Şimdi Ara

Okulu bırakmak üzereyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kötü sayılabilecek bir üniversitede mühendislik okuyorum, normalde 3. Sınıfım ancak pandemi ve sonrasında işime odaklandığım dönemde dersleri tamamen bırakıp 2 senelik ders biriktirdim. En erken 6 senede mezun olabileceğim, bu da sevmediğim bir bölümde oldukça stresli geçecek 3 yıl demek oluyor. Kendi orta ölçekli işyerimizde ailemle beraber çalışıyorum. Özel sektörde alacağım mühendis maaşından fazla kazanıyorum ancak bu arada kalmışlık yüzünden ne işime ne de okuluma tam olarak odaklanabiliyorum. Okulu bırakıp gerçekten yaptığım işte fayda sağlayacak dış ticaret vs gibi bölümler okumak ve yabancı dilimi geliştirmek istiyorum ama bu karara cesaret edemiyorum. Bir yandan kötü de olsa mühendislik diploman olacak diyorum, diğer yanda gelecekte sayısı daha da artacak yüz binlerce işsiz mühendis ve her geçen gün değerini kaybeden diploma aklıma geliyor. Ailem kararımı destekliyor ancak gelecekte diplomadan vazgeçmiş olmamın pişmanlığını yaşar mıyım bilemiyorum. Verdiğim emeğin bir değeri yok, zaten 3 dönemlik dersi verebildim, onu da feda edebilirim. Sizce bunu yapmak ne kadar mantıklı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi cesaretli olmazsan daha çok sene kaybedebilirsin

• Anlattığınız hikayeye göre çok mantıklı gözüküyor.

• Mühendislik 5-6 senede bitiyor evet, bende iyi bir ünide elektrik-elektronik okuyorum geriye dönüp ekonomi okurdum daha iyiydi. 20'lerimde saç kalmadı maalesef.

• Aciktan bolum oku,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diploma bi işe yaramıyor dediğin gibi. önemli olan becerilerin. diplomam var işime gireceğim diye bir şey yok. ne müh okuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 7 Haziran 2022; 12:49:8 >
  • Elektrik elektronik mühendisliğindeyim. Gerçekten elektronik öğreneceğimi düşünerek girmiştim ama 3. Sınıfa geldim hala işime yarayacak hiçbir şey yok. Paso soru çözüp formül ezberliyoruz. Sevmediğim bir bölüm olduğu için de bu tempoyla devam etme motivasyonumu her geçen gün kaybediyorum. Teşekkürler bütün cesaret veren cevaplar için. İşim için en yararlı olacak bölümü seçip yatay geçiş yapacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam okurdum. Bizim ünide vakıf ünisiydi. İnşaat mühendisliği bölümünde araç servisi işletenlerin çocukları vardı. Adam babasının yanında işi öğrenmişti ama bir diplomamda olsun diye okumuştu bölümü. Bir diğeri tekstil üzerine iyi bir marka ve firmaya sahipti o da inşaat mühendisliği okudu. Hiçbir işime yaramaz mantığı doğru değil. Bak mesela şimdi lisans mezunu hemşireler ile 2 yıllıktan hemşire olanlar bir değil. Birisi 3600 ek gösterge alacak diğeri kedi yavrusu gibi bakacak. Hem 3 dönem dersini vermişsin kalmıştır geriye 5 dönem ders nasıl 6 senede bitiriyorsun ? Hesap hatası yok mu ? Hatta yaz okuluda alsan 2 seneye bağlarsın gibime geliyor. Üniversite sana çok şey katar. Sadece ders olarak bölüm olarak bakma elektrik elektronik soru çözümleri yapıyorsun ama sana erasmus imkanı veriyor, yarışma katılım imkanları veriyor, proje geliştirme imkanları veriyor, seminerlere gitmek bile keyifli bence. Elektrik elektronik mühendisi elektrik teknikeri değil ki tamirat tadilat yapsın senin görevin sana öğretilenlerinde üstüne çıkıp bir girişimde, proje yapımında bulunmak. Ben mesela inşaat mühendisiyim, şantiyede usta demiri şu açıda bükmüş kalıbı şöyle çakmış betonu böyle dökmüş bunlar beni alakadar etmez bunlar ustanın işi ben sadece imalat düzgün yapılıyor mu ona bakarım gidip bak usta kalıp böyle çakılır beton böyle dökülür demem. Onu o adamın zaten bilmesi lazım ki usta olsun değil mi ? Zaten Türkiyede mühendislerin işsiz gezmesinin sebebi herkesin beyaz yaka bir işte sabah 8 akşam 5 çalışma isteğinden kaynaklanıyor. Kimse bir firma açayım yeni bir alanda mesela inşaatta küçük evler var egede popüler bende böyle bir şey yapayım diyen yok. Start up mantığı yok türkiyede bu yüzden bu şekilde düşünenler işsiz kalmaya mahkum. Her şeyi devleti bağlamanın yeri yok. 150 bin tane inşaat mühendisi var oda da hepsine bir masa verseler devlette o kadar daire var mıdır ki ? Daireyi geçtim o kadar masa var mıdır hadi verdiler ne yapacaklar bu kadar adamı birde maaşı cartı curtu var. Üniye gitmeden bölüm seçecek kişinin bunları hesap etmesi lazım. Yoksa sudan çıkmış balık gibi gezer ortada.

• Aile şirketinizde çalışmaya devam edin ama diplomanız kesinlikle olsun. Yarın öbür gün başınıza ne geleceği belli değil, o yüzden diplomanız kesinlikle olsun yapıp yapmamak sizin elinizde.

• Brotha B kullanıcısına yanıt
    nerede okuyosun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.