Şimdi Ara

OKUL İÇİN YARDIM ACCESSS POİNTİ(TP LINK ve PİKATEL 101) KÖPRÜ OLARAK KULLANMA?!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DUVARLARIMIN AŞIRI KALIN OLMASI SEBEBİYLE; TP-LINK TL-WA601G model ACESS PONİTİMİ, PİKATEL AİRMAX-101 MODEME WİRELESS İLE BAĞLAMAK VE DİĞER KABLOSUZ KULLANICILARA DAĞITMAK İSTİYORUM.

KISACASI ŞEMA OLARAK VERİRSEK:

INTERNETİ PİKATEL MODEM'den WİRELESSS ARACILIĞIYLA -----> TP-LINK ACCESS POİNTE -------> POİNTTEN DE KABLOSUZ KULLANICILARA BAĞLAMAK İSTİYORUM. EĞER ANLAŞILMADIYSA RESİMLEMEYE ÇALIŞABİLİRM?

(Access pointi bir türlü kablosuz ağlar arasında gösteremedim :( )
    BEN WİRELES AYARLARINDA HANGİ MODU KULLNACAĞIMI VE SETUP'IN NASIL OLACAĞINI, MODEM DE HANGİ AYARI SEÇMEM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM?

NOT:BU AYGITLARI BEN ALMADIM, BAĞLANTIYI LÜTFEN ELEŞTİRMEYİNİZ :) BUNU ÖĞRENCİLERİM İÇİN İSTİYORUM. SİZDEN RİCAM KARS'IN ÜCRA KÖŞESİNDEKİ BU ÇOCUKLARA YARDIMCI OLMANIZ. İLGİNİZE VE ANLAYIŞINIZA TEŞEKKÜRLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allemgullem -- 11 Nisan 2009; 22:19:22 >

• ilk öncelike accses point in amacı, ethernet'ten geleni wirelless e çevirmektedir. Wireless hatta bağlanıp onu tekrar wireless olarak dağıtmak değildir.
    picatel modem den max 50 metrelik (paket kaybı olmaması için) düz kablo ile access point'e girerseniz sorununuz hallolacaktır. Bu işlemden sonra yapmanız gereken aynı network de bulunduğunuz herhangi bir pc'ye access point'in cd sini takıp yükleme yapmak. Ethernet ile getirdiğiniz bu hattı wireless e çevirip, yeni bir kablosuz network olarak görecek ve bu şekilde bağlanabileceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phidias

ilk öncelike accses point in amacı, ethernet'ten geleni wirelless e çevirmektedir. Wireless hatta bağlanıp onu tekrar wireless olarak dağıtmak değildir.
    picatel modem den max 50 metrelik (paket kaybı olmaması için) düz kablo ile access point'e girerseniz sorununuz hallolacaktır. Bu işlemden sonra yapmanız gereken aynı network de bulunduğunuz herhangi bir pc'ye access point'in cd sini takıp yükleme yapmak. Ethernet ile getirdiğiniz bu hattı wireless e çevirip, yeni bir kablosuz network olarak görecek ve bu şekilde bağlanabileceksiniz.
    Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim!

Aslında ben de senin gibi düşünmekteyim ama hem daha önce pikatel-101 ile airties 206v'yi köprüleyebilmem ve ardından access pointin menünüsünde;

"Client", "Repeater", "Bridge ( Point to Point)", "Bridge ( Point to Multi-Point)" adı altında bulunan menüleri görmem kafamı baya karıştırdı doğrusu...

Ayrıca access pointin menüsünden diğer kablosuzları aratabiliyorsun ama..... ama.... ama......

Tabi sen diyorsan ki olmaz, napalım olmasın ama bir bildiğin varsa neden paylaşmayasın? ( Bu işin şakasıydı)

• quote:

Orijinalden alıntı: allemgullem

Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim!

Aslında ben de senin gibi düşünmekteyim ama hem daha önce pikatel-101 ile airties 206v'yi köprüleyebilmem ve ardından access pointin menünüsünde;

"Client", "Repeater", "Bridge ( Point to Point)", "Bridge ( Point to Multi-Point)" adı altında bulunan menüleri görmem kafamı baya karıştırdı doğrusu...

Ayrıca access pointin menüsünden diğer kablosuzları aratabiliyorsun ama..... ama.... ama......

Tabi sen diyorsan ki olmaz, napalım olmasın ama bir bildiğin varsa neden paylaşmayasın? ( Bu işin şakasıydı)

Alıntıları Göster
    Access point kullanımı ve bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde işlemekte. Tabi kullandığınız cihazların böyle bir özelliği var ise, o konuda bir bilgi sahibi olmadığımı belirteyim. Şuana kadar yaptığım ve test ettiklerim bu yöndeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: phidias

Access point kullanımı ve bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde işlemekte. Tabi kullandığınız cihazların böyle bir özelliği var ise, o konuda bir bilgi sahibi olmadığımı belirteyim. Şuana kadar yaptığım ve test ettiklerim bu yöndeydi.

Alıntıları Göster
    merhaba
    arkdaşım bu gün okulda ben yapmak istedgini yaptım

iki tane acses point aldım

birine kablo ile neti bağladım.
    digerine ise birinciden gelen sinyali yükselterek dağıtmaasını sağladım.

nasıl yaptım::)

bu arada acses point satıyorum. :)

birinciyi kurarken eğer gavurca kullanım klavuzuna baktı isen ki hiç bir şey yapman gerekmiyor.
    ikinci cihazda bir kaç şey yapman gerekiyor

bunlardan biri birinci cihazın mac adresini girmen digeri ise

evet digeri aklıma gelmiyor. ama cihazın içine girdginde veya ecnebice kullanım klavuzunda var. olmassa yarın okuldan girip tam olarak söyleyim

• quote:

Orijinalden alıntı: kumruli

merhaba

birinciyi kurarken eğer gavurca kullanım klavuzuna baktı isen ki hiç bir şey yapman gerekmiyor.

evet digeri aklıma gelmiyor. ama cihazın içine girdginde veya ecnebice kullanım klavuzunda var. olmassa yarın okuldan girip tam olarak söyleyim

Alıntıları Göster
    istedigin sey icin access pointden access pointe farkli isimlerle geciyor. cogu wds modunda bun yapar. airties buna mesh diyor. daha once pikatelle airties i bagladim demissin. ayarlara az cok hakim oldugun belli. bence esas sorun ayarlarda degil cihazlarda. bu baglanti sekli farkli chipsetli cihazlar arasinda olmuyor. mesela atheros chipli bir access pointi broadcom chipli bir access pointe wds ile bagliyamazsin. uyumsuzdurlar. ayarlari duzgun yaptigina inaniyorsan bence daha fazla zorlama cihazlarin chipleri uyumusuzdur. ya kablo kullancan yada birbiri ilr uyumlu wireless cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

istedigin sey icin access pointden access pointe farkli isimlerle geciyor. cogu wds modunda bun yapar. airties buna mesh diyor. daha once pikatelle airties i bagladim demissin. ayarlara az cok hakim oldugun belli. bence esas sorun ayarlarda degil cihazlarda. bu baglanti sekli farkli chipsetli cihazlar arasinda olmuyor. mesela atheros chipli bir access pointi broadcom chipli bir access pointe wds ile bagliyamazsin. uyumsuzdurlar. ayarlari duzgun yaptigina inaniyorsan bence daha fazla zorlama cihazlarin chipleri uyumusuzdur. ya kablo kullancan yada birbiri ilr uyumlu wireless cihazlar.

Alıntıları Göster
    bence tp-linkten 3 tane alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

bence tp-linkten 3 tane alın.

Alıntıları Göster
    ayni marka kullanmak en temizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

Alıntıları Göster
    Birincisi "evet konuyla ilgili az çok bilgim var" Fakat aklıma yatmayan şu: Şuan bu ayarları AİRTİES-206v ile TP-LINK arasında deniyorum. Gerçekten birbirlerini görüyorlar hatta TP-LİNK'in sayfasından arasındaki veri akışının istatistiğini görebiliyorum.

Sorun 1: Modemler birbirini görüyor ama TP-LİNK koblosuz ağlar arasından KAYBOLUYOR! Yazılımını güncelledim baya yol aldım fakat listeden kayboluyor. Bu canımı çok sıkıyor! Yani madem çalışmayacak nasıl oluyor da birbirini görüyor ve sürekli aralarında bişiler gidip geliyor? Eğer görmeyecekse hiç görmesin!!!!!

Sorun 2: TP-LINK'e girebilmenin tek yolu sabit ip. Peki TP'yi ethernet kablosuyla bilgisayrdan ayırdıktan sonra acaba tek başına kablosuz olarak çalışır mı?

Uzun lafın kısası Pİkatel ile Airties aralarında köprü olarak görevlendirildiğinde Kablosuz Ağ'lar listesinden kaybolmuyorken bu neden kayboluyor? Aynı marka TP Acesss Point olsa dahi RPEATER modunda ben onu hiç bir bilgisayarımdan göremiyorum ki!!!

Sabırrrrrrrrr

Not: konuya uzun süredir bişiler yazılmadıgından artık umudumu kesmiştim. Ama lütfen yardımcı olun. Ayrıca bu TPLİNK'in Türkiye distribitoru kimdir bileniniz var mıdır? Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: kumruli

merhaba

Alıntıları Göster
    Haaa bir de bu konu var. Arkadşım 2 tane acess point aldım demişsin. Eğer aynı marka alırsan mutlaka stabil çalışacağına inanıyorum ama ben elimdeki imkanlarımı kullanmaya çalışıyorum. Ben yarın bir gün tayin olursam arkamdakiler hiç bişi yapamaz. Neden heder olsun? Sonuç olarak bizim Pikatel Airmax-101 ile Tp-Link wa601g arasında bi köprü kurmamız gerekiyo. Dediklerim yanlış anlaşılmasın konuyu açıklamaya çalışıyorum.

Modem olarak sadece pikatel çalıştığı için Tp-Linkte ayar yapmak gerekiyo. Anlayışın, beni aydınlatmaya çalışman ve ilgin için teekkür ederim. İyi çalışmalar :)

Bu konuda herkesten ciddi yardım bekliyorum????

• quote:

Haaa bir de bu konu var. Arkadşım 2 tane acess point aldım demişsin. Eğer aynı marka alırsan mutlaka stabil çalışacağına inanıyorum ama ben elimdeki imkanlarımı kullanmaya çalışıyorum. Ben yarın bir gün tayin olursam arkamdakiler hiç bişi yapamaz. Neden heder olsun? Sonuç olarak bizim Pikatel Airmax-101 ile Tp-Link wa601g arasında bi köprü kurmamız gerekiyo. Dediklerim yanlış anlaşılmasın konuyu açıklamaya çalışıyorum.

Modem olarak sadece pikatel çalıştığı için Tp-Linkte ayar yapmak gerekiyo. Anlayışın, beni aydınlatmaya çalışman ve ilgin için teekkür ederim. İyi çalışmalar :)

Bu konuda herkesten ciddi yardım bekliyorum????

Alıntıları Göster
    Uzun üsreden sonra tekrardan herkese merhaba. Ben Pikatel 101 ile Airties v206 arasında köprü kurdum fakat bu sefer de Pikatel topu attı. Modemin arayüzüne bile erişemez oldum. :S Fakat teknik servisle görüşmelerim sonucu modem yenilendi ve yarın elime geçecek.

Ayrıca Tp-Link için Koyuncu eletronik ile görüşüyorum. Ayarlarla ilgili bi sorun var, onlar da tam cevap vermediler. Hele bi oradan da cevap alayım, bütün öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.

Tekrardan görüşmek üzere...

• quote:

Uzun üsreden sonra tekrardan herkese merhaba. Ben Pikatel 101 ile Airties v206 arasında köprü kurdum fakat bu sefer de Pikatel topu attı. Modemin arayüzüne bile erişemez oldum. :S Fakat teknik servisle görüşmelerim sonucu modem yenilendi ve yarın elime geçecek.

Ayrıca Tp-Link için Koyuncu eletronik ile görüşüyorum. Ayarlarla ilgili bi sorun var, onlar da tam cevap vermediler. Hele bi oradan da cevap alayım, bütün öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.

Tekrardan görüşmek üzere...

Alıntıları Göster
    Pikatelin müşteri hizmetleriyle görüştüm. Tam 58 dakika! Fakat müşteri temsilcisinin bana söylediği şeyleri yapmama hatta modeme uzaktan kendisi bağlanmasına rağmen sorunu bir türlü çözemedi. Ben PİKATEL'den AİRTİES'e körpü olayını kurmuştum ama şidmi tam tersini istiyorum fakat olmuyor. Ayrıca elimdeki tp link ile pikatelin uyuşmasını istiyorum o da CIK olmuyor.

Haaa bide müşteri hizmetleri bendne "Kablosuz Köprü" olarak değil "Access Point" olarak ayarlamamı istiyor. Bunu anlayamıyorum. Bir de "Kablosuz Köprü" olarak seçince modem kablosuz ağlar listesinden kayboluyor....

Offf offffffff...

• quote:

Pikatelin müşteri hizmetleriyle görüştüm. Tam 58 dakika! Fakat müşteri temsilcisinin bana söylediği şeyleri yapmama hatta modeme uzaktan kendisi bağlanmasına rağmen sorunu bir türlü çözemedi. Ben PİKATEL'den AİRTİES'e körpü olayını kurmuştum ama şidmi tam tersini istiyorum fakat olmuyor. Ayrıca elimdeki tp link ile pikatelin uyuşmasını istiyorum o da CIK olmuyor.

Haaa bide müşteri hizmetleri bendne "Kablosuz Köprü" olarak değil "Access Point" olarak ayarlamamı istiyor. Bunu anlayamıyorum. Bir de "Kablosuz Köprü" olarak seçince modem kablosuz ağlar listesinden kayboluyor....

Offf offffffff...

Alıntıları Göster
    Aynı işi ben linksys Wag354g ile Pikatel Airmax 101 ile yapmaya çalıştım başarılı olamadım .. teknik servislede gorsutum hatta cihaz bozuk diyip yenisini yolladırlar. gene bir yol alamadım.. köprülemede wag354g yi algılıyor mac kayıt ediyor.. her sey tamam ama gel gorki Pikatel Airmax 101 den gelen wifi sınyalına baglanıp internete giremiyorum..... yardımcı olacaklar var beklemedeyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

Aynı işi ben linksys Wag354g ile Pikatel Airmax 101 ile yapmaya çalıştım başarılı olamadım .. teknik servislede gorsutum hatta cihaz bozuk diyip yenisini yolladırlar. gene bir yol alamadım.. köprülemede wag354g yi algılıyor mac kayıt ediyor.. her sey tamam ama gel gorki Pikatel Airmax 101 den gelen wifi sınyalına baglanıp internete giremiyorum..... yardımcı olacaklar var beklemedeyım.

Alıntıları Göster
    İlk önce airteislarda karşılaştım sonra airteis merkezle görüştüm. Bazı cihazlardaki şifreleme eğerki web tabanlı yapmazsanız bridge (köprüleme) yapamıyorlar. benden tavsiye web tabanlı şifrelemeye çevirin sonrada mac filter yaparak birde deneyin. bu arada airteis ile pikateli şuan öyle kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomacoglu -- 26 Mayıs 2009; 13:54:57 >

• quote:

Birincisi "evet konuyla ilgili az çok bilgim var" Fakat aklıma yatmayan şu: Şuan bu ayarları AİRTİES-206v ile TP-LINK arasında deniyorum. Gerçekten birbirlerini görüyorlar hatta TP-LİNK'in sayfasından arasındaki veri akışının istatistiğini görebiliyorum.

Sorun 1: Modemler birbirini görüyor ama TP-LİNK koblosuz ağlar arasından KAYBOLUYOR! Yazılımını güncelledim baya yol aldım fakat listeden kayboluyor. Bu canımı çok sıkıyor! Yani madem çalışmayacak nasıl oluyor da birbirini görüyor ve sürekli aralarında bişiler gidip geliyor? Eğer görmeyecekse hiç görmesin!!!!!

Sorun 2: TP-LINK'e girebilmenin tek yolu sabit ip. Peki TP'yi ethernet kablosuyla bilgisayrdan ayırdıktan sonra acaba tek başına kablosuz olarak çalışır mı?

Uzun lafın kısası Pİkatel ile Airties aralarında köprü olarak görevlendirildiğinde Kablosuz Ağ'lar listesinden kaybolmuyorken bu neden kayboluyor? Aynı marka TP Acesss Point olsa dahi RPEATER modunda ben onu hiç bir bilgisayarımdan göremiyorum ki!!!

Sabırrrrrrrrr

Not: konuya uzun süredir bişiler yazılmadıgından artık umudumu kesmiştim. Ama lütfen yardımcı olun. Ayrıca bu TPLİNK'in Türkiye distribitoru kimdir bileniniz var mıdır? Saygılarımla..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: allemgullem

Sorun 1: Modemler birbirini görüyor ama TP-LİNK koblosuz ağlar arasından KAYBOLUYOR!

Gerçekten de sıkıntı tam burada.

http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=151 adresinde 5 adımda kurarsınız diyor ama 4. adımı geçip 5. adıma gelmeden tplink wa601g kablosuz ağ listesinden kayboluyor. 5. adımla 4. adımın sırasını değiştirip de uygulasan farketmiyor, sonuç aynı. Tekrar reset, tekrar denemeler, tekrar listeden kaybolma. Bu kısır döngüyü 50 defadan fazla döndürdüm. Kaybolmasa deneme yanılmayla bir şekilde altından kalkacağız ama ikna edemiyoruz tplinkimizi. Bir reklam vardı hani "kaybolmayan sakız istiyoruz" diye aynısının wa601g sinden ben istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimarax

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sorununuz halloldumu, hallolmadi mi ben anlayamadim?
    Eger olmadiysa konu$abiliriz.

Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Sorununuz halloldumu, hallolmadi mi ben anlayamadim?
    Eger olmadiysa konu$abiliriz.

Saygilar

Alıntıları Göster
    Kötü bir ürün olduğunu ima bile etmedim üstat :) Yalnızca repeater -ki repeater özelliği var diye de cihazın üstünde yazıyor- olarak kullanma niyetiyle alıp da repeater özelliğini kullanmaya kalkar kalkmaz bana müsaade dercesine kablosuz listesinden kaybolunca sıkıntı ortaya çıkıyor. Kaldı ki bu fiyata 108 mbps lik access point bile alamazsınız. Bir de repeater özelliği var yeme de yanında yat(ben sadece yanında yatıyorum gerçi :) ). Sadede gelirsek; ben repeater olarak kuramadım. Bu benim becereksizliğim mi, cihazın arızalı olmasından mı yoksa iki satırlık kullanma kılavuzu koymayan Tp-linkin sorunu mu çözemedim. Teşekkürler.

• Aslında problem geçmiş değil. Diğer arkadaşın da dediği gib ne cihazlardan şikayetçiyiz ne de cihazlardan alıp veremediğimiz bi sorun var :D Sorunumuz bağlantıyı gerçekleştirdiktn sonra köprünün yayın yapması gerekirken ortadan kayboluyor yani "kabosuzağlar listesi"nden kaybouyor. Herhalde cihazımızın iş yapmaya niyeti yok çünkü diğer zamanlarda ortada çok görünürken iş başa düşünce vınnn....

Geleli şifreleme bölümüne! Evet web tabanlı şifreleme çok önemli fakat teknik servis de ben de konunun şifrelemeden olmadıünı düşünüyoruz ve dediğim gibi şifrelemeyi web tabanlı yapmama rağmen sorun çözülmedi!...[
    sm=s20.gif]

• quote:

Aslında problem geçmiş değil. Diğer arkadaşın da dediği gib ne cihazlardan şikayetçiyiz ne de cihazlardan alıp veremediğimiz bi sorun var :D Sorunumuz bağlantıyı gerçekleştirdiktn sonra köprünün yayın yapması gerekirken ortadan kayboluyor yani "kabosuzağlar listesi"nden kaybouyor. Herhalde cihazımızın iş yapmaya niyeti yok çünkü diğer zamanlarda ortada çok görünürken iş başa düşünce vınnn....

Geleli şifreleme bölümüne! Evet web tabanlı şifreleme çok önemli fakat teknik servis de ben de konunun şifrelemeden olmadıünı düşünüyoruz ve dediğim gibi şifrelemeyi web tabanlı yapmama rağmen sorun çözülmedi!...[
    sm=s20.gif]
    Bİ arakdaş firmware güncellemsi önermişti forumda . TP LİNK cihazla gelen firmwarelerin çok bug dolu olduğunu yazıyordu. bi firmware güncellermisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 10 Kasım 2009; 15:46:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahibitanıdık

Bİ arakdaş firmware güncellemsi önermişti forumda . TP LİNK cihazla gelen firmwarelerin çok bug dolu olduğunu yazıyordu. bi firmware güncellermisin

Alıntıları Göster
    bu konuda bazı bilgilerimi aktarayım. cihazları köprü modunda kullanacağınızdan bahsetmiştiniz.
    ÇOK BASİT ANLATIMLA:
    1. köprü (bridge)modu 2 ayrı ağ grubunu birleştimek için kullanılır. mesala 2 ayrı bina var burdaki 2 ayrı ağ grubunu kablosuz olarak birleştirebilirsiniz. aynı ağ içinde görürler birbirlerini. ve internetten yararlanırlar. ama pc ler hala kablolu olarak cihaza bağlanır..(başka uygulaması varsa bilen lütfen yazsın)
    2. access point (erişim noktası) demek erişim noktası demektir. yani modeme acces pointi kabloyla bağlarsınız. acess point kablosuz olarak yayın yapar. aynı zamanda modemde kablosuzsa oda yayın yapar böylece 2 adet birbirinden bağımsız yayınınız olur. bu kablo 100 metreye kadar uzayabiliyor cat 5 kablolarda.
    3. repater (tekrarlayıcı) mode demek TAMAMEN kablosuz olarak modemden alınan sinyalin güçlendirilerek tekrar verilmesi demek. bu uygulamada modem den gelen sinyal diğer cihaz tarafından BULDURULUR. yani repeater olarak (TEKRARLAYICI=REPEATER) kullanacağımız cihazın menüsüne gidip diğer aygıtı buldurmalı ve eklemeliyiz. bu genelde cihazın MAC ADRESİ ŞEKLİNDE OLUR. yani modemin mac adresini repeater den scan edip buldururuz. ve TEKRARLA! REPEAT ET! demiş oluruz. böylece gelen sinyal güçlendirelerek kullanıcılara verilmiş olur. neden tekrarlarız. çünkü kullanıcıların bazıları modeme çok uzaktır. ve modemle kullanıların arasında orta noktada bir yere bir güçlendirici cihaz koymak zorundayızdır. bu repeat modunda toplam hız yarı yarıya düşer. alınma ve verilme sırasında. bu yüzden birden fazla repeater kullanılacaksa toplam bant genişliğine dikkat edilmedir.
    not: bazı cihazlar universal repaeter değil ancak kendiyle aynı marka modemlerle uyumlu çalışıyorlar hatta aynı markalarda bile yeni ve eski modellrde sorun olabiliyormuş. Ama bildiğim kadarıyla TP link universal repater özelliğine sahip ve tüm modemlerin sinyalini güçlendirebiliyor. sadece wep şifreleme destekliyor repeat modunda diye biliyorum.

sizin kullancağınız mode eğer 2 cihazıda birbirine kablosuz bağlayacaksanız repeater modu olmalıdır diye düşünüyorum. TP LINK cihazı bridge modunda görememenizin nedeni bu olabilir.

arkadaşların eklemek veya düzeltmek istedikleri konu varsa lütfen eklesinler.

edit:imla vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 10 Kasım 2009; 15:50:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.