Şimdi Ara

Okuma tekniğiniz nasıl , Capraz okuma tekniği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kitabı bitirmeden başka kitaba geçiş yapamıyorum, İlber ortaylı celal şengör gibi kişilerin önerisi çapraz okuma tekniğinin çok faydalı olabileceği, Bi kaç denemem oldu ama kafam karışıyor genelde farklı türlerden kitapları çaprazlıyolar, Edebiyat okurken bırakıp , Bilimsel bi kitaba kaldığın yerden devam etmek gibi.

Sizlerin teknikleri nedir, Tek bi kitabı okuyup bitirmek mi yoksa , 2 3 4 kitabı çaprazlayıp okumak mı ?

• Ben başladığım kitabı bitirmeden başka kitaba geçemiyorum. 1000kitap uygulamasını kullanıyorum, orada takip ettiğim insanlar var. Bunların birçoğu 3-4 kitabı bir arada okuyor. Buna çapraz okuma dendiğini bilmiyordum şahsen ama son zamanlarda çok rastlamaya başladım. Bi araştırıp bakayım, olmadı ben de denerim. Başarılı olacağımı pek sanmıyorum gerçi. Çünkü karakterler olaylar vs. birbirine girebilir.

Başladığın kitabı 2-3 günde bitirebiliyorsan pek sıkıntı olmaz belki ama bu süre uzarsa iyice birbirine girebilir. Ben mesela şu sıralar 200 sayfalık bir kitabı bile bazen 10 günde bitirebiliyorum. Normal zamanda bile bu durum okuma zevkimi, kitaptan aldığım zevki baltalarken bir de araya başka kitap sokarsam iyice karışabilir her şey. Yine de bi deneyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kötü üç gün içerisinde bir kitap bitiriyorum ve bitirmeden başka bir kitaba başlamıyorum
  • Bu teknik sende okuduğun kitapları özümseyememene neden oluyorsa yapma. Aksi takdirde yüzeysel, düz okumuş olursun ve birkaç hafta içinde okuduklarını unutursun. Yine de yapacaksan bir tanesi muhakkak edebi yani kurgu kitap olsun. Gündüz birini akşam da diğerini (yani kurgu olmayanı) okuyabilirsin. Aynı anda iki edebi kitap okumak bayağı saçma olay zaten. Ama aynı anda 2 veya daha fazla kurgu dışı kitap okuyacaksan, aynı konu üzerine olması senin epey hayrına olur. Örnek vereyim; diyelim ki 19. yy Osmanlı tarihi okuyorsun. Aynı zamanda 19. yy Avrupa tarihi okuman sana faydalı olur. Ya da 2 farklı yazarın 19. yy Osmanlı tarihi kitabını da okuyabilirsin. Tez ya da makale yazarken bu şekilde yapılıyor zaten.

Kaç yaşındasın ve uğraşın ne bilmiyorum ama benim tavsiyem farklı alanlardan birer birer okuman yönünde olacaktır. Bir roman okuduysan, diğer kitabın sosyoloji olsun ya da bir tarih kitabı okuduysan diğeri mitoloji ya da sanat tarihi üzerine olabilir. İlla sosyal ya da beşeri bilimlerden gidiceksin diye bir şey de yok tabi. Uzay ve gök cisimleriyle ilgili ya da diğer fen bilimleriyle ilgili de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 15 Nisan 2021; 2:4:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı okuma ve yks
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.