Şimdi Ara

Öğrenci Evi Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2+1 eve çıkmayı düşünüyoruz. Yurda çıkarsam aylık 950 vericem sadece yurda. (akşam yemeği dahil bu arada). Ama eğer daha uyguna gelirse aylık bazda 2+1 eve çıkabiliriz arkadaşla. Yalnız fatura ne gelir ne kadar harcarız kestiremiyorum. Çıkarsak eşyalı eve çıkarız. Akşam yemeğini de okulda hallederiz. Eve fazla yemek masrafı da çıkmaz. Fikri olan varsa ne kadara mal olur bu ev işi bize kişi başı.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..

• Paranıza yazık gidin evi olan bi arkadas bulun. Sabah akşam makarna yada tavuk döner yiyip gıdaklamaktan iyidir.
  • Kahvaltıyı alışverişini aylık yaparız pazardan ucuza gelir. Öğle ve akşam yemeğini de okul yemekhanesinde hallederiz. Hem eve yemek masrafı çıkmaz hem makarna yemek zorunda kalmayız.
  • nası yurt hoca o 950 liraya. gidin eve çıkın. manyaklık yurda 950 vermek.
  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    Yurt kampüsün içinde bu sene zam geldi 950 çok para. Peder hesaplayın ucuza gelirse eve çıkın dedi. Bakıyoruz bizde vakit azaldı.
  • Ev daha mantıklı o kadar para yurda verilene kadar da hangi şehirdesiniz ? Kiralar ne durumda, eğer kışın soğuk geçtiği bir ilse ısınmak için ısıtıcı falan alırsanız elektrik yüksek gelir aşırı derece de. Suyu falan halledersiniz belli seviye de gelir internette aynı şekilde. Siz elektrik ve ısınmaya göre ayarlayın kendinizi. Yiyeceği her türlü halledersiniz yemekhaneniz akşam üstü falan da çalışıyorsa orda yersiniz yemeği öyle geçersiniz falan.
  • 2 yıldır evdeyim gerçi bu yaz ayrıldım sıkıldım yemek bulaşık vs. uğraşmaktan neyse başlıca giderleri söyliyim
    2 kişiydik
    40-50 arası elektrik geliyordu
    70 lira internet sabit
    40-50 arası su
    doğalgaz değişiyor sıcak havalarda 20-25 lira anca geliyor
    kışın ortalama 100-200 arası değişiyor ortalama 140 tı hesaplamıştık :D kar zamanı
    yemek masrafı tamamen sana bağlı normalde 2 kişiye ayda 500-600 lira yeter kahvaltı ve akşam yemeği için
    kahvaltı için market alışveriş aylık 150 lira filan tutuyordu genelde
    akşam yemeği keyfi tabi
  • adrasa A kullanıcısına yanıt
    İstanbuldayım Küçükçekmece halkalı. Kışın sert geçiyor biraz zaten okul hep soğuk dönemlerde 4 te 3 ü falan. Yemeği her türlü hallederiz gibi. Eyvallah bu arada.
  • NeyimVarKi? N kullanıcısına yanıt
    her şekilde yurttan uyguna gelir gibi o zaman. Eyvallah bro şimdi bi ev bulmaya çalışalım ayrıca hazır yeri gelmişken sorayım. Eşyalı mı daha ekonomik, boş evi spotçudan düzmek mi ??
  • Valla ben de İzmir'de yurda 900 tl veriyordum ama 2 kişi kalıyorduk odada lüks yurttu kız erkek karışık yaşar üniversitesinin yurdu egede okumama ragmen orda kalıyordum 900 liraya değerdi sonra eve çıktım masrafta hiçbir değişiklik olmadı hatta arttı üstüne bi de ev arkadaşlarıyla problemler çıkıyor en yakın olduğun kişiyle bile problem yaşama şansın var ha evin şöyle rahatlığı var kendine ait odan oluyor yurtta ise ne olursa olsun yalnız kalabileceğin bir yer yok,eve arkadaşlarını getirebilirsin,kız arkadaşını getirebilirsin yurtta böyle bir şey yok. Eğer böyle sorunların yoksa yurtta kal her şeyin düzenli olur temizlik vs. elini sürmezsin keyfine bakarsın.
  • "Hem eve yemek masrafı çıkmaz hem makarna yemek zorunda kalmayız."

Cidden yemek yapmak artık herkesin bilmesi gereken ve çok yararlı bir yetenek. Pilav yapmak çok kolay ve ucuz, arada tavuk alır poşetle fırında yaparsınız, aşırı kolay. Konserve yemek alıp ısıtabilirsiniz. Yemek yapmaktan korkmayın, öğrenci evinde de bir tek makarna pişer diye düşünmeyin. En az 1 yıl öğrenci evinde kalıp hala makarnadan öte yemek yapamayan insan zaten beceriksizin önde gidenidir, söküğünü de dikemez, evlenemezse anasına muhtaç kalır, dizini kırar oturur. Hazır fırsatınız var ve evden uzaklaşmışken hayatın her alanında işe yarayacak bu tür küçük şeyleri öğrenin, sonradan iyi ki öğrenmişim dersiniz.
  • Straw Hat kullanıcısına yanıt
    ben tamamen maddi amaçlı düşünüyorum makarna olayı da bundan ibaret. Yoksa tavuk soteler fırın yemekleri sulu yemekler vs sıkıntımız yok çok şükür. Ayıptır söylemesi ben de arkadaşım da hamaratız. Sadece uyguna rahat etmeye çalışıyoruz. Ama hala karar veremedik. Az çok bir parametre oluştu. Amaç pedere masraf çıkarmamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anatolian_666

her şekilde yurttan uyguna gelir gibi o zaman. Eyvallah bro şimdi bi ev bulmaya çalışalım ayrıca hazır yeri gelmişken sorayım. Eşyalı mı daha ekonomik, boş evi spotçudan düzmek mi ??

o duruma göre değişiyor ya mesela bizim burda kiralar 1000-1100 arası
    eşyalı evler 1400-1500 lira arası arada 300 400 lira fark var
    ben eşyalarımı toplam 850 liraya aldım yatak dolap filan
    salonada 2 çekyat alırsınız bide biriniz buzdolabı biriniz çamaşır makinesi alırsınız 2. el 250-300 liraya şu facebook sayfalarından tamamdır max 1200 liraya hallolur kişi başı
    bizde 3 aylık kirayla eşya parası çıkıyordu zaten
    ha ama 100 lira fark vardır boş evle eşyalı ev arası o zaman eşyalı eve çık
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

Orijinalden alıntı: Anatolian_666

o duruma göre değişiyor ya mesela bizim burda kiralar 1000-1100 arası
    eşyalı evler 1400-1500 lira arası arada 300 400 lira fark var
    ben eşyalarımı toplam 850 liraya aldım yatak dolap filan
    salonada 2 çekyat alırsınız bide biriniz buzdolabı biriniz çamaşır makinesi alırsınız 2. el 250-300 liraya şu facebook sayfalarından tamamdır max 1200 liraya hallolur kişi başı
    bizde 3 aylık kirayla eşya parası çıkıyordu zaten
    ha ama 100 lira fark vardır boş evle eşyalı ev arası o zaman eşyalı eve çık

Üç kişi olduk şimdi bi de ev bulduk 1300 e okula tek otobüs, alışveriş merkezi karşısı 3+1 hesaplara göre vereceğimiz para kira artı e+s+d+internettir yemektir en fazla 750 ye denk geliyo kişi başı. Tabi bir sürpriz çıkmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anatolian_666 -- 12 Ağustos 2016; 22:10:58 >

• Hangi şehir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. Robot

Hangi şehir?

istanbul küçükçekmece
  • 950 lira çok fazla. Eve çıkarsan aylık en fazla vereceğin para bu kadar olur zaten. Hem ev daha rahat.
  • Yurda 950 vereceğine eve 950 ver krallar gibi yaşa

• Bakalım adamla konuşucaz inşallah öğrenciye veriyodur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.