Arkadaşlar eski sony hi fi setim var (mhc-v7700av) orj kolonları 6 ohm ben extra olarak philips in woox lu kolonlarını almayı düşünüyorum ancak 8 ohm.. Ohm kısaca direnç olduğuna göre 8 ohm luk woox lar 6 ohm luk orj sony hoparlörlere göre; 1-) Dahamı az ses çıkarır 2-) Ses çıksada ciddi performans düşüklüğü olurmu 3-) Yada 2 ohm için pek bi fark olmazmı
amfiden çok fazla akım çekmeye başlayacaksın. Eğer amfi bu akımı karşılamaya yetecek güçte yapılmadıysa aşırı ısınarak yanacaktır. Tabi amfi yanana kadar sen de daha fazla ses alacaksın.
quote:
Orijinalden alıntı: alfa147
amfiden çok fazla akım çekmeye başlayacaksın. Eğer amfi bu akımı karşılamaya yetecek güçte yapılmadıysa aşırı ısınarak yanacaktır. Tabi amfi yanana kadar sen de daha fazla ses alacaksın.
Hocam ohm ne kadar düşük olursa çekilen akım fazla olur diye biliyorum. Örneğin 4 ohm luk hoparlör seti taksam amfimi tehlikekye atmış olurum diye biliyorum. Yanlışım varsa affola
ben de aynı şeyi söyledim zaten.
takıcağım hoparlörler 8 ohm hocam amfim 6 ohm yanma gibi bi sorun olucağını sanmıyorum ama 8 ohm luklardan perf. alabilicekmiyim onu merak ediyorum
O zaman ben yanlış anladım. Ben her ikisini de paralel şekilde takacaksın zannettim. Sorduğun sorunun cevabı için deneme yapmak lazım. Tabi ki 8 ohm hoparlörler daha az akım çekecek ve daha az watt ürettirecektir. Fakat aralarında desibel farkı olabilir, bu fark ta 8 ohm olan hoparlörün daha çok ses çıkarmasına sebep olacaktır.
Anladım hocam yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu şekilde deniyen yada farklı yorumları olan arkadaşlar varsa bekliyorum...
Neyse arkadaşlar 6 ohm luk başka philips kolonlar sipariş ettim konu kilitlenebilir.Saygılar
Hoparlörlerde direnç yükseldikçe düşük dirençli olan hoparlöre göre ses seviyesi db azalır.Fakat ses kalitesi teorik olarak artar.Yani 16 Ohm luk bir hoparlörü sürmek için ciddi bir anfiye ihtiyaç vardır.Fakat hifi piyasasında bolca bulunan 4 veya 8 ohm lar arasındaki ses farklarını ancak ve ancak çoook temiz kayıtlar altında eğitimli ve iyi sese aşina kulaklar farkedebilirler.Tüm stereo ses kültürü aracındaki dumtıs cihazlar olan insanlar bu farkı maalesef yakalayamazlar.Tüm 2ch anfilerin teknik detaylarında 4 ohm 8 ohm ve 0 khz ile 20 khz bandındaki drive güçleri belirtilir 8 ohm daki net güçler daha az olurlar...... Sonuç olarak eğer bir audiophile değilseniz 6ohm ile 8 ohm arasındaki farkı yakalamanız oldukça güçtür,bu yorumum lütfen gücünüze gitmesin ve alınmayın.Durumu şöyle algılayın size göre en iyi ses bugüne kadar duymuş olduğunuz stereo sesidir,ama yarın daha iyi bir şey duyduğunuzda çıta yükselir ve en iyi ses o olur.Bilmem anlatabildimmi.. selamlar...
ama arkadaşın bahsettiği konu bu değil. Ayrıca bilgisiz biri de değil ve sorduğu soru amfiden çekilen gücün ohm ile bağlantısıdır. 6 ohm x hoparlörle aldığım verimi 8 ohm y hoparlörle alabilirmiyim diye sormuş. Zaten bu farkı test etmeden anlayamayacağı için bahsettiği hoparlörleri satınaldı. :)
Gayet memnunum ciddi tiz bas ve surruond artışı oldu. Amfim çok profesyonel olmasada 2000 li yıllarda ciddi paralar ödenen mini sony hi-fi lardan dynamic bass feed back- dolby prologic- groove - dsp gibi özellikleriyle aktif bi woofer ı olmamasına rağmen bi çok sete ses kalitesi bas derinliği ve tiz açısından taş çıkarabilicek cinsten. Tabikide çok daha prof. milyarlık amfiler setler var ama bana bu kadarı yetiyoda artıyo :) en azından z5500 yada rg 595 serisinden çok daha iyi diyebilirim Kısmetse hedefim 38 cm aktif sony woofer Yarın resimleri eklerim daha açıklayıcı olur saygılar
ve philipsler
madem karar verdiğin sistemden memnun oldun, ozman hayırlı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme