Şimdi Ara

OHA Kazanamadım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Netlerim:

Türkçe: 35
    Matematik: 32
    Sosyal: 30
    Fen: 30

İstediğim yeri anca kazanıyorum ama bence kazanmamış sayılırım. Boğaziçi-Turizm ya da Uluslararası Ticaret istiyorum. Sizce YGS'de daha yüksel yapılır mı? Bugün YGS olsaydı nanay olurdu.

• önemli olan sıralama puan değil. sınav zor olursa dediğin bölümlerin puanları düşer ama sıralamaları değişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ak Ejderha

Güvender zorladım beni.

Netlerim:

Türkçe: 35
    Matematik: 32
    Sosyal: 30
    Fen: 30

İstediğim yeri anca kazanıyorum ama bence kazanmamış sayılırım. Boğaziçi-Turizm ya da Uluslararası Ticaret istiyorum. Sizce YGS'de daha yüksel yapılır mı? Bugün YGS olsaydı nanay olurdu.

Geçen sene bu bölümlere hep sayısalcılar girmiş. Bu sene oraları isteyen çok kişi gördüm. Bende ist üni'de işletme okuyorum bu sene girecem sınava bakalım yapabilirsek bende boğaziçi uygulamalıdan bölüm seçmeyi düşünüyorum. Bu sene puanlar artacak diye düşünüyorum çok kişi yükleneceği için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Private

önemli olan sıralama puan değil. sınav zor olursa dediğin bölümlerin puanları düşer ama sıralamaları değişmez

Sınav zor olursa sadece çalışan adam yapar. Mesela zor olunca ben matta 32-33 düşüyorum ama kolay olunca 38 e çıkıyorum. Hem zor hem kolay sınavda 38 yapan kişiler var. Yani sınavın zor veya kolay olması çalışmayan kişileri çok etkiliyor.

Yani sıralamayıda etkiliyor. Ben kolay olunca direk çalışan adamla aynı sıralamaya yükseliyorum. Ama zor sıralamada bana fark atmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirkazık -- 12 Mart 2011; 15:36:49 >
  • Turizm olur bu netlere ama uluslararasına biraz daha kasman lazım.. Zaten gerçek sınavda daha iyisini yaparsın.. .. Okul puanı kaç gelecek ?
  • 91 diploma notum. Rehberlikçi söyledi.
  • quote:

91 diploma notum. Rehberlikçi söyledi.

O zaman sen rahat girersin. Hiç kasma kendini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka maka liseyi ozlemem hk
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama dedin ya sayısalcılar kasıyormuş diye. Valla kazanamazsan babam bir daha hazırlanmama izin vermez. Direk Özel üniversiteye yollar. Özel üniversitelerin durumu belli. Çok kötü olur. 2 haftam daha var. Türkçeden korkum yok ama matematik hep zaman yiyor. Sosyal ile Fen'i de gözden geçirmem gerek. Bu arada dershaneye gitmeden hazırlandım.
  • quote:

Ama dedin ya sayısalcılar kasıyormuş diye. Valla kazanamazsan babam bir daha hazırlanmama izin vermez. Direk Özel üniversiteye yollar. Özel üniversitelerin durumu belli. Çok kötü olur. 2 haftam daha var. Türkçeden korkum yok ama matematik hep zaman yiyor. Sosyal ile Fen'i de gözden geçirmem gerek. Bu arada dershaneye gitmeden hazırlandım.

Geçen sene girenlerin %75 i sayısalcı o bölümlere. Bu senede orayı düşünen çok sayısalcı biliyorum. Bende zamanında ist üni işletmeye girerken ortak alandan girmiştim. Bende say mezunuyum. Ama sen rahat girersin turizme; çünkü okul puanın yüksek.Benim okul puanım 0,12 ile çarpılmış hali 41. Yani berbat bi okul puanım var. denemelerdede 420-430 civarı bi puan alıyorum ygs 6'dan. Girersek ucu ucuna girecez yani. Giremezsen lys yi kasıp marmara'da almanca işletmeye filan girmeye çalışıcam. sene kaybetmeden en azından almanca bilerek bitirmiş olurum işletmeyi :)

Özel üni derken bilkenti mi kastediyorsun? Çünkü bilkenti burslu rahat kazanırsın.

• @bulukas

Bilgilendirici mesajların için çok teşekkür ederim. Bilkent'i hiç düşünmüyordum. Nedense özel üniversitelere önyargım var. Dediğin gibi çok düşük puanlıymış Bilkent burslu. Sen tavsiye eder misin Bilkent'i? Boğaziçi gibi midir?
  • quote:

@bulukas

Bilgilendirici mesajların için çok teşekkür ederim. Bilkent'i hiç düşünmüyordum. Nedense özel üniversitelere önyargım var. Dediğin gibi çok düşük puanlıymış Bilkent burslu. Sen tavsiye eder misin Bilkent'i? Boğaziçi gibi midir?

Bilkent mezununun boğaziçi mezunuyla iş dünyasında pek bir farkı olmaz. İkisindede çok iyi ingilizce öğretiliyor. Benimde özel üniversiteler karşı bir ön yargım var. Bilkent'i sunduğu imkanlar açısından diğer özel ünilerin dışında tutabilirsin. Bilkent'in tek kötü tarafı Ankara'da olması. İstanbul'da oturan bir insan Ankara'ya alışamaz. Ama katlanırsan mezun olunca Boğaziçi mezunuyla aynı iş imkanlarına sahip olursun. Bir de bilkent'te 3 sınıfın 2. döneminde dönem boyu staj var. İş dünyasında çok iyi adapte olabilirsin yani ordan mezun olmakla.

Boğaziçi'nin ise ortamı apayrıdır. Ben boğaziçi'nin kampüsünde çok zaman geçirmiş biriyim. Güney kampüs'ün manzarası fecidir. Bulunduğu semt olan Hisarüstü 24 saat canlıdır. Bir çok dükkan sabaha kadar açıktır.Bir de dersin ki:"Bu kızlar hem çalışkan olup hem de nasıl bu kadar güzel olabiliyorlar.":):):):) Boğaziçi'nin ortamını Türkiye'de başka hiç bir üni'de yaşayamazsın. Benim geçmek istememin tek amacı o Boğaziçi'ne

• Ankara olursa ekstra masraf olur. Neyse ya ilk hedefim Boğaziçi zaten. İnşallah kazanırım.
  • quote:

Ankara olursa ekstra masraf olur. Neyse ya ilk hedefim Boğaziçi zaten. İnşallah kazanırım.

Boğaziçi'den şaşma. O olmazsa Bilkent'i düşün. Belki seneye Boğaziçi'nde senle aynı sıralarda ders görebiliriz :) :) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulukas

quote:

Ankara olursa ekstra masraf olur. Neyse ya ilk hedefim Boğaziçi zaten. İnşallah kazanırım.

Boğaziçi'den şaşma. O olmazsa Bilkent'i düşün. Belki seneye Boğaziçi'nde senle aynı sıralarda ders görebiliriz :) :) :)

İnşallah dostum. Bu arada ben hazırlığı direk atlayacağım. TOEFL skorum var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.