Şimdi Ara

Öğrenci İçin Fiyat/Performans Ürünü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üniversite öğrencisiyim. Araştırdığım konularda çıktı alıp saklamayı ve üstünde somut olarak çalışmayı severim. Bundan dolayı bir yazıcı satın almaya karar verdim. Aklımda HP GT5810 modeli var fakat daha uygun bir makine varsa önerinize açığım. Öğrenciyim, ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi olur.
    Bahsettiğim HP GT5810 Modeli --> https://www.hepsiburada.com/hp-deskjet-gt-5810-fotokopi-tarayici-murekkep-tankli-yazici-x3b11a-p-HBV000004FNFV?magaza=Eniyifiyatburda&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMI1p2q5snl2wIVpBXTCh3KjQprEAQYASABEgJa3PD_BwE

(Aslında GT5820 alacaktım fakat dolardan dolayı eski hatırladığım fiyatı 600TL'den 750TL'ye çıkmış. Bütçemi ciddi sarsar, alamam.

Aradığım en önemli özellik sayfa başı maliyetinin düşüklüğü. Genellikle siyah beyaz çıktı alırım.
    Tarayıcısı & fotokopisi ve wifi özelliği olursa tadından yenmez. Teşekkürler, iyi forumlar

• Değerli dostum, ben de günlük 100 sayfaya yakın çıktı alan biriyim. Üniversite öğrencisiyim. İki tane yazıcım var. Epson l3050 ve Hp p1102. Eğer renkli olmazsa olmazım diyosan mürekkep tanklılarda Epson çok iyi. Ama bence renkli kullanmayacaksan kesinlikle toner yazıcı alman en iyisi olur. Hp p1102, Brother HL-1111(wifi'lısı 1211w) hem çok hızlı basar, hem kullanımı kolay, hem maliyeti düşük, hem de yedek parça olsun arıza olsun maliyeti düşük. Özellikle HL-1111'in toner tozu yakında BİM'e felan da gelir o derece kolay bulunuyor. p1102'mi en küçük vidasına kadar söktüm tekrar birleştirdim tamir ettim bana mısın demedi makine.

Renklide de Epson l3050 bence çok iyi ama bu mürekkep tanklılarda atık pad dolumu felan gibi saçmalıklar var onları da öğrenip karar vermeni isterim.

Benim sana tavsiyem renksiz al HL-1111 öğrenci için ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarne

Değerli dostum, ben de günlük 100 sayfaya yakın çıktı alan biriyim. Üniversite öğrencisiyim. İki tane yazıcım var. Epson l3050 ve Hp p1102. Eğer renkli olmazsa olmazım diyosan mürekkep tanklılarda Epson çok iyi. Ama bence renkli kullanmayacaksan kesinlikle toner yazıcı alman en iyisi olur. Hp p1102, Brother HL-1111(wifi'lısı 1211w) hem çok hızlı basar, hem kullanımı kolay, hem maliyeti düşük, hem de yedek parça olsun arıza olsun maliyeti düşük. Özellikle HL-1111'in toner tozu yakında BİM'e felan da gelir o derece kolay bulunuyor. p1102'mi en küçük vidasına kadar söktüm tekrar birleştirdim tamir ettim bana mısın demedi makine.

Renklide de Epson l3050 bence çok iyi ama bu mürekkep tanklılarda atık pad dolumu felan gibi saçmalıklar var onları da öğrenip karar vermeni isterim.

Benim sana tavsiyem renksiz al HL-1111 öğrenci için ideal.
    Merhaba hocam,
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz modellere baktım. Brother'ın modellerinde fiyat bandı 470 - 525TL arası gözüküyor. Yenilenmiş HP ise 650 TL gözüküyor. Lazerler daha hızlı basıyor doğru söylüyorsunuz. Memleketteki zaten Brother model bir lazer yazıcımız var çok da memnunuz. Fakat şu düşündürüyor: HP'nin bahsettiğim modellerde 1 şişe siyah mürekkep ile doğru hatırlıyorsam 8.000, renk setiyle de 5.000 sayfa basabiliyor ve mürekkep fiyatları da çok pahalı değil. Fiyat bandını o kadar yükselteceksem Wifili model olan Hp Deskjet GT5820 Wifi almayı düşünürüm açıkcası. Fazla bir bilgim yok kusura bakmayın sizce neden GT5820 almamalıyım?

Yüksek kaliteli fotoğraf baskısı almayacağım fakat mobilde kullandığım dergiler ve bülten uygulamasından önemli kısımları çıktı almam gerekiyor. Renkli olursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bütçeyi o kadar açmazsam Brother HL-1111 alabilirim, bu sefer üstüne biraz daha koyayım 1211W alayım diyorum. 525TLye çıkınca 100tl ile GT5820 almak varken neden almıyayim diyorum

-Aslında bütçeyi zorlamak çok istediğim bir şey değil. Okuduğum dokümanları çıktı alıp fiziksel olarak çalışmayı seviyorum. Sayfa başı maliyet minimum, ürünün kendisi de f/p olarak en uygun model olmak zorunda

• Dostum şöyle cevap vereyim sana. Tonerler ısıtma sistemiyle çalıştığı için 2 yıl bekletsen de aynı performansla kullanmaya devam edersin.(Heatingin macunu eskir felan ama demek istediğim çok kalite düşmez.) Mürekkepliler ise fiyat olarak her zaman daha uygun sistemlerdir.
    Mürekkep tanklı sistemler Epson'un mekanize ettiği sistemler olduğu için biraz daha önde götürüyor bu işi. Ben o yüzden l3050 kullanıyorum. O da 600-650 bandında ve Hp'den farklı olarak 2 ekstra siyah mürekkeple daha ucuza gelir.
    Ama söylemek istediğim asıl şey şu. Yazıcıyı bıraktın 1 ay sonra geldin kafa tıkanır. Açmak için temizleme yaparsın. 4 veya 5 temizlemede açılır. Bu arada boşalan mürekkep atık tankını doldurur. Tankını değiştirmek için key alman gerekir. Bla bla bla. Ama tonerde al muadili tak çıkar.
    Bu arada o 8000 sayfa yalanına inanma epsonda öyle diyo da o bir yalan. %5lik sayfa baskısında 8000. Türkiye yazı ortalaması %25-30 hacimde. Yani 1000-2000 arası alırsın sadece. Profesyonel fotoğrafçı felan olmayacağın için bi photoink muadili alır hayatına bakarsın. Daha fazla bilgi için Epson kulübü ve Hp kulübünde ürünlerle ilgili yorumları oku. Kafan daha rahat olur.

• Atık murekkep haznesi icin cogu modelin youtube videolari var.

Hortumlari ek ile disariya verebilirsiniz. Biraz ugrasmak gerekiyor. Sifirlama islemi icinde yeni modeller de key almak lazim. E bay da falan sinirsiz keyler varmis sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarne S kullanıcısına yanıt
    Anladım, tonerli cihazları öneriyorsunuz.

Performans ve hız bakımından daha iyiler sanırım. Brother'ın önerdiğiniz modelini alabilirim. Daha uyguna model öneriniz var mı? Tarayıcı özellikli, mümkünse WiFili, toneri de ucuz olmalı.
  • _manatho_ kullanıcısına yanıt
    Şu an en uygun olan brother. Yanlış anlama renkli senin için çok önemliyse reset keyi olan internette bi epson mürekkepli alman çok daha iyi olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.