Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız
    Oha lan eleman bizim forumdanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 24 Nisan 2015; 0:21:05 >

• Okula bu zihniyetle gideceksen gitme zaten haklısın. Okul farklı insanlarla tanışıp tartışıp hayat tecrübesi elde etmeyi sağlar ,hayata bakış açısını değiştirir. Sokakta haraç kesip bıçak çekenlerin neden çoğu eğitim görmemiş insanlardan oluşuyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş mega holdingsle uğraşıyor sanırım. Eğer öyleyse zaten aptal da, aklıma bi ilkokul arkadaşım geldi çünkü. Kendisi mega holdings saçmalığıyla uğraşıyordu, yolda görse selam vermez facebooktan mesaj atmıştı işte okumayla bi yere gelinmiyo diyordu, mega holdingsi övüyordu. Okuyup iyi bir kariyere sahip olanlar insan salak değil mi geri zekalı.

(Bu sondaki geri zekalı arkadaşımaydı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrathion -- 24 Nisan 2015; 0:24:50 >
  • Klişe bir konu: Okuyup ne yapacaksın; ticarete, serbest mesleğe atıl.

Bu, çoğu kişinin aklında var. Ama pratiğe dökmek herkesin harcı değil.

10-11 yaşında başlayacaksın baba yanında bunlara girişmeye. Ya okulu bırakacaksın ya da sırf diploma olsun, okumuş sayılsın diye dandik okullara formaliteden gideceksin. (Günümüzde kontenjanı bile dolmayan, barajı aşar aşmaz girebildiğiniz vakıf üniversitelerine gidenlerin amacı bu zaten. Yoksa akademik ve iş hayatında aldıkları(!) eğitim vasıtasıyla ciddi idealleri olduğundan değil.) Hem ticaret öyle herkesin yürütebileceği bir şey değil.

"Okumak boş şey" diye bir genellemeyi de doğru bulmuyorum; ama sistemimizin olumsuz eleştirilecek, yer yer "boş" görülecek şeyleri var tabii.
  • Eğitimi pahalı ve zor buluyorsanız cehaletin bedelini hesaplayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 24 Nisan 2015; 0:34:50 >
  • Ben doğduğumdan beri Türklerede yol tarifi yapamıyorum sanırım sıkıntı bende
  • paramı, bilgimi deseler bilgiyi seçerdim. sen bilgisizliği seçiyorsun. okul mokul bahene
  • Bol bol çeşit çeşit kitaplar okuyun dil öğrenin okul okumasanızda olur bana göre odtü'ye giden bi çocuğa vietnam savaşı hangi yıllarda oldu diye sordum genel kültürünü ölçmek için tam tarih nasıl vereyim dedi hangi yıllar dedim 70'li yıllar dedi ilk bi güldüm peki vietnam nerde onu biliyormusun dedim japonyanın yanında dedi
    ahh ahh bunlar hep ezberci sistemin doğurdukları aradan sıyrılanlar var ama onlarda malesef piyasada iş bulamıyorlar malesef diplomaya bakılıyor halbuki herkes ilgi duyduğu yeteneği olan bölümlere gitse neyse uzun uzun yazdım sildim değmez...
  • tamam kardeşim 4. sınıfı yeni bitirmiş daha ergenliğe girememiş çocuk bunu nasıl düşünecek?
  • Gereksiz ve boş asla değil yalnız gerektiği gibi okursan. Öyle çoğunluğun yaptığı gibi sadece okula gitmek için gidenlerdensen tabi ki boş gelir sana. Ayrıca işini bilirsen bu kadar sene okusan bile bahsettiğin rakamların kat ve kat fazlasını götürürsün Yani sen eğitim boş olup olmamasını ingilizce öğrenememene bağlıyorsan hata sende! Hiç kimse anasının karnında öğrenmiyor yabancı dili, yada kurslara gitmeden öğrenen bir dünya insan var. Okulda gösterilenleri evde tekrar et ve konuşma pratiği yap. Olay bu! Neyse yani gerekeni yaparsan en dandik okullarda okusan bile kazanan sen olursun ama, boşverip sadece gitmek için gidersen okula istersen Boğaziçi'nde istersen Sabancı'da oku hiç farketmez durum vahim olur. Ayrıca eğitimin, bilgini, öğrenmenin değerini parayla veya karı kız götürmekle ölçmende bir garip!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C53D38CC1 -- 24 Nisan 2015; 0:59:02 >

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    kardeş beni özetledin ben 33 yaşındayım üniversite bitirdim kpss ye gir o sınava gir bu sınava gir hiç bir yere gelemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amour_61 -- 24 Nisan 2015; 1:01:05 >
  • okula gitmemenin faydasini bu kadar zararli anlatan gormedim.

• okumanın sadece garı için olduğunu söylemişler kandırmışlar çocuğu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Avukat olup batan var mı?

hukuk bitirmiş garson tanıdıgım var

en ölü hukukçu garsondan fazla kazanır.Niye abuk subuk yalanların peşindesiniz anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

Olması gerekeni konuşuyoruz peki değişen ne? Tabi ki hiçbirşey.

99 yılında liseden mezun oldum kredi sistemin bitmesinden sonraki dönem.

Hangi sistemi uyguladılar ise başarısız oldu.kredili sistem ve 4+4+4

(Asıl olması gereken sosyal etkinlik klüplerinin faal olması.)

Kişi hangi konuda yetenekli ise eğlenerek öğrenmesi lazım ki okuldan nefret etmesin.

Bireysel olarak hareket edip başarıya ulaşan fazla kişi yok.

Bireyin en verimli zamanları en gereksiz şekilde harcanıyor.

Böyle tuhaf sözde eğitim sistemlerinin konulmasıda art niyettir.

Birileri bu ülkede gelişmiş beyinleri görmek istemiyor.

Aynen.Eğitimimizin özeti bu.En verimli zamanlarımızın boş geçmesi.12 yıl boyunca hep aynı tip eğitimle yeteneklerimizin körelmesi.Farklı iş alanlarını keşfedemememiz.

Bence ilköğrenimden sonra kişi gelecekte yapacağı mesleğiyle ilgili dersler almalı.Lise ilkokulun devamı gibi olmamalı.Böylece kişi ilkokulda aldığı fen,matematik,tarih,mesleki bilgi gibi farklı derslerlerdeki durumuna göre uygun liselere yönlendirilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz

Peki 300bin tl yi kim vericek bize havadan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bakın hesaplayalım

Peki 300bin tl yi kim vericek bize havadan ?

Baban vericek

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    300.000 tl ile dünyaları aldın sen de 300bin neki? Benim mazot parama yetmez

• Adam kafayı maaş ve kadınla bozmuş.Maaş için okuyorsan sen boşver işine devam et.
    Üniversite lise gibi derse girip çıkma yeri değildir.Üniversite kültürdür.Belli başlı üniversitelere gitmezsen böyle mızmızlanırsın.Sadece eğitim için üniversiteye gidilmez.Sana birşeyler katar hayata bakışın değişir , herşeyin para olmadığını , kız peşinde koşmak olmadığını öğrenirsin.Vizyon sahibi olursun.
    Ayrıca o endüstride okuyan arkadaşı makineye beklerim.Bakalım kaç senede bitiriyor.Dandirik bölümlerle "üniversite bitirilir" havaları atmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 24 Nisan 2015; 2:06:03 >
  • Oku-okut
    işe yaramazlari ayiklayamadilar ki
    Ogrenciler okudugundan da anlamiyor..

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.