Şimdi Ara

öğretmenler toplumun baş belasıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öğretmen sınıfa girer, çocuklar hep birden ayağa kalkar: biatın çocuklara empoze edilmesi.

öğretmene hiçbir çocuk karşı çıkamaz: eleştirel düşünmenin köreltilmesi.

kemalist ideolojinin çocuklara empoze edilmesi: tek tip çocuk yetiştirme, eleştirel düşünceyi köreltme.

vs. düşünüyorum da hiç okula gitmek olmasa toplum nasıl olurdu?

• amatör
  • hocam ben maraz. tek ile bir alakam yok. lütfen konuyu kaldırır mısın? banlıyım mesaj atamıyorum.
  • hocam ben maraz. tek ile bir alakam yok. lütfen konuyu kaldırır mısın? banlıyım mesaj atamıyorum.
  • sen öğretmenin önünden geçip onları eleştirebiliyorsan bu söylediklerin yanlış demektir.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Aralık 2018; 2:6:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolverine.1

hocam ben maraz. tek ile bir alakam yok. lütfen konuyu kaldırır mısın? banlıyım mesaj atamıyorum.
    Benim konumu kaldırmak mı.. bu forumda tek benimkini kaldırırsın. Biliyorsun aw trolleri ister bazen kaldırmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-Öğretmen gelince ayağa kalkmak büyüklere olan saygıyı öğretir.Ve disiplini sağlar.Gelecekte de yaşlılara saygılı olursun.

2-İlkokul düzeyindeki bir çocuk bırak eleştirel düşünmeyi doğru düzgün evine bile zor gider.Okumayı bile yeni öğrenen çocuğun farklı ne fikri olabilir? Öyle olsa sınıfta düzen olmaz.
    Fakat lisede bu durum değişiyor,benim gördüğüm hocalar hep:yanlışım varsa söyleyin vb. diyorlardı.Sana farklı hocalar gelmiş olabilir.

3-Kemalizm beni ilgilendirmiyor fakat,genelde söylenen " siz kendi fikirlerinizle çocuğunuzun beynini yıkıyorsunuz,eleştirel düşünmeyi köreltiyorsunuz" sözü saçmalık.
    Çünkü:6-10 yaşındaki bir çocuk eleştirel düşünme yapamaz bile,kendi karar vermekte ve araştırmakta çok zorlanır, o yaşlarda yapacağı tek şey çevresindeki insanları taklit etmek olacaktır.Şimdi boyle bir canlıya kendi doğru bildiğin fikirleri empoze etmenin neresi yanlış bir şey? 7 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz? Türkiye tarihi okuyup Kemalist olup olmamamısını ailesine açıklamasını mı? Bu dediğim şey dinler için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 24 Aralık 2018; 2:35:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

1-Öğretmen gelince ayağa kalkmak büyüklere olan saygıyı öğretir.Ve disiplini sağlar.Gelecekte de yaşlılara saygılı olursun.

2-İlkokul düzeyindeki bir çocuk bırak eleştirel düşünmeyi doğru düzgün evine bile zor gider.Okumayı bile yeni öğrenen çocuğun farklı ne fikri olabilir? Öyle olsa sınıfta düzen olmaz.
    Fakat lisede bu durum değişiyor,benim gördüğüm hocalar hep:yanlışım varsa söyleyin vb. diyorlardı.Sana farklı hocalar gelmiş olabilir.

3-Kemalizm beni ilgilendirmiyor fakat,genelde söylenen " siz kendi fikirlerinizle çocuğunuzun beynini yıkıyorsunuz,eleştirel düşünmeyi köreltiyorsunuz" sözü saçmalık.
    Çünkü:6-10 yaşındaki bir çocuk eleştirel düşünme yapamaz bile,kendi karar vermekte ve araştırmakta çok zorlanır, o yaşlarda yapacağı tek şey çevresindeki insanları taklit etmek olacaktır.Şimdi boyle bir canlıya kendi doğru bildiğin fikirleri empoze etmenin neresi yanlış bir şey? 7 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz? Türkiye tarihi okuyup Kemalist olup olmamamısını ailesine açıklamasını mı? Bu dediğim şey dinler için de geçerli.
    Bu ne hadsizliktir, ayıp ya.Ne demek 6-10 yaşındaki biri eleştirel düşünemez! Aişe validemiz 6 yaşında evlenirken, 9 yaşında zifafa girerken düşünemiyor muydu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 24 Aralık 2018; 8:34:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Bu ne hadsizliktir, ayıp ya.Ne demek 6-10 yaşındaki biri eleştirel düşünemez! Aişe validemiz 6 yaşında evlenirken, 9 yaşında zifafa girerken düşünemiyor muydu yani?

Alıntıları Göster
    Boş yapma

• diğer derseleri bilemem ama fen bilimleri ve matematiği çocuk nasıl anlasın. Hadi biyolojiyi bir şekilde, kimyayı da elementleri, tepkimelerin basit halini falan atsak, Fizik ve matematiği nasıl öğrensin.
  • İlk defa Ak Parti'yi eleştiriyorum.

Gerçekten eğitim sistemi fena bozulmuş, bozulmasa böyle konular açan beyinler yetişmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 6 Ocak 2019; 17:31:24 >
  • Öğretmenler!
    Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.
    www.atam.gov.tr
    Muallimler Birliği Kongresi Üyelerine | Atatürk Araştırma Merkezi
    http://www.atam.gov.tr/ataturkun-soylev-ve-demecleri/muallimler-birligi-kongresi-uyelerine

Eğer toplum bugün bu haldeyse Atatürk'e göre bunun sorumlusu öğretmenlerdir diyebiliriz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 6 Ocak 2019; 18:56:33 >

• İyi öğretmenler de var çok şey katar insana. Kötü öğretmenler başa beladır orası net ama değerli öğretmenlerimizin hakkını yemeyelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.