Şimdi Ara

OHM Farklılığı (Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4x50 watt çıkışlı bir oto cd çalar almayı düşünüyorum.. Elimdede 2 Tane 8 OHM 130 watt höparlörler mevcut. Bunları bu cd çalarda kullanmak istiyorum fakat höparlörler 8 OHM CD çaların çıkışı 4 OHM....

Bunlarda Sorularım:

1. Acaba ben 8 Ohmluk Höparlörleri 4 Ohmluk Cd çalara takarsam aşırı bi performans kaybı yaşarmıyım ?
    2. Höparlörleri CD çalara taktım diyelim.. CD çalarda ısınma veya çıkışlarında yanma gibi problemler çıkartırmı ?

Kısacası 8 Ohm luk Höparlörleri 4 Ohm Luk CD çalarda kullanırsam sorun çıkarmı çıkarsada çıkacak sorunları bilen kişiler yazabilirmi ?

Yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkürler.. :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_08 -- 20 Haziran 2010; 20:24:22 >

• Zaten teyp çıkışları 20 watt anca verir 4 ohma, 8 ohm bağlarsanız bu 10 watt a düşecektir.
    Gücün az olmasını geçtim, zaten teyp çıkışlarının kalitesi düşüktür.
    Amfisiz pek verim alamazsınız.
    Kolonun ohmajının yüksek olması sorun teşkil etmez, düşük olması sorun olur.
    Bu haliylede çalar ama ne kadar çalar bilinmez, deneyerek görün.
  • quote:

Zaten teyp çıkışları 20 watt anca verir 4 ohma, 8 ohm bağlarsanız bu 10 watt a düşecektir.
    Gücün az olmasını geçtim, zaten teyp çıkışlarının kalitesi düşüktür.
    Amfisiz pek verim alamazsınız.
    Kolonun ohmajının yüksek olması sorun teşkil etmez, düşük olması sorun olur.
    Bu haliylede çalar ama ne kadar çalar bilinmez, deneyerek görün.

Yardım için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.