Şimdi Ara

Okulda hocalardan dayak yiyen nesil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tane hocamla bir yerde karşılaşayım. komünist görmüş Ülkücü gibi dalmazsam namerdim.
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Sizin okul baya kötüymüş ama bolca dayak yedik evet. Müdürden.
    2000 öncesi Anadolu lisesi düşün , herkes inek. Saç kesimimizden, jöle sürmekten, kavga etmekten, sigara içmekten, uzun eşek oynamaktan, devamsızlıktan hemen her gün dayak yedik. Okul merkeze uzaktı, servisle gidiyorduk ,bazen okula gelip kaçardık, müdür dolmuşun önünü kesecek diye aklımız çıkardı, yapmışlığı da var hani. Kar tatili ilan edilirdi, eve göndermezdi. Kış günü kaç arkadaş jöleyi temizlemek için bahçede soğuk suyla saçımızı yıkadık hey allaam. Kazan dairesinde sigara içerken yakalardı, çıkarırdı cuma tören günü “bunları sigara içerken yakaladım” falan diye bin kişinin önünde rezil ederdi. Hatunla göz göze gelirdim, utanırdım. Ama artık bi zaman sonra iyice yüzsüzlüğe vurmuştuk. Suçumuz da yok değildi.
    Ama harbiden çok güzel zamanlardı.
    Şimdi öğretmen öğrenciye git dese ailesi mebde alıyor soluğu. İyi mi kötü mü bilemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Shhsjsjsjsj 22 yaşındayım 1ci sınıfta hocamı dövmüştüm ama nasıl mos mor etmiştim varya

• Sene 1999 1.sınıfta dayak değilde sınıf öğretmeni yelloz çok ağzım bozuk küfür ediyorum diye beni terbiyesiz çocuk diye etiket etmişti cetvelle sağlam vuruyordu parmak ucuma. Ama ağır sövüyodum o yaşta sınıfta da okumayı söken ilk talebeyim ama şimdi varya ozamanki sınıf arkadaşlarımı teker teker bulsam hepsi beni hayatta geçmiştir. Ortaokul sonuna kadar hep top5 öğrenci arasındaydım ortaokulda sınıfta Einstein vardı herkesten Bi gömlek üstündü cocuk ama resul adı elif Cevat yarışırdı 4. ve 5. Sıra benle utku gidip gelirdik ama ben utkudan iyiydim 4 numara bendim lisede sıçtım abi alayı fen lisesi Anadolu lisesi ben düzünün düzünün düz lisesine gittim hayatım orda bitti zaten niye hatırladım lan ben bunları yetenek var kader yoktu bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 9 Eylül 2019; 3:26:50 >
  • İlkokulda sırf koridorda koştum diye beni tutup okkalı bir tokat atan anası belirsiz bir hoca vardı. Suratımda 5 parmağın iziyle dolaşmıştım, dünyam şaşmıştı. Bakın nasıl bir travmaysa o anda ve sonrasında hiç bir zaman adamın yüzüne bakamadım. Yüzünü bilmiyorum o yüzden, sadece giydiği siyah takım elbise gözümün önüne geliyor.
    Rabbimden isteğim en beter dertlerle acılar içinde kıvranarak can vermesidir. Çocukluğuma dair travmalardan birisi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000'liyim ama hocalardan bol dayak yedim(lise haric).

• Simdiki nesil dayak yemeden direk kamerayı cıkarıp cekiyor.İlkokul ortakokulda ne cetvel kırıldı parmaklarımda.Bu nesil sıra dayağı görmüş geçirmiş nesil.Düşün biri hata yapıyor,kimse ötmüyor.Herkes dayak yiyor.Askerde de var bu.(dayaksız hali)
    Ama o günler güzel di beee keşke eskilere dönsem yine yesem dayak

• öğlen arasından önceki dersti dersin bitmesinede 5 10 dakika var yok bayan hocaydı beni kapının kenarında bi tokatlamıstı suratım kıpkırmızı oglen eve gıtmeye korkmustum ama o hocayı sımdı gorsem tokatı basıcam
  • Eskiden sesimizi çıkarabilir miydik ki?Bende 3.sınıftan başlamak üzere liseye kadar hocalardan dayak yedim.Öğretmenler günüydü.Okulda o günün mutluluğu mu desem sarhoşluğu mu desem ders fln işlenmiyordu.Biz de arkadaşımla bu fırsatı değerlendirip okuldan kaçtık.Kaçtığımız zaman öğle arasından önceydi.Arkadaşımla eve giderken planları yapmaya başladık.Sorarlarsa ne diyeceğiz diye.Ortaklaşa karar verdik.Hocalar öğretmenler günü diye izin verdi herkese diyecektik.Eve geçtikten sonra basket topunu alıp sahaya gideceğiz.Bu şekilde karar aldık.Hangi akla hizmetse basket oynamaya da okulun yakınındaki bir sahaya gittik

Neyse biz oynuyoruz baktık okul dağılıyorbizim sınıf arkadaşları da bizi görüyor ve "... hoca ağzınıza sı.acak aklınız varsa okula gelmeyin" diyorlar.Bunu duyduktan sonra g.tümüz 3.5 atmaya başlıyor.Ne yapacağız amonyum kobalt diyoruz.Bizim müdür yardımcısının da dayağı meşhurdu.Herkes pis dövdüğünü bilir ve kolay kolay okuldan kaçmaz.Biz bir şey olmaz yeavv diyerek ertesi gün okula gittik.Derse başladık yanılmıyorsam 2.dersin ortalarıydı sınıfın kapısı çaldı "... hoca ... ve ... acil yanına çağırıyor"diye nöbetçi öğrenci bizim hocaya söylüyor.Hoca da direk bize bakarak "gene ne b.k yediniz lan!" diyor biz de cevap yok tabi.

Neyse arkadaşımla beraber müdür yardımcısının yanına iniyoruz.İnerken g.tümüz yine 3.5 atıyor.Konuşuyoruz "ne olacak ki la en fazla bağırır çağırır o kadar" diyoruz birbirimizi rahatlatmaya çalışıyoruz ve giriş katına indiğimizde orada kızgın bir boğa gibi volta attığını gördük.Odasında değildi.Arakadaşa bu niye odasında değil la dedim.Tabi ki herifin amacının bizi rahat dövebilmek ve kaçmaya çalışırsak rahat yakalayabilmek olduğunu bilmiyoruz ki

Saf saf gittik yanına hocam bizi çağırmışsınız dedik.Hocanın bizi görmesiyle "okuldan niye kaçtınız lan keranacılar" demesi ve kafamızı birbirimize tokuşturması bir olmuştu.Biz derdimizi anlatmaya çalışırken yüzümüze inen şamarlar koridorda yankılanıyordu.Kafa tokuşturmanın vermiş olduğu sersemlikle bize ne kadar vurduğunu hesap edemedik.Üstüne üstlük gardımızı bile alamadık.Allah ne verdiyse daldı herif.Dayak 5 dakika kadar sürdü.Herif yorulduktan sonra "hele bir bir daha karşıma çıkın bakın o zaman ne yapıyorum" diye tehditini savurduktan sonra sınıfınıza çıkın lan keranacılar diyerek bizi yolladı.Ben arkadaşımın yüzüne bakıyorum gülüyorum o da benim yüzüme bakıyor gülüyor Sınıfa gidene kadar iyi dayak haa diyerek konuşa konuşa gittik.

Sınıfa bir girdik sınıf topluca "vaooovvvvvvv" diye ses çıkmıştı.Teneffüste millet başımıza toplandı ne oldu fln diye anlatmıştık böyle böyle oldu diye.

Dayağı yediğimiz gün eve giderken muhasebemizi yaptık.Şimdi aileye söylesek bir de onlar döver, söylemeyelim diye son kararı aldık.Dayak anılarımdan biri bu şekilde gençler.Ötekiler de var da onlar daha ağır olduğu için anlatmayayım burada.Lisede hoca fln dövmüştüm.Sonradan çok vicdan azabı çektim ama olan olmuştu bir kere.

Eskiden öyleydi gençler.Hocanız döverdi + evde babanız döverdi.Şimdiki zamana bak bir de eskiye bak.Ha bu dayaklar beni adam etti mi derseniz bir bakıma faydası oldu.Çok güzel adam dövmeyi öğrendim.Çok dayak yedim çok dayak da attım.Övünülecek bir şey değil kabul ediyorum fakat ele avuca sığamamanın sonuçları bunlar.Lisenin sonlarına doğru kafanız dank ediyor ama iş işten geçmiş oluyor.Şiddet olmadan eğitimime devam etseydim, belki daha iyi yerlerde olabilirdim böyle de bir etkisi var.

• Sene 1994 İlkokula gidiyorum. O zamanları Metin diye sara hastası olan bir arkadaşım vardı. Yaramazlık yaptığı için kadın öğretmenimiz onu kara tahtanın önüne çıkararak yüzünü tokatlamıştı. Çocuk demir gibiydi. Ancak dediğim gibi sara hastasıydı. Metin ayakta dururken bir kütük misali pat diye yüz üstü yere düştü. Ağzı gözü yere çarpmanın vermiş olduğu etkiyle patlamıştı ve Metin bayılmıştı. Öğretmen çok korktu. Beyaz önlüğü kanlar içinde olmuştu. O gün bugün okul benim için travma olmuştu. Çabalayıp kendi kendime travmadan kurtuldum. Ancak yediğimiz dayakları anlatmaya sayfalar yetmez.
  • Yazılanları okudum da, bu nesil o eziyetleri haketmiyordu, çok yazık..
    Bir de,
    yaşadıklarınızın hangi yıl oldugunu yazın arkadaşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Hikayemiz çok benzer hocam bende oksdar dayaktan sonra yumruk atmayı kendımı savunmayı ogrendım boksa gittim sonra hocalara karşılık vermeye başladım tabi ozamanlar gülsekte bence bunlar bir tramva yarattı bizde en iyi ihtimal şiddete meyilli hale getirdi dünya tehlikelidir tetikte ol bilincini bilinç altımıza yerleştirdi aslında gülüyorsunuz ama bence bunlar acınası durumlar şimdiki çocuklara öyle bir dayak atılsa çocuk öldürmeye kasıttan hapsi boylarlar bizim veliler eti senin kemiği benim hocam diyordu hocalara ilah gözüyle bakıyorlardı halbuki hocalar hasta ruhlu birer canavardı bu bahsi geçen hocalar

• Myhunter kullanıcısına yanıt
    98 ile 2006 yılları arasında

• EMRAHMAVERICK kullanıcısına yanıt
    Yazık cidden yazık metine bunu yapan hocanın yanına kaldı tabi değilimi

Tabi idare hiç bir şey yapmadı. Çocukta sara tuttu bayıldım dedi ailesine. Hiç bir şey olmadı. Öğretmenlerimizden o zamanlarda korkardık.
    Hocam bu gülme refleksi bende okul zamanında gelişti.Birileri kavga ederken, tartışırken ben gülerek sakin durmaya çalışırım.Psikilojinin bozuk olduğu oradan belli zaten.Güldüğümüze bakma hocam.Bu vücudun şiddete karşı verdiği bir tepki aslında.Adam döverken de gülüyorum ben.Değişik bir durum yani.

Bunların sorumlusu, bizi kendilerince adam etmeye çalışan beş para etmez öğretmen müsveddeleridir.Bundan 10 yıl önce panik bozukluk hastasıydım.Birden bire gelişti bu rahatsızlık.Bu hastalığımın altında gördüğüm şiddetlerin ve dayakların olduğuna adım gibi eminim.Hiçbir şey bir çocuğun masumiyetinden önemli değildir.Eğer sen öğretemiyorsan, o çocuk okuldan kaçar.Kimse sevmediği ortamda bulunmak istemez mecburiyet dışında.Sen öğrencine adam akıllı eğitimini vereceksin ki karşılığını alasın.O müdür yardımcısı müsvettesi hiç sormadı bize niye kaçtınız, derdiniz nedir diye.Soruna eğilmek yerine, şiddet daha kolay bir çözüm tabi ki.

Bizim dönemin öğretmenleri psikopatın Allahı olan tiplerdi.Öyle yetiştirirsen, böyle nesil çıkar işte ortaya.

Yazdığım olay, 97 yılında orta sonda olan bir olaydı. @Myhunter

• Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Ne tesadüf bendede panik atak var :) evet beş para etmez bir kaç öğretmen müsveddesi sayesinde
    Liseye geçince de ben hergün birini dovmeye başladım bunu normal karşılıyordum çünkü ama artık büyüdükçe bu tarz olaylardan uzaklaştım bulaşmıyorum ters bakana bile bakmıyorum çoğu zaman

• 40 yasinda dede olduk foruma artik. Lakin ben hic dayak yemedim. Bir kere hakli yere fen hocam 4 tokat patlatti bana. Ama o sayilmaz, haketmistim. Ortaokul yillarimizda okul mudurumuz (bulundugumuz yer kucuktu) okul saati disinda sokak sokak gezer , disarida oynayan bulursa sakaklarimiza yapisir sundururdu gidin odevinizi yapin aylak aylak gezmeyin diye.

Eskiden ilk orta ogretimde askeri disiplin vardi abartisiz. Marslar, andlar, rap rap yurumeler (beden egitimi dersi piyade tugayi gibiydi). Hep bir siraya gecme, hiza alma durumu. Ogretmenler sert ve disiplin sahibiydi.

Ama o disiplin sayesinde bugun guzel islerimiz var. Is hayatimizda disiplin , plan, program sorumluluk sahibi insan olmamizi ben o egitime bagliyorum.
  • Ben ortaokul sonuna kadar fena dayak yedim.Çalışkan biri olmama rağmen dayak yiyordum.Eskiden hocalar zevkine dövüyolarmıs demek ki

• Up eski nesil neredesiniz anlatın dökün içinizi şimdiki gençler görsün nekadar şanslı olduklarını. Lütfen öne cikaralim konuyu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.