Şimdi Ara

Ohm Ayarını Nasıl Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mrb benim bi sorum olacak ben Sony STR-DB798 amfi ve JBL E 100 hoparlör kullanıyorum.Amfi 7.1 ama frontlar front a ve front b olmak üzere toplam 4 tane yani 9 ediyor,amfinin arkasında şöyle yazıyor;

Caution
    Front A or B/Center/Surround/Surround Back:
    Select 4 ohm for 4 ohms or higher speaker.
    Select 8 ohm for 8 ohms or higher speaker.
    Front A + B:
    Select 4 ohm use 8 ohms or higher speaker.

Benim buradan anladığım eğer Front A veya Front B den sadece birini ve diğer surround ,center,surround back çıkışlarını aynı anda kullanacaksam JBL E 100 ler 8 ohm olduğuna göre 8 ohm seçicem,ama sadece front A ve front B çalıştıracaksam 4 ohm seçicem,böyle yazıyor.Fakat E 100 lerdeki BI-WIRING ( tek kolonda 4 terminal alçak frekans ayrı yüksek frekans ayrı ) özelliğini kullanarak yüksek ve alçak frekans hoparlörlerini ayrı ayrı birini front A birini front B ye takıp E 100 leri amfiye bağlasam Select A ve B yapıp diğer kolonlardanda ses almak istesem yani surroundlardan falan ohm ayarını kaça getirmem gerekecek? Çünkü amfide ya hepsi diyo yada A + B diyo ben A+B+diğerleri istiyorum.Böyle yapsam hoparlörlerime bi zarar verir miyim? Konu hakkında bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum,saygılar…

• Arkadaşlar 50 kişi okumuş kimse mi bilmiyo bu konuda bişey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetechnics -- 3 Ocak 2008; 14:52:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.