Şimdi Ara

Okudugunuz bölümü küçümseyenler var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
7.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:41:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar kim ulan beni küçümseyecekler.Kot kafalı köylü kümeleşmeleri sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: faber12

..
    Kucaklamayı tercih ederim
  • Okuduğunuz bölüm çok geniş yelpazeye sahip ve önünüze çok iş fırsatları çıkarma imkanı var ancak bu imkanlardan yararlanmak için belli şartları yerine getirmen gerekiyor, ticaret (lojistik, uluslar arası, dış ticaret) 440 puan ile 200 puan arasında hatta aöfde puansız 2. Üniversite kapsamında okunabilecek bölümler şimdi sen gelip 210 puanla uşakta Konya okursan hiç kimse senin iyi yerlere geleceğine inanmaz. Ancak 440 puanla boğaz içi mezunu olup, çok iyi yabancı dil ve staj yaparsan mezun olduktan sonra kolaylıkla iş sahibi olabilirsin.
    Yani okuduğun okul, yabancı dil, staj ve eğitim hayatında yaptığın çevre ile olur. Yada polis subay olursun çok takma kafaya üniversite okuyanların çoğunun hedefi o zaten

• Cavşırı C kullanıcısına yanıt
    Gazide okuyorum hocam. Gözlerim miyop ve de kızım yani askerlik falan bana göre değil. Zaten babam askerdi zor bir meslek yani. Arapça ve İngilizce öğreniyorum. Seneye insallah İstanbul AUZEF YBS bölümüne kaydolacagim. Bilgisayarımı geliştirip yazılım öğreneceğim.

• 4 yillik dostum herkes bunu soruyor. 2 yıllık olsa da kendini geliştiren birisi iyi kariyer sahibi olabilir

• internationalrelations kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:40:39 >
  • Posta güvercini P kullanıcısına yanıt
    Bizim bolumde dil çok önemli. Arapça ve İngilizce öğreniyorum. Kurslara vs gidip sertifikalar alacagim.

• SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uçak mühendisliği okuyorum ancak şunu söylemeliyim ki bu ülkede bu sistemde "tıp" okumadığın sürece "geleceğim garanti altında" diyemiyorsun.
  • Kilişe olacak ama okuduğunuz alanla ilgili kendinizi ne kadar geliştirir ve istekli olursanız o kadar iyi. Yoksa ilkokula gider gibi git gel yapacaksanız okuduğunuz bölümün size bi faydası yok. ahırdaki inek bile üni mezunu şimdi.

• Meslek küçümsenmesi çok saçma kişinin kendi zevki isteği hayalidir bu. Beyinsiz toplum algısını önemsemeyin. Emin Çapa ne diyor "suyun üzerinde yürümeyi öğrenseniz bile insanlar kesin yüzme bilmiyor diyecekler"

• Aslında tıp hariç (onu da küçümseyen var da neyse) tüm bölümler kimilerince küçümseniyor. İnsanlar üniversite için doğru tercihi yaptığına kendini inandırmak için yapıyor sanırım. Çünkü Boğaziçi bilgisayarı bile "şu devirde herkes kodlama öğrenir" diye küçümseyen gördükten sonra başka bir sebep gelmiyor aklıma.

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Normal 200 k lık adamla normal itülüyü bir tutamazsın

• uzakyol gemi kaptaniyim adamlar 60 milyon dolarlik mali bana teslim ediyorlar guveniyorlar

• internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Kendi mesleğini yüceltirken başka mesleği küçümsememen gerekir. Şikayet ettiğin şeyi daha ilk mesajda kendin yapmışsın. Sen mesleğinin öne çıkan özelliklerini say karşındaki anlarsa anlar. Sidik yarıştırır gibi bu meslek şu meslekten daha iyi diye saçma bir yarış olamaz.

Bölümün kağıt üzerinde çok iyi olabilir ama burası Türkiye. Burada ikcı da satışçısı da lojistikçisi de mühendis oluyor. Fizik bölümü okuyan dersane hocası oluyor. Radyo tv okuyan youtuber oluyor. Yani kimse mesleğini yapmıyor. Sen de büyük ihtimalle yapmayacaksın. Bunu kabullenmek sana zaman kazandırır.

• Bolum degil ulke kucuk o saydigin 3 meslek disinda kimse kendi meslegini yapamiyor is bulamamaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

peki ne olacaksın? bizim gibi işsiz olacaksın muhtemelen.

Alıntıları Göster
    Yok akademisyen olma yolunda ilerliyorum ben.

• hocam bizim memlekette böyle şeylere alış. bizde sadece okuduğun bölümü değil fikirlerini de küçümserler. mesela ben fotoğrafçılık okumak istiyordum herkes ay işsiz kalırsın ay bilmem ne ama keşke okusaydım ingilizce işletme okudum fakat şimdi çalışmak istemiyorum fotoğrafçılık yapmak istiyorum. o yuzden simdi bir daha fotografcilik okuyacagim network icin ve daha profesyonel bir egitim alacagim kendi bilgilerimin yaninda. is bulurum bulamam o ayri ama sevdigim seyi yapacagim en azindan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelise -- 28 Ocak 2020; 9:31:4 >
  • Aslında Hukuk fakültesine de gerek yok. Mühendislik ve Tıp yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.