Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin Geldiği Durum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
15.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öyle öyle çok takılmamak lazım herkes gelirine gidere sahip işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Çok boş yazmışsın ya. Valla allah affetsin seni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu ulkenın en buyuk sorunlarından bırı de bu aklı dnegesı bozuk ogretmenlere cocuk larımızı, aklı dengesı bozuk otobus soforlerıne toplu tasım araclarını verıp canımızı emanet edıyoruz bu ıkısı arasında fark yok. Mesleği sadece para ıcın yapanlar bunlar malesef hayır beklemeyın . Komple iq ve zeka testı yaptırmak lazım bu ınsanlara bunlar cocuklarında psikolojısını bozuyorlar cunku
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğin Türkiye değil sanırım.
  • Evet haklısın türkiyenin öğretmenleri genelleme yapılacak kadar çoğu vizyonsuz. Ama bunun yanında gayet kendini hala geliştiren ve çok tutulan gerçek öğretmenlerde var. Ne yazık ki bunun tek nedenini devlete bağlayamıyoruz. Bu kadar teknoloji gelişmişken insanların araştırıp gerçekleri öğrenmek yerine bildiği düz bilgilerle yaşama isteğini aileye eğitimine bağlıyorum. Bence Çocuğuna saygı çerçevesi içinde direnmesi gerektiğini söylemelisin. Boşver okula gidip kavga çıkarmayı yada huzursuzluk yapmayı düşünme. Böyle insanlar eğitimde hep vardı sadece bir kaç nesildir arttı

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    20 sene sonraki Türkiye bu

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ya böyle yazanları da aklım almıyor, annem babam öğretmen diyen biri üstüne iki öğretmen maaşı 4 'er k 'dan 8 k yapar hadi acıdım 7 k yapsın daha nasıl düşüreyim bilmiyorum biraz daha düşürsem düz memurun aldığı eş maaşlarına ineceğim neyseeee bir eve 7 8 k para girsin ve o aile 150 bin kişilik bir nüfus olsun ki Tekirdağ misal 183.000 nüfusa sahip merkez olarak neyseeeeeeee bir gitar 100 tl 'ye de var hadi 1500 tl 'lik almak istiyor bizim çocuğumız diyelim ona da 3 5 taksit yaparlar onu geçtim bu aile istese evladına 1500 tl 'lik gitarı şakkadana diye de alır bak 7 8 k eve giren paradan bahsediyorum buna binaennnn hala bir gitar alamıyoruz hem de annem babam öğretmen diyebiliyorsa biri o ailenin bir tarafı ciddi açılmıştır artık yüksek evler için kredi mi çekildi ev de kumar oynayan birileri mi var yoksa paso krediler çekip tatillere gidip çek karttan çek karttan diye diye borçlar almış başını mı denir bilemiyorum.

Şaka gibi ya annem babam öğretmen ve gitar alamıyoruz diyen bir üye. Asgari ücret kazanan insanlar ölsün o zaman ne diyeyim. Ya da ölmüşler haberimiz yok. :)

Kaç para la bu gitar. :) Aklıma deli deli şeyler geliyor artık. Bu kadar da ağlanmaz. :)

Alıntıları Göster
    Sana katılıyorum
    Benim amcam da öğretmen eşi de özel bir firmada müşteri temsilcisi.Evlerine bildiğim kadar 7.5 k maaş giriyor her ay. 2 çocukları var ve 4 sene evvel aferdesin bok gibi daire aldılar 2+1 şehir merkezinden 225 bine.Aldıkları daireye eşya sığmıyor.
    Neyse bunlar ikisi kredi çekti evi aldı aylık 1.2 k fix ödeme yapıyorlar. Geriye dünya kadar maaş kalmasına rağmen bize gelip ' yaa maaşlar yetmiyor bu devirde ' diye ağlıyorlar.
    Geçen Kurbanda dedim ki amcama ' amca 6 kişiyiz 1 kişi eksik gel sende gir bize çok girecek 1,3k vereceksin alt tarafı ' diye..Anaaaa demez olaydım .Bu başladı evin kredisinden aldığı çoraba kadar..La allah seni bildiği gibi yapsın deyip çektim gittim.Aramızda 4 yaş var.Biz kurbanı kestik dağıttık eve ayırdığımızı da pişirdik.Sofraya koyduk ilk oturanlar kimdi sence ? Fıkara amcam..
    Hava atmayı çok seviyorlar.Ellerinde son model samsunglar çocuklarda tabletler lüks takım elbiseleri falan filan(şimdi bi tanesi kıskanma lan yazacak) ee biz yardım isteyince Yook valla kredi ödüyoz ailecek..
    Valla aldığım 3.5 k ile dünya iş yapıyorum ama bir kez bile ağlamadım kimseye.

• en-ata kullanıcısına yanıt
    Valla gönül isterdi ki gerçekten bir paylaşım olsaydı okullar, bana kalsaydı her seyin daha sade kalmasını isterdim. Bilim'in kesinlikle olmasını yine isterdim, teknolojinin bir çoğunu savunmuyorum. Biraz eski kafalıyım, antika diyebilirsin bana :) Ne bileyim, evrenin sonsuzlugunu araştırmak gercek bilimdir. Bunun dışında tarihin saf olan geçmişini bilmek isterdim, ama simdi tarih savaşlardan baska bir sey degil. Neyse, bu konu uzar :) İmkanın varsa çocuğunu ozel bir okulda okumasını sagla, bu durumda iste kötünün biraz iyisi oluyor. Ben ilk okul bitirdikten sonra devam edemedim okuluma. Dısında kaldım egitimin, ama bos durmadım bu konuda ve bana bir seyler öğreten kitapları kendi basıma okudum. Belki de okulu'nu bitirmis bir çocuktan daha otesiyim, ama bu beni bir sey yapmıyor. Yani hayal dünyamın geniş olmasının bir onemi yok bu düzenin icinde. Okul okuyamadığım icin bir tek bu yüzden pişmanlık duyuyorum. Çünkü bir diplomam yok. Diploması olup ta bir is sahibi olamayan bile onca insan varken, beni kim ne yapsın :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

Gören de çocuğu dövdü falan sanır tepkilere bak. Adam eğitimci. Öğretmen. Sizin gibi düşünmek zorunda mı? Değil. Beğenmiyorsan çocuğunu başka okula aldır. Tamamen senin gibi düşünen öğretmenlerin olduğu bir okula. Varsa o da.
    Cevabını vermiştim ama sonra vazgeçtim. Yazdıkları kendi içinde birbiriyle çelişiyor, sana laf anlatmanın imkansız olduğuna karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

Bu mesaj silindi.
    Avrupa'daki öğretmenlerin çalışma koşullarını yazmış arkadaş. Yalnız para birimini yanlış yazmış Euro olacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: en-ata

Cevabını vermiştim ama sonra vazgeçtim. Yazdıkları kendi içinde birbiriyle çelişiyor, sana laf anlatmanın imkansız olduğuna karar verdim.

Alıntıları Göster
    Ya hocam bırak bu riyakar menfaatçileri. Aklısıra ortalığı karıştıracak bu terbiyesizler.

Kaale bile alma. Blockla gitsin.

Geçmiş olsun, hesabını sorun derim. Ne haddine o hocanın. Höst ulan!
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminamt

Çok boş yazmışsın ya. Valla allah affetsin seni
    Söylesene seni affetmiş mi? :) Neler var şu hayatta ya. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Sana katılıyorum
    Benim amcam da öğretmen eşi de özel bir firmada müşteri temsilcisi.Evlerine bildiğim kadar 7.5 k maaş giriyor her ay. 2 çocukları var ve 4 sene evvel aferdesin bok gibi daire aldılar 2+1 şehir merkezinden 225 bine.Aldıkları daireye eşya sığmıyor.
    Neyse bunlar ikisi kredi çekti evi aldı aylık 1.2 k fix ödeme yapıyorlar. Geriye dünya kadar maaş kalmasına rağmen bize gelip ' yaa maaşlar yetmiyor bu devirde ' diye ağlıyorlar.
    Geçen Kurbanda dedim ki amcama ' amca 6 kişiyiz 1 kişi eksik gel sende gir bize çok girecek 1,3k vereceksin alt tarafı ' diye..Anaaaa demez olaydım .Bu başladı evin kredisinden aldığı çoraba kadar..La allah seni bildiği gibi yapsın deyip çektim gittim.Aramızda 4 yaş var.Biz kurbanı kestik dağıttık eve ayırdığımızı da pişirdik.Sofraya koyduk ilk oturanlar kimdi sence ? Fıkara amcam..
    Hava atmayı çok seviyorlar.Ellerinde son model samsunglar çocuklarda tabletler lüks takım elbiseleri falan filan(şimdi bi tanesi kıskanma lan yazacak) ee biz yardım isteyince Yook valla kredi ödüyoz ailecek..
    Valla aldığım 3.5 k ile dünya iş yapıyorum ama bir kez bile ağlamadım kimseye.

Alıntıları Göster
    Biz de bu örneklerin bizzat şahidi olduğumuz için yazıyoruz, bir insan 8 k alırken gitar alamıyorum ve buna benzer sizin örneğiniz son model telefonlar tabletler evin iyi olması ama gel kurbana girelim deyince ovvvvvvvv biz kim kurban kesmek kim ama samsung s10 'a 5 k verirken kimse görmez bunu, vallahi buna belki bende dahil bizim yatacak yerimiz yok hep kendimizi kandıra kandıra bir dünya, bir gün son nefesimizi vereceğiz ama hala hep biz haklıyız biz haklıyız millet yalan. :) O yüzden diyecek söz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Mayıs 2019; 11:6:28 >

• Yaşanan bir olayla tüm öğretmenleri aynı kefeye koymakta ayrı bir kafa. Bakıyorum da herkes herşeyin en doğrusunu biliyor. Tek taraflı dinlenmiş bir olaydan hemen doğru, yanlış, haklı, haksız tüm kanaatlere varılıyor ve ülkede ki tüm öğretmenler suçluymuşçasına bir tavırla itham edilebiliyor. Önce gidip olayı bir de karşı taraftan dinlemeyi deneyin. Sadece çocuğunuzun lafıyla hareket etmeyin. Çocuğun lafıyla hareket edip sonradan pişman olan çok veli gördüm. Saygılarımla.

• O kadar paraya sanırım akılları uçuyor . Dün forumda ekdersleri gösterdim birisine kabul etmedi. 2 bin alanı mi dersin 2400 alanı bile var . 4000 binde maaş oh Kebap .

• Yahu siz de öğretmen olsaydınız...

• Vay be dertlere bak arkadaş insan üzülüyor tabi.

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Meslek ne için yapılır peki ? Neden duygusala bağlıyorsunuz ?

• At sahibi A kullanıcısına yanıt
    Ben sana ayrıntılı açıklayayım en düşük öğretmen maaşı şuanda 3700 tl. 30 saat derse giren bir öğretmen haftada 23 ekders alır 1 saat ekders 16 tl ortalama 1500 tl ekders. Ayrıca kurs verirse iki katı alıyor. Ayrıca 3 ay ekders almıyor öğretmenler yani alınan ekderslerin toplamını 12 ye böleceksin. Bu hesapla 30 saat full derse giren öğretmen ayda ortalama toplam 5 bin tl maaş alıyor. Şimdi e beyin yoksunu mahlukat hemşirelerin 6-7bin polislerin 5-6bin mühendis avukatların 6-7bin aldığı yerde bir tarafınıza mı battı öğretmenin aldıkları? Onlar o parayı alacak sizde sadece salya akıtacaksınız 😎

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

Meslek ne için yapılır peki ? Neden duygusala bağlıyorsunuz ?
    Duygusallıkla ne alakası var ? Gerçekler bunlar. her sınıfa kamera koyacaksın her sene ogretmenelere 1 ay boyunca cocugun gelişimi için ve çocuga saygı için eğitim vereceksın, psikologlarca psikolojık ve iq testlerı yapacaksın ogretmenlere. Cocuklar sınavlarda basarısızsa ogretmenın puanını dusureceksın ki dmekk eğitemiyor demektır. Cocukları benzer zekadakılerı benzer sınıflara koyacaksın, herkese yeteneğine gore sınıflandırma yapacaksın. Yanı dunayayı yenıden kesfetmeye gerek yok ab de standartlar bellı onları uygulasalar kalkınırız ama uygulamıyorlar zaten bu nedenle hiçbir zaman ab ye bıle giremeyecegız herzaman somurulecegız arap sevıcıler tarafından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 17 Mayıs 2019; 11:27:54 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.