Şimdi Ara

Monitör Kriter Dışı Hatası - Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
27.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Masaüstüme bir oyun oynuyorum ve oyun çözünürlüğü gereksinimleri yüzünden "Monitörün Desteklediği Çözünürlükten Yüksek Çözünürlüğe Aldığım" için Monitör "Kriter Dışı" Hatası verdi ve düzeltemiyorum bunu nasıl yaptım derseniz;

AMD Catalyst programı ile 1920x1080 çözünürlüğe aldım fakat monitörümün desteklediği en yüksek çönüzürlük 1600x900 olduğunu bilmiyordum, 1920x1080 masaüstünden alınca kriter dışı hatası almaya başladım ve hiçbir şekilde düzeltemiyorum res atarsam belki düzelir düşüncesine kapıldım fakat Windows ekranına kadar gösteriyor monitör "Masaüstüne gelişte direk Kriter Dışı" hatası alıyorum bana bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim bunun BIOS'tan bir çözümü yok mudur? daha öncedende olmuştu fakat düzeltmiştim ama nasıl düzelttiğimi unuttum

Monitörüm Casper 20'' 5ms en fazla 1600x900 çözünürlüğü destekliyor
    Ekran kartım AMD Radeon HD 6700 Series

lütfen yardımcı olun kafayı yemek üzereyim hiçbir şekilde açılmıyor yardım eden arkadaşlara yada edecek etmeyecek olanlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Kriter Dışı Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

Monitörünüzde "kriter dışı hatası" mesajı görüyorsanız, bu, monitörünüzün geçerli çözünürlük veya yenileme hızı ayarlarını görüntülemede zorlandığı anlamına gelir. Bu hata genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:

• Monitörün desteklemediği bir çözünürlük veya yenileme hızı kullanıyorsunuz.
    • Monitör sürücüsü güncel değil veya bozuk.
    • Monitör kablosu gevşek veya hasarlı.
    • Monitörün kendisi arızalı.

Kriter Dışı Hatası Nasıl Giderilir:

Monitör kriter dışı hatasını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Çözünürlük ve Yenileme Hızını Kontrol Et: Monitörünün desteklediği çözünürlük ve yenileme hızlarını kontrol et. Bunları monitörünün kullanım kılavuzunda bulabilirsin. Ardından, ekran kartı ayarlarından doğru ayarları seçtiğinden emin ol.
    2. Monitör Sürücüsünü Güncelle: Monitör sürücüsünün güncel olduğundan emin ol. Sürücüyü üreticinin web sitesinden indirip yükleyebilirsin.
    3. Monitör Kablosunu Kontrol Et: Monitör kablosunu hem monitörden hem de bilgisayardan çıkar ve tekrar tak. Kablonun hasar olup olmadığını kontrol et. Farklı bir kablo denemek de sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.
    4. Monitörü Test Et: Farklı bir monitörü veya kabloyu bilgisayara bağlayarak monitörün kendisinde bir sorun olup olmadığını test edebilirsin. Hala kriter dışı hatası alıyorsan, monitörün arızalı olabilir ve onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.

Çoğu durumda, yukarıdaki adımları izleyerek monitör kriter dışı hatasını giderebilirsin. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için monitör üreticisiyle veya bir bilgisayar teknisyeniyle iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgisayar açılırken windows başlamadan f8 bas
    vga modu ile başlat
    orada gerekli ayarları yaptıktan sonra yeniden normal olarak başlat
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

bilgisayar açılırken windows başlamadan f8 bas
    vga modu ile başlat
    orada gerekli ayarları yaptıktan sonra yeniden normal olarak başlat

hocam sana ne kadar teşekkür etsem azdır beni bu durumdan kurtardığın için çok teşekkür ederim Allah bin kere razı olsun sinir krizi geçiriyordum çok minnettarım.
  • Allah cümlemizden razı olsun
  • p34rl P kullanıcısına yanıt
    hocam güvenli modda başlattıktan sonra nasıl ayarlamalar yapılması gerek yardımcı olurmusun lütfen ayrıca benim monitör bilgisayarın açma düğmesine bastıktan sonra bile ekran hemen sönüyo ama monitörün açma kapama düğmesine basınca ekran geliyo ama sonra yine 1 saniye sonra gidiyo fakat eski tüplü monitörümü taktıgımda bu sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.