Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi bir öğrenciyim son senem ve çalışıp para kazanmam gerekiyor 23 yaşındayım ve duyduğum kadarıyla yaşımdan dolayı 1 sene boyunca benden gelir vergisi alınmıyormuş. Zaten ben de 1 sene çalışıp bırakmak istiyorum bu işi fakat daha fazla bu işe kapılıp hayalini kurmadan önce siz ne düşünüyorsunuz mantıklı mı onu öğrenmek istedim. Haftada üç gün boşluğum olacak ve Yemek Sepeti Ekspress'teki gibi esnek çalışma saatleri öğrenci olduğum ve de KPSS'ye hazırlandığım için çok işime yarayacak. Bu arada b ehliyetim var kendi şahsıma ait 50CC'lik motorumla kuryelik yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
Öğrenciyken esnaf kuryelik yapmak.
-
-
aylık en az 2bin tl muhasebe masrafı var.
-
Araştırdığım kadarıyla biliyorum ben de fakat tek sefer olarak masraf oluyormuş ardından sadece aylık muhasebeci hizmeti ve damga parası masraf oluyormuş. 2 bin tl ye kadar varır mı bilmiyorum tabi ki ben de. Peki bilginiz var mı bu masraf part time olarak çalışarak çıkarılmaz mı? Çünkü esnek çalışma saatleri çok işime yarayacak zaten çok fazla para kazanmayı da hedeflemiyorum boş zamanlarımda bol bol çalışırım diye düşünmüştüm.
-
her ay 2bin tl muhasebeci masrafı var işte. aidat alıyor senden.
-
İş ve koşullar cazip gözüküyor ama sürekli koşturmaca, paket takibi olacak, belki çalışma programı konusunda dayatabilirler, ısrarcı olabilirler, altından rahatça kalkabileceğinden emin misin? Teslimat işi yoruyor, insanlar yapıyor tabii ancak yıpratıyor. Motosiklet kullanmıyorum, ilgim yok ama ufacık hacimli motora sahip araçla zorlamaz mı? Yollarda rahat etmek için minimum 125 cc hacme sahip motosiklet kullanın deniyor, daha büyük hacimler de tercih ediliyor.
Para kazanacaksın, gerçekten güzel kazananlar var, orası öyle. Trafiğimiz dert, ayrıca motosiklete de harcaman gerekecek, ülkede araçlara para harcamak mesele. A tipi ehliyetin yok sanırım, bunu da isteyebilirler, motosikleti değiştirirsen şart olacak. Eminsen, ben her noktayı çözerim, gerekirse ehliyet de alırım, yollarda dikkatli olurum diyorsan yap, para kazanırsın, biriktirirsin, bırakırsın, KPSS'ye odaklanırsın. Emin değilsen başka iş kollarına, sektörlere göz at derim, iyi düşün. Nispeten sakin, rahat ortamda çalışırsın. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 10 Eylül 2023; 15:2:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
50cc ile yapılacak iş değil 125cc al honda al alabiliyorsan yakıt verimi konusunda daha iyisi yok. Ehliyet düzenlemesi gelecek yakında b sınıfı 125cc kullanabilecek ama yinede kendi yerini açmak mantıklı değil. Taşeron hesabı çalışırsan muhasebe ıvır zıvır uğraşmazsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50cc yeterli bence gir direk olmazsa bırakırsın nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhasebeciden muhasebeciye değişir diye düşünüyorum. İnternette online websitelerinde de daha ucuza mevcut gözüküyor.
-
50ccyi'de hafife almamak lazım şehir içinde gerçekten çok rahat sürati de yeterli zaten iki yıldır da kullanıyorum. Ehliyet gereksinimi olarak 'kullanacağınız için gereken ehliyete sahip olmanız yeterli demişler' B ehliyet yeterli 50cc için şuanda. Trafik konusunda haklısın beni de korkutuyor güzel bir kask ve bir kaç ekipman daha alırım diye düşündüm. Çok ilgimi çeken bir meslek olduğu için koşuşturması ile kendi motorum da varken denemek istedim. Sigortalı olarak bir yerde çalışmak istesem şuan da hepsi A2 ehliyet istiyor ve doğal olarak sabit saat ile çalıştırıyorlar:(
-
B sınıfı için 125 cc ehliyet düzenlenmesi bence gelmeyecek çünkü buna kaynak olarak Soylu'nun bir programda söylediği bir çift söz var sadece buna dayanıp 125 cc motor almak büyük hata olur bence. 125 cc motorlar için eğitim yüzde yüz şart olmalı 50cc'de bile yeni kullanmaya başladığımda alışamamıştım bir de direkt bir 125cc ye binseydim ölürdüm herhalde sağda solda, bu kadar insan hali hazırda motor kazasında hayatını kaybederken 125cc motorları öylesine eğitimsiz kullanmaya izin vermek çok çok büyük bir hata olurdu.
-
Niye kardeşim ? Vites atmayı bilirsen gaz vermeyi bilirsen efendi gibi 125cc öyle yüksek bir hacim değil artı olarak bazı yerler çok dik mesela 50lik motor çıkmaz yarı yolda motor ittirirsin. Bunları bilmeyen adam bisiklette bile kaza yapar ağzı gözü dağıtır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X