Şimdi Ara

Öğrenciyim, yardımcı olur musunuz arkadaşlar? Bu parayla...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yazın çalışıp biraz para biriktirdim. Zorunlu bir-iki harcamam vardı, onları da ödeyip bitirdim.
    Şu anda 1900 YTL param kaldı ve 1900 YTL'ye sistemimi kurmak istiyorum. Monitör dahil bir sistem toplamak istiyorum. Sizler de yardımcı olursanız çok sevinirim.
    3DS Max , VRay, Photoshop , Blender 3D ile rahat çalışmamı sağlayacak bir masaüstü toplamaya karar verdim. Bu yazılımlara en baştan, sıfırdan başlıyorum. Önerilerinizi yaparken bunu dikkate almanızı rica edeceğim sizlerden. Ve zaten daha ilk günden itibaren render almayacağım, tahmin ettiğiniz gibi...

Bunun için bir donanım listesi çıkardım fakat sizler de uygun görmediğiniz donanımların yerine tavsiyelerinizi yazıp yardımcı olur musunuz? Bunlar benim uygun bulduklarım fakat sizlerin "Hayır, onun yerine şunu tercih etmelisin. Çünkü..." dediğiniz parçalar varsa hemen yazın, listeyi güncelleyelim...

İşlemci:
    Şu anda i5 4460 uygun görünüyor, şikayetler de yok forumlarda bundan.
    3.2ghz hıza sahip fakat zorlanma, rendering vs. olduğunda zaten turbo boost sayesinde 3.4 ghz hıza çıkıyor zaten. Yani bir nevi 3.4 ghz hızı var diyebiliriz(değil mi?)...
    Ayrıca ddr3-1600 mhz ram desteği var ve 32 gb'a kadar da desteği var...6 MB önbelleği de yeterlidir diye düşünüyorum, sırf fazladan 2mb daha önbelleği olsun diye 8mb'lık önbelleği olan intel işlemciye gerek yoktur herhalde...

Ram:
    İlk etapta, iki adet 4gb ddr3 1600 cl9 vengeance düşünüyorum, dual channel olarak. Fakat ilerleyen zamanlarda 16 gb'a çıkarırım, ama şimdi değil...

Disk:
    Şimdilik 1TB 7200RPM 64MB SATA 3.0 bir disk, marka olarak WD olabilir. İleride yanına ssd eklerim, ama şimdi değil.

Monitör:
    Full hd çözünürlüğü tam destekleyip, hd ready olmayan, 5 ms tepkime süresi yeterlidir.DVI veya hdmi olarak bağlantısı olsun.IPS olmasına gerek yok, fakat çok da kötü de olmasın görüntü kalitesi.Ayrıca dahili hoparlör ve webcam barındırmasına gerek yok.Ve tabii ölü pikselden dolayı çok şikayet edilen bir marka model olmamalı...
    21 inch olsa yeterlidir herhalde...

Monitör konusunda model belirlemedim.320-330 tl'yi geçmesin yeter...

Anakart:

RAID, Usb 3.0 - 2.0 desteği, onboard ses desteği, saç baş yoldurtmayan bir bios'u olan, o.c. desteği olmasa da olur. En az 4 bellek yuvası olmalı, SLI-CF desteği olmasına gerek yok. DDR3 1600 Dual channel destekli bir anakart...

Anakart konusunda bir marka model belirleyemedim açıkçası.

Kasa:
    Arkadaşlar kasa olarak aklımda 300r + dahili 600w psu'su var. Malzeme kalitesi, f/p kıyaslaması ve işlevselliği ile birçok kullanıcının takdirini kazanmış bir model. Fakat bu kasa tüm bu sistem bileşenlerine sorunsuzca ev sahipliği yapabilecek mi? Ayrıca ek fan takılırsa sorun, zorlanma yaratır mı? Ve tabii işlemci soğutucu takılırsa, yan kapağı zorlama ve belleklere temas durumu ortaya çıkarır mı?

Ekran kartı:
    Ekran kartında karar kılamadım ama zaten işlemcide grafik çipi var? Daha sonra ekran kartı eklesem olmaz mı?
    Neticede daha çok yeniyim...Ya da ucuzundan bir şey yazsanız o da olur...

Eğer değiştirmek istediğiniz bileşen varsa, çekinmeden onun yerine hangisini almam gerektiğini ve sebebini de yazar mısınız? Varsa püf noktaları, bunu ayrıca belirtir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalotesi -- 7 Ekim 2014; 22:28:46 >

• Bütçene göre bu tür bir sistem olabilir;

INTEL Core i5 4460 3.2GHz 6Mb Cache 22nm LGA1150 İşlemci --- 487,04 TL
    GIGABYTE GA-H97M-D3H INTEL H97 LGA1150 SATA3 USB3.0 DDR3 Anakart --- 273,73 TL
    CORSAIR Vengeance Low Profile 4GB DDR3 1600Mhz CL9 --- 139,65 TL
    ASUS Radeon R7260X-OC-2GD5 2GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı --- 324,64 TL
    SEAGATE Barracuda 3.5" 1TB 7200Rpm 64MB Cache SATA3 Harddisk --- 145,59 TL
    COOLER MASTER K380 RC-K380-KWA600-TR 600W Pencereli Siyah Kasa --- 255,41 TL
    +
    VIEWSONIC VA2246 21.5'' 1920x1080 5ms Full HD Siyah LED Monitör DVI --- 288,45 TL
    AEROCOOL Lightning 12cm LED Kırmızı Fan --- 16,18 TL

1.901 TL kdv dahil.

www.eksenbilgisayar.com

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Bütçene göre bu tür bir sistem olabilir;

INTEL Core i5 4460 3.2GHz 6Mb Cache 22nm LGA1150 İşlemci --- 487,04 TL
    GIGABYTE GA-H97M-D3H INTEL H97 LGA1150 SATA3 USB3.0 DDR3 Anakart --- 273,73 TL
    CORSAIR Vengeance Low Profile 4GB DDR3 1600Mhz CL9 --- 139,65 TL
    ASUS Radeon R7260X-OC-2GD5 2GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı --- 324,64 TL
    SEAGATE Barracuda 3.5" 1TB 7200Rpm 64MB Cache SATA3 Harddisk --- 145,59 TL
    COOLER MASTER K380 RC-K380-KWA600-TR 600W Pencereli Siyah Kasa --- 255,41 TL
    +
    VIEWSONIC VA2246 21.5'' 1920x1080 5ms Full HD Siyah LED Monitör DVI --- 288,45 TL
    AEROCOOL Lightning 12cm LED Kırmızı Fan --- 16,18 TL

1.901 TL kdv dahil.

www.eksenbilgisayar.com
    Cevabınız için teşekkürler...
    Fakat bu verdiğiniz anakart aşağıdakilerden hangisi oluyor?

http://www.eksenbilgisayar.com/KMDefault.aspx?ctrid=12005&fkey=2932%3dGigabyte%3b2934%3dIntel%3b2937%3dIntel+H97

Yani anakartın, sayfadaki linkini yazar mısınız? Ayrıca resmi sitesinden de link yazın, yani hem eksen bilgisayardan hem de üretici sayfasından...
    Birisi d3h, öbürü ud3h...Gigabyte marka anakartlar biraz karman çorman oluyor da isimlendirme konusunda...

Not: Ayrıca low profile bellek ile low profile arasında sadece boyut farkı mı var, performans olarak fark olur mu?
    Yani low profile bellek daha çabuk ısınır mı?

Cevapların "karışmaması" için ayrı ayrı cevaplar mısınız, teşekkürler...

Ayrıca

• 3D modelleme render işleri ile uğraşacaksan onboard GPU saç baş yoldurur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireSwords

3D modelleme render işleri ile uğraşacaksan onboard GPU saç baş yoldurur.
    Render vs uğraşacaksan intel i5ler işini görmez seni... Amd 8350 üzerine bir sistem toplamaya calıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Render vs uğraşacaksan intel i5ler işini görmez seni... Amd 8350 üzerine bir sistem toplamaya calıs

Hocam o halde amd sistem toplasak ve bütçem şu an 2000 tl, monitör dahil...Bir de böyle yapalım.

Ocak ayında 300-350 tl civarı bir ekran kartı alabilirim kesinlikle.
    Zaten ocak ayına kadar hemen max öğrenmeyeceğim, şimdilik hazır olsun ekran kartını da en geç iki ay içinde alırım.

ÖNEMLİ NOT : Ayrıca dikkatimi çeken bir durum var; i5 4460 ile standart 8350 arasında kaç dakikalık fark olabilir ki?
    Örneğin; 4460'ın 50 dakikada aldığı renderi, aynı ram, hdd, vga, render ayarları, ... bileşenler ile 8350'de almaya kalksak, aradaki fark kaç dakika olacak?
    Eğer bahsettiğiniz 5-6 dakikalık fark ise, o halde amd çok da gerekli değil...Zaten her gün render almayı düşünmüyorum...Asıl önemli olan bu ağır yazılımları güzelce, performanslı çalıştırsın diye düşünüyorum.

Bu " ÖNEMLİ NOT" yorumu değerlendirirseniz, eleştirirseniz çok mutlu olurum, inanın.

Hem sonra 8350'yi o.c. yapınca ve kaliteli bir soğutucu ile destekleyince, o.c. edilmiş işlemci (burada 8350 tabii ki) ile render almak ne kadar sağlıklı ve mantıklı?

22 nm ve 32nm, 125 watt ve 84 watt? Bunlar da düşündürdü beni, hep dikkatimi çekiyor bunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

3D modelleme render işleri ile uğraşacaksan onboard GPU saç baş yoldurur.

Evet hocam, onboard gpu'yu açıkçası ben de düşünmüyorum artık, fakat ocak 2015'te kesinlikle bir ekran kartı alacağım, 300 - 350 tl aralığında...

Siz de alternatif bir toplama masaüstü yazabilir misiniz lütfen?
    Monitör dahil 2000 tl olacak şekilde, teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalotesi -- 19 Ekim 2014; 23:38:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalotesi

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Hocam o halde amd sistem toplasak ve bütçem şu an 2000 tl, monitör dahil...Bir de böyle yapalım.

Ocak ayında 300-350 tl civarı bir ekran kartı alabilirim kesinlikle.
    Zaten ocak ayına kadar hemen max öğrenmeyeceğim, şimdilik hazır olsun ekran kartını da en geç iki ay içinde alırım.

ÖNEMLİ NOT : Ayrıca dikkatimi çeken bir durum var; i5 4460 ile standart 8350 arasında kaç dakikalık fark olabilir ki?
    Örneğin; 4460'ın 50 dakikada aldığı renderi, aynı ram, hdd, vga, render ayarları, ... bileşenler ile 8350'de almaya kalksak, aradaki fark kaç dakika olacak?
    Eğer bahsettiğiniz 5-6 dakikalık fark ise, o halde amd çok da gerekli değil...Zaten her gün render almayı düşünmüyorum...Asıl önemli olan bu ağır yazılımları güzelce, performanslı çalıştırsın diye düşünüyorum.

Bu " ÖNEMLİ NOT" yorumu değerlendirirseniz, eleştirirseniz çok mutlu olurum, inanın.

Hem sonra 8350'yi o.c. yapınca ve kaliteli bir soğutucu ile destekleyince, o.c. edilmiş işlemci (burada 8350 tabii ki) ile render almak ne kadar sağlıklı ve mantıklı?

22 nm ve 32nm, 125 watt ve 84 watt? Bunlar da düşündürdü beni, hep dikkatimi çekiyor bunlar...

Oc yapılmış işlemciyle render alamazsın render bozulur ses kayması olur yada hata verip baştan başlar tüm render...

arada baya fark olur 50dkda i5in aldıgı renderi 20 dakikada 15 dakikada 8350 alır... o kadar büyük bir fark var arada anlayacağın...

wattları kurcalama pek dert değil 1 bilgisayar oldugundan elk faturasına 5-10tlden fazla bişey yansıtmaz kafanı yormanı sağlayacak bir durum değil...

O zaman gelelim sistemineee:

http://vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html
    http://vatanbilgisayar.com/gigabyte-970a-ud3p-amd-970_sb950-am3-ddr3-2000mhz-oc-anakart.html
    http://vatanbilgisayar.com/if-233-700w-midt-atx-siyah-kasa.html
    http://vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-2x4gb-hyperx-beast-ddr3-2400mhz-cl11-xmp-ram.html
    http://vatanbilgisayar.com/120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-555mb-_-yazma-510mb.html

+

http://vatanbilgisayar.com/viewsonic-215-va2246-led-genis-ekran-led-monitor.html

Eveet böyle bişey işini görecektir ekran kartını ikinci el bakın ucuz bişeyler sonra yenilersin 8800gt-hd4850 gibi kartlara bakın 50-100tl arası renderde idare edecek gpu gücüne sahipler... HD5870 bulursan 150 liraya falan atla üzerine render için biçilmiş bir kart resmen...

• Intel sistem tavsiyem. AMD sistem toplamadım 4 yıldır takip ediyorum sadece yanlış bilgilendirme yapmak istemem.

Intel Core i5 4440 Soket 1150 3.1GHz 6MB Cache 22nm İşlemci____488 TL

ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart_____202 TL

Sapphire R7 265 DUAL-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı___415 TL

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA___266 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk___156 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram___277 TL

AOC 21.5" E2270Swn GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR___298 TL

TOPLAM: 2002 TL

Aradığın kriterlere uygun monitörler bütçeni aşıyor biraz hocam.
  • Gayet iyi bi sistem olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman-Tt

Gayet iyi bi sistem olmuş
    Oyun için intel sistem

Render için amd sistem ekran kartsız

aylıkelektrik faturası:
    *amd sistem ayda 18 tl

*intel sistem ayda 28 tl

*amd sisteme ekran kartı alındığında ayda 29 tl

benim önerim kesinlikle amd 1 tl fazladan vermek ve 3 kat fazladan performans almak mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şimşekyıldırımcanakanten -- 20 Ekim 2014; 10:59:45 >

• şimşekyıldırımcanakanten kullanıcısına yanıt
    Hangi konuya girsem senin yalan yanlış cevapların ile karşılaşıyorum. Bilmediğin konularda yorum yapmadan önce araştırıp öğrenmeye çalışmalısın. Henüz kişilerin sorularına cevap verecek düzeyde değilsin belliki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimşekyıldırımcanakanten

Oyun için intel sistem

aylıkelektrik faturası:
    *amd sistem ayda 18 tl

*intel sistem ayda 28 tl

benim önerim kesinlikle amd 1 tl fazladan vermek ve 3 kat fazladan performans almak mantıklı

Ekran kartı ile birlikte fiyatı uçacak elemanın bütçesi kısıtlı amaç?

• quote:

quote:

Oyun için intel sistem

aylıkelektrik faturası:
    *amd sistem ayda 18 tl

*intel sistem ayda 28 tl

Ekran kartı ile birlikte fiyatı uçacak elemanın bütçesi kısıtlı amaç?

Alıntıları Göster
    adam ekran kartını sonradan almayı düşünüyor.

• quote:

İyi de AMD'nin FX serisi işlemcilerinde dahili GPU yok. AMD APU'lar ile karıştırdın sanırım.
  • quote:

quote:

İyi de AMD'nin FX serisi işlemcilerinde dahili GPU yok. AMD APU'lar ile karıştırdın sanırım.

Alıntıları Göster
    ha doğruya o zaman o sitemdeki fx 8350 yerine 8320 almalı ve artan parayla bir gt210 almalı
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Hocam, yazdığınız yorum resmen dudak uçuklatacak cinsten !
    Siz gerçekten de ciddi misiniz?
    Şu cümleniz beni resmen şok etti :

"arada baya fark olur 50dkda i5in aldıgı renderi 20 dakikada 15 dakikada 8350 alır... o kadar büyük bir fark var arada anlayacağın... "
    Yani 8350 hemen hemen yarı yarıya erken bitiriyor.

Ayrıca oc.li halde render , encoding vs... yapmamak daha sağlıklı. Çünkü bunlar zaten normal standart hızda bile işlemcinin anasını ağlatırken, bir de oc.li halde böyle işlemler yapmaya kalkarsak vay o işlemcinin haline...

Bir de bu aşağıda linkini verdiğim kasanın içindeki güç kaynağı 80+ mı? Yani kaliteli bir şey mi?

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5660

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalotesi -- 24 Ekim 2014; 13:54:20 >

• quote:

"arada baya fark olur 50dkda i5in aldıgı renderi 20 dakikada 15 dakikada 8350 alır... o kadar büyük bir fark var arada anlayacağın... "

Ayrıca oc.li halde render , encoding vs... yapmamak daha sağlıklı. Çünkü bunlar zaten normal standart hızda bile işlemcinin anasını ağlatırken, bir de oc.li halde böyle işlemler yapmaya kalkarsak vay o işlemcinin haline...

Bir de bu aşağıda linkini verdiğim kasanın içindeki güç kaynağı 80+ mı? Yani kaliteli bir şey mi?

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/intel-haswell-refresh_5.html
    renderde o kadar fark olmaz hocam incelemeye bakarsanız i7 4790 la bile arada o kadar fark yok

• bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    hatta i5 4000 serisi fx9590 dan bile hızlı görünüyor incelemede
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-4790k-i5-4690k_6.html
  • quote:

O halde sistemi şöyle belirliyorum;
    i5 4460, standart soğutuculu
    GIGABYTE H97M-D3H Intel H97 Soket 1150 anakart (yedek bios olması avantajlı bence)
    corsair vengeance 2x 4gb ddr 1600mhz cl9 dual kit
    300r dahili psulu kasa
    beğendiğim bir dvi monitör
    wd 1tb sata 3 64mb disk

tüm bu bileşenleri 300r dahili psu ile kaldırır, idare edebilecek bir ekran kartı ile...
    yok eğer ki cooler master rc k380 kaldırabilecek ise içindeki psu ile, cm alayım o zaman?
    (Yarın hemen vatana gidip kasaları özellikle inceleyeceğim...)

Not: Arkadaşlar, anakartta onboard ekran kartı mı var? varsa bunun modeli ne? misal, hd 6870 gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalotesi -- 24 Ekim 2014; 14:26:05 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.