Şimdi Ara

SSD okuma/yazma hızı nasıl test edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
35.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 gün önce samsung 850 evo 250 gb modelini aldım. Ürünün okuma hızı değil de yazma hızıyla alakalı içimde şüphe var. Ürünün okuma ve yazma hızlarını nasıl test edebilirim? Teşekkürler, iyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD Okuma/Yazma Hızını Test Etme

Bir SSD'nin (katı hal sürücüsü) okuma/yazma hızını test etmek, performansını anlamak ve sisteminin genel sağlığını kontrol etmek için hayati önem taşır. İşte SSD'nin okuma/yazma hızını test etmek için adım adım bir kılavuz:

1. Bir Hız Testi Aracı Seç: CrystalDiskMark veya AS SSD Benchmark gibi güvenilir bir hız testi aracı seç. Bu araçlar, SSD'nin performansını ölçmek için endüstri standardı olarak kabul edilir.

2. Aracı İndir ve Kur: Seçtiğin hız testi aracını resmi web sitesinden indir ve bilgisayarına kur.

3. SSD'yi Seç: Yazılımı açtıktan sonra, test etmek istediğin SSD'yi listeden seç.

4. Testi Başlat: "Başlat" veya "Test" düğmesine tıklayarak testi başlat. Yazılım, SSD'nin okuma ve yazma hızlarını okuyup yazacaktır.

5. Sonuçları İncele: Test tamamlandıktan sonra, yazılım SSD'nin sekansal ve rastgele okuma/yazma hızlarını görüntüleyen bir rapor sağlayacaktır.

6. Hızları Karşılaştır: Elde ettiğin hızları, SSD'nin üreticisi tarafından sağlanan teknik özelliklerle veya benzer özelliklere sahip diğer SSD'lerin hızlarıyla karşılaştır. Bu, SSD'nin performansının beklentilerini karşılayıp karşılamadığını anlamana yardımcı olacaktır.

Önemli İpuçları:

• Test sırasında diğer programları kapatarak arka plan işlemlerini en aza indir.
    • Birden fazla test çalıştır ve ortalama sonuçlara bak.
    • SSD'nin yeniyse, performansının zamanla iyileşebileceğini aklında bulundur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Atto benchmark
    https://www.techpowerup.com/download/atto-disk-benchmark/

Crystaldisk benchmark

As ssd benchmark

yada herhangi bir ssd benchmark indirip deneyebilirsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 30 Nisan 2017; 14:6:14 >

• trumpet kullanıcısına yanıt
    Abi teşekkür ederim. Crystal benchmark indirmeye çalıştım ama bir sürü çeşidi var hangisi olduğunu bilemedim. Atto indirdim aşağıdaki gibi bir tablo çıktı karşıma sizce değerler ne durumda?

• Tristan23 kullanıcısına yanıt
    rakamlar guzel , diger benchmarklarda farkli sonuclar alabilirsin , ama genel olarak ssd nin performansi ok .

Soldaki NVME Samsung SM951 , sagdaki de Crucial MX300 .

Edit : soldakinin degerleri dusuk , M.2 slotum sadece 10GB/s destekledigi icin x4 slotunda adaptorle kullanmaktayim , normalde 2100/900 gibi rakamlar gorebiliyor x16 slotunda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 30 Nisan 2017; 16:59:6 >

• Samsung Magician üzerinden kontrol edebilirsiniz.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam en kısa sürede oradan da test edip sonuçları paylaşacağım.
  • Bilgi içerikli olduğu için konuyu hortlatmış gibi olmayayım.
    Samsung evodan şaşmamak lazım.Bir önceki bilgisayarımda evo takmıştım çok memundum.
    Şimdikinde toshiba aldım istediğim gibi sonuç alamadım.Aynı programla test ettim bütün değerler 500m altında çıktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim ssd samsung m2 evo 970 fakat okuma yazma hızı düşük çıkıyor.soğutuculu m2 portuna değilde alttakine bağladım acaba o yüzden mi bu şekilde oluyor.okuma hızım 835 mb yazma ise 810 çıkıyor şaka gibi
  • hallettim normale döndü 2 m2 nin hızları tamamen farklı
  • Hocam benim ssd nasıl sizce.İyi mi kötü mü? yardımcı olurmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 21 Mart 2020; 15:24:11 >

• ilk bakista yazma hizi biraz az gibi geldi , marka model nedir ?
  • Hocam benim SSD'ler içinde bir yorum alabilirmiyim sizden.

Kingston A2000 NVMe 2 500GB 2000/2000MB

Kingston HyperX Fury 3D 480GB 500/500MB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylve -- 22 Mart 2020; 16:22:51 >

• Selamlar ,

SSD lerin degerleri iyi , ayni modelleri kullanmadigim icin birebir karsilastirma yapamiyorum
    Ama yapmalari gerekeni yapiyorlar.

Bunlarda benimkiler .

S40G ve Mx300

• Teşekkürler hocam öncelikle yorumunuz için.
    Bir sorum daha olacak size Kingston SSD markası iyi bir markamı sizce ?
    Samsung almayacaksan Kingston al demişlerdi bende 2 ay önce bu ikiliyi aldım.
    NVMe2'de Windows ve programlar normal HyperX Fury 3D'de oyunlar kurulu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylve -- 22 Mart 2020; 16:27:16 >
  • Markalara karismak istemem , sonuc olarak hepsi belli bir teknolojiye gore yapilan urunler .
    Tamamen tercih meselesi ,

S40G yi sadece ARGB icin sectim ornek olarak .
  • SSD okuma/yazma hızı nasıl test edilir?

ssd nin ismini bulamadım hocam

Edit: Link olarak şöyle bir link buldum

LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 22 Mart 2020; 17:48:36 >

• www.memorysolution.de
    SM2SH0128GSC308 128GB SK hynix SSD SC308, M.2 (SATA)
    https://www.memorysolution.de/128gb-sk-hynix-ssd-sc308-m-2-sata-2280-s3-b-m.html

SK Hynix SC308 M.2-SATA-SSD 128 GB (HFS128G39TND-N210A)
    Solid State Drive
    M.2 2280
    SATA III
    Sk Hynix SH87820BB
    SK Hynix MLC
    max. 530 MB/s okuma (128 GB, 256 GB, 512 GB)
    max. 130 MB/s yazma (128 GB)
    max. 90k/​30k IOPS 4k okuma/ yazma (128 GB)

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

https://www.memorysolution.de/128gb-sk-hynix-ssd-sc308-m-2-sata-2280-s3-b-m.html

SK Hynix SC308 M.2-SATA-SSD 128 GB (HFS128G39TND-N210A)
    Solid State Drive
    M.2 2280
    SATA III
    Sk Hynix SH87820BB
    SK Hynix MLC
    max. 530 MB/s okuma (128 GB, 256 GB, 512 GB)
    max. 130 MB/s yazma (128 GB)
    max. 90k/​30k IOPS 4k okuma/ yazma (128 GB)
    hocam çok teşekkür ederim.

Peki iyi mi kötü mü sahip olduğum ssd'i ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki_ce

Bilgi içerikli olduğu için konuyu hortlatmış gibi olmayayım.
    Samsung evodan şaşmamak lazım.Bir önceki bilgisayarımda evo takmıştım çok memundum.
    Şimdikinde toshiba aldım istediğim gibi sonuç alamadım.Aynı programla test ettim bütün değerler 500m altında çıktı.

Kingston 120gb kullanıyorum. 3 seneyi geçti. Alırken 2 sene sonra iyice yavaşlar deniliyordu fakat ben performansda öyle yavaşlama göremiyorum. Çok memnunum. Ama bir sonraki alacağım ürün Samsung Evo olacak. SSD'lerde kötü performans alan fazla duymadım desem yalan olmaz.

• SSD okuma/yazma hızı nasıl test edilir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.