Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Link Linux kullanıcıları için bidiğim kadarıyla.Kaynak kodu mevcut başka işletim sistemlerine uyarlanır mı bilmiyorum.

Bu arada fan olayını çözdüm cpufreq_governor ayarını powersave yaptım.Fan çok seyrek çalışıyor artık.Ama performansda küçük bir düşüş oluyor haliyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunapotur

Bugün kararımı verdim ve mebin toshibasını aldım. Bir bilgisayar öğretmeni ve yaklaşık 10 yıldır bu işin içinde olan biri olarak içim çok rahat.

Bunun sebeplerini sayarsam
    1.Dizisüstü pc'de markanın önemli oluşu
    2.Dizüstüde bence performanstan önce sağlamlık ve işimi en iyi şekilde gerşekleştirebilmem(oyun pcsi istesim masaüstü pc toplardım)
    3.Toshibanın servislerine güvenmem(bilgisayarın icini acıp müdehale edemiyeceğime göre, pcyi servise gönderdiğimde tamirinin en kısa ve en iyi çözüleceğini bilmem)
    4.Oyun dışı uygulamarda performansın diğer bigisayarlardan çok farklı olmıyacağından, farkı sağlamlık, düzgün çalışma, sessizlik(bence çok öneli), servis güvencesi gibi şeylerin önplana çıkaracağına inanmam. Bu farklardada toshibanın diğerlerinden kesinlikle önde olacağına güvenmem.

Evet tercih sizin ben tercihimi mebden yana yaptım, eğer sizde işniz icin kullanıcaksanız mebin toshibasını alın. Oyunda oynayayım diyosunuz toplayın bir masaüstü bilgisayar.

Not:Mebin kampanyası için bunlar bizi kazıklıyor diyenlere kesinlikle katılmıyor ve yaptıkları açıklamaları kınıyorum. Eğer bu kampanya olmasaydı, fiyatlar bu kadar düşmez, öğretmenlerde işleri için uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar bulamaz, öğretmen olmayanlarında ucuza dizüstü bilgisayar sahibi olamayacaklardı.

Kesinlikle haklısın ne diyeyim çok doğru yorum tebrikler
    Ayrıca sizlere soruyorum niçin Soni ve Toshiba gibi iyi firmaların öğretmenolmayanra uygun fiyatlı bilgisayar çıkarmıyorlar.(Bence 999$ civarına kaliteli bir dizüstü bilgisayar mâletmenin mümkün olmaması. Bakın Toshiba ve Soninin sonoma platformu bilgisayarlarının fiyatları nekadar uçuk.)

• quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

wireless mini pci kart olarak geliyor yani dahili ekleniyor
    ben bir pdf buldum bu kn1 notebooklarla ilgili çok ilginç manual gibi bişi evdeki makinada kayıtlı
    pil, ram! klavye! wireless! nasıl sçkülür takılır anlatıyor
    pili anladık ta alet normal pc gibi sök tak hoş bişi yanan eden parça olursa değiştirme şansımız var parçaları buldukça tabii

ozdil bu PDF i bizimle paylaşırsan seviniriz
  • DENERİM
    YALNIZ ÇOK DETAYLI DEĞİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdil -- 31 Mayıs 2005, 19:39:41 >
  • http://www.kont.com.tr/pages/dell.asp

işte DELL, işte 999$ güzel bir bilgisayar, 45 gün değil, hemen teslim

sanki ben satıyormuşum gibi oldu

umarım doğru seçim yapmışsındır,

forumda hiç tartışılmayan bir diğer konu is sabit bir arıza durumu

şöyle düşünün, meb in bilgisayarlarında iki yıl sonra bir arıza çıktı diyelim, o zaman dağıtılan 30 bin bilgisayardan en az yarısındada bu şu an için hesaplanmayan arızanin giderilmesi ne kadar sürer sizce,

elektronik cihazlarda bu şekil arızalar çok görülür, işte ozaman aylarca beklemek zorundada kalınabilir, bunuda göz önünde tutmak lazım.

meb kampanyasına katılmam ama piyasayı düşürdükleri içinde teşekkür ederim.

• Arkadaşlar.ben istanbuldeyım.Mavi den alamam o yuzden.dun butun int i bugunde butun kadıkoy u dolastım.Kadıkoyde bir yerde karar kıldım.ama daha almadım.buraya özelliklerini yazıyorum

Ürün Kodu DATRON AERO KXA DOTHAN 1.73 GHz (KA17S5K65X)
    İşlemci Intel DOTHAN 1.73 GHz (SONOMA 533MHz FSB) 2 MB L2 Cache
    Ekran 15.4" WXGA+ Ekran (1280*800 çözünürlük)
    Bellek 512 MB 533MHz DUAL DDR2 RAM (max.2 GB)
    Harddisk 60 GB S.M.A.R.T 5400rpm Harddisk
    Ekran Kartı 128 MB Intel 915GM VGA (maksimum 224 MB 'a çıkabilmekte)
    Optik Sürücü DVD-ROM/CD-RW COMBO Optik Sürücü
    Fax/Modem Entegre 56K V.90 V.92
    LAN 10/100Mbps
    WLAN Opsiyonel (Intel Pro/Wireless 802 11a/b/g 11/54Mbps Dual-Band WLAN 2915abg)
    Portlar 4xUSB(2.0) + Paralel + FireWire(IEEE1394-400Mbps), Infrared (kızılötesi)
    CRT(UXGA+) + TV-OUT(S-Video)

2x1W Stereo Hoparlörler, Audio-OUT+S/PDIF, MIC-IN

Kart Yuvaları 1x Type II PC-Card(PCMCI/Cardbus), (PCMCI/Cardbus),1x PCI CARD (3B)

1x Multimedia Card
    (Smart Media,Secure Digital,Multimedia Card, Memory Stick, XD Card)

İşletim Sistemi MS Windows XP HOME Türkçe

Ağırlık 2.75 kg
    Güç Kaynağı 8 hücre 65Wh Li-ion modüler batarya, 5.5 saat StandBy süresi
    Garanti Süresi 2 Yıl

Bu notebook 1105$+KDV.ii taksit yapıyolar bonus a cardfinans a.
    Wireless lan eklemek icin 35$+kdv alıyorlar.
    size göre konfigurasyon fiyat uygun mu?
    Baska konfigurasyon ve
    daha ucuza alabilcegimiz baska yer biliyormusunuz?
    Ben istanbuldayım ama.yoksa mavi den alırdım sanırım.önerilerinizi bekliyorum

• bilgisayarda ölü pixel yok merak etmeyin..ben de korkmuştum ama yok..zaten daha once de alan arkadaşlarda da cıkmadı..

çantayı soran için yazıyorum..siyah deri bi çanta..cok lüx bişe..cok saglam ve kaliteli bişe..içine herşeyi rahatlıkla sıgdırıyorum..mavibilgın sitesinde bi eleman sıgmıyo begenmedim demiş ama bana gelen cok hoş bişe..her cıkardığımda odayı deri kokusu kaplıyoooo içiniz bu iki konuda rahat etsin..

tunapotur bilgisayarın hayırlı olsun..sen en guzelini yapmışsın..amacına uygun bi bilg. almışsın.. fakat kazıklama olayındaki gorusune katılmıyorum..
    120.000 kişinin alım gucu o değil..bunu anlamak için ekonomist olmak gerekmiyo..bankanın fazladan aldığı 30ytl cabası..şu an bütün firmalar kredi kartına 6-12 faizsiz taksit yaparken adamlar dunyanın faizini alıyolar..hoş memur kısmı ufak ufak taksit ödeyince sanırım bunu anlamaz sandılar..
    ama bilgisayar piyasasına COK COK COK BUYUUUUUUUUUUUUUK bi iyilik yaptılar ve piyasayı kızıştırdılar..bence bu yaptıklarıkampanyadan cok daha yararlı oldu bu halk için..bu yararı dışında ben bir yarar goremedim..

bilgisayara gelince benim ve burada o bilgisayarı tartışan insanların ihtiyaçlarını karşılamadığı için onu beğenmedik..herkesin arayışı farklı..
    oyun oynayanlar masaustu alsın gibi bişe demişsin..işimi gorebilecek masaustu fiyatına laptop bulmuşum, niye almayayım ki?? benim gibi ogrenciler için en onemli şey mobil olması, masa ustunu nereye gotureyim..datron kampanyası benim butun ihtiyaçlarımı karşılıyo..ben de o yüzden onu tercih ettim..

artık meb mi iyi, datron mu yada egitimsen mi diye tartışmanın bi yararı yok..insanlar zaten sipariş verip bilgisayarlarını aldılar..şu saaten sonra değiştirebileceğimiz bişe yok..bence eger varsa problemler onu belirtelim ve cozumu varsa onu paylaşalım..bu arada da bilg. almak isteyenler yorumları okuyup fikir ednirler.bence bu daha mantıklı ve saglıklı..

o yuzden artık su kampnaya iyi, bu kotu demenin kimseye yararı yok..ihtiyaca gore konuşalım artık

• burap yazdığınbilgisayar konfigurasyonu benim aldığım ile aşağı yukarı aynı.. seninki 1.73mhz benimki 1.6.

arkadaşım bu sabah hepsiburada.com dan datronun aynısını sipariş etti..sanırım benimki ile aynı fiyata..onlarda garanti-finans taksit yapıyo diye biliyorum.bu aradda mavide wireless 30+kdv idi..pazarlık yap bence..yine de sen bilirsin...bizde istanbuldayız.2gunde eline ulaşır demişler. aklında bulunsun..
  • Mavi mi 2 gunde ulastırırız dedi?
  • arkadaşlar balikesirliyim. bugün bir firmada aidatının bi modelini gördüm. bilmiyorum yeni mi çıktı. 949$+kdv diyordu. netten baktım linki aşağıda. 142TL*12 kdv dahil fiyatı.. iyi gibi duruyor. ne dersiniz?iyi geceler

http://www.aidata.com.tr/stok.asp?s=AN-369

Intel Mobil Teknolojisi
    Intel Pentium M İşlemci 730
    2.Nesil Mobil Mikromimarisi, İşlemci Hızı 1.6 GHz.
    2 MB L2 Cache 533 MHz, FSB
    15.2" WSXGA TFT LCD (1280 x 854)
    EKRANA ENTEGRE KAMERA
    Windows XP HOME
    256 MB DDR RAM (Maks 2 GB)
    40 GB Sabit Disk 5400 RPM
    DVD ROM CD RW Combo Optik
    56 K Fax Modem & 10/100 LAN Ethernet
    64 Mb paylaşımlı Görüntü Özelliği
    5.1 Dijital Ses Çıkış, 3D Ses Teknolojisi, 5 adt. Stereo Hoparlör
    Li-Ion smart Batarya, 4 saat
    External CRT Monitör, 2x USB 2.0, PCMCIA/TYPE II 2
    Wireless (802.11b/g 54 Mbps) Kablosuz İletişim
    Taşıma Çantası ve Antivirüs programı HEDİYE
    2.8 Kg Ağırlık
    360*273*27,5 mm Boyut

• quote:

Orjinalden alıntı: tunapotur

Bugün kararımı verdim ve mebin toshibasını aldım. Bir bilgisayar öğretmeni ve yaklaşık 10 yıldır bu işin içinde olan biri olarak içim çok rahat.

Bunun sebeplerini sayarsam
    1.Dizisüstü pc'de markanın önemli oluşu
    2.Dizüstüde bence performanstan önce sağlamlık ve işimi en iyi şekilde gerşekleştirebilmem(oyun pcsi istesim masaüstü pc toplardım)
    3.Toshibanın servislerine güvenmem(bilgisayarın icini acıp müdehale edemiyeceğime göre, pcyi servise gönderdiğimde tamirinin en kısa ve en iyi çözüleceğini bilmem)
    4.Oyun dışı uygulamarda performansın diğer bigisayarlardan çok farklı olmıyacağından, farkı sağlamlık, düzgün çalışma, sessizlik(bence çok öneli), servis güvencesi gibi şeylerin önplana çıkaracağına inanmam. Bu farklardada toshibanın diğerlerinden kesinlikle önde olacağına güvenmem.

Evet tercih sizin ben tercihimi mebden yana yaptım, eğer sizde işniz icin kullanıcaksanız mebin toshibasını alın. Oyunda oynayayım diyosunuz toplayın bir masaüstü bilgisayar.

Not:Mebin kampanyası için bunlar bizi kazıklıyor diyenlere kesinlikle katılmıyor ve yaptıkları açıklamaları kınıyorum. Eğer bu kampanya olmasaydı, fiyatlar bu kadar düşmez, öğretmenlerde işleri için uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar bulamaz, öğretmen olmayanlarında ucuza dizüstü bilgisayar sahibi olamayacaklardı.

Ayrıca sizlere soruyorum niçin Soni ve Toshiba gibi iyi firmaların öğretmenolmayanra uygun fiyatlı bilgisayar çıkarmıyorlar.(Bence 999$ civarına kaliteli bir dizüstü bilgisayar mâletmenin mümkün olmaması. Bakın Toshiba ve Soninin sonoma platformu bilgisayarlarının fiyatları nekadar uçuk.)

Tunapotur Toshiba laptopun hayırlı olsun, güle güle kullan. Ancak MEB kampanyasını eleştirenleri paldır küldür kınamadan önce kampanyanın neden eleştirildiğini ve nasıl eletirildiğini de dikkate al. Bu kampanya kapsamında Toshiba'nın verdiği fiyat 860$ Exper'in verdiği fiyat ise 730$'dı. Bu fiyatlar öğretmenlerin yüzünü güldürmüş ve bir çoğu heveslenmiş, kampanya başlar başlamaz bu laptoplardan almaya niyetlenmişti. Yani firmaların yaptığı indirim takdire değerdi. Ancak bizim öğretmenini ve vatandaşını çok seven devletimiz fırsatı ganimet bildi, bir gram indirime gitmediği KDV'siyle, Vakıfbank'a çektiği peşkeşle kampanyayı .ok etti, firmaların verdiği uygun fiyatları peşin almak istediğinizde 1000$ üstüne, vadeli almak istediğinizde ise neredeyse piyasa fiyatına getirdi, öğretmenlerin heveslerini kırdı.. Üstelik de kampanya öncesinde bir sürü boş vaatte bulunarak öğretmenlerini enayi yurduna koydu.. Sonra da internet sitesinde "Laptoplar öğretmenlere dağıtılmaya başladı" diye başlık attı. Biz de satılıyor sanmıştık, meğer dağıtılıyormuş!.. Öğretmenini ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik şeyler bunlar.. Ben de bir öğretmenim, bir laptopa çok ihtiyacım vardı ama tepkimi gösterdim ve MEB'in laptoplarından almadım. Henüz bir laptopum yok ama duyarlı bir vatandaş olarak benim de almadığım için içim çok rahat.. Ayrıca bilgisayar öğretmeniysen ve on yıldır bu işin içindeysen fiyatlardaki düşüşün sadece MEB kampanyasıyla ilgili olmadığını laptop piyasasında tüm dünyada bir düşüş yaşandığının farkında olmalısın. Ama işine gelmediği için bundan bahsetmiyor olabilirsin.. Ayrıca uçuk dediğin Toshiba fiyatları da kampanya yeni başladığında MEB fiyatlarını cazip göstermek için biraz fazla gösterildi. Kampanya başlayalı çok az bir zaman olmasına rağmen devletin ve onun şakşakçılarının 2000$ olarak gösterdiği Toshiba laptop fiyatları şu anda yaklaşık 500$ kadar düşmüş durumda. Ve emin ol, öğretmenler uzun ve faizli taksitlerini tamamlayana kadar MEB'in sözde kampanyasındaki fiyatın da altına düşecek. Bu arada bu düşüş sadece Türkiye'ye has, yani birebir öğretmen kampanyası sayesinde değil, tüm dünya piyasasında böyle. MEB'in yalan dolanla insanlara yutturmaya çalıştığı kampanya dünya piyasasını etkilemiş olamaz. Kimse bir laptopu ucuza ithal etmeden ucuza satamaz. Lütfen mesaj yazmadan önce daha geniş düşünelim, olayları daha enine boyuna değerlendirelim. Saygılar..

• http://www.avadirect.com/product_details_configurator.asp?PRID=4215

Bu adreste Datron'un bütün sonoma platformu notebookları ve parçaları ile ilgili gayet ayrıntılı bilgi var. Dikkat ederseniz parçalar arasındaki fiyat farkı (Örneğin 512 ram'i 1gb yapmak, Dvd Combo'yu Dvd Writer yapmak) mavinin kendi sitesinde belirttiği farklarla aynı. Burada pil, harddisk gibi parçalarla ilgilide nispeten daha ayrıntılı bilgi var.

Bu arada ben hepsiburada'dan almaya karar verdim ama 80gb disk ve 1gb ram yaptırmak istiyorum. Acaba bunu yaptırmanın bir yolu varmıdır

• Aynı laptop ellerin memleketinde 678$, bizde 999$+KDV.. Devlet baba yine yapmış bize güzelliğini..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

Aynı laptop ellerin memleketinde 678$, bizde 999$+KDV.. Devlet baba yine yapmış bize güzelliğini..

Bu fiyata ama HDD, RAM, İşlemci gibi parçalar ilave edilecek. Fiyat neredeyse bizdekiyle aynı, ona şaşırıyorum ben ya.

Bu siteyi bulan arkadaşa da teşekkür ediyorum.
  • benim türkiyede 1325$+kdvye aldığım donanım
    1354$+taxes where required şeklinde çıkıyor
    bence fiyatlarda bi gariplik yok hatta bizde ucuz bile
    hatta bizde 4800mah pil ile geliyor burda 2400mah pil ile
    detaylara dikkat lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdil -- 1 Haziran 2005, 0:15:26 >
  • tunapotur +1

ozgur 77 sendehaklısın ama bi söz var. "tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok "
    seninki o hesab. tamam kampanyada bazı aksaklıklar veya yanlışlıklar oldu ama bunlar benim iyi bir fiyata toshiba laptop almama engel değil ki .

alırım toshibamı işime bakarım.
  • http://www.sabioproducts.com/whitebooks_system.php?id=4

yalnız sitedeki PDF i kaydedemedim..
  • Arkadaşlar meraba tekrardan....

Evet ben forumda yazarken bi hata yapmışım.Arkadaşım iyi dinlememekten değil, oyunları karıştırmaktan olmuş o hata .
    Tam performans doom3 değil quake 3 oynamışlar.

Bu hata için hepinizden özür dilerim.Ayrıca makinanın ekran kartı paylaşımı ve performansı için 2001 de 4977 ne aldı. yani iyi abicim iyi....

Ben dün maviden siparişimi verdim.1gb ram,60gb hdd,wireless,epox bluetooth usb. falan felan işte.

Bakınız ayrıca uzun zamandan beridir laptop kullanıyorum.Pil olayına takılan arkadaşlara söylüyorum, laptopu adaptörüne takılı olmadan uzun süre zaten kullanamazsınız... Siz ne bekliyosunuz ki? yani oturup saatlerce film seyretmeyi yada oyun oynamayı falanmı? tamam belki film seyredersiniz 2 yada 2,5 saat falan ama prize takılı olmadan 2 saat oyun zaten zor oynanır.

Takacaksın aleti prize bakacaksın işinee!!! hepsi buuu... Ayrıca tüketici haklarında vardır, okuyanlar bilir : bir alet (herhangi birşey) 3 kere aynı sorun ile karşılaşırsa teknik servis bu olayı çözemezse yada yapıldı denip yapılmazsa o alet BAŞTAN AŞŞAĞIYA SIFIRIYLA DEĞİŞTİRİLMEK ZORUNDADIR... hani yazmışlar ya 6 ayda 3 pil değiştirdi falan diye.. yani yapmayın yaa..

Ayrıca herşeyin bi çürüğü vardır kabul etmek lazım olabilir.Ne biliyim bunnar insan yapımı makineler .... doğa üstü şeyler değil ki.. 10 taneden 1 tane sorunlu olabilir. Bunu aldığınız yer sağlamsa seve seve size yardımcı olurlar...

Ben o yüzden yıllardır maviden alış veriş yaparım....

görüşmek üzere

• arkadaslar DATRON KXA modeli dısarıda daha ucuza satılmıyor.Eger dikkat edersseniz 600 kusur doların minimum oldugunu ve işlemci,HDD gibi seyleri ekleyince turkiyedeki DATRON KXA dan daha bahalı oldugunu gorursunuz...
  • EVET BENDEN İSTEDİĞİNİZ PDFLER BU ADRESTE
    DRİVERLAR HERŞEY
    DATRONUN VE UFOTEĞİN SİTESİNDE OLMAYAN HER TÜRLÜ DESTEK VAR
    BİOS MİOS IVIZ ZIVIR YALNIZ İNGİLİZCE
    http://sabioproducts.com/support/support_sd-kn1.htm
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.