Şimdi Ara

Okudugunuz bölümü küçümseyenler var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
7.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Kardeşim kusura bakma da o senin beyinsizliğin kendini böyle küçük görmeye devam karşına bi itülü falan çıkınca da ezilip büzülürsün sen şimdi .d Bizim milletin hastalığı zaten okula veya mesleğe göre karşısındakini küçük görme veya büyük görme. Bu arada her 200k yapıp mühendislik okuyan 200klık seviyede diye bir şey yok derece için çalışıp sonradan 150-200k yapan adamlar tanıyorum insanların ne olduğunu bilemezsin
    Fırat makine mühendisliği öğrencilerinin Ayt fizik ortalaması 2,5 net, matematik ortalaması 14 net.
    Boğaziçi makine mühendisliği öğrencilerinin Ayt fizik ortalaması 13 net, matematik ortalaması 39 net.
    Evet üniversite sınavı her şey demek değil, ama bu okulların ortalama öğrencileri asla denk olamaz. Örnek verirken hep dandik anadolu üniversitelerinden 3-5 yılda bir çıkan kendini çok geliştirmiş iyi öğrencileri örnek veriyorsunuz, karşılaştırdığınız öğrenciler itüdeki boğaziçindeki en vasat öğrenciler. Ortalama öğrencilerini karşılaştırsanıza?
    Boğaziçinin, Bilkentin, Koçun en iyileri doktorada MIT'ye, Stanford'a, Harvard'a gidiyor. Fıratın, karabükün, bozokun en iyileri nereye gidiyor söyler misin merak ettim?

• Wilter kullanıcısına yanıt
    Nerede okuyorsun hocam sen bana onu söylesene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nerede okuyorsun hocam sen bana onu söylesene
    Şu an üniversite okumuyorum, o yüzden tarafsız bir gözle değerlendiriyorum.
    Ha demiyorum ki 300k yapan herkes başarısızdır 1k yapan herkes çok başarılıdır, demek istediğim kötü üniversitenin en iyi öğrencisiyle iyi üniversitenin en kötü öğrencisini karşılaştırmak nereden baksan mantıksız, tutarsız. İkisinin averaj öğrencilerini karşılaştırmak en mantıklısı.
  • Takma hocam o kadar kafaya 5 yılda işletme bitirdim mezun olmadan 3 ay önce işe girdim.Çok matah kazanmasak ta eğlenceli ve kendini geliştirmeye çok açık bir iş.
    Klasik olacak ama kendini geliştirmeye ve çok iyi ingilizceye bakıyor bu iş biraz.Millet ingilizce biliyorum diye geziyor ama gel 30 dk ingilizce konuşalım dese eeee iiiiii öööööö den konuşamaz.
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Hocam madem üniversite okumuyorsun sana şunu söyleyeyim. Yks denen çöp sınav hiçbir şeyi belirlemez bu hayatta. Okuduğun üniversite de belirlemez. Türkiyede insanların %98inin tek başarı ölçütü o dandik sınavdan yüksek puan almak. Benim yıllardır tecrübe ettiğim şey şu bu ülkede en iyi ünide de okusa en kötü ünide de okusa gençlerin büyük çoğunluğunun sınav hariç ilgilendiği, kendini geliştirdiği bir şey yok. Tıp okuyan adamlara herkes Oooo tıp okuyor moruk falan der ama tıp okuyan tüm arkadaşlarım diğer arkadaşlarıma kıyasla daha az şeyle ilgilenen yeniliklere açık olmayan kültürsüz kişiler çünkü test çözmekten adamlar artık hayatı test kitabı gibi görmeye başlamış başka kendilerini başka alanlarda geliştirememiş insanlar. Mesela ikinci öğretim okuyan insanlarla da hep alay ederler ama o adamların büyük çoğunluğu sabah işe gidip akşam da okula gidiyor ve aralarından çok iyi yerlere gelenler oluyor neden? Çünkü 4 sene yan gelip yatmak yerine, ben zaten iyi ünideyim itü farkı bi kere moruk odtüdeyim moruk demek yerine daha çalışkan oldukları için daha tecrübeli ve daha çok aranan eleman olabiliyorlar. Bu ülkede 25 yaşına gelip de hiçbir yerde çalışmamış adamlar var okul bitince de ama ben şu şu ünide okudum ben o işi yapmam bu işi yapmam diyip boşta kalan bir sürü insan var. Tecrübenin bilgiden daha önemli olduğunu unutuyorlar. Ha tecrübe yanında bilgiyle desteklenirse işte o zaman tam olur. Yani demem o ki kimseyi küçümsemeyin siz ileride evde oturup iş yok diye ağlarken o adamlar çoktan iş hayatına atılmış olabiliyor.

• AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    Sen dediğim en başından beri anlamamışın.
    Üstünlük takvadadır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yorum hocam. Elinize sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini geliştirdiğin sürece bölümde sıkıntı yok... ve ulusarası ticaret büyük bir sektörü kapsıyor, kendini bu sektör üzerinde geliştirmek için oldukça iyi fırsatlar var.

ama sadece üniversite okuyup bitirirsen iş bulmak kolay değil... ama bu artık her bölüm için geçerli, senin bölümüne mahsus bir olay değil

iş verenler üniversite bitirip bitirmediği pek umursamıyor... üniversiteyi bitirince minimüm kriteri tamamlamış oluyorsun, senin gibi on binlerce adam oluyor, iş veren de seni farklılaştıran özellikler ne oluyor onu merak ediyor.

bir iş görüşmesinde iyi bir iş adayı okuduğu üniversiteyi 30 saniyede anlatır: hangi üniversite okudu hangi bölümü okudu. geri kalan vakitle onun dışında ne yaptı ne etti kendini nasıl geliştirdi onu anlatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 28 Ocak 2020; 21:2:20 >
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 2:39:43 >
  • quote:

Hocam mesleğini küçümseyenlerin sen de beynini küçümseyebilirsin şayet meslekğe göre insan yargılayan insanlarda beyin olduğunu düşünmüyorum. Genelde o tipler iyi üni kazanmış sonrasında da kendini geliştirememiş asalaklar oluyor. Ben ne adamlar gördüm 100-200klık müh bölümlerinden mezun olup da itü odtülüden 10 kat donanımlı olan. Bu işler sıralamaya veya okula bakmıyor tamamen iş sende biter. O adam mühendistir ama hiç dil bilmiyordur sen 3 dil biliyorsundur daha çok aranırsın. Takma kafana he he de geç
    kendini geliASPdğklaSdjposPD
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Niye dalga gectiniz? İşverenler üniye artık bakmıyor Diploma vs çok önemli değil. Adam senin uni dışında ne yaptığına da bakiyor

• superiorman kullanıcısına yanıt
    Evet öyle maalesef. Her yere uni açılması çok yanlış. Ana biraz gençlerde de suç var. Adam Uluslararası Ticaret okuyor ama İngilizce YOK dersinden kalıyor. Daha bugün konuştum sınıf arkadaslarimla.

• Üniversite okumak uzun bir süre boyunca tıp harici gereksiz kalacak bence. Mühendislik falan da öyle. Bilgisayar mühendisliği hariç denebilir ama diğer mühendislikler bitik vaziyette. (Çok iyi üniler de dahil olabilir) Diş hekimliği falan da kurtarır. Hukuk kurtarmaz. Hukuk da bitti bu ülkede. Öyle herkes yurt dışına da gidemiyor. İsteyenlerin %3-5'i gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scourgeofgod28 S kullanıcısına yanıt
    Hangi uni hocam?
    Benim asıl hedefim kaymakam olmaktı ama iktisati 1 puanla kaçırdım. Lisede zorbalik gördüm mesela biyoloji sınavında arkamdaki kız benden kopya isteyip benı rahatsız etmeseydi o sınavdan aldığı 100 alacaktım. Ve iktisati virgullerle kacirmayacaktim. Ben buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SomeoneWicked

İyi üniversitelerin mühendislikleri tıptan daha iyi bence ama tabii kişisel tercih.

Alıntıları Göster
    hocam bizler vizyonsuz anadolu insanlarıyız garanti işimiz olsun derdindeyiz gerisi çokda s**de yani afedersin.
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Harbi jeologsun yani

• internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Kocanın eline bakmaktansa kendi mesleğin olsun. Ayrıca geçim zor benim annem babam çalışıyor annem olmasa ne hallere düşücez kim bilir.

• Haklısın bu devirde geçim zor. Az da olsa bi maaşım olsun yeter.

• He he doktor bey

• Valla dostum üniversite önemli bir de kendini ne kadar geliştirdiğin. Boğaziçi İşletme Türkiye'nin en yüksek puanlı bölümlerinden biri ama sıradan işletme bölümleri Türkiye'nin en düşük puanlı bölümleri bilmem anlatabildim mi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.