Şimdi Ara

Makine Mühendisliğini Bırakmak İstiyorum.Hayatımdan Bezdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
4
Favori
21.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayat hikayem uzundur bazılarınıza sahte hikaye gelebilir ama bazılarınıza da ibret olurda bu yazımı okudukça benim gibi

düştüğüm duruma düşmek istemez hakikaten Allah düşürmesin kimseyi.Hangi üniversitede okuduğumu söylemek istemiyorum.

Yazılarım ciddidir dalga geçmiyorum aynen başımdan ne gelmişse anlatacağım.Bu arada yaşımda 24

Bundan sonra Ya intihar edecem ya askere gidecem yada ne yapacağımı sizler karar verin.

Zamanında bu bölümü kazanmak için kaç kere össlere girdim , girdiğim hepsinde bazı senelerde barajı geçtiğim halde

bölüm puanını tercih yapmadım.Bazı senelerde girdiğim össde barajı geçemedim.

Düz lise mezunuyum 2005 yılında mezun oldum.Olmaz olaydım.

Okul puanı eski sistem üzerinden yani 80 üzerinden 78, yeni sistemde ise 75 üzerinden 72 geldi.

Yıl 2005

Lise hayatı boyunca hep makine mühendisliği istemişimdir ama makinenin ne olduğunu bilmiyordum sadece aklımda motorlar kalmış.

bu hevesle makine mühendisi olmak ümidiyle öss barajını geçtiğim halde makine müh puanı tutmuyordu ve dolayı ile baba ana baskısı ile

oğlum daha iyi yerlere gider diye tercih yaptırmadılar açıkta kaldım.

Yıl 2006

Bir dershaneye gittim gitmez olaydım gittiğim dershane hep fen lise-anadolu lisesi öğrencilerine yardım yapıyor

hocalara soru sormaya gittiğimde düz lise mezunu dediğimde ilişkilerini benle kestiğinden bunalıma girdim.

Çalışmayı bıraktım, barajı geçemedim.Bu senede böyle gitti.

Yıl 2007

Dersaneye gitmeden kendi imkanlarımla girdim o zamanlar çevre müh zar zor geliyordu.Yine baba ana baskısı ile Tercih yapmayarak

Gene açıkta kaldım.

Yıl 2008

Eve geldimi askerlik kağıdı yoklama kaçağısınız diye sırf askerlikten kaçmak için öss barajını geçerek bu sefer baba anada

anladı baktılar bu iş olmuyor su ürünleri mühendisliğine gittim.

yıl 2009

Su ürünleri mühendisliğinde istemeyerek geldiğimden ve mecbur kaldığımdan bölümü sevemedim alışamadım bir kurtulsaydık

dedim kendi kendime tabiki öss puanım kırıldığı için ceza yedim 2010 öss sınavına kaldım.2009 yılı boş geçti.

yıl 2010

okul puanım yerine gelmişti cezadan kurtulmuştum adam gibi demesemde sağlam bir dershane ye giderek

sadece bilmediğim soruları çözdürdüm derslerede girmeden evde çalıştım.Türkiyede 116.000 olarak mf4 te makine mühü kazandım.

makine mühü kazandığımın bizimkilerin haberi bile yok .Neyse sonrada duydular.

2010 yılında bizde tabi mutlu mutlu sevine sevine kayıdı yaptırdım ama daha sonraki senelerde kazık yiyeceğimi bilseydim

kayıt yaptırmazdım.

Arkadaşlar yaş 24 e geldi.Zaten bu bölümüde geç kazandım ( 2010 yılında ).

1.sınıfın 2.döneminde 3 ders kaldım ve 2.sınıfın 1.dönemindende hepsinden kaldım.

Kalmamın sebebi keyfi olarak değil ders çalışma isteğim gelmedi.

Bunun sebebi hocaların yetersizliği, hoca kalitesizliği bırakın üniversite yetersizliğidir.

Şimdi bu olayı detaylı açıklayalım.Sınav olacak sınavı daha önceki günlerde harıl harıl çalışarak hatta sınav kağıdının

çözümü bile 3 sayfa vererek hocanın verdiği puanlar değişiyor aldığım puanlar ne biliyormusunuz ?

5 ders alıyorum 5 dersinde puanları

20-23-34-37-40 benim 40 dan yukarı not yok.

sınıfta ise bir kişi 70 aldı diğerleri benim aldığım gibi çoğusuda ; 1-2 yada 5 almışlar durum bundan ibaret

sınıf 5-10 puan arası kaynıyortabi bu dediklerim 100 üzerindeki notlar.

Sınav kağıdını gittim incelemeye yanımdada arkadaş vardı.Sınav kağıdına baktım hepsini çizmiş 0 yazmış

sonra herhalde ayıp olmasın diye 0 yerine 20 vermiş.Vermez olaydın ben mi dedim ya adam gibi not verin

ya hiç vermeyin.Şimdi diyeceksinizki bana senin suçun demekki bilememişsin 20 almışsın diye ama

durum öyle değil arkadaşlar .Bu hocaların hepsi aynı bir ib ne çıkar hepsi mi **** olur.

adam kağıda bakmış yorum yazmışım puan vermemiş hadi neyse diğerlerine

baktım cevapları hocanın verdiği notlarla aynı bana diyorki bide cevapların benim notlarımla

aynı fakat ben notlardaki cevabı beğenmediğimden yani yanlış olduğundan seninkileri de kabul etmedim

diyince kafam attı az daha hocayı dövüyordum ulan notların böyle ise benim ne suçum var

notlar böyle ise ben ne yapayım bu hocanın suçu değilmi hey ne Allah belalarını versin.Bu tipleri üniversitede

hoca edenlerin ta ortasına koyayım.Biri gelir dersleri işin kolayına kaçarak sayısal gibi bir dersi slayttan anlatır

öteki gelir kendi kendine ders anlatır çıkar gider kimse anlamıştır.Bu nasıl işe düştük anlamadım gitti.

eskiden eski yönetmelikle finalden 15 aldığım dersleri cc ile geçmiştim.Şimdi ise yeni yönetmelik gelmiş neymiş bide

onu açıklayalım.

-final barajı 40 olacak ortalama barajı ise 35 olacak.

-ortalama 1.80 altında olursa ilk 4 yarı yıldan sonra üstten ders hiç alamıyacakmışız.

millet 10 15i zor alıyor 40 barajını 35 barajını nasıl alsınlar.

Kendime tesbih aldım ya sabır çekiyorum.

Ben artık üniversiteden tiksindim.Allah belasını versin diyorum başka bişe demiyorum.

bu okul 4 senede bitmez en az 6 sene lazım o listeye 4 seneyi yanlış yazmışlar en az 6 sene olacak.

Hayatımdan bezdim gurbette çektiğim çileler yanıma kaldı başıma ağrılar girdi.Artık eve gitmek istiyorum evde ne bölüm okursam

razıyım artık sırf 4 yıllık diplama için ben özel sektördede çalışmak istemiyorum devlete girsek öpüp başımıza koyacaz.

Bundan sonra ciddiyim ya intihar ya askerlik yada başka bir bölümü kazanıp gitmek.

Benim memleketimde tutacak 2 bölüm var makine mühendislği puanı çok zor almak ikincisi ise çevre mühendisliği kazanmak kolay.

ya çevreye gidecem yada askere yada 4 senede makineden daha kolay okunabilecek mühendilik yada başka bölüm ne önerirsiniz ?

Artık evdekiler kendi memleketimi kazanmama izin bile vermeseler ana baba katili olacam gene kendi memleketime yakın yada

oralara yakın her ne ise yazıp okuyacam.

Aklımda bir kaç meslek var ama 4 senede bitermi

başka bir üniversitenin makine mühendisliği

başka bir üniversitenin çevre mühendisliği

başka bir üniversitenin gıda mühendisliği

başka bir üniversitenin kimya mühendisliği

başka bir üniversitenin metalurji ve malzeme mühendisliği

başka bir üniversitenin malzeme bilimi mühendisliği

başka bir üniversitenin malzeme mühendisliği

makineyi teknik üniversitelerde okumak lazım diğer üniversitelerin öğrencilerin kolay anlayabileceği

keliteyi vermediklerini düşünüyorum ama diğer bölümler nedir ne değil bilmiyorum.

Bu arada çevre mühendisliklerinin kpss alımları nasıl kaçla almış yada kpssden bu bölümden kamuya alımları varmı ?

Diğer bölümlerden ne yazmamı önerirsiniz .Ha bu arada askerlik yaş sınırı 29 .29 a kadar okuduk okuduk okumadık yallah askere.

29 yaşına kadar 4 senede dünya standartlarına göremi diyip makineden bezmiş birisi olarak hangi mesleği seçersem ve

hangi üniversite olursa 4 senede biter.Biterse tabi.

Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası okusan bir türlü okumasan bin türlü

Senelerim gitti ona yanıyorum .Başınızı ağırttım kusura bakmayın.

• dostum 26 yaşındayım makine müh. de 7. senem bu yaz ins bitcek 4 sene 1. sınıf okudum ben geri kalan 3 ü 3 senede hallettik bitcek 7 sene sonunda... Bu kadar zamandır okuyan biri olarak sana tavsiyem sakın bırkama 4. sınıfı güle oynaya geçersin 3 de ki bi kaç baba dersi halledersen ordada bişey yok 2 yi halledince bitirdin say okulu. çok saçma hocalar olaylar gördüm yaptıgıma emin oldugum dersten kaldım sınav kagıdımı göremedim binbir türlü şerefsizlik gördüm ama bırakmadım.

7 senede her bölümden arkadaşlarım oldu en fazla uzatmayı da en fazla afla geleni de makine de gördüm. Yaz okullarında diger bölümlerden derslerde aldım zor dedikleri dersleri güle oynaya geçtim şu bi gerçek en zoru makine ama benim gibi çalışmayı derse gitmeyi sevmeyen biri bile bitirebiliyosa biter bu bölüm sakın bırakma okulunda devam et benim gördüğüm her yerde en çok zorlayan hocalar makinede okudun yerde oku okulunu bitir öyle dön memlekete
  • Muhendisliklerin hepsi zordur o yuzden muhendislik yazma okumasi kolay bolumler yaz ders calismak artik sana daha da zor gelecek...
  • Arkadaşım bu sadece makineye özgü değil çoğu mühendislik bölümleri böyle, örneğin bizde de hocalar soru çözümünde her ayrıntıyı istiyor vigülden sonra ki 4 basamağına kadar sen 2 sayfa çöz soruyu sonuç azcık oynadıysa yandın gitti 40 puanlık soru direk çiziyorlar bazı hocalar ise sağolsunlar her yerden puan vermeye çalışıyorlar eğer makineyi seviyorsan uğraşırım geçerim diyorsan 5 olsun 6 sene olsun bitir sonuçta mühendis olacaksın ama yok alan derslerini sevmedim bu işi yapamam diyorsan ona birşey diyemem ama bu durum sadece makine mühendisliğine özgü değil unutma.
  • Bak ben de gazi üni. mak. mühendisliği okuyorum hoca kalitesi süper yaklaşık 50tane hoca var ve çoğu odtülü falan filan ve son araştırmada okulumuzun mühendislik fakültesi 3. oldu. gizli bir fakültedir adı teknik üni. olmadığından pek kimse bilmez.şimdi bu dedidiğin durum tamamen hocayla alakalı bak bizim okulda bile yukardaki arkadaşın dediği gibi her harfine puan yazan hocalarda var direk sonuca bakan hocalarda var.Mesela Differansiyel denklemler aldım bu yıl ne çektim neyseki CB geldi hoca İtü uçak müh. mezunu 12 yıl amerikadan sonra bizim okula geri dönmüş.İnanırmsın sadece İntegralde bi c vardır onu bulmadım yani verdiklerini bulduğum denklemde yerine koyacaksın çıkacak.sınav annda unuttum ama tam 2 sayfa boyunca denklemi buldum.Kaç aldım dersin?25 ve ben en iyi yırtanlardım çan 16 idi.
    Yazdıklarını sonuna kadar okudum.anlattıklarının okulla alakası yok tamamen hocayla ilgili bu ODTü dede böyle diğerlerinde de.

Ne yapman konusuna gelince.Bana kalırsa sen müh. okuma bitmez o okul.Biraz mat2 çalış.2 Ayda edebiyat coğrafya çalış.Gir tmden iktisat yaz kazanırım diosan hukuk yaz.
    Allah yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 14 Ocak 2012; 22:58:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nobe

Hayat hikayem uzundur bazılarınıza sahte hikaye gelebilir ama bazılarınıza da ibret olurda bu yazımı okudukça benim gibi

düştüğüm duruma düşmek istemez hakikaten Allah düşürmesin kimseyi.Hangi üniversitede okuduğumu söylemek istemiyorum.

Yazılarım ciddidir dalga geçmiyorum aynen başımdan ne gelmişse anlatacağım.Bu arada yaşımda 24

Bundan sonra Ya intihar edecem ya askere gidecem yada ne yapacağımı sizler karar verin.

Zamanında bu bölümü kazanmak için kaç kere össlere girdim , girdiğim hepsinde bazı senelerde barajı geçtiğim halde

bölüm puanını tercih yapmadım.Bazı senelerde girdiğim össde barajı geçemedim.

Düz lise mezunuyum 2005 yılında mezun oldum.Olmaz olaydım.

Okul puanı eski sistem üzerinden yani 80 üzerinden 78, yeni sistemde ise 75 üzerinden 72 geldi.

Yıl 2005

Lise hayatı boyunca hep makine mühendisliği istemişimdir ama makinenin ne olduğunu bilmiyordum sadece aklımda motorlar kalmış.

bu hevesle makine mühendisi olmak ümidiyle öss barajını geçtiğim halde makine müh puanı tutmuyordu ve dolayı ile baba ana baskısı ile

oğlum daha iyi yerlere gider diye tercih yaptırmadılar açıkta kaldım.

Yıl 2006

Bir dershaneye gittim gitmez olaydım gittiğim dershane hep fen lise-anadolu lisesi öğrencilerine yardım yapıyor

hocalara soru sormaya gittiğimde düz lise mezunu dediğimde ilişkilerini benle kestiğinden bunalıma girdim.

Çalışmayı bıraktım, barajı geçemedim.Bu senede böyle gitti.

Yıl 2007

Dersaneye gitmeden kendi imkanlarımla girdim o zamanlar çevre müh zar zor geliyordu.Yine baba ana baskısı ile Tercih yapmayarak

Gene açıkta kaldım.

Yıl 2008

Eve geldimi askerlik kağıdı yoklama kaçağısınız diye sırf askerlikten kaçmak için öss barajını geçerek bu sefer baba anada

anladı baktılar bu iş olmuyor su ürünleri mühendisliğine gittim.

yıl 2009

Su ürünleri mühendisliğinde istemeyerek geldiğimden ve mecbur kaldığımdan bölümü sevemedim alışamadım bir kurtulsaydık

dedim kendi kendime tabiki öss puanım kırıldığı için ceza yedim 2010 öss sınavına kaldım.2009 yılı boş geçti.

yıl 2010

okul puanım yerine gelmişti cezadan kurtulmuştum adam gibi demesemde sağlam bir dershane ye giderek

sadece bilmediğim soruları çözdürdüm derslerede girmeden evde çalıştım.Türkiyede 116.000 olarak mf4 te makine mühü kazandım.

makine mühü kazandığımın bizimkilerin haberi bile yok .Neyse sonrada duydular.

2010 yılında bizde tabi mutlu mutlu sevine sevine kayıdı yaptırdım ama daha sonraki senelerde kazık yiyeceğimi bilseydim

kayıt yaptırmazdım.

Arkadaşlar yaş 24 e geldi.Zaten bu bölümüde geç kazandım ( 2010 yılında ).

1.sınıfın 2.döneminde 3 ders kaldım ve 2.sınıfın 1.dönemindende hepsinden kaldım.

Kalmamın sebebi keyfi olarak değil ders çalışma isteğim gelmedi.

Bunun sebebi hocaların yetersizliği, hoca kalitesizliği bırakın üniversite yetersizliğidir.

Şimdi bu olayı detaylı açıklayalım.Sınav olacak sınavı daha önceki günlerde harıl harıl çalışarak hatta sınav kağıdının

çözümü bile 3 sayfa vererek hocanın verdiği puanlar değişiyor aldığım puanlar ne biliyormusunuz ?

5 ders alıyorum 5 dersinde puanları

20-23-34-37-40 benim 40 dan yukarı not yok.

sınıfta ise bir kişi 70 aldı diğerleri benim aldığım gibi çoğusuda ; 1-2 yada 5 almışlar durum bundan ibaret

sınıf 5-10 puan arası kaynıyortabi bu dediklerim 100 üzerindeki notlar.

Sınav kağıdını gittim incelemeye yanımdada arkadaş vardı.Sınav kağıdına baktım hepsini çizmiş 0 yazmış

sonra herhalde ayıp olmasın diye 0 yerine 20 vermiş.Vermez olaydın ben mi dedim ya adam gibi not verin

ya hiç vermeyin.Şimdi diyeceksinizki bana senin suçun demekki bilememişsin 20 almışsın diye ama

durum öyle değil arkadaşlar .Bu hocaların hepsi aynı bir ib ne çıkar hepsi mi **** olur.

adam kağıda bakmış yorum yazmışım puan vermemiş hadi neyse diğerlerine

baktım cevapları hocanın verdiği notlarla aynı bana diyorki bide cevapların benim notlarımla

aynı fakat ben notlardaki cevabı beğenmediğimden yani yanlış olduğundan seninkileri de kabul etmedim

diyince kafam attı az daha hocayı dövüyordum ulan notların böyle ise benim ne suçum var

notlar böyle ise ben ne yapayım bu hocanın suçu değilmi hey ne Allah belalarını versin.Bu tipleri üniversitede

hoca edenlerin ta ortasına koyayım.Biri gelir dersleri işin kolayına kaçarak sayısal gibi bir dersi slayttan anlatır

öteki gelir kendi kendine ders anlatır çıkar gider kimse anlamıştır.Bu nasıl işe düştük anlamadım gitti.

eskiden eski yönetmelikle finalden 15 aldığım dersleri cc ile geçmiştim.Şimdi ise yeni yönetmelik gelmiş neymiş bide

onu açıklayalım.

-final barajı 40 olacak ortalama barajı ise 35 olacak.

-ortalama 1.80 altında olursa ilk 4 yarı yıldan sonra üstten ders hiç alamıyacakmışız.

millet 10 15i zor alıyor 40 barajını 35 barajını nasıl alsınlar.

Kendime tesbih aldım ya sabır çekiyorum.

Ben artık üniversiteden tiksindim.Allah belasını versin diyorum başka bişe demiyorum.

bu okul 4 senede bitmez en az 6 sene lazım o listeye 4 seneyi yanlış yazmışlar en az 6 sene olacak.

Hayatımdan bezdim gurbette çektiğim çileler yanıma kaldı başıma ağrılar girdi.Artık eve gitmek istiyorum evde ne bölüm okursam

razıyım artık sırf 4 yıllık diplama için ben özel sektördede çalışmak istemiyorum devlete girsek öpüp başımıza koyacaz.

Bundan sonra ciddiyim ya intihar ya askerlik yada başka bir bölümü kazanıp gitmek.

Benim memleketimde tutacak 2 bölüm var makine mühendislği puanı çok zor almak ikincisi ise çevre mühendisliği kazanmak kolay.

ya çevreye gidecem yada askere yada 4 senede makineden daha kolay okunabilecek mühendilik yada başka bölüm ne önerirsiniz ?

Artık evdekiler kendi memleketimi kazanmama izin bile vermeseler ana baba katili olacam gene kendi memleketime yakın yada

oralara yakın her ne ise yazıp okuyacam.

Aklımda bir kaç meslek var ama 4 senede bitermi

başka bir üniversitenin makine mühendisliği

başka bir üniversitenin çevre mühendisliği

başka bir üniversitenin gıda mühendisliği

başka bir üniversitenin kimya mühendisliği

başka bir üniversitenin metalurji ve malzeme mühendisliği

başka bir üniversitenin malzeme bilimi mühendisliği

başka bir üniversitenin malzeme mühendisliği

makineyi teknik üniversitelerde okumak lazım diğer üniversitelerin öğrencilerin kolay anlayabileceği

keliteyi vermediklerini düşünüyorum ama diğer bölümler nedir ne değil bilmiyorum.

Bu arada çevre mühendisliklerinin kpss alımları nasıl kaçla almış yada kpssden bu bölümden kamuya alımları varmı ?

Diğer bölümlerden ne yazmamı önerirsiniz .Ha bu arada askerlik yaş sınırı 29 .29 a kadar okuduk okuduk okumadık yallah askere.

29 yaşına kadar 4 senede dünya standartlarına göremi diyip makineden bezmiş birisi olarak hangi mesleği seçersem ve

hangi üniversite olursa 4 senede biter.Biterse tabi.

Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası okusan bir türlü okumasan bin türlü

Senelerim gitti ona yanıyorum .Başınızı ağırttım kusura bakmayın.

ah be abi valla haline içim yandı.. sana tavsiyem tm ye geç tekrar fen çalış filan zaten psikolojin el vermez matematik edebiyat coğrafyayla hazırlan tm den işletme iktisata git daha mutlu olursun

• Ailen bu kadar sene tekrar tekrar hazırlan dediğine göre maddi durumu iyi olmalı. Bence askerlik için açıköğretim'e girip, diğer taraftan ticaret'e falan atılmayı deneyebilirsin. Ailen sana bir dükkan falan açabilir örneğin.
    Üniversite'de kolay bölüm okumak istiyorsan, iktisat, işletme..
  • bence az da olsa ilgin varsa bilgisayar veya elektronik(ve türevleri;ama elektrik değil) mühendisliği oku , yoksa diğer mühendisliklerde ekmek aslanın sindirim sistemine gitmiş bulunmakta , ancak elektronik mühendisliği duyduğum ve bildiğim kadarıyla en zor mühendisliklerden biri hatta en zoru ... , ben elektronik mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim ayrıca bizde 65 altı kalıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaşın olmuş 24 bundan sonra daha fazla vakit kaybetme ya bitirmeye çalış erkenden yada bırak hayata atıl.
  • dostum 26 yaşındayım makine müh. de 7. senem bu yaz ins bitcek 4 sene 1. sınıf okudum ben geri kalan 3 ü 3 senede hallettik bitcek 7 sene sonunda... Bu kadar zamandır okuyan biri olarak sana tavsiyem sakın bırkama 4. sınıfı güle oynaya geçersin 3 de ki bi kaç baba dersi halledersen ordada bişey yok 2 yi halledince bitirdin say okulu. çok saçma hocalar olaylar gördüm yaptıgıma emin oldugum dersten kaldım sınav kagıdımı göremedim binbir türlü şerefsizlik gördüm ama bırakmadım.

7 senede her bölümden arkadaşlarım oldu en fazla uzatmayı da en fazla afla geleni de makine de gördüm. Yaz okullarında diger bölümlerden derslerde aldım zor dedikleri dersleri güle oynaya geçtim şu bi gerçek en zoru makine ama benim gibi çalışmayı derse gitmeyi sevmeyen biri bile bitirebiliyosa biter bu bölüm sakın bırakma okulunda devam et benim gördüğüm her yerde en çok zorlayan hocalar makinede okudun yerde oku okulunu bitir öyle dön memlekete

• valla ne desem bilemedim ben 20 yaşındayım ilk senemde kazandım okuduğum bölümden de okuldan da memnun değilim evdekileri bir türlü üniyi bırakacağıma ikna edemiyorum sürekli yaygara çıkarıyorlar yada beni vazgeçirmek için çeşitli senaryolar yazıyorlar birde senin yazdıklarını okudum vay be dedim yemin ediyorum helal olsun
  • Allah kolaylık versin abi.Eğer okulundan bölümünde nefret ediyorsan bırak.bu yıl ygs başvuruları bitti.Otur 1 yıl çalış.mat2 yi halledersin bir kaç ay da edebiyat çalışırsan hukuk kazanabilirsin.yada iyi bir ünide iktisat.o zaman okuduğuna değer.

ama öncelikli tavsiyem okulunda kalıp inatla çalışıp bitirmen.
  • allah kolaylık versin kardeşim meşhur makina mühendisliği bende isterim o bölümü ama matematiği anlamamadanmı kafamın basmadığındanmı küçük yaştan beri matematiğe ilgi duymamamdanmı alamış değilim şu matematikle yıldızımız bir türlü uyuşmadı şimdi ist aydında otomotiv teknolojisi okuyorum yaşım 20 sınıf 2 sonumuz hayrolsun

bu arada bizim okulda makina hühendisliği çok kolay geçilir zaten onların aldığı dersleri bizde aldık malzeme bilgisi termodinamik makina elemanları ve notlarımda cb filandı yani
  • Bıraksan olmaz bırakmasan olmaz.Sen üniversitenin mantığını anlamamışsın.Hocalara karşı her devrin adamı olacaksın.Hoca solcuysa solcu, sağcıysa sağcı olacaksın.Onlar nasılsa sende öyle olacaksın.Yoksa 100'lük kağıdın olur 20.Ya adam bize istersem size beşiktaşın ilk 11'ini sorarım bana kimse karışamaz dedi.
    Üniversite denen yeri bitirmek istiyorsan bunları yapacaksın.Oradan birşey öğrenemezsin sadece diploma alacaksın.
    24 yaşında okulu bıraksan 25 yaşında yeniden başlasan 29 yaşında mezun oldun diyelim.29 yaş tecrübesiz işe başlamak için geç.Ben 27 yaşına geldim aöf işletme bitirdim 2 yıllık bitirdim dgs ile 4 yıllığa geçtim.Vallaha 18-19 yaşındakilerle okumak çok zor geliyor.Bu sene hazırlık bitince bırakacağım.Bana 2 yıllıkla aöf yeter.Askerden gelince yüksek lisans denerim veya mesleğimde iş bulursam 4 yıllığa devam ederim.
    Sana da tavsiyem bir an önce bitir.Ben 24 yaşında muhasebecilik yapıyordum.Bu örgün üniversitelerle uğraşmasaydım 3 yıllık meslek tecrübem olacaktı belki şimdi aranan eleman olacaktım.Okul mokul bir yere kadar 29 yaşında tecrübesiz biri olarak kendinden 3-4 belki 6-7 yaş küçük birinden emir almak ağır gelir.

• meslek lisesi metal işleri mezunuyum dükkanım var maaşım 2.5 milyara yakın arabam var daha ne olsun herkez 4 yıllık okuycak diye bir şey yok yakında yurt dışında yöneticilik eğitimi almayı düşünüyorm ondan sonra dayımla ortak olmayı düşünüyorum yakında galvaniz fabrikası açmayı planlıyoruz makine metalürji malzeme malzeme mühendisliği bölümler hayal bölümler şimdi benim iş açma belgem olmasaydı ben şimdi beş kuruşsuzdum sana tavsiyem askere git okulu bırak eğer meslek lisesi meuznuysan tabi askere git gel akıllı ol para biriktir hayatını yaşa
  • Nobe kullanıcısına yanıt
    Kardeş şuan ne alemdesin merak ettim. Bu konu benide ilgilendiriyor 23 yaşındayım ve seneye sınava girmeyi düşünüyorum makine müh. için açıkcası kafamda bi ton soru vardı senin yazını okurken kendim yaşıyormuş gibi tırstım ne yalan söyleyim :/
  • Kardeş naptın durumun nedir?
  • Nobe kullanıcısına yanıt
    Tecrüberlerime dayanarak söylüyorum senin ilacın okul öncesi öğretmenliği.Hem 4 sene boyunca 100 kız 3 erkek olan bi bölümde okursun hem de sınıfta kalma ihtimalin SIFIR.
    Oda arkadaşım bitirdi 4 sene boyunda İzmirde ortamlara aktı ilk atamada kpss ye 1 gün bile hiç çalışmadan atandı.Diğer seçenek hemşirelilk.Hatta yaz okulu vs 3 senede bile
    bitirebilirsin
  • DOSTUM NAPTIN, BİLGİSAYAR MÜH GELSEYDİN KEŞKE
  • kardeşim ne yaptın akıbetin ne oldu ?
  • Up sondurum noldu hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.