Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Zoruna mi gitti?

Alıntıları Göster
    Sen hele bir Türkçeni geliştir kardeşim.
    Ne yazdığını ne de okuduğunu anlayabiliyorsun.
    Beynin bir ikinci dili kaldıramaz. Kasma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

Sen hele bir Türkçeni geliştir kardeşim.
    Ne yazdığını ne de okuduğunu anlayabiliyorsun.
    Beynin bir ikinci dili kaldıramaz. Kasma.

Alıntıları Göster
    Zoruna gitmiş anlaşılan. Zamanla geçer aslanım.
  • quote:

Zoruna gitmiş anlaşılan. Zamanla geçer aslanım.

Alıntıları Göster
    Aslanım mı

Cahil kardeşim.
    Demişsin ki buradaki öğrenciler neden ingilizce öğrenemiyor Hindistan'daki öğrenciler gibi. Doğru mu?
    Çünkü HİNDİSTAN'IN RESMİ DİLİ İNGİLİZCE.
    Anlıyor musun güzel kardeşim. Bak diyorum ki RESMİ DİL. Adamlar günlük yaşamında ya da resmi kurumlarda İngilizce konuşuyorlar. Annelerinden babalarından anadil öğrenir gibi İngilizce öğreniyorlar. Sen nasıl Türkçe'yi çaba sarfetmeden yarım yamalak da olsa öğrendin. Onlar da İngilizce'yi fazla çaba sarfetmeden öğrenebiliyorlar.

Bugün ortaokulda bir öğrenci 5. ve 6.Sınıfta haftada sadece 3 saat, 7 ve 8. saat 4 saat İngilizce dersi var.
    Bir dili maruz kaldığın kadar öğrenebilirsiniz.
    Okuldaki gördüğün ders ile İngilizce'yi bülbül gibi şakamazsın.
    Okuldaki ders temeli atar, syntax'ını öğrenirsin.
    Üzerine koyar, pratik yaparsan konuşursun. BAŞKA TÜRLÜ YABANCI BİR DİL KONUŞULAMAZ.

• quote:

Aslanım mı

Cahil kardeşim.
    Demişsin ki buradaki öğrenciler neden ingilizce öğrenemiyor Hindistan'daki öğrenciler gibi. Doğru mu?
    Anlıyor musun güzel kardeşim. Bak diyorum ki RESMİ DİL. Adamlar günlük yaşamında ya da resmi kurumlarda İngilizce konuşuyorlar. Annelerinden babalarından anadil öğrenir gibi İngilizce öğreniyorlar. Sen nasıl Türkçe'yi çaba sarfetmeden yarım yamalak da olsa öğrendin. Onlar da İngilizce'yi fazla çaba sarfetmeden öğrenebiliyorlar.

Bugün ortaokulda bir öğrenci 5. ve 6.Sınıfta haftada sadece 3 saat, 7 ve 8. saat 4 saat İngilizce dersi var.
    Üzerine koyar, pratik yaparsan konuşursun. BAŞKA TÜRLÜ YABANCI BİR DİL KONUŞULAMAZ.

Alıntıları Göster
    Ögretmen misin? Uslubundan ögretmen oldugunu tahmin ediyorum

• quote:

Ögretmen misin? Uslubundan ögretmen oldugunu tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    Aferin. Düşündüğümden zekiymişsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aferin. Düşündüğümden zekiymişsin.

Alıntıları Göster
    Yok zeki olmama gerek yok pek. Lanlı lunlu üsluptan çaktım olayı direk :)
  • quote:

Yok zeki olmama gerek yok pek. Lanlı lunlu üsluptan çaktım olayı direk :)

Alıntıları Göster
    Konu başlığına ve konuşulanlara bakınca sence üslubum yumuşak bile değil mi?

Hedef tahtasının ortasına koymuşsunuz bizi.

Ne bekliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

çok para kazanıyorlar kirada oturanı sıfır araba olmayanı bankada 100 bin tl nin altında parası olmayana hiç rastlamadım
    o dediklerin nasıl oluyor biliyormusun atadan dededen mirası varsa oluyor..

Bekar öğretmen ortalama maaşı hesaplayalım.

Aylık standart bekar maaşı 4.000

12 ayda 48 bin

Tatiller hariç ek ders ücretleri en üst düzeyden hesaplıyorum aylık ortalama 1100 tl desen

8,5 ayda 9350 tl diyelim

şimdi rakamları toplayalım kaç yapar 57.350 tl yıllık maaş alır(Bu yazdıgım rakam ortalamanın hesabı genelde en cok dersi olan sınıf ogretmenleri bile anaca bu kadar alır)

şimdi bu adamın deden malı yoksa

kira:Ben düşük ödüyorum 750 tl daha yüksekleri var azını görmedim
    aylık gıda: en düşük günlük 40 tl den 1200 tl
    atadan miras araba varsa benzini aylık: en düşük 150 mtv'si yıllık en düşük 650, sigortası en düşük 500

daha çok sey gidere yazılacak şey var da ben yazdıkça sinirlerim bozuluyor.

Üstelik aldığım şeylerin çoguda vergili sen ödemiyorsun kendi maaşımızı kendimiz ödüyoruz merak etme.

Bu düşüncelerinizi alın evirin kıvırın bi şekle sokun.Ondan sonrasını biliyorsunuz.

Sizin yüzünüzden millet mesleğinden soğuyor...

Alışmışsınız havadan işe konmaya

bu mesleğe gelebilmek için meslaktaşlarım kaç yıllarını harcadı,çalıştı çabaladı..ama siz ilkokuldan kaçan alem peşinde ki tipler bu ülkenin öğretmenlerine dil uzatmaya devam etsin.Sizin zihniyetinize yazıklar olsun.Allah'ınızdan bulun.

Bu ülkeyi batıran sizsiniz...!!!!!

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Üslup ve davranış konusunda konuşmayın bence. Bilinçli eleştiri yapmak farklı, kişi tiplerini eleştirmek olabilir ama mesleği eleştirmek saçma. Boş insan göstergesi bu önyargı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mucoyaho kullanıcısına yanıt
    Maalesef boşuna uğraştınız. Okumadıklarına eminim. Sayfa aralarında başka kullanıcıların hakaretlerini de görürseniz konunun troll olduğunu tam olarak anlarsınız. Geçen ay da böyle bir konu açıldı ve buradakilerden biri (Kendini biliyor.) bazı üyelere durduk yere hakaretler savurdu. Forum klasiği işte. Hemen hemen her konuda saçmalamayı seven bir kitle var. Bazıları ergen, bazıları ise psikolojik yönden sorunlu. Din ve memuriyet konularına merak saldılar son zamanlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 26 Mayıs 2020; 22:3:42 >
  • 4hm3t.# kullanıcısına yanıt
    Hocam, mesajımda da bahsettiğim gibi, yalnızca öğretmen eğitimi değil, sahip olduğumuz eğitim modelleri hemen hemen her alanda, her kaliteden mezun vermemize sebep oluyor. Mühendisimizden, muhasebatçısına kadar (örnek veriyorum) toplumumuzun büyük bir kısmı öncelikle "çalışma ahlakı" sahibi değil. Herkes, kolay yoldan para kazanma derdinde. Bir çok vasıfsız fakat kolay yoldan para kazanan insan olduğu düşünüldüğünde, öğretmenin okulda harcadığı zaman ve emek aldığı maaşa kafidir. Benim eleştirim zaten öğretmenlere değil, öğretmenler ne olacağını bile bile bu yola baş koymuş. Çok emek verenleri, çok zaman harcayanları var. Son zamanlarda bir çok fenomen öğretmen çıkıyor. Öğretmenlerimizin bir çoğu idealist, vatanını ve milletini seven insanlar. Fakat bu kadar kutsal bir mesleği kaldıramayacak, her daim hem veliye hem de öğrenciye örnek olamayacak vasıfsızlar, mesleğin kutsallığından dolayı, diğer mesleklere oranla daha fazla eleştiriliyor. Bu öğretmenliği yıpratmaz, yüceltir benim gözümde. Öğretmenlerin mükemmel olması gerekir, fakat hiç bir insan mükemmel olamıyor.

Benim eleştirim eğitim politikaları üzerine. Hatta bir örnek vereyim yeri gelmişken; geçmiş yılların öğretmen alımlarını incelediğimde, neden öğretmenlerin arasında da vasıfsızlar olduğu zaten anlaşılabiliyor. Her sene KPSS gibi, burada atanların büyük çoğunluğunun 70 alamayacağı bir sınavdan çok yüksek puan alan öğretmenler, sonbahar mevsiminde atanmış. Bu öğretmenler bizim kaliteli eğitim fakültelerimizin başarılı öğrencileri. Bunların üzerine, bir sonraki sene tekrardan başarılı öğrencilerimizi almak yerine, ek atamalar ile daha düşük puanlara sahip öğretmen adayları da atanmış. Puanlara baktığımda, 90-80 puanlardan 65-55 puanlara düşen branşlar görüyorum. Bu bana göre hem fakültedeki başarılı öğretmenlerin önünü tıkamaktır hem de kalitesiz bir istihdam yöntemidir. Öğretmen kalitesinin düşmesine sebep olmaktadır. Her sene KPSS sonucunda bir alım olmalı, üniversiteye de ek öğrenci alımı olmuyor sonuçta. Ayrıca bir sene 40.000 alım yapıp, sonraki sene 20.000 alım yapmak da öğretmen kalitesini etkileyen diğer bir husus benim gözümde. Öğretmen atamalarına bir stabilite getirilmeli, hatta bu işe fakülteden başlanmalı. Bu durum öğretmenlerimizi de mağdur ediyor aslında.

Maaş konusunda bir çok ülkede öğretmenler ortalama üstü maaş alırken ülkemizde açlık sınırından biraz yukarıda maaş alıyorlar. Maalesef memurunu zor geçindiren bir ülkeyiz. Alım gücümüz çok düşük. Şu an tüm bakanlıklar personellerine bir yoldan ek ödemeler yapmakta zaten. MEB'de ek dersler ve destekleme kursları ile bunu sağlıyor. Fakat Ek ders emeklilik konusunda öğretmenlere yardımcı olmuyor. Öğretmenler de bu konuyu açan arkadaş gibi vergisini düzenli ödüyor. Bir çok vergi kaçıran esnaf düşünüldüğünde, öğretmen maaşlarına diyecek çok bir şey yok. Memur maaşlarını takip etmek yerine, gereksiz kamu harcmalarını takip etsek, daha hızlı gelişeceğiz aslında.

Saygıdeğer hocam, öğrenciler aldıkları eğitimi, öğretmenlerini, hatta yer yer kendi ebevenylerini bile beğenmezler. İnsan psikolojisinin gereğidir bu. Hani karşımızdakini küçümseriz çoğu zaman "ergen" diye, siz benden de iyi biliyorsunuz, ergenlerin ve fevri hareketlerinin bir sonucu bu; "öğretmenler ve onların haklarını eleştiren" konular. Çok da dikkate alınacak şeyler yazmıyorlar zaten. Kaile almayın bir çoğunu, engelleyin geçin.
    Aymatov'un sözü vardır, gereksiz eleştiri aslında gizli hayranlıktır diye. Konuda, üniversite zamanında öğretmenliği düşük görüp de tercih etmeyen, sonradan da bu tarz eleştiri yapanlar için yazılmış bir çok mesaj var. Demek ki toplum, bu tarz konuların farkında.

• ÖĞRETMEN,  DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU)
    Öğretmenler zorlu eğitimden geçiyorlar, buralara gelene kadar emek veriyorlar, okul okuyorlar, yüzlerce sınava giriyorlar çok zor şartlarda çalışıyorlar tabi onlar fazla kazanacak. Resimdeki şahıs üniversite mezunu bu ülkede 6 yıldır tarih öğretmenliği yapıyor. Vay benim ülkemin çocuklarının haline... Eserinizle gurur duyun lafa gelince birde mühendisle, avukatla kıyaslama yapıyorsunuz. Bakın kalite görün arkadaşlar. Milli eğitim bakanı olsam şu görüntüyü gördükten sonra anında o öğretmenin diplomasını yırtar, üstüne soruşturma açar meslekten uzaklaştırırım. 6 da 3'ün 1 bölü 2 olduğunu bilmeyen adamı bırak öğretmen yapmayı ilkokul 2.sınıftan 3.sınıfa geçirmezler siz bu ülkeye öğretmen yapıyorsunuz. Helal olsun ne diyeyim ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 26 Mayıs 2020; 22:49:28 >

• quote:

Aslanım mı

Cahil kardeşim.

Alıntıları Göster
    Syntax mı, vay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Novak Djokovic

Üslup ve davranış konusunda konuşmayın bence. Bilinçli eleştiri yapmak farklı, kişi tiplerini eleştirmek olabilir ama mesleği eleştirmek saçma. Boş insan göstergesi bu önyargı.
    Konudaki mesajlar ortada. Ogretmen oldugunu iddia eden sahislarin usluplari da ortada.

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    En hızlı sonucu, yıllarca emek verip eğittiğimiz, binlerce lira harcayıp mezun ettiğimiz gençlerimizin beyin göçünü engelleyerek alabiliriz. Dediğiniz sistemi hayata geçirip, daha kaliteli öğretmenlerimizin, daha eğitimli öğrencileri yurt dışına gittikten sonra, maalesef bir kazanım elde edemiyoruz. Evet dediğiniz gibi, öğretmenliğin cazibesi arttırılmalı, sonucu olarak kalitesi de artacaktır. Fakat gençlerimizin bu ülkedeki istihdama katılması engellenemezse, maalesef eğitimimiz ve öğretmenlerimiz başarısız olacaktır.
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık hocam. Şu konunun gündemde olmasını yediremiyorum kendime. Resmen boş beleş insanların ağzına sakız olduk. İçi dolu konuşan bir Allah'ın kulu yok.
  • quote:

Konudaki mesajlar ortada. Ogretmen oldugunu iddia eden sahislarin usluplari da ortada.

Alıntıları Göster
    Hala konuşuyor musun sen ya? Allah için ne sanıyorsunuz siz öğretmenleri ya? Vur ensesine al lokmasını mı? Geçmiş oturduğu yerden yalan yanlış argümanlarla İngilizce öğretmenlerini hedef gösteriyor, cevabını alınca da üslubumuzu eleştiriyor. Herkes hak ettiğini alır kardeşim. Hadi bakayım...
  • Bence öğretmen arkadaşlar bu konuyu görmezden gelmeli. Konuyu açanın tek derdi öğretmeni hedef göstermek bizlerde bunların ekmeğine yağ sürmeyelim. Aralarında biraz daha esip gürlerler sonraki aşamada sönme gerçekleşir. Şahsen bu konuya son mesajım dönüp ne yazmışlar diye bakmam bile.
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    sen de birazcık akıl ihsan kovala lazım sana belli ki :)
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.