Şimdi Ara

Okula hiç gitmeyip ders kaydı yaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir devlet üniversitesine kayıt yaptırdım bu sene başında ve ilk dönem bitmeden okulu bırakma kararı aldım.

1.soru: Her dönemin başında ders kaydı yaptırabilir miyim?
    2.soru: Eğer dört sene daha okula gitmeyip sürekli kayıt yaptırırsam herhangi bir harç parası istenir mi?

Okul okumayı düşünmüyorum, gittiği yere kadar ders kaydı yaptırmak istiyorum askerlik ve kredi işleri için. Bilgisi olan var mı?

• ben yapıyorum sıkıntı olmuyor. sanırım 7 sene idi maximum. hiç ders vermeden her sene aynı dersleri seçip kalaarak devam edebilirsin bu süre boyunca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

ben yapıyorum sıkıntı olmuyor. sanırım 7 sene idi maximum. hiç ders vermeden her sene aynı dersleri seçip kalaarak devam edebilirsin bu süre boyunca.
    hocam ayni dersten iki defa devamsizliktan kalinca, atılma durumu yok muydu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok öyle bir şey hiç duymadım. siz nerden duydunuz? yönetmelikte okuduysanız tamam ama kulaktan dolma bilgiyse iplemeyin.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    internette forumlarda arastirmistim.yonetmelikte 7 sene muhabbeti ve derse devam zorunlulugu var.ama bu soyledigimi hala arastiriyorum.
    bu arada siz ne kadar zamandir yapiyorsunuz gitmeme isini?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene. ayrıca derse devam zorunluluğunu da bilmiyorum en fazla dersten kalırsınız. seneye gene alırsınız. 7 sene sonunda da ilişiğiniz kesilir. her üniversitenin, bölümün işleyişi de farklı olabilir tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

3 sene. ayrıca derse devam zorunluluğunu da bilmiyorum en fazla dersten kalırsınız. seneye gene alırsınız. 7 sene sonunda da ilişiğiniz kesilir. her üniversitenin, bölümün işleyişi de farklı olabilir tabii
    Anladım hocam.

Bakalım bu yaz ders kaydı yapacağım internetten. Bir de danışman hocanın onaylamama gibi bir yetkisi var mı? Ben sürekli ders kaydı yaptıracağım ya..

Bir de kredi almaya devam edebilir miyim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IDeranged -- 22 Nisan 2019; 16:20:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son sene okula gitmemek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başka bilgisi olan var mı?
  • Up.
  • 4seneden sonra harç ödemeye başlıyorsun 7.senedede atılıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

4seneden sonra harç ödemeye başlıyorsun 7.senedede atılıyorsun
    2 sene üst üste kalınca atılmıyoruz kesin değil mi?

Bir de KYK kredisi almaya devam edebilirim sanırım, problem olmaz 4 sene boyunca?
  • IDeranged kullanıcısına yanıt
    Atılma olayı üniversiteye göre değişiyor ama çoğu devlet unisinde yok diye biliyorum.
    kyk kredisi kesilmez ama kyk bursu kesiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 29 Temmuz 2019; 9:20:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Atılma olayı üniversiteye göre değişiyor ama çoğu devlet unisinde yok diye biliyorum.
    kyk kredisi kesilmez ama kyk bursu kesiliyor
    Anladım.
    İlk sene burs aldım işte, şimdi krediye dönecek sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IDeranged kullanıcısına yanıt
    evet döner krediye

• @dodofran Aradan 5 sene geçmiş ne yaptınız gitmeme işini birde ders kaydını danışman hocanız mı onaylıyordu danışmanınız onaylıyorsa danışman onay veriyormuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malatyalıkayısı -- 11 Şubat 2025; 15:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malatyalıkayısı M kullanıcısına yanıt

6. senede myp ile yatay geçiş yaptım başka bölüme. süreyi sıfırladık tekrar 7 senem var yani :D şimdi devam etmeye dersleri vermeye çalışıyorum.. danışmanın onay vermeme gibi bir seçeneği yok zaten. sistemde seçebildiğin dersleri üst üste gelmeyenleri vs seçip onaya gönderiyorsun danışmanın onaylıyor bu kadar.

• dodofran D kullanıcısına yanıt

lisans için 7 yıl önlisans için 4 yıl.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.