Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3dmark 2001 de 4901 puanmı aldı ?

carrefour un kampanyasındaki acer bir başka topicte 7000 puan almış.

bu kadar fark olmaması gerekiyo !
  • eğitimsenin kampanyasındaki laptop 512 mb ve yanında adsl modem veriyolar.

toplam fiyat 1084 KDV dahil. kredi kartına da 12 taksit.
    işletim sistemi linux.
    verdiğim linkte ayrıntılı bilgi var.
    mebin toshibasıyla karşılaştırma filan yapmışlar.

quote:

Orjinalden alıntı: SpeCTRuM

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=85527&productid=bd45263

Aidata'nın bu modeli bence şu ana kadarkiler içinde en iyisi. Asus'un da sanırım buna benzer bir modeli var.

Aidata'nın bu modeli Linux ile birlikte vermesi için baskı kurulabilir aslında :) Sonuçta aynı markanın diğer modelleri satılıyorsa, bunun da satılmasında sorun olmaz diye düşünüyorum. Yalnız işlemci 533 fsb, Sonoma olduğu yazmıyor ama 533 olması sonoma olduğunu gösterir mi?

+
    1280*854 swxga ekran
    Ekrana entegre kamera
    Entegre Wireless özellik.
    -
    Windows XP zorunlu olması
    256 ram

Datron'un 512 mb ram olan versiyonu ile aynı fiyata. Özellikler de aynı yalnız çözünürlükte ufak bir fark var Aidata yönünde. Aidata'nın kamera artısı, işletim sistemi normalde beraber verilmesi eksiyken (maliyeti arttırıyor :)) aynı fiyata verildiğinde bir artıya dönüşüyor. Wireless bağlantının standart oluşu da bir artı.

Bunun yanında Datron 512 mb ram artısına sahip.

Aidata markası benim için ön planda bunu da ekleyebilirim.

Ha ben hangisini mi alırım? 512 ramli, XP işletim sistemi OLMAYAN bir Aidata sanıırım en iyisi olur benim için :)

Şu da var, acil almayacakların beklemesinde çok yarar var. Notebook satışları her geçen gün artıyor. Yeni modeller, yeni seçenekleri görüyoruz. Fiyatların düşeceği, yeni modellerin çıkacağı kesin.

Hayalim de, her parçasını seçebileceğimiz notebook almak, yurt dışındaki gibi.

8 hücreli yerine 12 hücreli pil almak mesela, hangi notebook için geçerli :(

• erte arkadaş burda kimse ben muhendisim diye ahkam kesmiyo demişsin ama yukardaki yorumunda "ben Mak.muh. şunlara bakarım, onlar olmazsa o alet yaramaz" anlamında bişeler yazan sensin..

ben zevklerin ve renklerin goreceli olduğunu zaten soyledim..beni eleştirmeye zorlayan senin once MUH. oldugunu ve buna gore sanki daha iyi yorum yapabileceğini soyleme caban oldu..

bu arada ben de 23 yaşındayım.

ben datronu yere gore sıgdırama diyebişe soylemedim..test sonuçları ortada..ona bakarak da yorum yapılabilir..

ama sen SONOMA ile diğerleri arasında hiçbi farkın olmadığını soyluyosun. sence bu mantıklımı??

bana datronu eleştir hep övme diyosun..su ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ki ters bişe soyleyeyim..daha once de en az 100 defa soyledim..benim aradığım, taşınabilirlik, oyun oynayabilme, internete girme, film izleme bi de yapmam gereken bikaç programlama dilini rahatlıkla kullanabilme..

bu istediklerimi fazlasıyla karşılıyo..eger sen bunlarla yetinemiyosa no zaman zaten senin aradığın ust duzey bi bilg. demektir..BU DURUMDA ZATEN ONLARLA DATRON kampanyasını tartışamasın, cunku aynı kulvarların koşucuları değiller..

bu yuzden yine soyluyorum..insanların ihtiyacın neyse onu belirt ve o ihtiyacları karşılayıp karşılamadığını soyle.

mebin kampanyasıbenim istediklerimi karşılayamadığı için onu almadım, bunu aldım.istediklerimi karşılayamazsa merak etme sen en başta ben eleştiririim.

• selam

az önce aidata nın web camlı centrino 1.6 256 mb ram lik modeline baktım
    klavye tuşuna bastım. basarken de yanındaki 4-5 tuş da onunla birlikte içe doğru gömülüyor.
    satıcı ya teşekkür edip hemen çıktım.
    bu arada kasa plastik tarzı hemen kırılacak hissi veriyor.

almadan önce mutlaka bakın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

eğitimsenin kampanyasındaki laptop 512 mb ve yanında adsl modem veriyolar.

işletim sistemi linux.

Sizin eğitimsenin kampanyasını görmüştüm. Yalnız, şunu merak ediyorum. Eğitimsene üye olmak için neler gerekli? Yıllık ücretleri falan varsa girmeye değmez. Yoksa fiyat iyi...
  • Peki siz bu parçaların karşılaştırmasını yaparken datron'un neden bu kadar ucuz olduğunu düşünüyor musunuz? yani piyasaya bakın benzer konfigirasyonlu hp, dell, toshiba, sony vaio lar genelde üç aşağı beş yukarı aynı fiyatken nasıl datron bu özellikleri bu fiyata sunuyor...aradaki sadece marka farkı mı sizce? Burda çoğu kişin,in bahsettiği şeyler doğru. Desktop ında sorun çıkarsa servis en önemli olay değildir...biraz pc ci olan herkes açar kendi bile müdehale edebilir aygıta...en kötü mantarlayan parçayı değiştirirsin...Laptop tan bahsediyoruz arkadaşlar, içinde bi kablo bağlantısı bile gevşese servis işini çözemiyorsa oturursun karşısına.
    Sonuçta arçeliğinden Bekosuna hepsi bu sektöre girdiler ama en az 1,5 - 2 milyar para vereceğim bir alette bazı ek faydalar ararım...olay konfigürasyonda bitmiyor.
  • arkadaşlar
    uzun zamandır donanımhabere girmiyorum
    meb kampanyası ile ilgili topiği görünce bi bakayım dedim
    öncelikle olarak söylemek istediğim şeyler var
    Datron notebook almış arkadaşlara sesleniyorum buradan
    kasanın üzerinde Centrino arması yapıştırılmış mı ?
    çünkü bir bilgisayara centrino logosunu yapıştırabilmeniz için intelin bi sayfasında (IPI bayileri bilirler) makineyi test ettirmen gerekiyor, ve daha sonra centrino logosu tarafınıza gönderiliyor ( bu söylediğim işlem son kullanıcı için geçerli değil)
    şimdi buradan çıkaracağımız sonuç çoğu arkadaşımız bilir centrino demek işlemci + chipset + wireless eth. kartı demektir
    bu üçünden biri eksik olursa ( ki bu datronda wireless ethernet kartı eksik görünüyor - ki daha önce sattığım datronlarda başıma geldi ve müşteriye teslim etmeden anında iade ettim) centrino olmaz o sistem. Bir çok arkadaşımız marka önemli değil diyor gerçi ama datronu kullanan arkadaşlar zamanla anlayacaklardır kalitenin ne kadar önemli olduğunu ( ilk arıza yapacak olan CDRW - sattığım datron notebooklardan biliyorum.)
    şimdi soracak arkadaşlara baştan söyleyeyim neden datronu bu kadar karalarken satıyorsun diye 3 tane sipariş verdim bundan 6 ay kadar önce ve 3 ünü de haftası dolmadan iade ettim.
    şimdi datron veya toplama yani casper ( casperdan da çok dilim yandı) - aidata - exper vs. almak isteyen müşterilerime kesinlikle bilinen bir markayı (toshiba - IBM - HP vs) tavsiye ediyorum
    bu arada toshiba notebooklardan da çok teslim ettim burada öğretmenlere ( kızmayın sakın sen bunları toshiba yetkili servisi olduğun için söylüyorsun diye gerçekten önyargısız bakıyorum) gerçekten ürün çok güzel eksikleri var tabiki ama o notebook zaten bir öğretmenin ihtiyaçlarına göre düşünülmüş ( ama kızılötesi veya bloetooth koymamakla ayıp etmişler ).
    Aynı notebook un 512 mb versiyonunu 1649 USD + KDV ye satıyoruz şu an
    yani meb in kampanyası da çok iyi
    bilgi almak isteyen öğretmen arkadaşlar için msn adresim : oesmer@databim.com.tr

• arkadaşlar bende datronu almayı düşünüyordum ama bu ve benzeri mesajlar yüzünden beklemeye aldım.aşağıdaki yazıyı başka bi forumdan aldım.
    ""DATRON AERO KXA Dothan Laptop'u 949$'a alan ilk kişilerden biri olarak deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Söz konusu cihazın 5 önemli problemi var.

1-Cihaz açıldıktan yaklaşık 5 dakika sonra aşırı derecede ısınıyor ve hiç bir program çalıştırmasınız bile fanı devreye giriyor. Sorun bununla bitse neyse ama bu noktadan sonra notepad'i bile açsanız (yani mouse'unuzu herhangi bir programa tıklasanız) fan tekrar tekrar çalışarak sizi aşırı derecede rahatsız ediyor. Hele bir de oyun oynamak ya da VB.NET gibi sağlam bir yazılım çalıştırmak ihtiyacı hissederseniz o zaman fan sürekli çalışır duruma geçerek neredeyse bir desktop'tan daha fazla ses çıkartır hale geliyor. Kaldıki ben de bir de Toshiba Satellite P4 var. Bu cihazın içindeki işlemci P4 mobil bile değilken (Desktoplarda kullanılan işlemcinin aynısı) 2 -3 saatlik kullanımda fanı maksimum 1 dakika dönüyor. Oysa daha az güç ile çalışan ve daha az ısınan Centrino işlemciye sahip Datron kullanım zamanının yaklaşık %90'ında Toshiba'nın fanından kat be kat daha gürültülü fanı ile aşırı rahatsız edici hale geliyor. Cihazla işinizi bitirdiğinizde cihazın ortasında yumurta pişirecek kadar yüksek bir sıcaklık olması da cabası.

2- Cihazda kullanılan Combo DVD/CD Writer ismi pek duyulmamış bir marka ve çok dengesiz. Bazı CD ya da DVD'lerde inanılmaz gürültü çıkartarak zaten fan nedeniyle oluşan rahatsızlığı inanılmaz derecede arttırıyor. Bir de bu cihaz Datron'un önceki modellerindeki gibi içerden USB portuna değil normal porta bağlanmış durumda. Bu da performansını oldukça düşürüyor.

3- Cihazın pili reklamı yapıldığı gibi 5,5 saat değil yaklaşık 3 saat kadar gidiyor. Çoğu laptop'da açıklanan pil ömrü zaten stand bye durumu için geçerli olduğundan kullanım kılavuzunda yazılan 5,5 saati beklemek pek mantıklı olmaz ancak cihaz pil %98 doluyken 2 saat 45 dakika ömrü kaldığını gösteriyor. Ben Dell marka Centrino cihazlarda kesintisiz 6,5 saat mp3 dinleyip, AutoCAD ile görüntü render edenleri gördüm. Yine bendeki Toshiba P4 olmasına rağmen 2,5 saat kadar ayakta kalabiliyor. Bu da pilin söylenildiği kadar iyi olmadığına işaret ediyor.

4- Sonoma platformu olduğu söylenen cihazın aslında tam Sonoma olmadığı gerçeği ise bir başka husus. Intel'in sitesinden detaylı bir araştırma yaparsanız Sonoma'nın 915 değil 920 no'lu ve üzeri chipsetlerde kullanılmak üzere dizayn edildiğini ve asıl amacının 64 bitlik platforma geçiş olduğunu görebilirsiniz. Bu cihazda 64 bit ve benzeri uygulamalar için destek bulunmuyor. Anladığım kadarıyla cihaz pre Sonoma için bir deneysel yapıya sahip. Yani üretici firmanın aynı platformu 915 chipsetlerle deneme noktasında geliştirilmiş.

5- Yaşadığım son sorun ise cihazın Card Reader'ı ile ilgili. Ben cep telefonumda MMC Multimedia Card fotoğraf makinamda ise MS Memory Stick Kartı kullanıyorum. Cihazın Card Reader'ının bu iki formatla birlikte birkaç değişik formatı daha desteklediği yazıyor. MS ile bir sorun yaşamadım ancak MMC'yi taktığımda cihaz söz konusu kartın varlığını bile algılamadı.

Yaklaşık 3 gündür bu anlattığım sorunları çözmeye çalışıyorum ancak aldığım firma özellikle bunların sorun olmadığını vurgulamakta ısrarlı. Yarın bu cihazı iade edeceğim. Eğer laptomu kafam şişerek ve alev topu halinde kullanıyorsam, taktığım aparatların bir bölümünü tanıtıp diğer bölümünü tanıtamıyorsam. Bir de bunu üstüne çok az bir pil ömrü ile karşı karşıya kalıyorsam bu cihazın fiyatının neden emsallerine göre çok düşük olduğunu açıklıyor sanırım. Ben Datron'un CXF modelinin (Bir alt model) 256 RAM'lisini çok yakın bir tarihte bir arkadaşıma aldım. Yukarıda saydığım problemlerin hiç biri yaşanmadı. Öyleki CXF'in fan sesini bile çok zor duyuyorsunuz. Artı cihaz neredeyse hiç ısınmıyor ve aynı özellikteki Dell ve Toshiba'lardan çok daha verimli ve performanslı çalışıyor. CXF'de yaşadığım sorunsuz deneyim nedeniyle öğretmen kampanyası yerine Datron'a yöneldim ancak KXA modeli CXF'in övgüsünü pek haketmiyor. Zaten internet sitelerine bakarsanız. CXF modelinin özellikleri KXA'dan daha düşük olmasına rağmen fiyatının daha yüksek olduğunu görürsünüz çünkü anladığım kadarıyla CXF başarısını ve performansını gerçekten kanıtlamış bir model.""

• Sanırım bu yaz içinde oldukça sert fiyat düşüşler olacak. Bakınız ebay'dahttp://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=80208&item=6772099686&rd=1
    adresinde DELL'i yeni modelinin fiyatı. İnanılmaz gözüküyor. Sanırım DELL Türkiye'ye bu ürünü bu kadar düşük fiyatla süremese de inanılmaz bir fiyattan getirecektir. O zaman ortalık oldukça hareketlenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newone -- 26 Mayıs 2005, 19:10:17 >
  • ben şu anda bu pcyi kullanıyorm süper.
  • ben "kayku" nun mesajından sonra datron sevdamdan vazgeçtim......
    carrefur daki acer (1400 ytl/12 taksit) 1362 nin fanı da coşuyormuş!!!
    ayrıca acer 1362 7000 3dmark2001 puanı alırken datron 4900 almış...
    datrondaki 915gm acerdaki fx5200 de dx9 kartı, 3dmark2003 de de acer geçer gibime geliyor...
    acer ın fanının sesi nasıl acaba? keşke görünmez bir yere koysalarmış..
    başka model arayışı içine girdim yeniden off offf :)
    fx5200lü fansız, ısınmayan, uzun pil ömürlü, centrino var mı acaba ? tabiiki fiyat yine 1400 ytl :) hadi 1600 olsun

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=85527&productid=bd45263
    aidata daki ekran kartı da 64mb demişler ama nasıldır, iyimidir belli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 26 Mayıs 2005, 19:37:43 >

• quote:

quote:

işletim sistemi linux.

Sizin eğitimsenin kampanyasını görmüştüm. Yalnız, şunu merak ediyorum. Eğitimsene üye olmak için neler gerekli? Yıllık ücretleri falan varsa girmeye değmez. Yoksa fiyat iyi...

Bu sendikaya öğretmenler ve milli eğitim de çalışan tüm personel üye olabilir üyelik aidatı ise çok değil aylık 3,5-5 ytl maaşa göre değişiyor.ama Meb ile sendikanın bilgisayar karşılaştırmasına bakmanızı tavsiye ederim.

tıklayın:

http://www.tes46.com/default.asp?islem=haberdevam&id=131

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red_apple -- 26 Mayıs 2005, 19:37:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kayku

arkadaşlar bende datronu almayı düşünüyordum ama bu ve benzeri mesajlar yüzünden beklemeye aldım.aşağıdaki yazıyı başka bi forumdan aldım.
    ""DATRON AERO KXA Dothan Laptop'u 949$'a alan ilk kişilerden biri olarak deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Söz konusu cihazın 5 önemli problemi var.

1-Cihaz açıldıktan yaklaşık 5 dakika sonra aşırı derecede ısınıyor ve hiç bir program çalıştırmasınız bile fanı devreye giriyor. Sorun bununla bitse neyse ama bu noktadan sonra notepad'i bile açsanız (yani mouse'unuzu herhangi bir programa tıklasanız) fan tekrar tekrar çalışarak sizi aşırı derecede rahatsız ediyor. Hele bir de oyun oynamak ya da VB.NET gibi sağlam bir yazılım çalıştırmak ihtiyacı hissederseniz o zaman fan sürekli çalışır duruma geçerek neredeyse bir desktop'tan daha fazla ses çıkartır hale geliyor. Kaldıki ben de bir de Toshiba Satellite P4 var. Bu cihazın içindeki işlemci P4 mobil bile değilken (Desktoplarda kullanılan işlemcinin aynısı) 2 -3 saatlik kullanımda fanı maksimum 1 dakika dönüyor. Oysa daha az güç ile çalışan ve daha az ısınan Centrino işlemciye sahip Datron kullanım zamanının yaklaşık %90'ında Toshiba'nın fanından kat be kat daha gürültülü fanı ile aşırı rahatsız edici hale geliyor. Cihazla işinizi bitirdiğinizde cihazın ortasında yumurta pişirecek kadar yüksek bir sıcaklık olması da cabası.

2- Cihazda kullanılan Combo DVD/CD Writer ismi pek duyulmamış bir marka ve çok dengesiz. Bazı CD ya da DVD'lerde inanılmaz gürültü çıkartarak zaten fan nedeniyle oluşan rahatsızlığı inanılmaz derecede arttırıyor. Bir de bu cihaz Datron'un önceki modellerindeki gibi içerden USB portuna değil normal porta bağlanmış durumda. Bu da performansını oldukça düşürüyor.

3- Cihazın pili reklamı yapıldığı gibi 5,5 saat değil yaklaşık 3 saat kadar gidiyor. Çoğu laptop'da açıklanan pil ömrü zaten stand bye durumu için geçerli olduğundan kullanım kılavuzunda yazılan 5,5 saati beklemek pek mantıklı olmaz ancak cihaz pil %98 doluyken 2 saat 45 dakika ömrü kaldığını gösteriyor. Ben Dell marka Centrino cihazlarda kesintisiz 6,5 saat mp3 dinleyip, AutoCAD ile görüntü render edenleri gördüm. Yine bendeki Toshiba P4 olmasına rağmen 2,5 saat kadar ayakta kalabiliyor. Bu da pilin söylenildiği kadar iyi olmadığına işaret ediyor.

4- Sonoma platformu olduğu söylenen cihazın aslında tam Sonoma olmadığı gerçeği ise bir başka husus. Intel'in sitesinden detaylı bir araştırma yaparsanız Sonoma'nın 915 değil 920 no'lu ve üzeri chipsetlerde kullanılmak üzere dizayn edildiğini ve asıl amacının 64 bitlik platforma geçiş olduğunu görebilirsiniz. Bu cihazda 64 bit ve benzeri uygulamalar için destek bulunmuyor. Anladığım kadarıyla cihaz pre Sonoma için bir deneysel yapıya sahip. Yani üretici firmanın aynı platformu 915 chipsetlerle deneme noktasında geliştirilmiş.

5- Yaşadığım son sorun ise cihazın Card Reader'ı ile ilgili. Ben cep telefonumda MMC Multimedia Card fotoğraf makinamda ise MS Memory Stick Kartı kullanıyorum. Cihazın Card Reader'ının bu iki formatla birlikte birkaç değişik formatı daha desteklediği yazıyor. MS ile bir sorun yaşamadım ancak MMC'yi taktığımda cihaz söz konusu kartın varlığını bile algılamadı.

Yaklaşık 3 gündür bu anlattığım sorunları çözmeye çalışıyorum ancak aldığım firma özellikle bunların sorun olmadığını vurgulamakta ısrarlı. Yarın bu cihazı iade edeceğim. Eğer laptomu kafam şişerek ve alev topu halinde kullanıyorsam, taktığım aparatların bir bölümünü tanıtıp diğer bölümünü tanıtamıyorsam. Bir de bunu üstüne çok az bir pil ömrü ile karşı karşıya kalıyorsam bu cihazın fiyatının neden emsallerine göre çok düşük olduğunu açıklıyor sanırım. Ben Datron'un CXF modelinin (Bir alt model) 256 RAM'lisini çok yakın bir tarihte bir arkadaşıma aldım. Yukarıda saydığım problemlerin hiç biri yaşanmadı. Öyleki CXF'in fan sesini bile çok zor duyuyorsunuz. Artı cihaz neredeyse hiç ısınmıyor ve aynı özellikteki Dell ve Toshiba'lardan çok daha verimli ve performanslı çalışıyor. CXF'de yaşadığım sorunsuz deneyim nedeniyle öğretmen kampanyası yerine Datron'a yöneldim ancak KXA modeli CXF'in övgüsünü pek haketmiyor. Zaten internet sitelerine bakarsanız. CXF modelinin özellikleri KXA'dan daha düşük olmasına rağmen fiyatının daha yüksek olduğunu görürsünüz çünkü anladığım kadarıyla CXF başarısını ve performansını gerçekten kanıtlamış bir model.""

ben de cihazı 18.05.2005 tarihinden beri kullanıyorum....
    1-- fan konusunda kesinlikle katılımıyorum... evet linux kullanırken fan biraz sorun olabiliyor ama xp'de kesinlikle bu haksız bir yargılama... ödevim olduğu için yaklaşı 8 saat bilgisayarı açık tuttum... msn+icq+winamp+thunderbird+firefox ve devc++ compileri açıktı fan toplam 30 saniye falan çalıştı....
    2-- evet cdrom gerçekten yetersiz kalıyor bazen... özellikle kopya cdleri okurken bir de cd çizikse gerçekten ses çıkarıyor ama bunun normal olduğunu düşünüyorum.. daha önce dell kullanıyordum ama ben hız bakımından onunla bir fark göremedim...
    3-- evet pil gerçekten söylenildiğinin çok daha azı süre dayanıyor... ben de 3 saat 40 dakika falan gidiyor... ama bunun böyle olacağını herkesin bilmesi gerekiyor... en azından bi kere cep telefonu alan biri bile tecrübe etmiştir gerçek hayattaki pil ömrü ile lanse edilen pil ömrü arasındaki farkı...
    5-- ben card reader ve infrared ile hiçbir sorun yaşamadım...
    ben arkadaşıma yanlış bilgi veriyorsun demiyorum.. sadece ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim...
    fiyatına/performans olarak gerçekten çok iyi...
    aynı özelliklerde olup 1700$+kdv fiyatı olan laptopa bakarak "hayır bu bilgisayar çok kötü demek" bence hem aracı firmaya hem de bizzat datrona haksızlık olur... bilindiği üzere günümüzde herşey para olduğu için bu fiyata verilen performanstan(ki bence bu fiyata bundan iyisi olamaz) daha fazlasını istemek çok yanlış...

• quote:

1-eğer datron o kadar iyi bir marka ve de fiyatları da çok uygunsa mebin ihalesine niye girmediler?

2-toshibayla datronun fiyatları aynıysa siz olsanız hangisini alırsınız?

çünkü daha piyasa ve insanlar datron'u daha yeni yeni tanıyor. bu nedenle öğretmenler ben bu markayı tanımıyorum almam diyecek ve meb'in elinde kalacaktı.
  • datron bilg. ben de aldım..klavyesi pek hoşuma gitmedi..bi de fanı var..ama o arkadaşın dediği gibi sık sık ve oyle rahatsız edici bicimde olmuyo..cok da sessiz calısıyo..onun dışında bi sorun yaşamadım..o yorumu yapan arkadaşın bilgisayarında sorun olabilir..ya da bilmiyorum biz cok fazla anlamıyoruz..
  • Şöyle soruyorum arkadaşlar : benim için en önemli şeyler -> ekran kalitesi+klavyenin rahatlığı+cd-romun sağlamlığı+bir de dizüstü olduğundan en uzun süre eskimeyecek sistem olması. İşe bu tarafından bakınca hangisi en uygun düşer?..
  • Arkadaşlar, teknik bilgisi olan arkadaşlar tartışmayı biraz şu aidata üzerine yıksalar nasıl olur? datron hakkında baya bilgi sahibi olduk.. aidatanın linkini daha önce bir arkadaş vermişti..:

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=85527&productId=bd45263

aidatanın ankaradaki yetkili satıcısı ile görüştüm.. 949+kdv dediler.. 40-50 dolar 12 ay vade için vade farkı, ayrıca 40-50 dolar da 512 upgrade için alırız dedi..

bi de bu aidata turkeğitim sen'in aidatasının aynısı mı?.. haa pardon işlemciler farklıymış.. sendikanınki sonoma.. diğeri pentium M.. dur dur başka farklar da varmış..

sendika: İntel Centrino/Sonoma Mobil Teknolojili İşlemci Intel Pentium M 1.6 GHz. 533 Mhz 2.Nesil Mobil Mikromimarisi
    diğeri: Intel Pentium M 1.6 GHz. 2 MB Cache - 533 FSB (şimdi bu işlemciler farklı mı? farklıysa farkı ne?)

sendikanınki: 2+1 çoklu stereo hoparlör, diğeri stereo hoparlör

sendika:Linux diğeri : XP Home

sendika Maximum 2GB diğeri: maximum 1 GB

sendika:1084 dolar-kdv dahil (12 taksit)(üyeyseniz ya da bir üye bulursanız), diğeri: yaklaşık 1170 (kdv ve 12 ay için vade farkı eklenince)

aidatanın malzeme kalitesi, servis kalitesi vs. hakkında görüşlerinizi alabilirsek tüm potansiyel laptop alıcıları adına müteşekkir oluruz..

yani aidata mı datron mu? aidata ise hangi aidata? sanki bana çoğunuz bi üye bulup sendkadan alıp bide 512'ye yükselttin mi en optimum stratejiyi uygulamış olursun diyeceksiniz gibi geliyo..

şimdiden herkese teşekkürler..

• Böyle ayrım olur mu? Öğretmen olunmazsa bu kampanyalardan yararlanılamaz mı?
    Öğretmene indirim olsun ancak öğrenciye, işçiye, çifçiye, memura, işsize de indirim olmalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: red_apple

quote:

quote:

işletim sistemi linux.

Bu sendikaya öğretmenler ve milli eğitim de çalışan tüm personel üye olabilir üyelik aidatı ise çok değil aylık 3,5-5 ytl maaşa göre değişiyor.ama Meb ile sendikanın bilgisayar karşılaştırmasına bakmanızı tavsiye ederim.

tıklayın:

http://www.tes46.com/default.asp?islem=haberdevam&id=131

• bir laptop alacağız diye sendikaya üye mi olacağız
    komedi...
    sonra ağır maddeler koyarlar, çıkalım diyince ödemediğimiz aidatları faizleriyle alırlar...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.