Şimdi Ara

OKUL BİRİNCİLİĞİ SACMALIGI !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 480mrt

Forumda iki tane örneği var bildiğim. Biri Enes Mahmud diğeri de onun arkadaşıydı yanılmıyorsam. Yani çıkaran çıkarıyor.

Hak yeniyor diye düşünüyorum. İnsanların yırtınarak giremedikleri yerlere 40 puan aşağısından girenler var gerçekten büyük ayıp.
  • Bizim okul 1.si ilk üçe girdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sene dandik bir okula gidip 1. Olanlar da var. Polyannacılık oynamayın, çok rezil bir sistem.

• where devils speak W kullanıcısına yanıt
    Dostum onlara diyecek bir şey bulamıyorum o okulun 1.sinin hakkına giriyorlar ama şu okul 1.liği olayını genellemeyin artık kurunun yanında yaşı yakmayı çok seviyor herkes
  • Benn 500k idim 250klk yere okb inden girdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gosteremeyebiliyor arkadasim, bizzat tanıdığım var adam heyecan yapıyor böyle büyük sınavlarda. Denemelerde yaptığının çok altında yaptı. 4 senelik emeği heba mi olsun adamın şimdi?

Bir o mu var sanki denemelerdekinin aşağısında yapan binlerce kişi öyle acıtasyona gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: pdrpdrr

Dostum onlara diyecek bir şey bulamıyorum o okulun 1.sinin hakkına giriyorlar ama şu okul 1.liği olayını genellemeyin artık kurunun yanında yaşı yakmayı çok seviyor herkes

Okul 1.kontenjanından yerleşenlerin tamamına hakını böyle. Bunu da göz önünde tut.

• "Heyecan yapıyor sınavda yapamıyor 4 yıllık emeği boşa mı gitsin" nasıl bir savunmadır ? Biz neden heyecan yapmıyoruz farklı sınavlara mı giriyoruz sanki aynı sınav işte yapmasın heyecan bu kadar basit. Evet ben 4 sene yattım ama YGSde 45 dakikada matematiği fulledim okul birincisi de yapsaydı ben gidip onun dikkatini mi dağıttım yapmasın diye ? YGS hem bilgiyi hem süreyi iyi kullanmayı hem de heyecanı kontrol etmeyi ölçen bir sınavdır. O kişi de heyecan yapıyorsa YGSden başarısızdır. Madem onlar 4 yıl köpek gibi çalışıyor biz 4 yıl yatıyoruz o çalışmayla YGS LYS yi de yapsınlar bizi geçsinler. Ben o okul birincisini 4 yıl yatarak YGSde de LYSde de geçiyosam yerim öyle birinciliği. Madem o kadar zekiler neden bize geçiliyolar. Ben daha dün OBP yüzünden Boğaziçinden oldum. Ankara Hukuk kazandım eyvallah iyi okul ama Boğaziçi içimde ukte olarak kalacak her zaman. Özel okullardaki 2+2=? sorularının olduğu matematik sınavlarına zaten hiç girmiyorum neyse hadi eyvallah...

• where devils speak W kullanıcısına yanıt
    Tamamına yakın olsa da benim gibiler için hiç iyi değil anadolu lisesini kazanmışsan gideceksin bence aile ev felan tutsun burdan duyuruyorum müstakbel liselilere gerçi bitti galiba ama
  • Şu muhabbeti hep sınavdan sonra yapacağınıza okula girerken yapın 4 senedir bunu bilipte yeni yeni konuşmayın adama öyle bi hak tanınmış adam kullanıyor yıllardır var bu iş neyin davasındasın ? Ösym bu hakkı tanıyorsa sana laf mı düşüyor beğenmiyorsan git yurtdışında oku. Çocuk 4 sene adam gibi çalışmış okulunda birinci olmuş madem sana bu kadar küçük bişey geliyor sende 1. olsaydın. Bunu deyince de benim okulumla onun okulu bir değil muhabbetine giriyorsunuz herkes kendi okulunu dünyanın en zor okulu sanıyor zaten
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    bu sadece okul birincileri için geçerli bi durum değil. Fen, anadolu lisesinde olup çok iyi puanlar yaparken sınavda kötü yapanlarda var. Kıytırık bi okulun birincisinin verdiği emek de düzgün bi okulda zor sınavlarla cebelleşen öğrencininki emek değil mi? Heyecandan heba olacaksa herkesin olsun okul birincisi niye bu durumdan kurtulsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirallas -- 24 Temmuz 2014; 14:27:18 >
  • VV ABSTRAKT kullanıcısına yanıt
    Sen nerede gördün fen lisesi öğrencisinin 4 sene ortalamasının 95 alamadığını ? Türkiyede 1 tane fen lisesi göster 1.sinin 4 sene ortalamasının 95 altı olduğunu aksine çok iyi fen liselerinde 95in üstünde 6-7 kişi bile oluyor
  • Yav he he

• quote:

Orijinalden alıntı: absolutizm

Sen nerede gördün fen lisesi öğrencisinin 4 sene ortalamasının 95 alamadığını ? Türkiyede 1 tane fen lisesi göster 1.sinin 4 sene ortalamasının 95 altı olduğunu aksine çok iyi fen liselerinde 95in üstünde 6-7 kişi bile oluyor

Kayseri Kılıçaslan Fen lisesi 2012-2013 mezunları bak bakalım. 4 gün çalıştığım sınavda olimpiyat soruları sorulup 35 aldığımı biliyorum en yüksek 81 vardı galiba o sınavda. Çok var bu örnekler

• quote:

Orijinalden alıntı: VV ABSTRAKT

quote:

Kayseri Kılıçaslan Fen lisesi 2012-2013 mezunları bak bakalım. 4 gün çalıştığım sınavda olimpiyat soruları sorulup 35 aldığımı biliyorum en yüksek 81 vardı galiba o sınavda. Çok var bu örnekler

Hocam , komikleşme özel bir fen lisesindesin hem de cemaat okulundasın.Her fen lisesinde gerçekten 85 bile alınmayan sınavlar olur ki özellikle 2012-2013 döneminde AOBP olduğu için her okul kendi içinde değerlendiriliyordu yani ortalamanın yüksek olmasından ziyade okul birincisine yakın olmana göre okul puanı alıyordun.Bu yüzden zor sınavlar ile karşılaşmış olabilirsin ancak bu diğer okullarla yarışırken kendi aranızda değerlendirildiğiniz için pek sorun oluşturmaz.Son 2 sene de özellikle cemaat fen liselerinde 90'ın altında not ortalamasının olacağını hiç zannetmiyorum ki örneğin bu sene şu an ki okul birincinizin ortalaması 98'ler de ki sizin dönemde de eminim 95+ ortalamaya sahip baya adam vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: FastCalamity

quote:

quote:

Hocam , komikleşme özel bir fen lisesindesin hem de cemaat okulundasın.Her fen lisesinde gerçekten 85 bile alınmayan sınavlar olur ki özellikle 2012-2013 döneminde AOBP olduğu için her okul kendi içinde değerlendiriliyordu yani ortalamanın yüksek olmasından ziyade okul birincisine yakın olmana göre okul puanı alıyordun.Bu yüzden zor sınavlar ile karşılaşmış olabilirsin ancak bu diğer okullarla yarışırken kendi aranızda değerlendirildiğiniz için pek sorun oluşturmaz.Son 2 sene de özellikle cemaat fen liselerinde 90'ın altında not ortalamasının olacağını hiç zannetmiyorum ki örneğin bu sene şu an ki okul birincinizin ortalaması 98'ler de ki sizin dönemde de eminim 95+ ortalamaya sahip baya adam vardır.

Ben sistemli çalıştım diyorum sana örnek ver diyorsun ya işte o benim bu sistem de tam bir zırvalık. Benim bilgim onun bilgisinden üstünken neden o adam benim yerleşemediğim yere yerleşiyor bana bunu açıkla dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak1237

"Heyecan yapıyor sınavda yapamıyor 4 yıllık emeği boşa mı gitsin" nasıl bir savunmadır ? Biz neden heyecan yapmıyoruz farklı sınavlara mı giriyoruz sanki aynı sınav işte yapmasın heyecan bu kadar basit. Evet ben 4 sene yattım ama YGSde 45 dakikada matematiği fulledim okul birincisi de yapsaydı ben gidip onun dikkatini mi dağıttım yapmasın diye ? YGS hem bilgiyi hem süreyi iyi kullanmayı hem de heyecanı kontrol etmeyi ölçen bir sınavdır. O kişi de heyecan yapıyorsa YGSden başarısızdır. Madem onlar 4 yıl köpek gibi çalışıyor biz 4 yıl yatıyoruz o çalışmayla YGS LYS yi de yapsınlar bizi geçsinler. Ben o okul birincisini 4 yıl yatarak YGSde de LYSde de geçiyosam yerim öyle birinciliği. Madem o kadar zekiler neden bize geçiliyolar. Ben daha dün OBP yüzünden Boğaziçinden oldum. Ankara Hukuk kazandım eyvallah iyi okul ama Boğaziçi içimde ukte olarak kalacak her zaman. Özel okullardaki 2+2=? sorularının olduğu matematik sınavlarına zaten hiç girmiyorum neyse hadi eyvallah...

Dostum madem YGS-LYS de ondan iyi yapıyorsun okulda da ondan iyi yapabilirdin. Sen çalışıp sen 1. olsaydın şimdi böyle söyleneceğine. ÖSYM bir hak tanımış onlarda kullanıyor. Şimdi mi aklınıza geldi 1. liğe laf etmek ? Övünmek için söylemiyorum bende de var şuanlık arkadaşlarım edebiyat, felsefe gibi derslere çalışmazken ben it gibi çalışıyorum, ort. düşük olan dersten proje, performans almaya gayret ediyorum. Siz bunları yapmıyorsunuz, ben bunlarla uğraşıyorum. Şimdi benim hakkım değil mi bu ? Kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz. Özellerde şişirme notlara veya 1.lik için okul değiştirenler zaten ayrı. Ama hakkıyla çalışıp 1. olanları da böyle yabana atmayın.

• quote:

Gayet adil. Adam 4 sene senin iplemedigin sınavlara bile köpek gibi çalışmış. Bir farkı olmalı değil mi?

Hocam herkes genelleme yapıyor. Özeller vb hepsini bir kıyaslıyorlar. 95 ile okul birincisi olanlar var. Adamlar çalışmış 4 sene, ciddi rekabete girmiş, hak etmiş kazanmış. Bu kadar.
  • quote:

quote:

Allahtan bizde fen lisesinde okuduk bizde biliyoruz o sınavları emin ol en az sizin kadar zor sınavlarımız vardı en yüksek 81 diyorsun bizde öyle sınavlar oldu ki en yüksek 50 aldı 90 kişilik dönemde sınavlar tekrarlandı o 50 alanların hepsi şimdi cerahpaşa hacettepe boğaziçinde okulda 83 ortalama ile son 10 arasındaydım ve üniversite başarısında da en kötü kazananlarından biri olarak itüye gittim, diyeceğim o ki okul birincisi kontenjanlarına laf atmanıza gerek yok onların zaten 1-2 kontenjan hakkı var ayrı değerlendiriliyorlar bizimle alakası bile yok o hak onlara tanınmış tabikide kullanacaklar aynı durumda sen olsan sanki kullanmayı düşünmeyeceksin

• quote:

quote:

quote:

Allahtan bizde fen lisesinde okuduk bizde biliyoruz o sınavları emin ol en az sizin kadar zor sınavlarımız vardı en yüksek 81 diyorsun bizde öyle sınavlar oldu ki en yüksek 50 aldı 90 kişilik dönemde sınavlar tekrarlandı o 50 alanların hepsi şimdi cerahpaşa hacettepe boğaziçinde okulda 83 ortalama ile son 10 arasındaydım ve üniversite başarısında da en kötü kazananlarından biri olarak itüye gittim, diyeceğim o ki okul birincisi kontenjanlarına laf atmanıza gerek yok onların zaten 1-2 kontenjan hakkı var ayrı değerlendiriliyorlar bizimle alakası bile yok o hak onlara tanınmış tabikide kullanacaklar aynı durumda sen olsan sanki kullanmayı düşünmeyeceksin

Ben sana durumun yanlışlığını anlatıyorum sen fırsatın bana verildiğinde yapacağım şeyi soruyorsun. Ya anlamıyorsun beni ya da konuyu saptırıyorsun kardeşim. Herneyse sistem var ve gayet saçma rica ediyorum yormayalım birbirimizi iyi akşamlar sana.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.