Şimdi Ara

Okuduğum kitabı 1 yıl içinde unutuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizin de böyle mi? Roman okuyorum ve unutmak hoş değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 yıl sürüyorsa iyi yine
  • Bence gerçekten beğendiğiniz ve size hitap eden bir kitap bulursanız aklınıza kazınır hocam

• Yeni bilgilere yer açılıyordur, yazık beynimize onun da bir kapasitesi var
  • Kitap okurken karakterler bile gidiyor bazen :D
    Yinede ufak tefek hatırlatıcı birşeyler bulduğumda genel konusunu ve bazı olayları hatırlayabiliyorum.
  • Unutmak değil Hatırlayamamak.
    Aynısını bende yaşıyorum.Mesela geçen hafta bir kitap bitirdim diyelim.Yaklaşık 2-3 saat etkisi altında kalırım ama ertesi günden itibaren yavaşça hatırımdan gider.Nedeni de her an yeni yeni bilgiler eklememizdir.Her yeni eklediğimiz bilgi bir geridekini altta bırakıyor.Ve hatırlamaya çalıştığımızda hemen hatırımıza gelmiyor.Amaa o kitapla ilgili bir ipucu yakalarsak şak diye tüm düğüm çözülüyor.
  • Unutmak derken ne kadarını unutmak? Yıllar geçse bile kitabın ana hatlarını ve ana fikrini unutmam mesela ama ayrıntılar illaki unutulur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir yıl içinde okuduğum 40 kadar kitabın belki 35 ini unutuyorumdur. 5 tanesi ise bende çok derin izler bırakmış olanlardır. Mesela suç ve ceza’yı yıllar geçtiği halde isimleri dahi aklımda.

• şahsen ben her ihtimale karşı kitabın önemli yerlerinin altını çiziyorum notlar felan alıyorum. unutuyorum ama bu şekilde unuttuğum kitabı tekrar dönüp kısa bir sürede okuyarak hatırlamam kolaylaşıyor ama şu ana kadar herhangi bir kitabımı 2. kez okumadım :D altı çizli şekilde duruyo kitaplar

not: bilgi içerikli kitapları kastediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 18 Mart 2018; 19:34:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Unutmak derken ne kadarını unutmak? Yıllar geçse bile kitabın ana hatlarını ve ana fikrini unutmam mesela ama ayrıntılar illaki unutulur.

Karakterlerin ismi ve yaşananlar mesela

• Benim gibi çok varmış demekki sorun tek bende değilmiş

• Yazılanlara katılmakla birlikte ilave etmek istiyorum. Hayatında bir kere sinemaya gitmiş biri o izlediği filmi unutmaz. Çünkü benzerini daha önce hiç görmedi veya tatmadı. Ama 10 defa veya 50 defa sinemaya giden birine sorun. İlk gittiğin sinema neydi, nasıldı diye. Bırakın konusunu, karakterleri filmin adını bile hatırlamayacak belki de.

Mesela çoğu kişi birinci sınıftaki öğretmeninin ismini hatırlar. Ben hatırlamıyorum. Çünkü okulumun ilk 3 yılı 3 farklı okul ve 3 farklı evde kaldım. Çok olay yaşadım yani. Benzer olaylar yaşadıkça önceki olaylar altta kalır. Sadece belli başlı hatları kalır bazen onlar bile gider.

Kitaplar da öyle. Bir senede 20 kitap okuyan adam 1 sene sonra okuduğu ilk kitabın detaylarını unutabilir. Ana hatları kalır. Kitapta kendinden bir parça bulursa daha fazlasını hatırlar. Etkileyici şeyler akılda kalıyor genelde.

Şahsen ben genellikle kitapta sevdiğim yerleri, komik veya bilgi içeren farketmez bilgi içerikli olsun veya roman olsun yine farketmez, altını çizerim ve altını çizdiğim sayfayı kitabın ilk sayfasına kısa bir başlık ile kaydederim. Hemen bir örnek,

sayfa 1069 Dumbledore'dan güzel söz

Kayıtsızlık ve ihmal belki de düpedüz sevmemekten daha fazla hasar yaratır çoğu kez.

• Kitaplardan ziyade genelde her konuda(dizi ,filim,kitap) belli bir süre sonra unutuluyor bence tabi verdiğimiz öneme göre bazıları hemen unutuluyor bazıları uzun süre sonra .lost dizisini bile pek hatırlamıyorum şimdi ama çok beğenmiştim izlerken 100 kusur saat vakit ayirdigim halde suna katılıyorum unutmak gerçekten biraz sinir bozucu oluyor bazen ya boşuna mı vakit ayırdım diyor insan kendi kendine ama üsteki yorumlarda belirttildigi gibi zaten o senin yaşamında yada düşüncelerinde yer etmiştir . Böyle bir konuyu birçok kişi açmak istemiştir bence yada düşünmüştür unutmak normal mi diye iyi oldu bu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 19 Mart 2018; 17:34:37 >
  • Kitap ile olan birliğimiz, onun bize yansıttığı düşünceler bizde bir his olarak kalır. Kitabı unuturuz ancak onun bizde bıraktığı izler sonsuza kadar geçmez. Kişiliğimizin bir parçasını oluştururlar artık. Bu yuzden çok takılmayın derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.