Şimdi Ara

Okul Birinciliği Kontenjanı Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taban sıralaması bu yıl 240K olan GTÜ Fizik bölümüne, 588K sıralama (223,512 puan) ile okul birinciliği kontenjanını kullanarak girmiş bir öğrenci var. Benim anlamadığım şey şu: Neden böyle bir kontenjan var? OBP ile lise başarısı bir şekilde yerleştirmelere etki etmiş olmuyor mu? Kendisinden çok önde olan bir sürü kişi başvurmasına rağmen o boşluğu bir ''okul birincisi'' dolduruyor. Ne kadar da adil :) Bu kontenjan olmasa, ben yine de bölüme giremezdim bu arada. Bu kontenjan yüzünden girememek değil canımı sıkan; sisteminin içerisindeki adaletsizlik.

Ekşi'deki okul birincisi kontenjanı başlığındaki bir yazar (1000 kere soyledim ama sana) bir dönem açık lise mezunları da okul birincisi kontenjanına giriyordu, sonra kaldırdılar yazmış. Ne olduğu, ne işe yaradığı belli olmayan saçma sapan bir kontenjan işte.

Yerleşen arkadaşı kutlarım. İyi denk getirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Physicist -- 28 Ağustos 2020; 5:8:18 >

• Katılıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladığım kadarıyla şöyle bir durum da var: Bir okulda birisi 95 OBP ile okul birincisi oluyor,başka bir okulda birisi 98 OBP ile birinci oluyor. Okul birincilerine ayrı kontenjan olması haksızlığı ortadan kaldırıyor gibi ama bence böyle bir avantaj verilmesi saçma. Dediğiniz gibi zaten avantajını OBP’den alıyor.
  • okul birinciliği ve obp kaldırılmalıdır. Yerleşip girenler için 500 - 0,6 x OBP olabilir (0,6 değişebilir) bizim bölümde bir çocuk 70k ile 40klık yere girdi :) 500k 220k daha fenaymış.
  • Galatasaraya 344 ile giren var bu saçmalıktan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 588k yapan biri nasıl okul birincisi olabiliyor asıl ilginç olan bu bence

• obp ve okul birincisi kontenjanı hiç özel okul olmasa aslında gayet güzel uygulama ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS SENESİ STAJ SAÇMALIĞI
    geçen ay açıldı
    ÜNİVERSİTE SIRALAMASI
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teog gibi merkezi sınav olsa okul birincisi sistemi mantıklı.GTÜ fiziğe giren zaten çıkamaz onu çok dert etmeyin.
  • Lisenin kendisi direk saçma lisenin hayatıma kattığı hiç bir şey yok

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    İlk okuldan berri özel okulda baba parasıyla okuyan biridir.

• Blees B kullanıcısına yanıt
    +

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.