Şimdi Ara

Öğretmene Lütfen ses sistemi hk. YArdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar Ağrı merkezde öğretmenlik yapmaktayım. Elektronik ile uğraşmaktan zevk alan ama çok da anlamayan biriyim. Sene başında okulun kullanılmayan bir salonunu(Resimde Görülen) bana gönüllü olarak verdiler. Ben de öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin kullanması amacıyla salonu yeni baştan düzenlemeye çalıştım. ve 1 adet Jameson AV 355 5+1 anfi ve kolonlarını alıp şemadaki gibi bağladım. Sonra 2 adet 20 cm komponent hopralör de bağladım ve 7+1 oldu. ama cihaz bazen sıkıntısız çalışıyor bazen de kendini korumaya alıyor. Bunun sebebini anlayamadım.
    http://img835.imageshack.us/i/ekranalntsxm.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxaljin_04 -- 27 Mart 2011; 20:02:26 >

• Anfi ısındığından dolayı korumaya alabilir.
  • Kurulumunuz aslında pek de 7.1 olmamış tabii, ve 5.1 olmaya devam ediyor, anlaşıldığı kadarı ile..

Arkaya koyduğunuz iki adet ilave hoparlörü muhtemelen arka kanal hoparlörlerine koşut (paralel) bağladınız. Bu durumda arka ana hoparlörler ile koşut bağladığınız ilave hoparlörlerin özdirençleri (empedansları) dikkatle ele alınmalı idi. Ana hoparlörleriniz söz gelimi 6 ohm ve ilave bağladıklarınız da söz gelimi dört ohm ise, bunların koşut bağlanmış hali yükseltecinizin (AVR) arka kanal çıkışlarına toplamda 2,4 ohm olarak görünür.. Eğer yükseltecin çıkış değerleri de söz gelimi en az dört ohm yüke göre tasarlanmış ise, bu beklenmeyen yük koşulları içerisinde, yüksek ses seviyelerinde, işaret kesimi ile oluşacak çıkış transistör takımının veya bağlı hoparlörlerin yanması gibi tehlikeli sonuçları önlemek amacı ile koruma devresi çalışıyor olabilir.

Özetle yükseltecinizin kullanma yönergesinde tanımlanmış çıkış yük ve güç değerleri ile, bağladığınız hoparlörlerin özdirençleri arasındaki ilişkiyi, kurulumunuzdaki sonuç değerleriile birlikte irdeleyiniz...

Eğer yukarıdaki gibi bir durum varsa, bir çözüm arka hoparlörler olarak kullanacağınız hoparlörleri koşut (paralel) değil, ardışık (seri) bağlamak olabilir (yani yükselteçten gelen kablonun artı ucunu, ana arka hoparlörün artı ucuna, hoparlörün eksi ucunu ilave hoparlörün artı ucuna ve yükselteçten gelen kablonun eksi ucunu da ilave hoparlörün eksi ucuna bağlayarak) Bu durumda özdirençler toplanacak ve hoparlörler yukarıdaki örnekteki gibi ise, toplam yük 10 ohm olacaktır. Bu da yükseltecin tanımlanmış en düşük yük özdirenci değerinden yukarıda olacağından, kesim tehlikesi ortadan kalkar ve kurulum düzgün çalışır. Acak bu durumda da, birlikte ardışık bağlanmış hoparlörlerden düşük özdirençli olanın daha fazla "bağırması", diğerinin daha az ses basıncı aktarması söz konusu olabilir ve bu durum ses dağılımında dengesizlik yaratabilir. Ayrıca ve tabii ki, hoparlörlerin akustik tasarımları ve güç dağarları ile ilgili de değişik ses vermeleri mümkün olup, hoparlörlerin dağarına göre güç dağılımının da dikkate alınması gerekir.

Kolay gelsin.

İçten sevgilerimle.

• Asım hocam cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası ilk paragrafı pek anlayamadım ama 2. paragraf gayet açıklayıcı oldu benim için. Yarın dediğinizi deneyeceğim. Hocam sağolsun milli eğitim hiçbir şekilde yardım vermiyor okula. Burda da anlayan usta bulmak çok zor veya hemen parça değişimi yapıp işin içinden karlı bir şekilde çıkmaya çalışıyorlar. Korkudan usta bile çağıramıyoruz. Yarın sonucu yazarım tekrar. iyi akşamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.