Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç şey de ben sorayım. Bu MaviBİl. Ankara'daymış. Ben İSt.deyim kargo nasıldır, dizüstü bu hassas alet güvenilir mi? Kargo ek ücrete mi tabi?
    Mavi'nin bsayarı 1000$+kdv=1180$ ediyor. Toshiba 1060$. Aradaki farka değer mi? Bunu bir de Toshiba'ya +50$ karşılığı 256MB Ram daha takıldığı haliyle de soruyorum.

DÜZELTME: 40YTL+ için kargo bedava imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesabınızengellendi -- 21 Mayıs 2005, 11:10:22 >
  • datronu gidip maviden alırsak fiyat 949 $ değil mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

datronu gidip maviden alırsak fiyat 949 $ değil mi ?

evet öyle
  • abiler bu datronu aldik mavibilgisayardan ancak ilk sarjda kac saat sarj yapilicagini bilmiyorum kac saat sarj olucak bu ilk defa sarja baslandiginda ?
  • yıllardır bu piyasada olan firmaları neden kotuleme gayretinde olanlar hala anlamıyorum.. kafam iyi diye insanlarla dalga geçilebiliyomu?? bence o arkadaş ezikliğinden konuşuyo..yoksa gidecek olan da kazıklanacak olan da benim..kendisi neden bundan zevk alsın ki??

bu arada adamların turkiyedeki hedefi bu yıl için 20,000 satmak, TRpiyasasının %5ini kapmak..onumuzdeki yıl da bu oranı %10-15e cekmek istiyorlar..

bunlar sahtekar olsa gazeteye bu demeci verirlermi??
    kablolu yayında urunun reklamı ve testi yapılırmıydı??

bence patavatsız konuşacağımıza biraz daha gercekci ve mantıklı olalım...cocuk deiliz..
  • Bİlgisayar açık haldeyken ekran koruyucusunu aktif et(bilg kapağını kapatma kapatırsan uyku moduna girer) ve 12-24 saat arası sürekli şarjda çalıştır. İlk şarjdan sonra pili full bitirmeden şarja takma.
  • bu arada bencmark skorları iyi mi?
  • ya 533 MHZ max çalisma frekansı tabiiki direk 533'de calismaz sen ayarlamadıkca.. ayrica gördügüm kadarıyla DATRON yazıldıgı tüm özellikleri tasiyor üstünde ve tam becerilememis olsada alet uzak ara önde digerlerinden... bu DATRON bende olacaktı ki siz o zaman görün nasıl ayarlanıyor ve nasıl SCORE'lar cıkıyor makinadan...
  • ya arkadaslar birisi intelin 915GM chipsetle ilgili makalesinin linkini vermişti pdf formatlıydı yanlış hatırlamıyorsam eski mesajlara o kadar baktım bulamıyorum acaba o linki tekrar verebilir mi aynı ya da farklı biri???

hatta bana bir de pm gecerseniz daha iyi olur. teşekkürler, bekliyorum...
  • yaw varsa bu işin bir sırrı söyle de biz de bilek..

quote:

Orjinalden alıntı: meco

ya 533 MHZ max çalisma frekansı tabiiki direk 533'de calismaz sen ayarlamadıkca.. ayrica gördügüm kadarıyla DATRON yazıldıgı tüm özellikleri tasiyor üstünde ve tam becerilememis olsada alet uzak ara önde digerlerinden... bu DATRON bende olacaktı ki siz o zaman görün nasıl ayarlanıyor ve nasıl SCORE'lar cıkıyor makinadan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erd_eru
    MEB di Toshibaydı experdi derken adamlar aldılar da isteyenler upgrade bile başladılar.

Arkadaşım MEB'in kampanyasına girenler laptoplarını aldı falan diyorsun da bir kere o sözde kampanya çok daha önce başlamıştı. Altı aydır lafını edip duruyorlardı sonunda piyasa fiyatına satacakları demode laptopun. Artık versinler yani.. Bu kampanya ise daha çok yeni. Üstelik de kimse talep etmeden, firmanın kendi başına yaptığı bir kampanya. Devletin parmağı yok yani. Eğer olsaydı emin ol fiyat yükselirdi..

Bir de forumda "öğretmene dizüstü kampanyasında son durum" diye aylardır yazılan, sayfalar dolusu, hep ilk sayfada kalan popüler bir topic vardı hatırlarsan. Asıl dizüstüler alındıktan sonra yazılması gerekirken niye şimdi o topice kimseler yazmaz oldu, niye o topic kayıplara karıştı? MEB'in öğretmene dizüstü kampanyasındaki son durum "hüsran" da ondan..

• ARKADAŞLAR benin abim ögretmen olcakda bu laptoplar için özel satış magazaları mı var yazar mısınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: nneverr

hocam kurdum şimdi programı... çok fazla bilgi olduğu için seçip yazacam...
    CPU Dothan 1600 mhz 2 mb önbellek
    bellek ddr2-533 ama gerçek saat 266 Mhz yazıyor
    chipset 915 GM
    fujitsu 40 gb 5400 rpm ata100 hdd 8mb cache i var
    işte bööle... yaw herşey iyi de benim de anlamadığım neden ram için 266 mh diyor?? dual olduğu için için mi acep??
    quote:

Orjinalden alıntı: altcha

nneverr bilgisayarın özelliklerine şu aşağıdaki programdan ulaşıp bilgi verirmisin

http://www.lavalys.com/products/download.php?dlid=2〈=en

işte bazı hesaplar;

fsb = front side bus (frequency your computer runs at)

cpu = fsb*multiplier (multiplier is locked, and varies by cpu)
    ram = fsb (at 1:1 ratio...if you use a multiplier, it will be a fraction of your fsb)

effective speeds:
    effective fsb = fsb*4 (pentiums are quad-pumped)
    effective ram = fsb*2 (if in dual channel mode)

So, at stock speeds (fsb=200), my computer with a cpu (multiplier=15...I have a 3.0 ghz cpu):

fsb = 200
    cpu = 15*200 = 3000 mhz = 3.0 ghz
    ram = 200 mhz

effective fsb = 200*4 = 800 mhz
    ram = 200*2 = 400 mhz (in dual channel mode)

BIOS reports the true figures, not the effective speeds (which are for marketing purposes, so you can see how much faster it'd be compared to older chips). It wouldn't be right to say the fsb is actually going at 800 mhz...it just means it's doing as much work it would have been doing if it were actually at 800 mhz

"bellek ddr2-533 ama gerçek saat 266 Mhz yazıyor" demissin senin 266 dedigin frequencyi 2 ile çarparsan aslinda herseyin normal oldugunu görürsün. yukarıdaki ram hesabı fsb ile ram oranı 1:1 alınarak yapılmıs onun icin senin default ayarlarına göre farklılık cıkar. ama default ayarlara göre söyledir;

For DDR266 PC2100 RAM, shows 133MHz
    For DDR333 PC2700 RAM, shows 166MHz
    For DDR400 PC3200 RAM, shows 200MHz
    For DDR434 PC3500 RAM, shows 218MHz
    For DDR460 PC3800 RAM, shows 230MHz

ayrıca yukarda yanlis yazmisim ben orda ddr333'ü ddr400 yapmayı kasdedicektim yoksa normalde zaten kendi frekansinda calisir. neyse bi kac link vereyim

http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/printable.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm
    http://www.bilgisayar.nl/article_read.asp?id=2
    http://www.pcauthority.com.au/print.aspx?CIID=20857&SIID=10

• quote:

Orjinalden alıntı: kenan41

ARKADAŞLAR benin abim ögretmen olcakda bu laptoplar için özel satış magazaları mı var yazar mısınız

Kenan bu laptopları almak için abinin öğretmen olmasına gerek yok. Topici iyi incelersen satıldığı yerlerin adresleri var..
  • Yahu Mavi diyorum, Ankara'da diyorum, İst'deyim diyorum ,hassas diyorum, kargo diyorum, kırlır mı diyorum, aradaki fark diyorum, değer mi diyorum, bir cvp verinn uleeeeyyyynnnnnn !!!!!!!!!
  • arkadaşlar iyi güzel de 5+1 sistemi nasıl takacaz bu alete
  • hesabınızengellendi kırılmaz uleeyyynnnnnn...

merak etme gazete kağıtlarına sarılı gelmiyor laptoplar, sarsıntıyı önleyecek şekilde gayet güzel paketleniyorlar, dünyanın öbür ucundan geliyorlar birşey olmuyor ankaradan gelirken mi olacak...(gerçi burası Türkiye endişende haklısın ancak o zaman alette bir problem varsa imzalamazsın teslim aldım belgesini olur biter)
  • gelen kargo elemanını bekletmek zor :)
  • Laptop'larını alan arkadaşlar size zahmet bi de Doom 3'ü yükleyip deneseniz ve görüşlerinizi bizimle paylaşsanız.
  • Arkadaşlar Aidata da yeni kampanya yapmış, datronunkine benziyor bi inceleyin...

http://www.aidata.com.tr/stok.asp?s=AN-369
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.