Şimdi Ara

Öğrenciyken seyyar satıcı olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstiyorum. Tavuk pilav satmak istiyorum. Nasil seyyar satici olabilirim. Artisiyla eksisiyle anlatabilecek tecrubeli/tecrubesiz birileri var midir ? Belediye herkese izin veriyor mu ? Vergisi iviri ziviri gideri ne kadar ? Vs vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar detaylı bilgiyi sana bu işi yapan biri anca verebilir.18 den ufaksan altyapın yoksa seyyar yapamazsın zorlanırsın.Onun yerine part time fastfood zincirlerinde ya da esnaflarında çalışarak tecrübe ve kazanç sağlayabilirsin...
  • Meydan tarzı yerlerde zabıtaların görev bitimi saatinden sonra tezgahlar açılır.Bayram tarzı kalabalık günlerde zabıtalar baskın yapabiliyorlar dikkatli olmalısın.Vergi tabii ki yok.Eğer evinden uzak turistik bir bölgede satmak istiyorsan depo tarzı bir yer bulup arabayı oraya koyacaksın muhtemelen bunun dışında bir masrafın olmaz olsa olsa zabıtalar seni yakaladığında bir ceza ödüyorsun o olur.

Zabıta olayı bölgeden bölgeye tabii ki değişir ben daha çok meydan tarzı yerler hakkında bilgi verdim mahalle arasında açmayı düşünüyorsan bir bilgim yok.

Bu tarz işleri küçümseme vergi ödemeyeceğin için ne kazandıysan elinde o kalıyor.Eğer işlek bir yerde bu işi yaparsan güzel para kazanırsın zaten bu tarz işlerle yıllardır ev geçindiren insanlar var.

Bol şans hocam.
  • Hocam sizde olmasaniz cevap veren yok tesekkur ederim sizce ne satmak mantikli ? Depo gibi bir yer neden lazim anlamadim. Zabita gelince diyelim ki pilav arabasi aldik onu da elimizden aliyor mu yoksa tek bedel sadece
    Bir ceza mi odemek ? Bu is yasal olarak olmaz mi peki belediyeden izin alip vs. Zabitanin bise diyemeyecegi sekilde
  • Bir de kafamiza gore bir yerde satabiliyor muyuz atiyorum kaldirim abisi vs oluyor mu. Birisi gelip burada satamazsin bura bizim yerimiz vs der mi
  • Hocam belediyeye kira falan ödenmesi gerek diye biliyorum yani simitçilik için öyleydi sanırım. En iyisi bunu yapan birine git ağzından laf almaya çalış. Ben yapacam deme %90 rakibi çıkmasın diye " yok çok zor , zaten elimde 50 tl kalıyor " falan ağızları yapar sallama pek bilgiyi al devam et. Ona göre yolunu çiz. Ve biraz ün yaparsan iyi tutar . Yerleri gözlemle ; satmayı düşündüğün yere git otur bir kafeye günde kaç kişi geliyor gidiyor , tüketici profili nedir burada ne yapsam tutar falan iyice düşün. Şu an için tavuklu pilav önermem çünkü hava çok sıcak zaten millet pek yönelmeyecektir ama süt mısır , bardakta mısır , bu
    Ice Cream Rollsyoutube
    Ice Cream Rolls | Vanilla & Brownie / Fried Thailand Ice Cream rolled by Fortunato in Chile
    https://www.youtube.com/watch?v=Ah23e1hwMNk
    tip işler tutabilir. Yani yeri iyi seç , zabıta gelirse de 3-5 yalakalık yap abicim falan filan ayağına - ki yerin vergisini veriyorsun bunu bile yapma zaten işgal ettiğin yerin parasını veriyorsun- vermiyorsan onlara ikram et 20-30 ateşle gitsinler. Öyle bol kazanç.

• Seyyar pilav satışı yasak artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

Hocam sizde olmasaniz cevap veren yok tesekkur ederim sizce ne satmak mantikli ? Depo gibi bir yer neden lazim anlamadim. Zabita gelince diyelim ki pilav arabasi aldik onu da elimizden aliyor mu yoksa tek bedel sadece
    Bir ceza mi odemek ? Bu is yasal olarak olmaz mi peki belediyeden izin alip vs. Zabitanin bise diyemeyecegi sekilde
    Ne demek hocam.

Örneğin sen gopta oturuyorsun ama eminönünde satış yapacaksın orada bir depo tutup iş bitiminde arabayı oraya koyuyorsun.Çoğu insan bunu yapıyor zaten.

Zabıta gelince direk topuklayacaksın arabanı alabiliyorlar bazen arabayı kırıp kullanılmaz hale getirirken bazen ceza ödediğinde geri veriyorlar falan zabıtaların kafasına ne eserse o oluyor genelde.

Bu iş %100 illegal bir iştir.İzinle falan uğraşma çünkü öyle bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

Bir de kafamiza gore bir yerde satabiliyor muyuz atiyorum kaldirim abisi vs oluyor mu. Birisi gelip burada satamazsin bura bizim yerimiz vs der mi
    Hocam bu soruya cevap vermem zor çünkü nerede satmak istediğini bilmiyorum.Mesela benim bahsettiğim meydan tarzı yerlerde (Eminönü balık ekmek teknelerinin olduğu meydan gibi) onlarca belki yüzlerce insan tezgah açıyor şimdi böyle bir insan olsa hangi biriye uğraşacak değil mi ? ama şöyle bir durum var mesela bayramlarda ve özel günlerde zabıtalara da tatil olur bu yüzden meydanlarda sırf bayramda satış yapmak için gelen bir sürü insan oluyor yani yerine pek sahip çıkamıyorsun ama normal günlerde tezgah açan belli kişiler olur onların yeri de bellidir bunu belirleyen bir kişi yoktur adam oraya yıllardır tezgah açıyordur sen gidip oraya açamazsın zaten senin araba çok yer kaplamaz nerede çok fazla insan varsa o tarafa gider satış yapmaya çalışırsın yani yer konusunu dert etmene gerek yok.Mahalle arasında açmayı düşünüyorsan o konu hakkında inan bir bilgim yok.Bazen mahallede tatlı,pilav satana insanlar görüyorum onlara sorabilirsin hocam.

Zabıtanın karışmadığı tipler var neden karışmadıklarını bende bilmiyorum.Çok korkacağın bir durum yok şöyle düşün bir adam ayakkabı satıyor yere 50-100 çift ayakkabı koymuş zabıta baskın yaptığında bunları tek tek koliye atıp el arabasını ayarlayıp kaçması lazım ama sende böyle bir durum yok baktın bir sıkıntı var direkt kaçarsın zaten belli bir yerden sonra seni bırakıp başkalarını kovalarlar merak etme

Hocam bu işi iyi yaparsan daimi müşterin olursa ve işlek bir mekan bulursan belli günler çalışarak çok güzel paralar kazanırsın tamamen sana bağlı bir durum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.