Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler, bunca yazılanların ardından verdiğin tek tepkinin bu olmasıda güzel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en-ata kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Etraflıca düşününce bunu yazdım. En azından konuda bir tane faydalı mesaj olsun istedim.

Not: Eğer durum çocuğunuzun anlattığı gibiyse gidip şikayetçi olun. Tabi önce öğretmenle görüşmekte fayda var.

• imam-hatip li öğretmenler yakında popcorn kadirin kitaplarını okurlar sınıflarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 17 Mayıs 2019; 9:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tipler reislerinin eniştesi emekli öğretmen ya MAN adasına milyonlar yollamıştı onun gibi sanıyor herkesi.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 12:28:13 >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Evet gidecem saatin 10 olmasını bekliyorum.Ögretmenle konuşmaya değil müdüre durumu anlatmaya.Ayrıca ince düşüncen için tekrardan teşekkürler.

• Hocam o beyin yoksunu boşverin hasta o laf anlatmayın

Hocam sizin tepkiniz var onu anlıyorum ama sırf konuşmak için konuşan tipleri görünce insan iki kat sinirleniyor. Bir yandan salla, bir yandan aynı şeyleri yapacak potansiyelini belli et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 17 Mayıs 2019; 9:10:36 >
  • bu genellemeleri bırakmadığınız, gidip yüz yüze konuşup sorunu çözmediğiniz sürece herkesi zan altında bırakacaksınız. donanımhaber bu tarz konular için çözüm yeri değil maalesef.
  • thehawk kullanıcısına yanıt
    Neden hocam bundan 15-20 sene önce olsa dediğin doğru ama günümüzde herkes sosyal medyayı kullanıyor. Siyasetçilerin hepsi bende Facebook yada Twitter dan değil buradan bilgilendirmek istedim.

• Öğrencilerin geldigi ddurum
    Doktorlarin geldigi durum
    Soforlerin geldigi durum
    Dişcilerin geldigi durum
    Muhendislerin geldigi durum
    Ailelerin geldigi durum
    Askerlerin geldigi durum
    Hemsirelerin geldigi durum
    Bu liste giderrrr de gider

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Hocam bazılarının kızdıkları kişilerden farkı yok sadece artık sıranın neden kendilerine gelmediği için tepkililer.

Hocam şu anki sistemde kontrol mekanizması tamamen şikayet sistemi üzerine kurulu. Her kurumda kapıdan girerken şikayetinizi şu numaraya bildirin yazıyor, bu yanlış. Hem çalışanı, hem vatandaşı agresifliğe sürüklüyor bu tutum. Gidip haklı olduğunuzu iki cümleyle anlatacaksınız belki, böylece ne siz bir kaç gününüzü sinir harbi yaşayarak geçireceksiniz ne de karşı taraf aynı davranışı bir daha sergileyecek.
    Sosyal medya kamuoyu oluşturmada etkili ama affınıza sığınarak söylüyorum, her olayda kamuoyu oluşturmaya kalkışılsa bunun da bir ciddiyeti kalmayacak.
  • thehawk kullanıcısına yanıt
    Hocam bizler bu sırayı neye göre belirleyeceğiz .Yazılı yada yazısız benim bilmediğim ama senin bildiğin bir önem sırası var mı?Benim hayatımdaki en önemli kişiler çocuklarım ve ailem eğer böyle bir sıra varsa ben bu konuyu açmakta sonuna kadar haklıyım.

• Evet kötü öğretmenler de vardır. Ama bu bütüne yayılamaz. Heryerde olduğu gibi kötü insanlar var. Sadece öğretmenlikte değil bu. He ama çocukları emanet ettiğimiz için daha bir göze batıyor doğru. Yoksa sadece öğretmenlerde bir yozlaşma yok insanlıkta var.

Öğretmenlik de kolay kazanılmaz. Kazanılır diyenin dünyadan haberi yoktur.

Dışarıdan öğretmenlik kolay gözükür. Evde 2 çocukla uğraşamazsınız okula gönderirsiniz. Biz 30uyla bir uğraşırız. Hepsini ayrı takip ederiz. Hem onlar çocuk, illa ki konuşacaklar. Enerji dolular. Sen onları susturacaksın, konuya dikkatlerini çekeceksin ve bir şey öğreteceksin. Salan takmayan öğretmenler, yani sorumsuz kişiler her yerde olduğu gibi öğrermenlikte de vardır evet. Ama genelleme yaparsanız işe yeni başlayan öğretmenlerin umudunun kaybolmasına da neden olursunuz. İşini ciddiye alan öğretmenler de var. Onlar da çocuklar sınavlara iyi hazırlansın. Düzgün yerlere gelsin. Ülkeyi kalkındırsın diye uğraşıyor.

Yine söyleyeyim. Öğretmenlik dışarıdan kolay gözükür. Bir kere yaz tatili 3 ay değil 2 ay. Öğrenciler sizde olduğu için 3 ay sanıyorsunuz. Çoğu veli öğretmeleri bakıcı olarak görüyor. Yazın çocuklar ona kalınca üzülüyor.

Sonra işini evine getiren bir meslektir öğretmenlik. Sınav hazırla evde, sınavları oku evde, e okula gir evde, ne bileyim yıllık planını hazırla, günlük planını hazırla, sosyal faaliyet raporu hazırla, kulüp çalışmalarını hazırla, değerler eğitimini evraklarını hazırla vs.

Tatil sadece öğretmenlikte yok. Bırakın da bazen biraz dinlenelim. Bir imam 7/24 namaz mı kıldırıyor? Bir itfaiyeci 7/24 yangın mı söndürüyor? Bir polis 7/24 suçlu mı kovalıyor? Vs. Ama öğretmenler oturunca olmaz oturamaz. Çocuğa baksın.

Bir başka husus da öğretmenliğin ayaklar altına alınması. Kabul edin etmeyin. Öğretmen yaramaz bir çocuğa yan baktı da çocuğun psikolojisi bozuldu diye şikayet edilen bir toplumda, canı sıkılınca öğretmen bıçaklayan bir toplumda, çocukların şımartıldığı, öğretmen sınıftayken öğrencilerin yapmadıkları saygısızlık kalmadığı bir toplumda öğretmenlere değer verilmiyordur. Öğretmenlere değer verilmeyen bir toplumda da eğitim gelişmez.

Daha yazılır da neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 19 Mayıs 2019; 14:41:24 >

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Toz pembe hayatlar değil memurların hayatı. 1 ev 1 arabaya sahip almana yeter ömrün boyu çocuklarına iyi bir eğitim verirsin birde o kadar.

Çocuk sayısına bağlı dediğiniz olay. Herkes tutturmuş bir asgarî ücret bu insanların sınırları belli yaşantısı belli yediği içtiğine kadar belli ben veya başkası bunu neden kıyas alsın zamanında çalıştım sınavları geçtim senin dediğin rakamları tek başıma alıyorum. Herkes başarıyı unutup milletin aldıklarına takılmamalı . Yetmiyor desem inanmazsın şimdi ama yetmiyor yaşayınca anlarsınız.

• Gören de çocuğu dövdü falan sanır tepkilere bak. Adam eğitimci. Öğretmen. Sizin gibi düşünmek zorunda mı? Değil. Beğenmiyorsan çocuğunu başka okula aldır. Tamamen senin gibi düşünen öğretmenlerin olduğu bir okula. Varsa o da.
  • Okullar imam hatip oldu

• Şöyle konular açılıyor genelleme yapılarak direk şikayet ediyorum. Yazık vallahi yazık. Adam hata yapmış ÖĞRETMENLERİN DURUMU! diye başlık atıyor. Vatandaşımızın Durumu diye başlık atıp konuyu paylaşacağım. Öğretmenlerde suç şu işi kutsalmış öğrencinin kalbine dokunmakmış yapmayın artık. Profesyonel çalışın bu kadar duygusal olursan başına çıkar kendini bilmezler. Kitabı almışta gidip hesap soracak hayır sen kendini ne sanıyorsun? O müdürün yerinde olsam öğretmenle konuştun mu derim yok derse kovarım odadan. Terbiyesiz adam.

• quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

Toz pembe hayatlar değil memurların hayatı. 1 ev 1 arabaya sahip almana yeter ömrün boyu çocuklarına iyi bir eğitim verirsin birde o kadar.

Çocuk sayısına bağlı dediğiniz olay. Herkes tutturmuş bir asgarî ücret bu insanların sınırları belli yaşantısı belli yediği içtiğine kadar belli ben veya başkası bunu neden kıyas alsın zamanında çalıştım sınavları geçtim senin dediğin rakamları tek başıma alıyorum. Herkes başarıyı unutup milletin aldıklarına takılmamalı . Yetmiyor desem inanmazsın şimdi ama yetmiyor yaşayınca anlarsınız.
    Yetmez üyem yetmez canın nasıl isterse harcarsın para senin para ama sonra da yetmez dersin bak insanoğlunun tek sıkıntısı şudur 5 verirsin 10 niye değil der 10 verirsin hadi 20 olsun der eeeeee bunun sonu ne zaman bitecek neden zengin adam aylık 250 k geliri olan adam hala niye zengin olmak için çabalar mücadele verir ve saldırır neden zengin ya neden daha zengin olmayayım der işte bunun sonu yokkkkkkkkkkkk bugün 4 k alsam razıyım derim kendime belki ama gün gelecek 4 k almaya başladığımda ne olacak yaaaa keşke 8 k olsa idi de pejo 3008 bakacağıma range rover evoque alabilseydim diye iç geçireceğim hadi 8 k oldu range rover 'i de aldık sonraaaa yaaaa keşke beeee keşke 15 k maaşım olsa idi de şu audi a7 'lere cidden bayılıyorum ha sahibi olsam tadından yenmezdi diye iç geçireyim. Ve ne zaman biter bu son biz öldüğümüzde. İşte o son ölene kadar bitmez üyem. İnsanoğlu hep ister ister ister ama isterse çok çalışacak o zaman çokkkkkkkkk.

Biz toz pembe hayatlar dediğimizde yok ama asgari ücretliye bakıncada sürünüyor bu insanlar diye kimse sitem etmeye kalkmasın hele hele karı koca çalışanlar çünkü görüyorum istanbul 'da karı koca çalışanları şehrime geliyorlar hepsinde 3 5 seneyi geçmeyen arabalar üstüne modelleri üst seviye bizim komşu şehrimde suzuki vitara 'yı aldığına seviniyor 10 yıldan fazla yaşı var ama akrabası istanbul 'dan geliyor ve genç kendisi istanbul 'da çalışan biri bir bakıyorum 2 3 senelik altında pejo 2008 sahibi diyorum nasıl oluyor oluyor işte aga oluyor. Bende karı koca gitsem istanbul 'a çalışmaya ve iyi işim olsa şehrime döndüğümde millet beni görünce vayyyy be adama bak bize hava atıyor diye arkamdan konuşurlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.