Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun Carrefour daki kampanya Acer ları gördüm ve dönüşte Bimeks e uğradım. Acer hiç aklıma yer etmemesine rağmen öylesine girdiğim bimeks te gördüğüm Sony e aşık oldum. Sonoma 1,6 işlemci 512 ram dvd writer 15,4 ekran ve süper bir vaio 1399 euro idi. Dolar olsa düşünmeden alacaktım.

Ne dersiniz arkadaşlar Şu an bence Datron içinde erken olabilir. Esas büyük markalar daha yeni başlıcak gibime geliyor...
  • Arkafaslar simdi ne diyosunuz.Bu DATRON KXA alınır mı? Alan arkadasların yorumlarını bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: minicikdev

Arkafaslar simdi ne diyosunuz.Bu DATRON KXA alınır mı? Alan arkadasların yorumlarını bekliyorum...

Minicikdev amma komik adamsin sen ya alan arkadaslar zaten yorumlarini yazdi benchmarklari bile yazdi iyi oku forumlari (ne kör adamlar var hey allahim)
  • minikdev datronlar datığıldı..yakında ikinci parti başlıcak..bu forumda 4 ve 5. sayfaları dikkatli oku..bilgisayar şık ve lux gorunumlu..kibar ve estetik duruyo..ben ilk başta ya odun gibi kalın olur yada cok agır olurdiyodum..epey ince(32mm) agırlıgı 2,75..oyun yukleyenler var..cok rahat oyun bile oynanabiliyo..zaten cozunurluk 1280-800 olması cok iyi..piyasadakiler genelde 1024-768.ayrıca ddr 333 ya da 400mhz deil, 533 mhz ki bu buyuk bi artı..ayrıca widescreen olması da cabası..(15,4) sen dediğim gibi test sonuclarını da okumalısın..

yine de karar sizin..dediğiniz gibi yakında diğer firmalar da yeni kampanyalar cıkaracak..fakat dikkat edersen en dusuk 1000+kdv oluyo..daha dusuge zaten iyi bi bilg. bulman olanaksız..
  • bende datron aldım su ana kadar pes4 empire earth2 ve doom 3 yukledim bi sorunla karşılaşmadım. pes4 ve empire earth 2 sorunsuz bi şekilde çalışıyo doom3 te de biraz kısmayla cok rahat oynuyosunuz. klavyesi biraz emanet duruyo bi de kullanım kılavuzunu beyenmedim :D hiç bişey anlatmıyo. valla teknik özellikleriyle bence masaustu bilgisayarları aratmıyo bile. laptop almayı dusunenlere şiddetle bunu oneriyorum.
  • Bundan bir-kaç ay öncesinde MEB kampanyası yeni başladığında kampanyayı eleştirmiş, hiç uygun olmadığını söylemiş ve fiyatı uygun olan daha iyi özellikli başka bir laptopun linkini vermiştim de taşa tutmuştu beni millet.. MEB kampanyasına karşılık olarak fiyatı ve kalitesiyle dikkatleri çekmeye çalıştığım o laptop örneğini ilerde çok daha fazlasıyla göreceğimizi söylemiş, insanları aldanmamaya ve MEB kampanyasından faydalanmamaya davet etmiştim. Her nedense sevmemişlerdi beni ve düşüncelerimi.. Şimdi bakıyorum da gerçekten de insanların MEB kampanyasına karşılık örnek olarak verebildiği bir sürü marka, model, seçenek var.. Hepsi de MEB kampanyasından daha uygun fiyata, daha iyi özelliklere sahip..
  • Datron KXA almak konusu bir öğretmen olarak yorumlar sonrası ben de ağır basıyor, tek kaygım satış sonrası destsk ve muhatap bulamamak.. Bu çok can sıkıcı ve insanın tüm tadını kaçırıcı bir vaka.. Umarım sonu yine böyle olmaz, ayrıca fiyattaki 50 $ artış bence çok çabuk ve haksızca yapılmış bir arttırım, maliyette bir artış yok iken GEREKSİZ.. Kampanyadan yeni haberimiz oldu ve 10 gün önce başvurmadık diye bu artışa mahkum oluyoruz
  • Arkadaslar makineyi bende kısa bir süre inceleme şansım oldu.Ekranını sevmedim.Yani bana soluk geldi.O nedenle soruyorum.Yoksa benim makinanın diger ozelliklerine diyecek bir seyim yokki.4.5. sayfaları da okudum.
  • Aşağıda bazı arkadaşların yaptığı pcmark sonuçları bulunmaktadır.
    Datron kxa ve hp nx 6110 sonoma dır.
    Buyurun işte sonuçlar .hangisini alacağınıza siz karar verin.

PCMARK 2002 SONUÇLARI
    CPU
    MEMORY
    HDD

DATRON KXA
    5346
    8616
    712

HP NX6110
    5330
    8929
    509

DELL 110 L
    5356
    8796
    500

ASUS AN231-2
    5372
    9212
    445

TOSHİBA L10-102
    5319
    8916
    678

TOSHİBA (MEB KAMPANYASINDAKİ)
    5278
    8653
    HDD Değerini Öğrenemedik.

Yukarıdaki Değerlere bakıldığı zaman mebin toshibasıyla datron kxa arasında performans açısından bir fark yok diyebiliriz.
    Performans haricindeki artıları ;
    Datronun artıları = 15.4 “ wide screen , 5+1 ses
    Toshibanın artıları = 60$ daha ucuz + win XP +KALİTE+marka+servis+1 yıl daha fazla garanti

Datronu çok iyi bir şekilde inceledim. Mak.müh. olduğum için önce malzemesine, kalitesine, kullanım rahatlığına bakarım ben.
    Kalite bakımından ; Kasası bi kere facia . kullandıkları malzeme tamamen hurda görüntüsü veriyo. Klavye desen aynı . sert bastığın zaman sanki içine göçecekmiş gibi. Görüntü bakımından karşılaştırmak için yanına dell ve acer marka iki laptop koydum.
    Datron onların yanında yapmacık gibi duruyo. Renk seçimininde bunda etkisi var ama malzeme bakımından çok kötü.

Bu benim kendi yorumum.
    Tercih sizin.
    Ben tercihimi toshibadan yana kullanacağım.

Atladığım veya yanlış aktardığım bir şey varsa söyleyin düzeltelim.

• benim de datronun teknik servisi hakkında süphelerim var. ama ufotek firması baya bi ilerleme kaydetmiş servis konusunda. galiba turkiye capında bi seferberlik baslatmıslar :D sitelerinde yurt capında teknik servis agı kuruyoz diyolar. bence bu kadar iddalı bir sekilde piyasaya girdiklerine gore servis konusunda da ilerleme kaydedeceklerdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

Aşağıda bazı arkadaşların yaptığı pcmark sonuçları bulunmaktadır.
    Datron kxa ve hp nx 6110 sonoma dır.
    Buyurun işte sonuçlar .hangisini alacağınıza siz karar verin.

PCMARK 2002 SONUÇLARI
    CPU
    MEMORY
    HDD

DATRON KXA
    5346
    8616
    712

HP NX6110
    5330
    8929
    509

DELL 110 L
    5356
    8796
    500

ASUS AN231-2
    5372
    9212
    445

TOSHİBA L10-102
    5319
    8916
    678

TOSHİBA (MEB KAMPANYASINDAKİ)
    5278
    8653
    HDD Değerini Öğrenemedik.

Yukarıdaki Değerlere bakıldığı zaman mebin toshibasıyla datron kxa arasında performans açısından bir fark yok diyebiliriz.
    Performans haricindeki artıları ;
    Datronun artıları = 15.4 “ wide screen , 5+1 ses
    Toshibanın artıları = 60$ daha ucuz + win XP +KALİTE+marka+servis+1 yıl daha fazla garanti

Datronu çok iyi bir şekilde inceledim. Mak.müh. olduğum için önce malzemesine, kalitesine, kullanım rahatlığına bakarım ben.
    Kalite bakımından ; Kasası bi kere facia . kullandıkları malzeme tamamen hurda görüntüsü veriyo. Klavye desen aynı . sert bastığın zaman sanki içine göçecekmiş gibi. Görüntü bakımından karşılaştırmak için yanına dell ve acer marka iki laptop koydum.
    Datron onların yanında yapmacık gibi duruyo. Renk seçimininde bunda etkisi var ama malzeme bakımından çok kötü.

Bu benim kendi yorumum.
    Tercih sizin.
    Ben tercihimi toshibadan yana kullanacağım.

Atladığım veya yanlış aktardığım bir şey varsa söyleyin düzeltelim.

Gelelim fasulyenin faydalarına

Gördüğüm kadarıyla yapılan testlerde Datron KXA ile meb kampanyasındaki toshiba arasında çok büyük fark yok. Hatta memory de toshiba datronu geçmiş. Bu arada en başta okurken toshiba da 3Xusb diye okudum ama ben çok az inceleme şansım olmasına rağmen sadece 1 tane usb giriş gördüm. Ben mi yanlış gördüm acaba? Diğer bir yönü de para olayı toshiba her nekadar paha lı olsada 24 ay 75 milyona ödeme şansınız var bu orta halli kişiler için biraz önem taşıyor. Mebin öğretmenleri kazıklama yoluna gittiği aşikar ama datron da çok az taksit var cardfinansa 272 ilyon 6 taksit 75 milyon nerde 272 milyon nerde !

Bir şey daha siz toshibayı 24 ay taksitle aldığınızda 75 x 24 = 1800 ytl iken datron (testlerde çok büyük fark olmamasına rağmen -oyun olayı hariç tabi ona bir şey diyemem) 6 X 272,896,833 TL = 1,637,381,000 TL

oluyor ki bunu 24 ay taksitle almayı düşündüğünüz zaman (ki yok 24 ay sadece 12 ay var ve 12 ay taksite en düşük fiyat vakıfbank kartına o da) 12 ay x 155,941,083 TL = 1,871,293,000 TL ediyor. Mebin kampanyasında ki çekici bir olay da buydu. Yani az az ama uzun ödeme. datron alırken en az öedeme şansınız 155 milyon lira ve 12 ay iken siz 24 ay 75 milyon ödeyebiliyorsunuz. Bu da mebin ve vakıfbankın bir taktiği gibi geliyor bana. Kazıklandıklarını hissettirmiyorlar öğretmenlere aynı fiyat belki ama cepten çıkan para ayda 155 yerine 75 olunca artık sanırım psikolojik olarak bir rahatlama getiriyot insanlara.

Olayı bir de bu yönüyle düşünmek gerekiyor ki her ay 155 milyon çıkaramıyacak bir öğretmenin 75 ytl vererek 24 ay yada 55ytl vererek 36 ay öedeme yaparak bir diz üstü bilgisayar sahibi olmasını da normal karşılamamız gerekmez mi?

Kaldı ki bu olay öğretmenlere yönelik ortaya kondu yani öğretmenlerin oyun oynaması için değil derslere gelirken sunumlar hazırlayıp bilgisayarda öğrencilere sunması beklentisi ile çıktı bu kampanya. O yüzden siz kendinize açılmış bir kampanya olarak görmeyin. Biz genç kesim tabiki daha iyi makina olmasını istiyoruz. Bu arada mebin kampanyasını savunduğu mu düşünmeyin. Ben de bir öğretmen olacağım ve bu olaya çok sinirlendim. Ama burada dağıtılan laptoplar doom 3, far cry, hl2 oynanması beklenen laptoplar değilller.

Bunu da düşünün lütfen ha kazıklanma konusuna gelince onunla ilgili söyleyeceğimi söyledim.

Mein kampanyasına atıfta bulunarak şöyle bir görüşüm daha var öğretmenlere açılan bu kampanya ile öğretmenler bilgisayar sahibi oldular veya olacaklar ve okula kendi bilgisayarlarını (yani bu laptopları getirmeleri bekleniyor). Öğretmenler de madem kendi bilgisayarımı götüreceğim kendi mi biraz daha zorlar daha iyisini alırım diyebilirler tabiki.

Yazdıklarıma bir son vereyim artık çok oldum .

Saygılar...

• Datron almayı düşünenler için pcmark2002 sonuçlarım.

Not HDD 80GB

• datronumu bugun aldım..ve ben cok begendim.... bana ilginç gelen nokta ise erte ile cheser in test sonuçlarının farklı olması.. hemen hepsinde cheserin sonucları üstün cıkmış..demekki erte tam kapasite calıştırmamış..

bilgisayara gelşince bence goruntusu hoş..şık ve zarif duruyo..tabi bu zevklerin tartışması anlamına gelir..ama birinin çıkıpta ben muhendisim anlarım bunun goruntusu hiç de hoş değil demesi bana komik geldi..kaldı ki muhendislerin en zayif yonu estetiktir.

ogretmen ve datron kampanyası farkına gelince...

benim tanıdığım onlarca ogretmen var..onların hiçbiri oyun oynamayı dusunmuyor..Tv kartıyla Tv seyretmeyi ya da film yukleyip izlemeyi de dusunmuyorlar.. onların derdi kendi işlerini halledebileceği bi alet alabilmek..toshibanın bu kampanyası onların bu istediğini yeterince karşılıyo..

biz gençler ise oyuna-filme-değişik programlara onem veriyoruz.. bunun içinde
    --cozunurluk onemli......1280-800
    --ekran kartı onemli.....128 MB
    --ekran genişliği...........15.4''
    --işlemci hızı............ddr2 sonoma-dothan

bunlar olmadıktan sonra benim işime yaramaz..işime yaramadıktan sonra 999 olmuş, 1040 olmuş, 899 olmuş umrumda bile deil..o yuzden LUTFEN IHTIYACA VE AMACA YONELİK konuşalım..ileri düzeyde bilgisayar isteyen bi teknik analist uzmanı tabiki begenmeyecektir..ama bizim gibi ogrenci v egençler için hakkını yemeyelim fiyat/kalite bakımdan ideal bi alet..

NOT: tanıdığım 2 kişi sırf o özellikler onlara yeter diye ogretmen kampanyasından aldı..

• anticore;
    1-test değerlerinde 50-100 puan olması gayet normal.
    2-burda hiç kimse çıkıp ben muhendisim anlarım diye ahkam kesmedi.
    3-şık ve hoş demişsin . neye göre hoş veya şık ? öyle ya bu kavramlar görecelidir. bi örnek daha verirsin, ona göre hoş veya şık dersin. bu zevklerin tartışılması anlamına gelmez. benim örneğimde (dell-acer-datron) olduğu gibi,
    3-muhendislerin en zayıf yönü estetiktir demişsin. sakın bunu makina müh.lerinin hele hele konstrüksiyoncuların yanında söyleme !
    bunu gençliğine bağışlıyorum -I'm 23-
    4-datronu satın almış olman onu eksiksiz savunmanı gerektirmez.
    çıkıp burada eksik yanlarını da beğenmedin taraflarını da söylemelisin.
    hadi sen alıp hata yapmışsın diğerlerinide bu hataya sürüklememelisin.
    yada iyi yapmışsın ortaya sayısal değerleri koyarsın karşılaştırmanı yaparsın başkalarınıda teşvik edebilirsin.
    5-oyun moyun demişsin . performans değerlerini incelemedin mi ? hemen hemen aynı.
    datron da hangi oyunu oynuyorsan, toshibaylada oynayabilirsin. çok büyük bir fark yok.

• ne yani sonoma bos bi teknoloji mi? bu mu burdan cıkacak sonuc?? hepsi sonomoya geciyor ama bazi arkadaslar sonoma olmayan makinaları tavsiye ediyor halen ilginc !! herkes gider sonomaya bazıları gider Soma'ya

not: Soma Manisa iline bağlı bir ilçedir
  • erte kardeşim evet performans testleri aynı olabilir ama o testlerin hiçbiri ekran kartını test etmiyor eğer 3dmark sonuçları aynı olsaydı neyse ama 3dmark sonuçlarını test etseler farkı görürsün ikisinin (toshiba ve datron) ekran kartları arasındaki farkları tartışmak bile gereksiz.
  • İki makina arasında Datron tercih edicek kadar performasn farkı olacağını düşünmüyorum.Ama şunu da unutmamak lazım YARIN BİRGÜN BU MAKİNALARI SATALIM DESENİZ TOSHİBA MI SATILIR DATRON MU ? YADA TOSHİBAYA MI ÇOK PARA VERİRLER DATRONA MI ...
  • Toshiba'nın (i865G) ekran kartı ile Datron'un (i915G) ekran kartı arasındaki farkı görmek isteyenler linke tıklasınlar ve test'in devamındaki sayfaları da incelesinler.

http://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20040624/socket_775-50.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 24 Mayıs 2005, 18:56:13 >
  • laptop da packard bell derim başka bir şey demem Ekran kalitesi yeter
  • KONU İLE İLGİLENEN TÜM ARKADAŞLAR AŞAĞIDA VERDİĞİM LİNKTEKİ MAKİNAYA BİR GÖZATARMISINIZ...

LÜTFEN ÜSTÜME ÜSTÜME TIKLA !!!

BU FİYAT ARALIĞINDA ÇOK FAZLA MAKİNA VAR VE ARTIK MAVİBİLGİSAYAR MECBURİYETİ DE YOK GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ DATRON'A ATLAMADAN YA BİRAZDAHA BEKLEMEK YADA ÇOK İYİ DÜŞÜNMEK LAZIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BUGATTI -- 24 Mayıs 2005, 19:47:10 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.