Şimdi Ara

Okudugunuz bölümü küçümseyenler var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
7.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendi bölümümü kucumsuyorum. Uluslararasi ilişkiler nedir pratikte iş hayatında hicbir karşılığı yok. Allahtan düzgün maaşlı bir iş buldum ama bence siz okumayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Bence sen yinede yukarılara oyna. Damat adayın zenginse falan bilemem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:39:54 >
    Kusura bakmayın boş yapmışsınız. Mesajınızda Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini yermişsiniz. Vallahi kusura bakmayın, kimse 200-300k arasındaki bir üniversite mezunu ile odtü itü ytü boğaziçi vs vs üniversitelerini kıyaslamayacak bile. Görüşmeye bile çağırmayacaklar. Sınavlar tek yönde başarıyı ölçüyor olsa bile bir anlam ifade etmiyor demek saçmalıktır. Türkiyenin önde gelen üniversitelerinin ‘sıradan’ mezunu donanımlı mezun olur. Yoksa bitiremez o okulu.

• Dr.RızaNur D kullanıcısına yanıt
    Rızâ Beğ, Uşakîzâdeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Cumhuriyet döneminde Atatürk ve arkadaşlarının içine kadar girmişler galiba.

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    birde nöbet tutuyorsunuz onuda eklemek istedim öğretmen bey 😁

• Ülkede ticaret adamı parayı götürüyor ne doktoru mühendisi. Her ay maaş gözüne mi bakacaz. Yerinde say dur boş iş.

• Konuştuğum biri var Zenginden ziyade beni sevmeli

• Coastr kullanıcısına yanıt
    Aynen bizim bölümden mezun biri 2k da kazanabilir 15k da. Bu kafayı kullanmasina bağlı.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Yabancı dilin varsa iyi bence

Tabiki sevmesi daha önemli. Ama kim ikisini birden tercih etmez ki

• Düzgün bir şekilde helal para kazansın yeter benim için en büyük zenginlik budur :)

Vay be helal olsun . Nerde böyle kızlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 28 Ocak 2020; 23:32:25 >
  • Maalesef bunlara alışın Ama yine de şanslısınız Türkiyede yaşıyorsunuz her türlü saygı gösterirler merak etme

• Yakinda tip ve hukuk disinda her bölüm küçümsenecek. Ekonomi gitgide kötüleşir halde. Kimse is bulamayacak.

• elektrikçi mi olacağn, tıp gelmiyo muydu da gittin, siz tam olarak yabıoğnuz şimidi gibi söylemlere maruz kalıyorum
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:40:5 >
  • Bölümün büyüğü küçüğü olmaz da kişinin iyisi kötüsü olur. Adam vardır düz işletme okur tıp bitirenin 3 katı para kazanır.

Yanlız işin gerçeği uluslararası ticaret denilen bölüm aslında işletmeden ayrılmış yan bir bölümdür. Zaten işletme bölümü kalitesini arttırmak varken neden bölme yoluna gitmişler hiç anlamıyorum

Her neyse gel gelelim buradaki arkadaşların birçoğunun neden bölüme boş dediğine. Sen sınav diye 20 test sorusunu çözüp bu bölümden mezun olursan evet o bölüm boş gereksiz işsiz sayısını arttıran bir bölümden fazlası değil.

Bizim okulda da görüyorum adam uluslararası ticaret okuyor İngilizce kendi adını yazamıyor.

Bu bölümü okuyorsan en az 2 3 dili iyi bilmen lazım. Formal yazışmalar konusunda iyi olman lazım. Bunların yanı sıra mevzutları yalayıp yutmuş olman lazım. Ticaret hukukuna, şirketler hukukuna neredeyse bir hukuk okuyan kadar vakıf olman lazım.
    Bunlar sende varmı yokmu onu sorgula. Yoksa boşuna zaman kaybedip okuma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İu makina okuyup iş bulamayan ama Sakarya makina bitirip subay olan tanıdıklarım var. Her şey kişide biter fakat ismi hiç duyulmamış ücra köşe üniversiteleri için bir şey diyemem

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.