Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onceki yazdiginiz mesajı görmedim. Kusura bakmayın.
    Dediğiniz gibi yeni sistemde en kaliteli öğrencileri cezbedip egitim ortamına almak şart gerekirse x2 maaş verilir. Ayrıca Öğretmenlik mesleğinin saygısı arttırılmalı daha cazip olmalı daha iyi öğrenciler tercih etmeli. Diğer bölümleri tercih ettikten sonra hiç olmazsa öğretmen olayım diyenler değil. Kesinlikle öğretmen olmak istiyorum diyenler tercih yapmalı.

Bunda hem fikiriz

Ama diger görüşünüzde hem fikir değilim kesinlikle ortaokul sonu hatta liseye kadar tum ülke genelinde tüm öğrencilere olabildiğince esit imkanlar sağlanmalı.
    Çünkü cogu insanın hayatına üniversite ciddi anlamda yön verebilir.
    Bastan elersek bireyleri toplum daha iyiye gitmez . Daha kötüye gideriz. Olabildiğince eşit olunmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baddboy -- 26 Mayıs 2020; 1:51:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lisans mezunu devlet memurları arasında en az maaşı öğretmenlerin alması eğitim sistemindeki kalite sorununun başlıca sebebidir. Konuya mevcut öğretmenlerin cebine giren para olarak değil, öğretmenlik mesleğini tercih edecek kaliteli insanları teşvik etme yöntemi olarak bakmalı. Bugün lise mezunu bir sağlık görevlisi öğretmenden çok maaş alıyorsa, veya göreve yani başlayan herhangi bir kolluk kuvveti öğretmenin 2 katı maaş alıyorsa, ülkenin parlak beyinlerinin hiçbirini öğretmen olmaya ikna edemezsiniz. Son 10-15 yıl içinde öğretmenlerin maddi anlamda mağdur edilmesi sonucunda ortaya çıkan tablo tam olarak budur. Yeni nesil öğretmenlerin de eğitimin içinde bulunduğu durumun da hali ortada. Tabii bunda izlediğimiz eğitim politikalarının da etkisi büyüktür.

• baddboy kullanıcısına yanıt
    Bunlar değişik isteklere kafamda tasarladığı değişik alternatifler
    Her vatandaşın eşit eğitim alma hakkı vardır
    Ama nereye kadar.

Gerçekten siz de bakın bir öğrenci ilkokulda neyse lisede de üniversitede de o olur. İstisnalar var mı. Var ama adı üstünde istisna.

Bir yerde 12.sinifi bitirip heceleyerek okuyanlar varsa birazda dönüp öğrenci kendine batıracak iğneyi.

Ha hence 4 olur 5 olur o kadar sene herkes okur Okuma yazma temel matematik kavramları temel sosyal kavramlar toplumda insan ilişkileri bilimsel temeller üzerine eğitimler alınır

Gerçekten iyi bir sistem dizayn edilirse bir tane bile insan kaynağı zayi olmaz.
    Okuyacak çocuğu okutmamak ne kadar kayipsa okumayacak çocuğu okutmak da o kadar kayıptır.

Hem hayat sadece akademiden ibaret değildir
    Para şöhret güç vs hepsinin çoğu akademik hayatın dışında
    Göremiyoruz ki belki orada başarılı olacak adamların önünü eğitin ile kesiyoruz

Ha bana sorsan çocuğumu okula bile göndermem
    Okulda çocukların beyni yeniyor

• endofthegame E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru.
    Kaliteli beyinleri eğitim camiasına. cekebilmeliyiz. öğretmenliği son çare olarak değil ilk tercih olarak yazdirmaliyiz. O zaman eğitimin kalitesi de artacaktır.

Eğitimin kalitesi artınca da toplumun refahı artar. Zincirleme olarak daha iyi olur çoğu şey.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Hah işte ben de böyle düşünüyordum.
    4 5 fakülte zaten yeter de artar
    Aynı şey tıp fakültesi için de geçerli 10 bilemedin 20 fakülte açarsın yeter.
    Yine mühendislik için de geçerli 5 10 fakülte açarsın ve yeter.

Bunlar çok önemli.
    Öğretmen mühendis ve bir parça da doktor topluma yön veren bunlar.

Bir de ek olarak sosyal bilimler alanında 5 i geçmeyecek şekilde içinde hukuk ve diğer eğitimleri veren üniversite açarsın oldu bitti maşallah.

Toplamda 30 üniversite ile bu is bite gerisini kapat.
    Adam üniversiteye girince bilir ki eğitimi kaliteli olacak is derdi olmayacak
    Mezun oldu işi hazır. Ama bu atalet yaratmaz bu okullarda eğitim yüksek olur zaten buraya girenler de boş adam olmaz.

Ama işte nerde bizde o akıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 26 Mayıs 2020; 2:9:7 >
  • Okuyacak çocuğu okutmamak ne kadar kayipsa okumayacak çocuğu okutmak da o kadar kayıptır.
    Şu cümlenizi kadar doğru ki.

Kimi cocuk var kafa zehir ama aile okutamaz kimisi de imkanı çoktur ama ogrencide iş yoktur.
    Bazı öğrenciler gerçekten hem iğneyi hem cuvaldizi önce kendine bi batırmalı.
    Okumayacak öğrenciler zaten genelde sınıf düzenini de bozmaya meyillidir bundan dolayı da sınıf ici eğitimin de kalitesini düşmektedir.

Eğitim sisteminde bu da bir sorundur.

Neyse , tartışma güzel kavga etmeden sataşmadan da gayet verimli tartışma yapılabiliyor. Diğer arkadaşlar da laf çarpmadan olumlu olumsuz düşüncelerini söylese kavga olmaz.

Herkese iyi geceler .

• Öğretmenler mi gözünüze battı bir çok haksız kazanç elde eden varken ? Herkes klavyeden atıp tutuyor ne güzel ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • webconn W kullanıcısına yanıt
    Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır

Menunsan şu Türkiye yeni neslinden maaşlara yüzde 40 zam yapalım.

• Bu ülkenin hangi bölüm farketmeksizin düşük maaş alıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 Yıllık Öğretmenim
    5 Yıllık Okul Müdürüyüm
    6 Yıllık Özel Sektör Tecrübem var
    Üniversite tercihi yapılarak gönderilmiş 3500 öğrencim var.

Yazdıklarım yukarıdaki tecrübeye göredir ona göre analiz yapmanızı isterim.

0,25 kuruşluk saat pimi yerinden çıkıp düştüğünde Bin liralık saatiniz kırıldığında o pimin size maliyeti Bin lira olur.
    Çocuğunun gelecekteki yaşantısını birebir etkileyecek insanın maaşını konuşmak bu pimin pahasını konuşmakla eş değerdir.

Bugün tüm gelişmiş ülkeler iyi yetişmiş insan kaynaklarıyla 20 .000 dolar seviyelerindeki milli hasılalara ulaşırlar. Peki buna ulaşmanın yolu nereden geçiyor tek cevap eğitim.

"Hocam bizim komşu var yata yata para kazanıyor." cümlesini sarfedecekler bundan sonrasını okumayabilirler.

Ayağıma naylon bağlayarak gittim okula, boya badana yaparak üniversitede harçlık kazandım. Amcamın verdiği bekçi ayakkkabılarıyla yıl geçirdim. Ağzımda gümüş kaşıkla doğmadım ki! Öğretmenlerin büyük çocuğunluğu orta gelir grubu aile çocukları nedir bu öğretmen maaşındaki göz! Ben senin ya amcanın oğluyum ya dayının damadı gökten zembille inmedik ki.

Bize göre zaten doktor çok kazanır görmeyiz hepimizin kaçtığı virüsle aylarca aynı ortamda kaldığını.
    Bize göre diş hekimi çok kazanır bilmeyiz kavitasyon esnasında ortaya çıkan hepatit c virüsünün onu öldürme riskini.
    Bize göre itfaiye erleri ayda iki yangın sözndürmeyle kazanıyor o parayı, her an bir patlamayla ölebileceği düşülmeden.
    Kamyoncu çok kazanır yük taşıttığımızda oysaki hesap etmeyiz o aracın yürütme masraflarını.
    Çok kazanır imamlar düşünmeyiz arkasına saf tuttuğumuz adamın illa maddi sıkıntı mı yaşaması gerekir diye.
    Subayın kazandığı para çok geliyor bize diye artık gazetelerde yayınlanmaz ama bilmeyiz 48 saat ayağından botunu çıkarmayan adamın halini. Operasyona gittiğinde yabancı bir numara aradığında eli ayağına karışan karısının halini, babasını aylarca görmeyen çocukları.

"eee hocam bu adamlar bilerek tercih ettiler ne yapalım" diyenler o zaman insanların tercihlerine ve standartlarına saygı duyalım.

Peki konumuz öğretmenler;
    Pandemi sürecinde saat 24 e kadar whatsApp tan ödev kontrolü yapan öğretmenlerim var, hergün canlı ders yapan öğretmenlerim var. Vefa gruplarında ev ev gezenler.
    5 Yıl 20 km yol yürüyerek görev yaptığım aylarca ilçeye inemediğim stokladığım patatesten başka bir şey yeme şansım olmayan dağ köyünde sobanın karşısında hep hayalini kurduğum arabayı da çok görmeyin be.

Hocam lafımız sizin gibi çalışanlara değil derseniz 1 Milyon kişilik bir öğretmen kadrosunda Bin de Bir mesleğinin hakkını vermeyen olduğunda ortaya çıkan kocaman bir sayı :)

Öğretmenlerin şuan zam vs gibi dertleri yok!

Keşke öğretmenlerin maaşı ne kadar diye tartırşmak yerine!

Çocuğumuzu emanet ettiğimiz öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için hizmet içi eğitimlere ağırlık verilsin denilseydi.

Çocuğumu yüksek lisanlı mesleki anlamda yetkin öğretmene emanet etmek istiyorum sürek kolaylaştırılsın denseydi.

Öğretmenin sabah derste kafasında alacak verecek hesabı olmasın öğretmenler sadece öğretmenlik yapsın denseydi.

Öğretmenlerin atama şartları kolaylaştırılsın denseydi...

Kolay olan "ulen ne para kazanıyorlar" demek!

Bir yazılımla ülkesini bambaşka yere getirecek öğrencileri yetiştiren insanların gündemde parayla anılmaması lazım bence.

• Oğuz Hoca kullanıcısına yanıt
    20 yıllık öğretmenseniz söyle böyle yaş 40 I devirmiş saygı duyarım benim de hocamsiniz
    Dedikleriniz çok doğru ancak eksik.
    Bütün suç öğretmenin mi sistemin mi
    Ortaokul çocuğu cebinde bıçak ile okula geliyorsa öğretmen ne yapsın sistem ne yapsın

Saka değil bunlar gördüğüm şeyler
    Çocuklarin öğretmenlere neler yaptığını da görüyoruz

Çocuklara rol model olanlar Polat Alemdar gibi herifler iken öğretmenler ne yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 26 Mayıs 2020; 8:40:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baddboy

Kesinlikle doğru.
    Kaliteli beyinleri eğitim camiasına. cekebilmeliyiz. öğretmenliği son çare olarak değil ilk tercih olarak yazdirmaliyiz. O zaman eğitimin kalitesi de artacaktır.

Eğitimin kalitesi artınca da toplumun refahı artar. Zincirleme olarak daha iyi olur çoğu şey.
    Bu yapılacaksa eğer maaş artışı şimdiki öğretmenlere değil bundan sonra eğitim fakültesini tercih edip de öğretmen olacaklara uygulanmalı.

Yani 2020 girişli öğretmenlerin maaşı bugunun parasıyla 8000 lira olacak gibi...

2020 den erken girişli olanlar da bokunda boğulsun. Şimdiki öğretmenlerin %90'ı çöp çünkü.

Müh-mim, tıp, hukuk, iktisadi idari gibi belli başlı fakültelerin hep gerisinde kalıyor eğitim fakülteleri.

ama bunu yapsan bile bunun meyvesini 10-15 sene sonra almaya başlarsın.

Türkiye'de hiçbir siyasi parti 10-15 sonrası için plan yapmaz. Sadece bir sonraki seçime kadar yapar.

• Kesinlikle katılıyorum size.

Üç harfli market mantığında eğitime bakmak, çalışanın maaşını konuşmak sağlıksız bir yaklaşım.
    Nefret ettiğim bir örnek ama Finlandiya'nın ülke gündeminde geçmiş yıllarda çocukların aileleriyle hangi etkinlikleri yapıp yapmayacakları vardı! Adamlar çocuk ailesiyle mi yüzme öğrenmeli okulda mı öğrenmeli tartışmasındalar.

Örneğin şunu tartışsak nasıl olurdu?
    Uzaktan eğitim saatlerinde evinde bilgisayar telefon gibi araçlar olmasına rağmen veliler çocuklarını sisteme neden dahil edemiyorlar?
    Pandemi sürecinde teknolojik araç kullanımını engelleyemediğimize göre sivil toplum ve kamu kaynaklarından öğrenciler için nasıl içerikler üretilmelidir?
    Sürekli şiddet ve kaba sabalık önerilen medyaya karşı aileler neler yapabilirler?
    Çocuklarımızın yazılım konusunda ilerlemeleri için sanal kahramanlar istiyoruz. Çocuklarımıza rol model yazılımcı, mühendis, öğretmen, hemşire, fırıncı, taksici, muhasebeci istiyoruz medya bu konuda üstüne düşeni yapmalı diye niye yazmıyoruz?
    Çocuklarımız için iyiyi oluşturacak bir eğitim kadrosu istemek kadronun iyileştirilmesini istemek yerine "yaz tatilleri var, maaaşları var" geyiği iyi sarıyor :))

Kolaya kaçıyoruz o kolay çünkü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
    Ben ne bileyim hocam, devletçi değilim gelip de "böyle yapılırsa devletin yararına olur" diye savundurtuyorlar beni de. Adam yazdığımı anlamıyor, kendisine karşı çıkan herkes malum cemaatten sanıyor.

Öğretmeni yük olarak gören zihniyetin teröristten hiçbir farkı yok. Bu teröristlere özgürce yazı yazıran DH yönetimi sessiz kalmamalı.

Bu yazılmış misal...

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede üniversitelerin tek amacı var işsiz gençlerin işsizliğin 4 5 sene ertelemek.

Herkesin üniversite okuması devletin işine geliyor.
    Hem gidiş gelislerde Ekonomi canlaniyor hem de insanlar 4 5 seneligine işsiz olduğunu unutuyor.
    Fakat devlet farkında değil öyle yada böyle üniversite okuyan birinin ufku genişler 1 Ken 2 olur isterse apartman üniversite olsun.
    Günün sonunda Türkiye ekonomik siyasal kültürel ve ahlaki olarak yetersiz olduğu için üniversite mezunu genç is bulsa da bulmazsa da ülkeden nefret ediyor. Buradan kaçma fırsatı kolluyor

Bu da devleti içten içte yikacaktir. Bugün - olmaz ama anlaşılsın diye örnek veriyorum- Avrupadan bir devlet vatandaşlık teklifi karşılığında ajanlık yapılmasını istese gençlerin yarısından fazlası bunu kabul eder. İşte durum budur. Ülkeye sisteme duyulan nefret bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 26 Mayıs 2020; 8:48:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
    Yine zor. Baksana Efe Aydal'a.
  • Bu söylediğiniz geliştirilip adaletli bir şekilde uygulansa çok şey değişir eğitim anlamında olumlu yönde. Okumayacak çocuğu lise sona kadar ne diye zorla tutarsın ki. Bu yüzden başka dallarda becerisi olan bir çok birey harcanıyor bu ülke de eğitim dediğiniz gibi basit ve kolay olmamalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.