Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family olarak geçiyor chipset... ama frekans 400 mhz..
  • nnever bende de öyle gözüküyor ve benim Dell'in chipset 910GML(bilerek ve isteyerek aldım). Rica etsem, fırsat bulunca PCMark2002'yi güç ayarlarını Maximum Performance için ayarladıktan sonra tekrar çalıştırır mısın? (CPU ve Memory skorları iyi değil şu haliyle açıkçası ancak HDD uçuyor)
  • nneverr bilgisayarın özelliklerine şu aşağıdaki programdan ulaşıp bilgi verirmisin

Hatta Programın üstünde rapor->hızlı rapor tüm sayfalar->düz metin e tıklayıp dosyaya kaydet dersen ve sonucuwww.rapidshare.de adresine upload edersen kimsenin aklında parçalar hakkında sorun kalmaz.
    Rapidshare.de adresine upload ettikten sonra çıkan linki burada paylaşırsan sevinirim.

Diğer laptop sahipleride bu programdan elde ettiklerini yayınlarsa daha gerçekçi bilgiler edinebiliriz

Bu program bilg hakkındaki tüm donanımsal bilgileri(üretici vs.) verir.

http://www.lavalys.com/products/download.php?dlid=2&lang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 21 Mayıs 2005, 2:00:44 >

• hocam neyi kastettiğinizi anlamadım... biraz daha açıklayıcı olabilir misin??
    quote:

Orjinalden alıntı: serdarix

nnever bende de öyle gözüküyor ve benim Dell'in chipset 910GML(bilerek ve isteyerek aldım). Rica etsem, fırsat bulunca PCMark2002'yi güç ayarlarını Maximum Performance için ayarladıktan sonra tekrar çalıştırır mısın? (CPU ve Memory skorları iyi değil şu haliyle açıkçası ancak HDD uçuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nneverr -- 21 Mayıs 2005, 1:48:25 >
  • nneverr kardeş Türkiyedeki illegal malı legalleştirmek için yapılan dümenleri ben anlatsam buralara sığmaz. Buna faturalama da dahil.

Fiyatı aniden düşen herşeyden şüphelenirim. Eğer fiyatı 80.000 avro olan bir Mercedese biri bizde 50.000 avro diyorsa orada bir keleklik var demektir.
  • bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası..
    **belki de yurdum saf insanıyım ben de :)

quote:

Orjinalden alıntı: erd_eru

nneverr kardeş Türkiyedeki illegal malı legalleştirmek için yapılan dümenleri ben anlatsam buralara sığmaz. Buna faturalama da dahil.

Fiyatı aniden düşen herşeyden şüphelenirim. Eğer fiyatı 80.000 avro olan bir Mercedese biri bizde 50.000 avro diyorsa orada bir keleklik var demektir.
  • hocam kurdum şimdi programı... çok fazla bilgi olduğu için seçip yazacam...
    CPU Dothan 1600 mhz 2 mb önbellek
    bellek ddr2-533 ama gerçek saat 266 Mhz yazıyor
    chipset 915 GM
    fujitsu 40 gb 5400 rpm ata100 hdd 8mb cache i var
    işte bööle... yaw herşey iyi de benim de anlamadığım neden ram için 266 mh diyor?? dual olduğu için için mi acep??
    quote:

Orjinalden alıntı: altcha

nneverr bilgisayarın özelliklerine şu aşağıdaki programdan ulaşıp bilgi verirmisin

http://www.lavalys.com/products/download.php?dlid=2&lang=en

• Eğer yukarıdaki düzelttiğim mesajdaki gibi yapıp yollarsan bir çözüm üretmeye çalışabilirim 3-4 mesaj öncesinde yazdığıma bakarsan iyi olur. Böylece sistemin gerçek zamanları hakkında bilgi sahibi oluruz.
  • Kardeş baktım memory hızında sorun yok. Arkadaşın öğretmen laptopuna baktım onları ramleri 333 mhz işlemci 100 fsb , 64 bit bellek yolu var. Seninkinde fsb 133 mhz ram ise 533 mhz, 128bit bellek yoluna sahip.Yani görünürde yavaş çalışma gibi bişi gözükmüyor. Ama Biosta Performans veya silence diye seçenekleri olan kısıma bak eğer silence ise performance yap. Zira ısınmaya bağlı perf düşüyor. Sana tavsiyem laptop kullanma kılavuzundan biosta performans ile ilgili kısımlara bak. Yalnız 2002 testlerin düşük geldi. Yazılımsal bir sorun veya driver eksikliği buna sebep olmuş olabilir. Bende oda arkadaşının öğretmen laptop sonuçların upload ettim bakar karşılaştırırsın. Arkadaşın 2002 sonuçları hddisk hariç çok yakın senin blg enazından o ramler ile %20-%30 arasında daha iyi sonuç almalı.

http://rapidshare.de/files/1885427/Report.txt.html

Rapidshareden bu dosyaları indirmek için en altta free diye bir yer çıkıyor. Ona tıklayarak indirebilirsiniz.Bazen sunucu yoğunluğuna göre free ye tıkladıktan sonra bir sayaçla 60 tan geri sayıyor ve sayaç 0 olunca link ortaya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 21 Mayıs 2005, 2:50:58 >

• valla bu saatte o kadar şeye göz atmak hiç olası değil :) yarın artık...
  • Yalnız testi yaparken senin bilgisayar 512 l2 cache ve 1200 mhzde çalışıyormuş(fsb 100 mhzde). Bu bana sanki işlemleri pilde çalışırken yapmış olabileceğini veya biosta sistemin sessizliğe ayarlanmış olabileceğini gösteriyor.Ayrıca testleri yaparken blg fişte olsun.Pil tasarrufu için sistem kendini yavaş çalıştırıyor.

Birde yeni farkettim hddiskin çok sıcak 61 C.

Ayrıca bnu programın dediğine göre 915gm çipsetinn ekran kartı Directx 9.0 ı destekliyormuş Toshiba ise Directx 7.0 ı destekliyor.

Ayrıca testlerde ram performans farkı %50 daha iyi çıkmış.Ama 3dmarkta senin blg niye düşük sonuçlar aldı onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 21 Mayıs 2005, 3:19:18 >
  • yok ya pilden çalıştırmıyordum... ama dediğin gibi biostan silence mode seçili olabilir.. ona hiç dikkat etmedim..
  • şimdi bilgisayarı yeniden başlattım ama ne yazık ki biosta ööle bi ayar yok..
  • nnever bus hızını da 400'den 533 mhz'e çıkartmayı unutma bu arada...
  • yaw herşey güzel de setup da öyle şeyler yok..
  • Birde Sisoft sandrada test yap bende arkadaşta yapayım bakalım sende bi sorun var mı diye. Bizim ark bilgisayar geldiğinde testleri yaptık diğer öğretmen laptoplarla arada baya fark vardı.Yani ark bilgisayarı düşük alıyordu. Sonra Recovery cd den tekrar yükleyelim dedik acaba donanımsal mı yoksa yazılımsal sorun varmıdır diye sonuç olarak yazılımsal sorun varmış(ne olduğunu bilmiyoruz bulamadık) Şu an Diğer açıklanan sonuçlara yakın sonuç alıyor. Tabii şu da olabilir arkadaşın biri bende sonoma işlemci(hp laptop) var demişti bende Öğretmen laptopa yakın sonuçalr alıyorum demişti. Belkide sonuçları yakındır. Ama ram konusunda puan farkı olması lazım gibi geliyor bana. Zaten hddisk 5400 rpm olması hddiski öne çıkarıyor. İşlemci hızları mhz olarak aynı olsada Ram hızları %33 fark gosteriyor l10 a göre.

Unutmadan anakart, ekrankartı felan hepsinin datronun verdiği sürücüleri yükledinmi yoksa windowsun tanıdı diye yüklemedin mi????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 21 Mayıs 2005, 3:31:35 >

• yaw bi de bilgisayar saat 9dan beri açık... onunda etkisi var sıcaklıkta.. tabi sıcaklığında performansta etkisi oluyor..bi de yarın yaparım ben testleri ilk açtığımda atarım onların da sonuçlarını yarın...

**sürücülerin hepsini yükledim.. zaten windows hiçbişeyi otomatik tanımadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nneverr -- 21 Mayıs 2005, 3:34:51 >
  • hayda benim Dell'de de tıpa tıp aynı HDD var benim PCMark 2002 skorlarım niye 480-500 arası çıkıyor,sende 700 kusur çıkarken... (bir anlam veremedim bu işe...)

Bu arada donanımın yerli yerinde o kısımda bir yanlışlık yok hayırlı olsun, ancak PCMark 2002 CPU ve memory skorların bilgisayarını yanlış modda test ettiğini düşündürüyor bana... (benimkinde maximum performance-maximum battery diye seçenekler var o yüzden maximum performance için ayarla demiştim)
  • kafası güzel kardeşim,

fikirlerine saygım var da ben aktarış tarzına kıllanmıştım sadece.
    ilk mesajın ikinci kadar ciddi olsaydı sorun yoktu.

neyse ufotek firması ve onun markası datronun hedefleri belli .
    bi kaç bin tane notebook satıp dükkan kapatıp kaçmak pek bi küçük hesap olur bence :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.