Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • boyle alti ayda 3 pil extrem durumlardir, cihazin kendisinde,adaptorunde, yada baska bir nedenden kaynakli bir problem olabilir,
    ama dunya uzerinde alti ayda 3 pil tuketen ve hala satis yapabilen hicbir firma yoktur,
    datron marka laptoplar hergun elimin altinda, ve gayet guzel pil performanslari var, diger markalardan herhangi bir eksigi falanda yok,
    ayrica datron dun cikmis bir marka da degil, birkac senedir duzenli olarak datron laptoplar aldiriyoruz ve en ufak bir sikayet almadik, olan sikayetler siradan laptop sikayetleri.
    aslinda burdaki olay sadece yeni ve dinamik markalarin koklesmis markalar karsisindaki talihsizligi,
    seneler once kime AMD islemci onersek 'yok a patliyor, yaniyormus, arkadasimin arkadasi oyle demis' gibi sehir efsaneleri yuzunden cogu musteri almazdi, ve sirf bu tip soylentiler yuzunden gayet kaliteli islemciler hakettigi yeri bulamamisti,
    bu da oyle, datron nispeten yeni ve bilinmeyen bir marka oldugu icin bu tip spekulasyonlar olacaktir,
    siz siz olun sirf marka diye herhangi bir malzemeye iki kat fiyat vermeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: solaris

bende datron aldım su ana kadar pes4 empire earth2 ve doom 3 yukledim bi sorunla karşılaşmadım. pes4 ve empire earth 2 sorunsuz bi şekilde çalışıyo doom3 te de biraz kısmayla cok rahat oynuyosunuz. klavyesi biraz emanet duruyo bi de kullanım kılavuzunu beyenmedim :D hiç bişey anlatmıyo. valla teknik özellikleriyle bence masaustu bilgisayarları aratmıyo bile. laptop almayı dusunenlere şiddetle bunu oneriyorum.

Arkadaşlar,
    Datronda XP tüm sürücüleri tanıyor mu? Paketten XP sürücüleri çıkıyor mu? Alan arkadaşlar bir cevap verebilirse sevinirim.
  • Ah bi de ikisininde Quanta da üretildigini bilsen.

quote:

Orjinalden alıntı: athloon

çok büyük bi fark atlanmış
    birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....
  • Merhaba arkadaslar.

Su Datron KXA serisine birşeylerde ben yazayım dedim.
    Şimdi birincisi bu kampanyayı DATRON / UFOTEK degil MAVI BILGISAYAR'ın kendisi yaptı.
    Cok dusuk kar marjıyla agresif bir fiyat uyguladıkları ve yaptıkları reklamlar sayesinde Ufotek baska notebook satamaz oldu. Bu nedenle genel bir kampanya gibi bişey cıktı ortaya.
    Gelelim cihaza. Cihaz Çin de üretilmiş. Üretildiği fabrika QUANTA . KN1 modeli olarak biliniyor. Sadece TR de degil farklı ülkelerdede satılıyor. Datron UfOTEK in kendi markası oldugu icin bu isimle TR de satılıyor.

Cihaz gayet başarılı. Şu anda eşime aldıgım cihazı kullanıyorum. Arada bir fan calısması dısında hiçbir şikayetim yok. Ürün gerçekten DDR2 533 mhz kullanıyor. Mavinin sitesinde yazan herşey dogru.
    Forumlarda yok kacak vs diyen arkadaslar Ufoteki arayıp bilgi alabilirler. BEnim bir arkadasım orada calıstıgı
    icin olayın gidisatını vs gayet iyi biliyorum.

Performans olayına gelince cihazın ekran kartı paylasımlı ama gayet basarılı. Bir arkadas 1024*768 de FSAA acık Doom3 oynadıklarını söylediler falan demiş. Ama dikkatli dinlememiş. O sırada bende oradaydım. Satış temsilcisi 1024*768 de 32 bit ve full detail Quake3 oynadıgını ve gayet tatmin edici sonuc aldıgını soyluyordu bana. Gercektende gayet basarılı. 3Dmark 2001 de 5000 e yakın puan alıyor. 2003 de ise 1100 e yakın puan alıyor. Ekstra özellik olarak Pixelshader ve Vertex shader demolarını da izleyebildim.

Şu anda bu cihazdan daha uygun fiyat/performansa sahip bir ürün mevcut degil. Ankarada oturan ve laptop almayı dusunen lere bu ürünü siddetle öneririm. Yalnız hatırlatmak isterimki su anda sadece ön siparis ile verebiliyorlar. Yani bir süre beklemeniz gerekebilir.

Bu kampanya bence KACMAZ !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniac -- 30 Mayıs 2005, 10:49:31 >

• +1
    ama bilmeyen adama anlatamıyon işte....
    quote:

Orjinalden alıntı: maniac

Merhaba arkadaslar.

Su Datron KXA serisine birşeylerde ben yazayım dedim.
    Şimdi birincisi bu kampanyayı DATRON / UFOTEK degil MAVI BILGISAYAR'ın kendisi yaptı.
    Cok dusuk kar marjıyla agresif bir fiyat uyguladıkları ve yaptıkları reklamlar sayesinde Ufotek baska notebook satamaz oldu. Bu nedenle genel bir kampanya gibi bişey cıktı ortaya.
    Gelelim cihaza. Cihaz Çin de üretilmiş. Üretildiği fabrika QUANTA . KN1 modeli olarak biliniyor. Sadece TR de degil farklı ülkelerdede satılıyor. Datron UfOTEK in kendi markası oldugu icin bu isimle TR de satılıyor.

Cihaz gayet başarılı. Şu anda eşime aldıgım cihazı kullanıyorum. Arada bir fan calısması dısında hiçbir şikayetim yok. Ürün gerçekten DDR2 533 mhz kullanıyor. Mavinin sitesinde yazan herşey dogru.
    Forumlarda yok kacak vs diyen arkadaslar Ufoteki arayıp bilgi alabilirler. BEnim bir arkadasım orada calıstıgı
    icin olayın gidisatını vs gayet iyi biliyorum.

Performans olayına gelince cihazın ekran kartı paylasımlı ama gayet basarılı. Bir arkadas 1024*768 de FSAA acık Doom3 oynadıklarını söylediler falan demiş. Ama dikkatli dinlememiş. O sırada bende oradaydım. Satış temsilcisi 1024*768 de 32 bit ve full detail Quake3 oynadıgını ve gayet tatmin edici sonuc aldıgını soyluyordu bana. Gercektende gayet basarılı. 3Dmark 2001 de 5000 e yakın puan alıyor. 2003 de ise 1100 e yakın puan alıyor. Ekstra özellik olarak Pixelshader ve Vertex shader demolarını da izleyebildim.

Şu anda bu cihazdan daha uygun fiyat/performansa sahip bir ürün mevcut degil. Ankarada oturan ve laptop almayı dusunen lere bu ürünü siddetle öneririm. Yalnız hatırlatmak isterimki su anda sadece ön siparis ile verebiliyorlar. Yani bir süre beklemeniz gerekebilir.

Bu kampanya bence KACMAZ !

• DATRON AERO KXA SONOMA 1.6GHz 512MB 40GB COMBO TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR(KA16S2K45L) Bu ürünü almak isteyen arkadaşlar artık ön sipariş beklemeye gerek yok ürün HEPSİBURADANIN da STOKLARINA GİRMİŞ HEMEN ALABİLİRSİNİZ İŞTE LİNKİ:

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=300&ProductID=bd80935
  • 10 gun once bu datron kxa dan aldim. Notebook aslinda guzel ama benim kanim isinmadi. Birincisi fani centrino olmasina ragmen sik ve gurultulu calisiyo. İkincisi biraz fazla isiniyo. Benim bir centrino notebooktan beklediklerim bunlar degildi. Bir de ben bu notebooka gentoo linux kuracagim. O zaman cpu fan alir basini gider herhalde. Bugun mavi bilgisayari aradim. Boyle boyle dedim. Teknik servise falan bagladilar. Adam pek tatmin edici konusmadi. Belki makine arizalidir dedi..Ama sorun bence benim makinede deil. Bu serinin hepsi boyle galiba. Yukarida bir arkadas da ayni seylerden yakiniyordu.
    Ben bu laptopi geri vermeye karar verdim. Mavi bilgisayardaki adamlar buna pek yanasmiyor gibi gorunuyor. Bu notebooku alali 10 gun oldu. Geri vermek icin ne yapabilirim acaba? Bu konuda bilgi sahibi olanlar var mi?İzlemem gerekn bir yol prosedur var mi?
  • süper ya
    yasal olarak zaten aynı hafta götürsen almak zorundalar ama seninki geçmiş
    bastırırsan zaten geri alırlar ama sorunların muallak olmamalı
    birde bu notebook ların toshiba ile aynı fabrikada üretildiğini söyleyenler var onlara sadece yuh diyorum atmayın kardesim para veriyoruz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thykee -- 30 Mayıs 2005, 15:54:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jepakazol

10 gun once bu datron kxa dan aldim. Notebook aslinda guzel ama benim kanim isinmadi. Birincisi fani centrino olmasina ragmen sik ve gurultulu calisiyo. İkincisi biraz fazla isiniyo. Benim bir centrino notebooktan beklediklerim bunlar degildi. Bir de ben bu notebooka gentoo linux kuracagim. O zaman cpu fan alir basini gider herhalde. Bugun mavi bilgisayari aradim. Boyle boyle dedim. Teknik servise falan bagladilar. Adam pek tatmin edici konusmadi. Belki makine arizalidir dedi..Ama sorun bence benim makinede deil. Bu serinin hepsi boyle galiba. Yukarida bir arkadas da ayni seylerden yakiniyordu.
    Ben bu laptopi geri vermeye karar verdim. Mavi bilgisayardaki adamlar buna pek yanasmiyor gibi gorunuyor. Bu notebooku alali 10 gun oldu. Geri vermek icin ne yapabilirim acaba? Bu konuda bilgi sahibi olanlar var mi?İzlemem gerekn bir yol prosedur var mi?

Benim bildiğim geri verme veya değiştirme hakkı kullanıcının 1 hafta=7 gün ama yanılıyor olabilirim!

• @jepakazol

Ben de bu makinayı yeni aldım.Slackware Linux kullanıyorum.Fan ve ısınma konusunda haklısın.Ekran kartının sürücüsünü yüklememe rağmen Xorg loglarında dri'nin aktifleştirilemediğini görüyorum.Grafik işlerini işlemci yapıyor sanırım.Bu yüzden de çok ısınıyor.İşlemci sıcaklığı 59 C den aşağıya düşmüyor.
  • dri aktiflesirse grafik islerini islemci yapar benim bildigim. adi ustunde direct rendering. intelin sitesinde dri ile ilgili bisi olacakti i915 chipsetleri icin bir bak istersen.
  • Arkadaşlar,

Aşağıda detaylı özelliklerini yazmış olduğum Datron Notebook fiyat/performans olarak sizce alınır mı?

DATRON AERO KXA SONOMA 1.6GHz 512MB 40GB COMBO TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR(KA16S2K45L)

999,00 USD + KDV

• İşlemci, Chipset ve Bellek:
    • Intel Dothan M 730 1.6 GHz işlemci
    • 2MB L2 önbellek 533MHz FSB (SONOMA)
    • Intel 915GM chipset
    • 512MB DDR2 533MHz RAM (Max. 2GB)
    • Grafik Ünitesi, Ses ve Ekran:
    • 15.4" WXGA TFT LCD
    • 1280x800 ekran çözünürlüğü
    • 128MB Intel 915GM ekran kartı paylaşımlı
    • 24bit ses kartı dijital çıkışla 5+1 hoparlör desteği
    • 2x1W Stereo Hoparlör
    • Depolama:
    • 40GB S.M.A.R.T 5400RPM 8MB cache Harddisk
    • CD-RW/DVD Combo Optik Sürücü:
    • 8X DVD-ROM Okuma, 24X CD-ROM okuma
    • 24X CD-R Yazma, 10X CD-RW Yazma
    • 4 X USB 2.0 Port
    • 1 X PCMCIA Slot
    • 1 X S-video TV-out
    • 1 X RJ-45 jack
    • 1 X RJ-11 jack
    • 1 X IEEE 1394 port
    • 1 X IR port
    • 1 X VGA port
    • 1 X Microphone/line-in jack
    • 1 X Speaker/headphone/line-out jack
    • 1 X Bellek kart yuvası (SD,MMC,MS,SM,XD uyumlu)
    • İletişim:
    • Entegre 56K V90 Modem
    • 10/100 Mbps Ethernet
    • Güç:
    • 4800 mAH 8-cell Li-Ion Batarya
    • 5.5 Saat Max. Pil Ömrü
    • Boyutlar:363 X 265 X 35 mm
    • Ağırlık:2.75 Kg.
    • Linux işletim sistemi
    !! ÇANTA HEDİYE !!

• quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

Arkadaşlar,

Aşağıda detaylı özelliklerini yazmış olduğum Datron Notebook fiyat/performans olarak sizce alınır mı?

DATRON AERO KXA SONOMA 1.6GHz 512MB 40GB COMBO TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR(KA16S2K45L)

999,00 USD + KDV

• Intel 915GM chipset
    • 15.4" WXGA TFT LCD
    • 2x1W Stereo Hoparlör
    • Depolama:
    • 4 X USB 2.0 Port
    • 1 X PCMCIA Slot
    • 1 X S-video TV-out
    • 1 X RJ-45 jack
    • 1 X RJ-11 jack
    • 1 X IEEE 1394 port
    • 1 X IR port
    • 1 X VGA port
    • İletişim:
    • Entegre 56K V90 Modem
    • 10/100 Mbps Ethernet
    • Güç:
    • 5.5 Saat Max. Pil Ömrü
    • Linux işletim sistemi
    !! ÇANTA HEDİYE !!

ayıp ayıp!!! biz haftalardır bunu tartışıyoruz önceki sayfalara baksın bi zahmet

• quote:

Arkadaşlar,

999,00 USD + KDV

• Intel 915GM chipset
    • 15.4" WXGA TFT LCD
    • 2x1W Stereo Hoparlör
    • Depolama:
    • 4 X USB 2.0 Port
    • 1 X PCMCIA Slot
    • 1 X S-video TV-out
    • 1 X RJ-45 jack
    • 1 X RJ-11 jack
    • 1 X IEEE 1394 port
    • 1 X IR port
    • 1 X VGA port
    • İletişim:
    • Entegre 56K V90 Modem
    • 10/100 Mbps Ethernet
    • Güç:
    • 5.5 Saat Max. Pil Ömrü
    • Linux işletim sistemi
    !! ÇANTA HEDİYE !!

Alınır... Burda herkes öyle diyor. Ben de bir notebook almayı düşünüyodum, yaklaşık bir haftadır araştırıyorum, bu topic çok faydalı oldu. Çevremde de Datron kullananlarla konuştum. Performans ve ekran çok iyi, klavye ve kasa da hiç o kadar kalitesiz değilmiş. Şahsen kullanma şansım olmadı ama benim tercihim kesinlikle bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlaCKwiDoW -- 30 Mayıs 2005, 18:15:32 >

• bjkmag

Haftalardır konu tartışılıyor olabilir. Benim yazdığım Datron modeli yeni bir model. Bu fiyata alınır mı diye kendi özelliklerini yazmış olduğum notebook'dan bahsediyorum. Datron alınırmı demiyorum Dikkat et!!! Ayıp Ayıp yazacağına kendi fikrini söyle ya da sesini kes
  • valla ne tesadüf biz de haftalardır datronun bu modelini tartışıyoruz
    ha bazıları direk datron alınır mı toshiba varken diyor. biz de markanın oem olduğunu bildiğimizi quanta adlı tayvan kökenli bir firmanın ürettiğini (hatta benim verdiğim linklerde abd de hangi markalarla pazarlandığını) yazıp duruyoruz.
    senin bu mesajını görünce yazdığın detayları tekrar okudum 999$ fiyat da tutuyor
    bence asabi davranıp celallenmen yanlış
    burada kimsenin yazarken yüz mimiklerini de görmediğin için her yazılanı aşağılama olarak da algılama belki o arkadaş gülümseyerek ayıp ayıp yazdı :)
    biz de burda 1 aydır bilgilenmeye çalışıyoruz ben de bir sipariş verdim lokal bi bilgisayarcıdan 3 tane de upgrade istediğim için ürün istanbuldan izmire bugün gelmiş manisaya da yarın gelecek ben de çarşambaya alır sana izlenimlerimi yazarım
    farklar :1.73ghz işlemci 80gb hdd 1gb ram wireless
    google da kn1 notebook yaz ara bizde datron diye geçen makinaya rastlarsın yukarıda da linkleri var
    sakin olalım lütfen
    iyi günler

• arkadaşlar hala neyi tartıştığınızı anlamıyorum..atı alan uskudarı gecti.. neden hala bu datronu kotuleme kampanyası yapıyosunuz anlamıyorum..uyzlerce insan bilgisayarını aldı ve kullanıyo..aradan bikaç tane olumsuz msj geliyo ve herkes bunlar ustunden expermiş gibi konuşuyo..yorum yapanların cogu bilgisayarın sadece resmini gormuş insanlar ve sadece internetten teknik özelliklerine bakıp yargılama yapıyorlar..

SİZE TAVSİYEM SADECE ALAN İNSANLARI DİNLEYİN...bilgisayarı bi süre once ben de aldım ve izlenimlerimi yazmak istiyorum..

1..alet kasasıyla rengiyle cok şık duruyo..bi hayli ince ve kibar bi goruntusu var..touchpad i cok iyi..en iyi ozelliği scroll olması..işleri hızlandırıyo.. goren herkes ilk olarak ona dikkat ediyo zaten..

2..ekran LCD ve bence cok kaliteli..ben 1024*768 kullanıyorum..fakat film, oyun oynarken 1280*800 yapıyorum..ve emin olun goruntu kalitesi cok iyi..

3..gelelim klavyeye..bence klavyesi biraz kotu..emanet duruyo..biraz kibar ve nazik davranman gerekiyo..ama yukarıda bi arkadaş bahsetmişti.. aidata nın klavyesi içine cokuyomuş ve bi tuşa basınca birkaç tuş içine giriyomuş..bunda boyle sorunlar yokk..

4..klavyenin estetik durmadığını soyleyenler var sitede..biraz arkada duruyo touchpad in yanlarında cok fazla bosluk var diyen oldu..bence bu cok iyi bilekleri oraya dayayarak cok rahat ve hızlı yazabiliyorum..dell in bi serisinde klavye cok gerideydi ve ellerim havada yazmak zorunda kalıyodum..bu hem rahatsız ediciydi hemde yorucu..cok sukur bunda boyle bi sorun yok.

5-oyun oynama meselesine gelince..bi arkadaş oyun oynuyorum bi sorun yok demiti..merak ettim ve ben de hemen yukledim..ben de bi sorunla karşılaşmadım..AMA BELİRTEYİM DOOM3 yukleMEDİM. zaten intelin sayfasında oynayamaz diyodu 915 chipset için..

6--batarya ile de bi sorun yaşamadım..ilk gun 4.12 ile açılış yaptı..son an kadar da bi sorun yaşamadım..ben %4 kaldığını gordum..sonra bana uyarı verdi, fiş takın diye..
    daha sonraki gunlerde 3.55ten başladı hep..şu aralarda da aynı..daha aşağısından başlamadım..bence bu cok normal..cep tlfnlarında da 200-300 saat yazar..daha o kadar dayanabilen tlf gormedim..sonuçta ne kadar cok kullanırsan o kadar cabuk biter..

7..alet gelir gelmez ilk işim XP yuklemek oldu..srunsuz bi şeklde kurdum..harddiski ikiye bolup linux ve XPyi kullanyorum..henz bi problem olmadı..

sonuç olarak BU FİYATA daha iyi bi alet şu an piyasada yok..paranız vasa daha iyi ve ust model tabiki almalısınz..fakat verebileceğim para 1500-1700 lira diyosanız bence ideal bi alet..

• quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

valla ne tesadüf biz de haftalardır datronun bu modelini tartışıyoruz
    ha bazıları direk datron alınır mı toshiba varken diyor. biz de markanın oem olduğunu bildiğimizi quanta adlı tayvan kökenli bir firmanın ürettiğini (hatta benim verdiğim linklerde abd de hangi markalarla pazarlandığını) yazıp duruyoruz.
    senin bu mesajını görünce yazdığın detayları tekrar okudum 999$ fiyat da tutuyor
    bence asabi davranıp celallenmen yanlış
    burada kimsenin yazarken yüz mimiklerini de görmediğin için her yazılanı aşağılama olarak da algılama belki o arkadaş gülümseyerek ayıp ayıp yazdı :)

+1

bişeyler yazarken bundan sonra daha dikkatli olursan sevinirim ==AK_ONAİR== sesini kes de ne demek?? biz haftalardır datronun senin gösterdiğin modelini tartışıyoruz araştırmadan yazıyorsun üstüne üstlük hiç hoş olmayan ifadelerle daha dikkatli olursan sevinirim

• Datron kxa ya yukledigim Debian GNU linux da cpu frequency scaling i kernelda enable edip tekrar derledim. speedstep-centrino modulunu yukledikten sonra cpufreqd daemon i calistirdim. Fanin sesi kesildi. Linux kullanacak arkadaslara sesleniyorum. Kurmak isteyen bana sorabilir. i915gm chipsetli ekran karti ve 1280x800 cozunurluk bile problem cikariyo linuxda :)). Notebooku geri vermekten vazgectim bu arada. Hersey istedigim gibi oldu. Simdi sirada suspend ve hibernate i linuxda calistirmak var.
  • quote:

Arkadaşlar,

999,00 USD + KDV

• Intel 915GM chipset
    • 15.4" WXGA TFT LCD
    • 2x1W Stereo Hoparlör
    • Depolama:
    • 4 X USB 2.0 Port
    • 1 X PCMCIA Slot
    • 1 X S-video TV-out
    • 1 X RJ-45 jack
    • 1 X RJ-11 jack
    • 1 X IEEE 1394 port
    • 1 X IR port
    • 1 X VGA port
    • İletişim:
    • Entegre 56K V90 Modem
    • 10/100 Mbps Ethernet
    • Güç:
    • 5.5 Saat Max. Pil Ömrü
    • Linux işletim sistemi
    !! ÇANTA HEDİYE !!

Ak_onair bahsettiğin laptop Datron'un yeni bir modeli falan değil, özelliklerinden markasına, fiyatına kadar tam da haftalardır burada tartışılan modeli. Topici incelemeden, daha önce yazılanları okumadan mesaj yazdığını düşünüyorum. Bjkmag'ın sana yazdıklarında da aşağılayıcı bir tavır göremedim. Ona verdiğin tepki biraz ağır olmuş. Söylediği sözler belki de şakayla karışıktı.. Mesaj yazmadan önce yazılanları okursan soruna fazlasıyla cevap bulabileceğini düşünüyorum.. Saygılar..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.