye orta okuldan yumoş mu yumoş bir arkadaşım vardı. Onur da konabilir mesela. Ama Onur diye de bir yumoş var tanıdıklarımdan.
  • Benim kızım oldu, erkek olsa idi ismini;

Agah Levent koyacaktık.
  • Barış, Engin, Poyraz( poyraz değişik bir isim), Berat olabilir benim adım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediye Kafa Atan Fare

Hocam isterseniz Ağabey koyabilirsiniz. Benim adım da Ağabey insanlar başta garipsese de sonradan alışıyorlar. Ayrıca Dünyada en fazla 15- 20 kişide vardır, böylece çocuğa hava da katar.

mahalledeki çocuklar ağabey ağabey diye seslenir
  • ®ed ® kullanıcısına yanıt
    senin gibi boş yorum yapanlar olduğundan 11 sayfa oldu..
  • quote:

Arkadaşlar 4 ay sonra oğlum doğucak isim konusunda fikrinizi almak istiyorum.

Kutay ismi sizce nasıl.

İsim bulmakta çok zorlanıyoruz.

Bütün bulduğumuz isimlere bir kulp takılıyor. bu isim hafif şu isim kız ismi gibi öbür isim bir topluluğun simgesi haline gelmiş vs. vs.

Çok zor olmayan ama herhangi bir kitleyi temsil etmeyen veya çocuğa sorumluluk yüklemicek bir isim olarak bunu bulduk.

Örneğin Yiğit isminin çocuğumuzun biraz çelimsiz bir çocuk olması durumunda çelişkiye düşebileceği çocuğu zor durumda bırakabileceği gibi.

Kutay'la ilgili ne düşünüyorsunuz.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

mânâsı ne imiş, buna binaen mi koymayı düşündünüz? isim mühimdir, mesela yiğit koyarsanız çelimsiz olsa dahi yiğitlik ile çelimsizliğin alakası yok, derdiniz çelim ise her bunyeye göre bir savunma sporu vardır ve o minvalde eğitime tabi tutarsınız, çocuğunuz 'çelimli' olur.

açıkçası çocuk sizin. en başta niçin elalem ne der diye düşündüğünüze bir bakın. şimdiden çocuğunuzun ismini koyarken bunu düşünüyorsanız ilerde çocuğunuzun yetisme sürecinde de insanların dedikleri sizi etkiler ki bu çocuğunuzun ismine değil, direkt çocuğunuza takılan kulp olur. insanlar kulp takmaktan vazgecmeyecekler; taa ki siz onlara buna cüret ettikleri vakit hadlerini bildirene kadar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kekurukakakiri koy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakma da bu soru biraz mantıksız olmuş, şimdiki nesilin kıstasına göre isim arayışındasın ama senin çocuk şimdiki neslin yaşına geldiğinde şimdiki neslin isimleri,davranışları,beğenileri ona geri kafalı gelecek.
    nesil farkına bu kadar önem veriyorsan 2-3 tane isim takın kullanma tercihini ona bırakın :)

ayrıca bu sayfadan örnekler bulabilirsin.
    http://www.isimarsivi.com/isimler/k.html?cinsiyet=Erkek&koken=T%C3%BCrk%C3%A7e
  • KAYRA GÜZEL Bİ İSİM ERKEK İÇİN BENCE
  • bence deniz veya egemen olabilir güzel isimler
  • Ben ikinci isim olarak Tigris koyacağım.
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    Hayirdir kardesim sikintin nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.