Şimdi Ara

Okulda sinema salonu için ses sistemi için yardımınız lazım(bütçe 5-6 bin tl) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rica ederim. :)

quote:

Peki ellerindeki amfi+mixerler ile ve pasif hoparlörler ile çok kanallı sistem kurabilirler mi, konunun bir bölümünde fotoları var... Ya da bunlar gibi kaliteli ama daha az SPL verebilen 2 yerine 5 hoparlör olsa bu bütçe ile yapılabilir mi?

Mixer ile Her biri en fazla 40watt olmak üzere 8 ayrı hoparlor kullanılabilir. 5 hoparlor olarak M-Audio Gsr10 alınabilir. Gsr12 olanını kullanıyorum tavsiye ederim. Rcf-ElectroVoice kadar olmasada bu fiyata daha iyisin olmadığından emin olabilirsiniz.

Gsr10 ve 12 monitör hoparlordur. Müzik yapımında kullanılır.

http://www.batimuzikmarket.com/M-AUDIO-GSR10-Aktif-250-Watt-iki-yollu-PA-monitor,PR-2661.html
    http://www.compel.com.tr/P/2-10-4081

@Azil48

quote:

teşekkür ederim tavsiye için ama bence çok amaçlı salon için uygun olmaz bu seçenek.aklıma yatmadı pek aktif hoparlör olması...

Rica ederim. Aktif hoparlorun tek dezavantajı fiyatıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 22 Şubat 2014; 19:14:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

@dustdevil burası sadece sinema salonu olarak kullanılmayacak.çok amaçlı salon bu.yani amfimiz olsa güzel olur. zira mikrofon takılacak, ne bileyim ilerde çeşitli ekipmanlar takmak gerekir. play station takmak gerekir.enstrüman takmak gerekir,bundan dolayı kontrol masasında amfinin yer alması gerekir diye düşünüyorum.

Araya sizdeki mikser konulabilirse uygulamada birşey değiştirmiyor, hatta sistemin taşınabilirliği artar. Hoparlörleri seçme aşamasında bu konuda firmalardan yardım alınabilir mutlaka.

@İmportant hocam çok teşekkürler, 10 inçlik monitörler bu bütçe, çok kanal ve salon için uygun gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla dediklerinizi anlamıyorum kusura bakmayın İmportant kardeşim.biri benim anlayacağım dile çevirirse mutlu olurum:)müzik amaçlı değil sinema amaçlı çok kanallı bir sistem lazım bize.elimizde olan tesisat pek iyi değil.biz 5-6 bin lira parayı binbir zahmetle bulacağız. eski sistemi kullanmak istemiyoruz.herkesin kullanabileceği bir sistem kurmak istiyoruz. amfi ve bunlara uygun hoparlör seti ihtiyacımız var. teknik tabirleri anlamıyorum ben. kusursuz bir sistem beklentimiz yok. elbette 20-30 binlik sistemler vardır.bize zevk verecek makul düzeyde bir set ihtiyacımız var

sanırım bir sonuç çıkartamayacağız; bu işi yapan firmalara gidip onlardan fiyat almak gerekecek sanırım. maksadım donanımhaber vasıtasıyla seçimi yapıp en uygun fiyata daha iyisini seçmekti.

misal @HI-DEF-MAN arkadaşım bir sistem tavsiyesinde bulundu.yani beklentim bu şekilde benim. sonra ortaya çıkan tavsiyeler içinden en mantıklısını birlikte seçmek.5-6 bin belki bu bölüme takılan arkadaşlar için ufak bir mebladır ama benim için ve bizim okul için müthiş bir rakam. bilmem anlatabiliyor muyum.

kurulacak olan şey vasıtasıyla 5+1 ses alalım, harici cihazlarımızı bağlayabilelim, hatta mümkünse playeri olsun usb yi takan öğretmen kolaylıkla öğrenci grubuna sunumu yapsın. pratik şekilde.

2 bin liraya ev sinema sistemi bile koysak eminim bizim işimizi görür.ama istiyorum ki çok daha iyi bir şey olsun ve işten anlayan arkadaşlar kursun bu sistemi. bunaldım resmen.o kadar ileti yazdı arkadaşlar hepsine çok teşekkürler ama elimizde tek sistem önerisi var....

@turuncu55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 22 Şubat 2014; 19:56:56 >

• @Azil48 burada vakit harcayınca iş gecikiyor ama siz de daha çok şey öğrenip yeni fikirler duyuyorsunuz, bu açıdan bakmak lazım :) Bence çok acele etmeden biraz daha araştırmaya devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

@Azil48 burada vakit harcayınca iş gecikiyor ama siz de daha çok şey öğrenip yeni fikirler duyuyorsunuz, bu açıdan bakmak lazım :) Bence çok acele etmeden biraz daha araştırmaya devam edin.

dostum millet bu paraya bu iş olmaz diye kestirip atıyor. sen biliyorsun 600 lira toplayabildik kendi aramızda, sonra dedik 1000 olsun sonra 2000 sonra bize göre devasa bir bütçe 5-6 bin. ama bu paraya sanırım vızıltı gibi bir sistem kuruluyor :) biz cami hoparlöründe film izletmeye devam edeceğiz gibi. son ses açamıyoruz onu bile. salon ötesi 15-16 metre uzunluk 10 metre kare en fazla genişliğe sahip.devasa bir salon değil bu. mikrofon olmadan sahnedeki adamın sesi duyuluyor her yerden. millet gözünün önüne devasa bir salon mu getiriyor anlamadım.

@dustdevil

acele ediyorum evet, çünkü bir an önce mesafe karar verip sistemi elde etmek için girişimde bulunmak istiyorum.sisteme karar verdikten sonra buna uygun parayı toplamak var daha sonra.

para kuş olmuş resmen ya hu.

• Bu büyüklükte bir mekan için 5-6 bin bütçe ile kaliteli ses alamazsınız. Mekanı sese doyurmak için kaliteden bira ödün vermeniz gerekecek. Sistem haliyle Hi-Fi çizgisinin biraz dışına çıkacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Bu büyüklükte bir mekan için 5-6 bin bütçe ile kaliteli ses alamazsınız. Mekanı sese doyurmak için kaliteden bira ödün vermeniz gerekecek. Sistem haliyle Hi-Fi çizgisinin biraz dışına çıkacak.

kaliteden biraz ödün verme konusunda itirazım yokki. soru:bu parayla sinema için en etkili ,kaliteli çözüm nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eresgü

benim hoparlörler mk sound 950 THX 3 adet mk ss150 2 adet mkmx350 sw 1 adet anfi onkyo 703 thx medya pl wd live tv toshıba 55sv685 gariban usulu takılıyorum uzun zaman dır anfiyi yenilemek istiyorum ama fiyatlar hiç de alınası deil bu yüzden onu da hep erteledim böyle giderse yenilemem de zaten

gariban usulü hee :))

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

http://www.meteormuzik.com.tr/tr/wharfedale-titan-8-passive-speaker-8-62558.html 5 tane satellite

http://www.meteormuzik.com.tr/tr/wharfedale-titan-sub-a12-active-subwoofer-12-62786.html 1 tane aktif sub

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-denon-avr-x-500-av-receiver-yetkili-magazasindan-garantili-135086034/detay/

sanirim 6.000 tl ye sinema salonuna cevirir bu sistem ...

hocam perfect. kafamda ki ürünler bunlar değil lakin mantalite birebir aynı. @azil48 ilaç bence bu... ya da buna benzer set araştırınız. firmalarla da görüşebilirsiniz. nasıl bir sitem olacağı konusunda referans bu!
    sadece avr bu olmalı!Yamaha 1900 tıkla
    10'' veya Servo'nun daha bookself tarzı Pro hop. vardır. modeller aklıma gelmedi. uygun fiyatlı ve iş yapardı. onu yazacaktım. neydi aradım bulamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

@İmportant tavsiyeler için teşekkürler:)

Peki ellerindeki amfi+mixerler ile ve pasif hoparlörler ile çok kanallı sistem kurabilirler mi, konunun bir bölümünde fotoları var... Ya da bunlar gibi kaliteli ama daha az SPL verebilen 2 yerine 5 hoparlör olsa bu bütçe ile yapılabilir mi?

bütçe artınca alternatifleri gözden geçirmek zorunda kaldık...

quote:

Orijinalden alıntı: Azil48

@dustdevil burası sadece sinema salonu olarak kullanılmayacak.çok amaçlı salon bu.yani amfimiz olsa güzel olur. zira mikrofon takılacak, ne bileyim ilerde çeşitli ekipmanlar takmak gerekir. play station takmak gerekir.enstrüman takmak gerekir,bundan dolayı kontrol masasında amfinin yer alması gerekir diye düşünüyorum.

bu durumda işin rengi değişir. önerdiğimiz avr ile bu sayılan bu işleri yapabilecek bir kişi kişiler gerekecek. bu vasıfta insanlar var mı? işin açıkçası avr ile bahsettiğiniz çok yönlü kullanım pek uygun değil bence.

• quote:

http://www.meteormuzik.com.tr/tr/wharfedale-titan-8-passive-speaker-8-62558.html 5 tane satellite

http://www.meteormuzik.com.tr/tr/wharfedale-titan-sub-a12-active-subwoofer-12-62786.html 1 tane aktif sub

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-denon-avr-x-500-av-receiver-yetkili-magazasindan-garantili-135086034/detay/

sanirim 6.000 tl ye sinema salonuna cevirir bu sistem ...

Bence gayet güzel bir öneri olmuş.

• WHARFEDALE TITAN-8 PASSIVE SPEAKER 8" (5adet)

WHARFEDALE TITAN-SUB A12 ACTIVE SUBWOOFER 12"(1 adet)

YAMAHA RX V1900 7.1 Channel

bu 3 ü ile tatmin edici kaliteyi elde ederiz yani?

derdim sadece yüksek ses elde etmek değil,biliyorsunuz bunu. bi helikopter sahnesinde helikopter salonda gibi olmalı,her şey canlı ve gerçekçi olmalı mesela:) nasıl anlatılır bilmediğimden bu örneği verdim...

bir de Cantan hoıcam aklınıza gelmeyen seçenek daha etkili bir şey miydi?

bu yamaha bizim çoklu kullanım için yeter artar bile.teknik kısmını bilmiyorum ama yamaha bildiğim bir marka ve kaliteli bir model gibi duruyor bu.

hoparlörler ufak ama sanırım marifeti büyük anladığım kadarıyla herkes onay verdiğine göre.

bu aktif woofer ın salona yerleşimi nasıl olacak?

@the_cantan @turuncu55 @HI-DEF-MAN @dustdevil

• sanirim faturali ve sifir bir amfi alacaksiniz bu sebeple denon onermistim.@thecantan dostumun omerisi yamaha 1900 kesinlikle daha iyi alternatif ancak sifirini bulmak zordur.
    sub aktiftir ve sahnenin on sol veya sag kosesine konulabilir.uydular ise sahne hoparlorleridir gucludur 124db e kadar cikar ...

• @azil48,
    aklıma gelmeyen model olmasa da olurmuş kısaca öyle diyeyim.

gerisi dediğimiz gibi.

av receiver'a misal Sony STR-DA1200ES ampliye Pro kabin bağlarsınız. bomba olur. güzelde çLIŞIr. kısa kelam ampli mutlaka 1900 olsun gerisi çorap söküğü
    gibi gelir hayırlısı. durum budur.
  • yamaha 1900 eski bir model midir?YAMAHA RX V1900 olarak aradığımda Türkiye'de satan yer yok. bi sahibinden.com da Cantan hocamın verdiği yer var. amfinin sorunlu olup olmadığını,tamir görüp görmediğini anlamak zor olabilir bizim için.ya da sıfırını bulabilir miyiz?bu amfiyle aynı kalitede ya da bir gömlek üstü amfi öneremez misiniz? sıfır alabileceğimiz?@the_cantan @HI-DEF-MAN

bu arada gsa elektronikten orhan bey 5-6 bin liralık bir teklif sunacak.yarın paylaşırım sizle bu teklifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 23 Şubat 2014; 17:04:02 >
  • 1900 5 senelik falandir. muadili rx a1030 dur sanirim 5.000 tl civarindadir.

• quote:

1900 5 senelik falandir. muadili rx a1030 dur sanirim 5.000 tl civarindadir.

işin kötü tarafı şimdi okula 2.el alırız.2 ay sonra sorun çıkar kabak bana patlar.tamiri vs.korkum bu.evime alıyor olsam bu riski alır tavsiyeniz üzeren 1900 u seçerdim.ama şimdi kararsız kaldım.ama yine de danışacağım bu yamahayı okula.

salon devasa bir salon değil uzunluk ortalama 15-16 metre ,genişlik 7-8 metre falan. 2 bin liralık bir amfi seçemez miyiz bu hoparlörlere gerekli güçte ve kalitede ses dağıtacak? ilk önerdiğiniz denonu mu seçmek gerekir o zaman?

@HI-DEF-MAN @the_cantan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 23 Şubat 2014; 17:47:56 >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Cantan hocam, aklıma takılan bir husus var.

Salon çok büyük olduğu için tek noktada çalışan bir sub, tüm salona bas sesleri vermekte yeterli olacak mı? Yani sub'ı ön tarafa sahne kısmına yerleştirince salonun arka kısımlarında da yeterli bas hissedilecek mi?

Eğer böyle bir sıkıntı olacaksa uyduları 70hz'den daha alt frekansları verebilecek şekilde seçmek basın salona dağılımı açısından daha iyi olmaz mı?

Bu arada sanırım yine AVR üzerine dönülmüş.

Bir de aklıma şöyle bir seçenek geldi. 7.1 destekli bir ses kartı alınsa ve 7 tane Maudio AV-40 gibi aktif hoparlör + 1 sub alınsa ve direkt ses kartına bağlansa nasıl bir sonuç çıkar acaba? Av40'ın çifti 500 tl, 6 tanesi 1500 tl. 1000tl'ye bir sub alınsa, yine 1000tl'ye Center görevi görebilecek bir aktif hoparlör alınsa, 500tl'ye de ses kartı alınsa toplamda 4000tl'ye fena bir sistem kurulmazmış gibi geliyor. Bu arada av40 referans stüdyo hoparlörü, sinema için daha uygun bir aktif hoparlör biliyorsanız o da olabilir. Bu fikir için ne dersiniz?

• yerlesime gore aktif hoparlore kaynagin uzakligi 30mt yi bulabilir. sinyali tasirken cok sıkıntı olacaktır.bu buyuklukteki aktif hoparlorler genellikle studyo kullanimina uygun yakin dinleme monitorleri 150 m2 ise oldukca buyuktur. Bu sebeple seslenditme tipi olanlar ozellile de hassasiyeti 95db ustu olmaz ise sinek viziltisi gibi gelir.

butce 2.000 tl ye ciktiysa denon avr x1000 daha uygun secim olur.

subin kose yerlesimi daha etkin bass uretmesine neden olacak. bass sesler cok genis dalga boyunda yayildigindan nereden geldigi pek anlasilmaz zaten oyle olmasi da gerekiyor ....

• @turuncu55 av40 ses seviyesi olarak ve alt frekans olarak yetersiz kalır, aynı markanın BX8 modeli var en az öyle bir hoparlöre bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 23 Şubat 2014; 18:09:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yerlesime gore aktif hoparlore kaynagin uzakligi 30mt yi bulabilir. sinyali tasirken cok sıkıntı olacaktır.bu buyuklukteki aktif hoparlorler genellikle studyo kullanimina uygun yakin dinleme monitorleri 150 m2 ise oldukca buyuktur. Bu sebeple seslenditme tipi olanlar ozellile de hassasiyeti 95db ustu olmaz ise sinek viziltisi gibi gelir.

butce 2.000 tl ye ciktiysa denon avr x1000 daha uygun secim olur.

subin kose yerlesimi daha etkin bass uretmesine neden olacak. bass sesler cok genis dalga boyunda yayildigindan nereden geldigi pek anlasilmaz zaten oyle olmasi da gerekiyor ....

http://www.dukkanhifi.com/p-2195-Sinema-Amplileri-AV-Receivers-Denon-AVR-X1000-5x120W-A-V-Receiver-ve-Amplifikatoru-AVR-X-1000-.html

Ax1000 1500tl diyor. Bu bizim işimizi görüyorsa fiyat OK

Hoparlörler konusunda şüphe uyandıran durum var mı? Bu amfi bu hoparlör setine yeter mi? Aktif basın Yerleşimi konusunda benim de aklıma geldi soru işareti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 23 Şubat 2014; 18:17:47 >

• bence gsa dan gelen teklifi de bekleyin. belki daha uygun bir secim olur. sinema konfigurasyonlari konusunda daha fazla bilgi sahibi olmadan benim onerimi degerlendirmeye almayin lutfen beklentilerinizi karsilayacagindan suphem olustu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.