Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=300&productid=bd80935

evet hepsi burada da datron var, maviye gidince 999 dolar 950 dolar oluyor ve 6 ya bölüyorlar, ama bu ankaradakiler için cazip görünüyor, istanbuldan gidip gelme yolda yemek ulaşım vs harcamalarıda düşününce aradaki 50 dolar fark oluyor 10-15 dolar:) istanbullar upgrade olayını nerede yaptırır? ufotekte mi ? wireless olmalı mutlaka...
    wireless alsam kendim takabilirmiyim, kolay mı ?
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=85321&ProductID=bd7826
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=85321&ProductID=bd7828
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryID=85321&ProductID=bd7829

bu wireless lar uyar mı? hangisini almalı? takmak kolay mı, boyutlarını düşününce hepsi standart mı? çıkıntı yapmaz heralde:)
    hepsi burada dan ön sipariş vermeye karar verdim, daha da beklesem mi acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 24 Mayıs 2005, 21:22:38 >

• sanırım istanbul da yaşayanlar da benim gibi bu datronu nasıl alacakları nereden alacakları konusunda kararsız kaldılar. ben ufo teki aradım. biz sadece toptancıya veriyoruz dediler. bir üstteki arkadaşın da dediği gibi ankaralılar şanslı ama hem bi süre beklemek gerekecek hemde 50$ lık kar yolda gidecek. bence en mantıklısı istanbuldaki vatan bilgisayardan almak. zaten sanırım nakit alımda %6 lık bi indirim uyguluyorlar. bu durumda fiyat olarak aynı yeri yakalarız her halde.
  • hepsiburada dan da alabiliriz, kargo ücretsiz...
    avantaj karta 999 dolar+kdv ücrete direk 8 taksit var...
    ben hala biraz daha beklesek mi diyorum, daha da ucuzlar mı bu meret ? fiyatının artma ihtimali var mı?
  • bence de notebook almak için çok kritik bir zaman. ama böle diye diye 5 aydır bekliyorum. inşallah artık son 10 gün falan finaler bitsin hemen almayı düşünüyorum. o arada yeni bi kampanya daha başlarsa o zaman da onu düşünürüm.
  • Bursada bugun satan bir yer buldum ve almaya gittim. 1,73 işlemcş 512 ram 40 gb hdd wireless olan modeli ne 1130 dolara anlastık ve ak banka 10 card finansada 12 ye bolecekti. Hersey cok guzeldi. Burda konusulanlar o kadar abartılı ki ben dusunmeden alıcaktım. Ama notebook u elıme aldıgımda tasarım, kasa ve klavye kalıtesının çok kötü olduğunu görünce son anda yırttım ve almadım. Erte arkadasımıza hak vermeden gecemıyecegım. Burda gösterilmeyen yada gösterilemeyen hassasıyet ya içerisindeki parçalardada gösterilmemişse dıye ınsan dusunmeden edemiyor. Velhasıl bi 2 hafta daha piyasayı yoklamaya karar verdım. Belki yeni kampanyalar cıkar.
  • arkadaşlar yarım saat kadar önce high tech diye bir program vardı ciddi bir kanalda..(adını hatırlayamadım ama show tv yada flash tv degil..ciddi)

programda ufotekten yetkili biri datron kxayı anlatttı..
    yakında istanbulda ufotekin son kullanıcıya satış mağazaları açılacak, ilki bağdat caddesinde
    ikincisi harbiyede
    ... 1 hafta daha bekleyin sabredin...ben bunu satınalma müdürü bir arkadaşımdan da teyit ettirdim. kendisi gidip ufotek satış müdürü ile görüştü..

bu arada yetkili ve program sunucusu ısrarla fiyata 849 dolar dediler...acaba yanlış mı duydum dedim.
    2 kere eleman soyledi bi kere de spiker soyledi...ne iş anlamadım...?

istanbulllular bekleyelim ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nuribjk

sanırım istanbul da yaşayanlar da benim gibi bu datronu nasıl alacakları nereden alacakları konusunda kararsız kaldılar. ben ufo teki aradım. biz sadece toptancıya veriyoruz dediler. bir üstteki arkadaşın da dediği gibi ankaralılar şanslı ama hem bi süre beklemek gerekecek hemde 50$ lık kar yolda gidecek. bence en mantıklısı istanbuldaki vatan bilgisayardan almak. zaten sanırım nakit alımda %6 lık bi indirim uyguluyorlar. bu durumda fiyat olarak aynı yeri yakalarız her halde.

güzel arkadaşım datron kxa satmıyor ki yatanbilgisayar...
    az araştırsak ...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nuribjk

sanırım istanbul da yaşayanlar da benim gibi bu datronu nasıl alacakları nereden alacakları konusunda kararsız kaldılar. ben ufo teki aradım. biz sadece toptancıya veriyoruz dediler. bir üstteki arkadaşın da dediği gibi ankaralılar şanslı ama hem bi süre beklemek gerekecek hemde 50$ lık kar yolda gidecek. bence en mantıklısı istanbuldaki vatan bilgisayardan almak. zaten sanırım nakit alımda %6 lık bi indirim uyguluyorlar. bu durumda fiyat olarak aynı yeri yakalarız her halde.

güzel arkadaşım datron kxa satmıyor ki yatanbilgisayar...
    az araştırsak ...

Arkadaş linki kastediyor herhalde bu kxa serisi değil mi?
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=16680

• Arkadaşlar Datron ve Toshiba arasındaki teknik özellikler ortada, yalnız ortada bir problem var oda ekran kalitesi. Bence bir dizüstü için en önemli konu bu. Bilgisayar öğretmeni olduğum için ve yıllardır teknik servislerde çalıştığım için elime çok çeşitli dizüstü bilgisayar geçti. Son aylarda Asus, Vaio, Toshiba bilgisayrlara bakım yapma fırsatı buldum.Aralarında farkı yaratan en önemli özelliğinde ekran kalitei olduğuna karar verdim(tabiki performansta önemli ama ekrandan sonra ikinci planda kalıyor). Vaio'nun ekran kalitesi mükemmel renkler ve ektanın tazelenmesinde ortaya çıkan karmaşa yok denecen kadar az, parlama yok, bakış açısı çok iyi. Öğretmenlere verilen Toshibada da ekran çok iyi rankler ve tazeleme güzel, fakat biraz parlıyormuş gibi geldi bana, bakış açısı iyi. Asus tam manasıyla berbat yorum bile yazmıycam. Datronu ise görmedim.
    Bende bir öğretmen ve bilgisayarcı olarak toshibayı almayı düşünüyordum ama Datronun yaptığı kampanya aklımı karıştırdı ve kafama takılan tek şey monitör kalitesi oldu. Bilgisayarı görme fırsatı bulursam dikkatedeceğim nokta bu olacaktır, diğer özellikleri şüphe götürmez ve düşünmeden alınır ama monitör benim için çok büyük şüphe.

Bundan sonra sizlerden ricam (özellikle bu bilgisayarı görme fırsatı olanlardan) monüterün kalitesi hakkındada yorum yazmanız. Eğer monitör tatminkar bir kalitede ise bu bilgisayara anında alacağım.

• yapmayın be.arkadaslar yukarıda bir arkadsımız yazmıski meb kampanyasına aldanmamaya davet etdim diye falan kahramanlık taslamıs.arlkadas meb kampanyasına ilgi olmasaydı fiyatlar bu kadar dusermiydi yapmayın be .bu kampanyada öğretmenler ile birlikte tum turkiye karlı çıkmıstır fiyatlar 1 er 1 er assagı geldi.ama kampanya olmasaydı ne meb kufurler yiyecekti ne öğretmenler kazık yediniz denecekti nede turkiyede ki laptopların fiyatı dusecekti bence yapandanda alandanda allah razı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunapotur

Bundan sonra sizlerden ricam (özellikle bu bilgisayarı görme fırsatı olanlardan) monüterün kalitesi hakkındada yorum yazmanız. Eğer monitör tatminkar bir kalitede ise bu bilgisayara anında alacağım.

tuna kardeşim
    ben gördüm ekranı biraz soluk gibi...

ekrandan ziyade kasa ve klavye çok emanet durmuş..kalitesizlik hissi veriyor.. beni sıkıntıya sokan da budur.

yakında ufotekin satış mağazaları açılacak oradan gidip paşa paşa bakarızzz..

bu arada alan arkadaşlar neden bi kaç resim çekip upload etmiyorlar???
  • Değerli forumcular
    Ben ilk kez yazıyorum yeni üye oldum. Bu MEB kampanyası aslında bilgisayar girmalarının içyüzünü ortaya çıkarması açısından yararlı olmuştur bu doğru. Çünkü Türkiyede Dizüstüler fahiş fiyatla satılıyor ve bizler sömürülüyoruz. Ancak MEB'de fırsatçılıla Vakıfbankı kazandıracak, maliyeyi kazandıracak formüller üretmiştir. O yüzden başka seçenekler aranıyor.
    Datronla ilgili şunu söylemeliyim: Bir malın iyiliği arkasındaki servis desteğinin sürekliliğine bağlıdır. Bakım onarım, parça, program, çabukluk gibi ögeler yoksa bir malın geçici ucuzluğu önemli değil. Tüm dünyada bu tür mallarda belli bir servis zorunluluğu getiriliyor ama burası Türkiye.
    MEB dışı seçeneklerde bence bu desteğe de önem vermek gerekir.
  • datronu alanlar kasa, klavye ve monitörü için yorum yaparlar mı acaba ? neden dandik klavye var anlayamıyorum...
  • kasa fena deil ama klavye emanet duruyo biraz harfler bile bi acayip bakınca kaliteyi gostermiyo biraz dandik. ben monitoru sevdim gerçi bu benim ilk laptop um fazla bi tecrubem yok ama benim gozume bişey batmadı.
  • Datronu alan arkadaşlar PCmark'tan ziyade 3dmark 2001 ve 3dmark 2003 sonuçlarını bi zahmet gönderebilirler mi??

3dmark 2003 için (180 mb)

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=576&file=4&evp=f965a5979de66fb62ebb7e24dc0f8839

3dmark 2001 için (40 mb)

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=320&file=5&evp=977d90419ed3c84bc57d75cd5600ae5d

İndirmek için en altta I AGREE'ye basın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAG -- 25 Mayıs 2005, 21:27:44 >

• ben de burayı günlerce takip ettim (yalan 3 haftadır ter döküyorum ucuz etin yahnisi kara olur korkum var)
    ve siparişimi 1998den beri bilgisayar alışverişimi yaptığım manisadaki bilgisayarcımüzerinden verdim
    1.7 işlemci 1gb ram 80gb hdd wireless xp işletim sisitemi 1325$+kdv (2155 ytlkdv dahil)bence fena değil fiyat olarak cumaya kadar alet elime geçecek izlenimlerimi yazarım
    kardeşime arçelik notebook almıştım 2350'ye 1.6 cent 256 ram 40 hdd xpli aralıkta (5 taksit) işlemci testi burda yayınlanan 1.6 işemci puanına çok yakın ram de de çok fark yok
    ama hdd puanı düşüktü
    arçelik
    cpu 5277
    memory 8300
    hdd 269
    bu ara benim desktop xp2000+ işlemcili (256mb 80gb hdd) sistemim
    XP
    CPU 5050
    MEMORY 3695 (266mhzde çalışıyorlar reel 133)
    HDD 742
    hdd baba skor yapıyor :)
    celeron 300a 256 ram 40gb hdd
    Cel 300
    cpu 703
    memory 599
    hdd 392
    bakalım laptop ne yapacak
    hdd dışında umutluyum ondan

• türk eğitim sen bi kampanya yapmış.

http://www.turkegitimsen.org.tr/kampanya/index.htm

fiyatı datrona göre biraz daha ucuz ve özellik olarak hemen hemen aynı.

aidata nın kalitesi nasıl acaba ? ona bakmak lazım.
  • Valla süper bir kampanya MEB inkinden üstün özellikler var.
    Demekki MEB istese çok daha ucuza mal edebilirmiş bu bilgisayarları.Biz boşa demedik kazıklanıyormuyuz acaba diye.

alın bakın

http://www.tes46.com/default.asp?islem=haberdevam&id=131

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red_apple -- 26 Mayıs 2005, 11:10:53 >
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=85527&productid=bd45263

Aidata'nın bu modeli bence şu ana kadarkiler içinde en iyisi. Asus'un da sanırım buna benzer bir modeli var.

Aidata'nın bu modeli Linux ile birlikte vermesi için baskı kurulabilir aslında :) Sonuçta aynı markanın diğer modelleri satılıyorsa, bunun da satılmasında sorun olmaz diye düşünüyorum. Yalnız işlemci 533 fsb, Sonoma olduğu yazmıyor ama 533 olması sonoma olduğunu gösterir mi?

+
    1280*854 swxga ekran
    Ekrana entegre kamera
    Entegre Wireless özellik.
    -
    Windows XP zorunlu olması
    256 ram

Datron'un 512 mb ram olan versiyonu ile aynı fiyata. Özellikler de aynı yalnız çözünürlükte ufak bir fark var Aidata yönünde. Aidata'nın kamera artısı, işletim sistemi normalde beraber verilmesi eksiyken (maliyeti arttırıyor :)) aynı fiyata verildiğinde bir artıya dönüşüyor. Wireless bağlantının standart oluşu da bir artı.

Bunun yanında Datron 512 mb ram artısına sahip.

Aidata markası benim için ön planda bunu da ekleyebilirim.

Ha ben hangisini mi alırım? 512 ramli, XP işletim sistemi OLMAYAN bir Aidata sanıırım en iyisi olur benim için :)

Şu da var, acil almayacakların beklemesinde çok yarar var. Notebook satışları her geçen gün artıyor. Yeni modeller, yeni seçenekleri görüyoruz. Fiyatların düşeceği, yeni modellerin çıkacağı kesin.

Hayalim de, her parçasını seçebileceğimiz notebook almak, yurt dışındaki gibi.

8 hücreli yerine 12 hücreli pil almak mesela, hangi notebook için geçerli :(

• quote:

Orjinalden alıntı: bjkmag

Datronu alan arkadaşlar PCmark'tan ziyade 3dmark 2001 ve 3dmark 2003 sonuçlarını bi zahmet gönderebilirler mi??

3dmark 2003 için (180 mb)

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=576&file=4&evp=f965a5979de66fb62ebb7e24dc0f8839

3dmark 2001 için (40 mb)

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=320&file=5&evp=977d90419ed3c84bc57d75cd5600ae5d

İndirmek için en altta I AGREE'ye basın...

3DMark2001 Test sonucum

4901

3dmark2003 download %96dayken koptu sinir oldum. Yapınca onu da gönderirim.

/>

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.