Şimdi Ara

OKulu bırakmak ve Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim bu sene okulda 5.senem iktisat okuyorum okulu bitiremedim bitecek gibi de değil 1994 doğumluyum, ve bölümümü sırf aile baskısı yüzünden okuyorum artık dayanamıyorum psikolojik olarak çöktüm okulu bırakmayı düşünüyorum yeniden ygs yeni üniye yerleşmek istiyorum, eğer böyle yaparsam 4 sene daha askerlik tecil olur mu? sorum bu.

edit: okulu bitirmeden ikinci üni olarak açıktan okusam o tecil eder mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big_Turist -- 2 Mart 2017; 12:1:28 >

• Hocam tam bilmemekte birlikte aşağıdaki linke göre g maddesine göre lise bittikten 3 yıl bir erteleme var onun içerisinde uniyi tekar kazandığında tescil oluyor diye biliyom, ama sen üniversitenin öğrenci işlerine sorabilirsin onların bilgisi vardır, veya askerlik şubesine de gidip direkt sorabilirsin.

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri
  • Hangi üniversite?
  • quote:

Orijinalden alıntı: combo003

Hocam tam bilmemekte birlikte aşağıdaki linke göre g maddesine göre lise bittikten 3 yıl bir erteleme var onun içerisinde uniyi tekar kazandığında tescil oluyor diye biliyom, ama sen üniversitenin öğrenci işlerine sorabilirsin onların bilgisi vardır, veya askerlik şubesine de gidip direkt sorabilirsin.

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

teşekkür ederim hocam sorucam ilk fırsatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.
  • Tecil olur.Hatta açıköğretim okusan bile tecil oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Tecil olur.Hatta açıköğretim okusan bile tecil oluyor.

okulu bırakmadan ikinci üniye açıktan kaydolsam o ara okulu bitirsem yine tecil oluyor mu?? dün olmayacağını öğrendim dünyam başıma yıkıldı.
  • Valla ben örgünden açığa geçmiştim. Tecil kalkmıştı, sonra dilekçe verdim 2020 ye kadar tecilliyim. Yaş 24.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playstop

Valla ben örgünden açığa geçmiştim. Tecil kalkmıştı, sonra dilekçe verdim 2020 ye kadar tecilliyim. Yaş 24.

okul bitmeden ikinci üniye mi başladın hocam ben de öyle düşünüyorum öyle otomatik ertelniyo mu yoksa dilekçe ile mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big_Turist

quote:

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.

Üniversiten iyi bırakma bence yeniden üniversiteye hazırlan falan bi 5 yılın daha gidecek en iyi ihtimalle 28-29 yaşında mezun olacaksın.
  • Son sınıfta mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Son sınıfta mısın ?

evet
  • quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.

Üniversiten iyi bırakma bence yeniden üniversiteye hazırlan falan bi 5 yılın daha gidecek en iyi ihtimalle 28-29 yaşında mezun olacaksın.

farkındayım ama dayanamıyorum okula giderken karnıma ağrılar giriyor hem psikolojim hem sağlığım bozuldu
  • Big_Turist kullanıcısına yanıt
    Alttan derslerin var mı bilmiyorum ama mezun olmak için sadece bu dönemin derslerini vermen gerekiyorsa bırakma okulu az bişey kalmış zaten. Bitirdikten sonra yine istersen okul okursun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.

farkındayım ama dayanamıyorum okula giderken karnıma ağrılar giriyor hem psikolojim hem sağlığım bozuldu

Hocam 4 yıl önce açtığın konulara baktım o zamanda okulu bırakmayı düşünüyormuşsun neden bunun kararını o zaman vermedin ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.

Hocam 4 yıl önce açtığın konulara baktım o zamanda okulu bırakmayı düşünüyormuşsun neden bunun kararını o zaman vermedin ?

ailevi nedenlerden dolayı çok sabrettim sürekli, üzmek istemedim kimseyi şimdi de farkettim ki artık kaçırdığım kendi hayatım.

• Big_Turist kullanıcısına yanıt
    Açığa yatay geçiş yaptım hocam ikinci üniversite değil. Dilekçe verdim öyle tecil oldu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Playstop

Valla ben örgünden açığa geçmiştim. Tecil kalkmıştı, sonra dilekçe verdim 2020 ye kadar tecilliyim. Yaş 24.

okul bitmeden ikinci üniye mi başladın hocam ben de öyle düşünüyorum öyle otomatik ertelniyo mu yoksa dilekçe ile mi?

sen yeni universiteye gecince otomatik tecilli oluyosun, hatta TSK sana degil okuluna dokuman yolluyor bu adam burda ogrencimi, ogrenciysen otomatik tecilli oluyon

bulumden memnun deiglsen ,4-5 hicdemeden sevdigin bolumu oku, artik buyudugune gore aile baskisida yoktur , istedigin bolumu oku,ileni takma, zira ailen cahilmis ,yazik gercekten yazik. daha cocuklari icin neyin dogru oldugunu bile bilmiyolar

sevmedigin bolumden mezun olursan bir umur iskence ve pismanlikla gececek

bana sorarsan son seneni oku bi daha basla derim , yazik olur bunca emege ama senin bilecegin is

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi üniversite?

istanbul üniversitesi.

ailevi nedenlerden dolayı çok sabrettim sürekli, üzmek istemedim kimseyi şimdi de farkettim ki artık kaçırdığım kendi hayatım.

Mutlu olamayacağını bile bile devam etmenin acı tecrübesini yaşıyorsun.5 yıldır sevmeden okuduğun bir bölüm iş hayatında da sana mutluluk getirmeyecek ne istiyorsan onu yapmalısın sonuçta o hayatı ailen değil sen yaşayacaksın ailenle bu konuyu tekrar konuşmanı öneririm.

• Yeni bölüme girersen 29 yaşına kadar tecil olur,ama şu an ki okuduğun bölümü bitirsen bôyle bir şansın yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.