Sürekli pilav,makarna,çorba,patates kızartması,sucuklu yumurta sıktı artık.Sürekli dışardan yemek de maddi olarak zor takdir edersiniz.Öğrenciler için uygun pratik ve kolay yemekler biliyorsanız paylaşalım.öğrenci arkadaşlarımız için faydalı olur.mesela çıtır pane ve gözleme çok iyi oluyor.
makarna+hazır makarna sosu.. 10dk da hazır..
quote:
Orijinalden alıntı: inanmayan denesin
makarna+hazır makarna sosu.. 10dk da hazır..
dostum makarna sıktı artık ya.domates soslu makarna yoğurtlu makarna o makarna bu makarna
donmuş pizza
Pizza yapmayı öğrenin hem ucuz hemde süper oluyo forumdada konusu vardı zaten elleri dert görmesin o arkadasın
maklube
makarnanın yanına çok güzel sulu yemek ucuz ve pratik
ben kızartma işlemini yapmıyodum ama kızartıp da yapılabiliyo uğraşmak istemezseniz kızartmadan direk soganları kavurduktan sonra patatesleri atın ve sıcak su ekleyin eğer pişmezse yemek suyunu çekmişse tekrar su ekleyin ek su ilave ederseniz salça da ekleyin salçası azalır.. paranız varsa et de ekleyin hazır inegöl köfteler var 3 tl olanlar biz onlardan atıyoduk içine çok güzel oluyodu
Malzemeler : 5 adet orta boy patates 1 baş kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 – 1,5 yemek salça , sıvı yağ , tuz Sade Patates Yemeği Tarifi , Nasıl yapılır : patatesleri soyup , yıkadıktan sonra kızgın yağda hafif kızartalım. Kızartılan patatesleri kağıt havlu ile fazla yağlarını çektirelim. Sonra soğan ve yeşil biberi sıvı yağda hafif kavuralım. salçayı ekleyelim. kavuralım. Tuzunu atalım ve patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Pişirelim. Ön pişirme işlemi yapılmış olduğundan dolayı patates yemeği yaklaşık 15 – 20 dakika sonra pişecektir. Ocağın altını kapatıp yemeğin suyunun lezzetinin patateslerin içine geçmesini sağlamak için demlenmeye bırakalım.. sade patates yemeği yapımı sebze yemekleri içinde en kolay patates yemeği ve pratik ev yemekleri tariflerindendir…..
Pizza yapmayı öğrenin hem ucuz hemde süper oluyo forumdada konusu vardı zaten elleri dert görmesin o arkadasın
hocam ona davlumbaz fırın lazım değil mi? normal fırında oluyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: martinist
makarnanın yanına çok güzel sulu yemek ucuz ve pratik
ben kızartma işlemini yapmıyodum ama kızartıp da yapılabiliyo uğraşmak istemezseniz kızartmadan direk soganları kavurduktan sonra patatesleri atın ve sıcak su ekleyin eğer pişmezse yemek suyunu çekmişse tekrar su ekleyin ek su ilave ederseniz salça da ekleyin salçası azalır.. paranız varsa et de ekleyin hazır inegöl köfteler var 3 tl olanlar biz onlardan atıyoduk içine çok güzel oluyodu
Malzemeler : 5 adet orta boy patates 1 baş kuru soğan 1 adet yeşil biber 1 – 1,5 yemek salça , sıvı yağ , tuz Sade Patates Yemeği Tarifi , Nasıl yapılır : patatesleri soyup , yıkadıktan sonra kızgın yağda hafif kızartalım. Kızartılan patatesleri kağıt havlu ile fazla yağlarını çektirelim. Sonra soğan ve yeşil biberi sıvı yağda hafif kavuralım. salçayı ekleyelim. kavuralım. Tuzunu atalım ve patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım. Pişirelim. Ön pişirme işlemi yapılmış olduğundan dolayı patates yemeği yaklaşık 15 – 20 dakika sonra pişecektir. Ocağın altını kapatıp yemeğin suyunun lezzetinin patateslerin içine geçmesini sağlamak için demlenmeye bırakalım.. sade patates yemeği yapımı sebze yemekleri içinde en kolay patates yemeği ve pratik ev yemekleri tariflerindendir…..
sağol dostum emek vermişsin
bence en kolayı sote yapmak.soğan-biber-domatesleri sırası ile kavur yağda,etleride başka bi tavada yap yalnız yağ kullanma kendi yağı ve suyu ile pişsin sonra aynı tencereye boşalt,bi 4-5 dakikada tadları iyice karışsın bu kadar
Pilavüstü bilgisayar
Kabak yemeği yapın... Gayet kolay olur...
2 tane kabak 1 tane kurusoğan yağ 3 tane domates 3 4 diş sarımsak 3 4 tane tatlı biber Tuz karabiber...
Kabakları soy küp küp doğra bi köşede dursun.... Tencereye al şöyle çeyrek yağ bardağı kadar... İçine soğan rendele ... Soğanlar biraz sararıncaya kadar kavur. Sonra içine doğranmış biberleri ilave et... Onlarda biraz kavrulsun... Sonra küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekle... Domatesler biraz kendinden geçsin suyunu versin... En son kabakları ekle... Biraz karıştır kısık ateşte bir 5 dk kavrulsun... Oda suyunu versin hafiften. Sonra İsteğine göre göz kararı sıcak su ekle tencerenin kapağını kapat bırak sonra 30 40 dk ya hazır olur mis gibi yemek... Ara ara git başına bak suyu bittiyse su ekle ki dibi tutmasın...
Arkadaşım bende sen gibiydim... Makarna yemekten tipim makarnaya dönmüştü.. Sonra öğrendim yemek yapmasını sana bişey diyim mi en son ne zaman makarna yedik hatırlamıyorum...Karnıyarık börek falan öğrendim valla ...
2. tarif karnıyarık gözün korkmasın çok basittir.
Kaç tane yapacaksan ona göre patlıcan al... Patlıcanları yıka aralıklı soy 10 - 15 cm arası parçalara böl... Bir tencereye yağ koy kızdır... Kızgın yağda kızart patlıcanları ama öle kızartma gibi değil... Şöyle hafif kahverengi olucak .. Patlıcan yumuşacak şekilde... Kızarttıktan sonra onları ayrı tencereye al... Onlar bi köşede dursun... Sonra bi tavaya yağ koy az bişey içine soğan rendele biraz kavur sararıncaya kadar... Sonra doğranmış biberleri ekle... Sonra varsa kıyma (öğrenci evinde olmayabilir kendimizden biliyorum:D)at içine soğan biber ve kıymayı iyice kavur.... Böle kırmızılık kalmasın kıymada. en son domatesleri üzerine ekle (ister rendele ister küp küp doğra) Domatesler suyunu çekene kadar pişir... Sonra patlıcanların ortasından fazla kenarlara varmayacak şekilde yarık aç.. Tavsiyem kaşığı kullan böle hafifçe bir kuş yuvası gibi aç orayı... Bu kıyma harcını doldur böle dışarı taşmayacak şekilde..... Sonra sıcak suyu ekle tencereye unutma sakın patlıcanların üzerini kaplamasın su... Aralarından görünecek kadar.... Sonra kapat altını orta ateşte 20 30 dk bişey...:D
Börek yapsana arkadaşım 20 dakkada yap sür fırına
tavuk sote yap abi. çok süper oluyo.
Hmm. aklıma gelmişken bu akşam yapayım.
Aynen tavuk sote yapımı çok kolay, ben vaktinde hep internetten baka baka öğrenmiştim. Pilav üstüne koy, yanına bir salata çek oh misss.
quote:
Orijinalden alıntı: QuestionMark
Börek yapsana arkadaşım 20 dakkada yap sür fırına
Belki fırın yoktur... Gözlemede güzel olur.... Yada sigara böreği...
Bak anlatayım... yufkacıdan 2 3 tane yufka al... Tahminim yarım kilo yapar o işte... Onu düz temiz bir yere ser gözleme tarzı bişey diyorsan 3 e 4 e böl yufkayı artı şeklinde...Sonra içine beyaz peyniri yay... hafif bi katman olsun... Kenarlara fazla gelmesin.... Sonra katla yufkayı... elini hafif ıslak kenarlara bastırarak katla... Sonra geniş tavlayı çok hafif yağla... At üstüne kısık ateşte çevire çevire pişir... Yufkalar hafif kahverengi turuncu renge gelinceye kadar pişir... her bi tarafı 2 3 dk pişir sonra çevir ki yanmasın.
bizim yaptığımız yemekler ; sabah peynir,zeytin,salam,reçel,tereyağ,yumurta haşlanmış yada sucuklu öğlen kafana göre akşamları zaten saat 6'da üniversitede yemek veriyorlar oranın yemeği doyurucu 4 çeşit ve güzel oluyor fiyatı 2 lira geceleri ise duruma göre hazır çorba,makarna,menemen tarzı yapcak bişey yok bunlar sadece
annem börek , kek , gibi gıdaları hazırlıyıp kargo ile gönderiyor birde onları yiyoruz diğer arkadasımın anneside zaten bize otobüsle 3 saat uzaklıkda onun annesi gelıyor 2,3 haftada bir oda yemek yapıyor zaten yaptıgı yemekler rahat 10gün idare ediyor zaten ev tuttuysanız bi tane kız arkadasın olcak gelecek yemek felan yapacak mesela benım bir arkadasım var mesut hatta oda burada takılıyor kız arkadası gelıyor yemek felan yapıyor bizide cagırıyor tabi cocugun elı kirlenmıyor herseyi kız arkadası halledıyor bi tane kız bende bulucam yapsın işi ne (liseli ergenler abazalığa vurmassa yazıklarımı sevinirim . . . biz o zevki tattık )
quote:
Orijinalden alıntı: The_GodFather. (liseli ergenler abazalığa vurmassa yazıklarımı sevinirim . . . biz o zevki tattık )
kardeş ellerin dert görmesin ya nedir bu liseli kabusu
dostum ucuza bezelye,nohut bamya vb. konservelerden yığ eve,konserveden döküp yemek yaparsın direk.ben öyle yapıyorum.
Nohut-fasulye-yeşil fasulye-fırında tavuk-fırında tava-yumurtalı patates-sulu patates vs diye uzar gider.
Bunların çoğunun yanına pilav yakışır.
Fırında tavuk ve fırında tava gerçekten basit. İlkini yapmak için tavuğu baharatlayıp tepsiye koyun kızarsın.
Fırında tavayı yapmak için tepsinin ve tavuğun miktarına göre salça-domates-biber-sarımsak-ve baharat çeşitlerini ayarlayın. ( pul biber kara biber kekik tuz vs). Sonra tavuklar en alta, onun üzerinede sarımsak biber ve domatesi güzel bir şekilde dizin.
Knorr hazır çorba çeşitleri gibi hızlı ve hazır, pişirme bilgisi istemeyen var mı bildikleriniz?