Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

yav he he csb+ blok

Olum her konuma yorum yapıyosun ya küfür yiyosun ya iplenmiyosun 50 keredir blok diyosun hala bloklamadın
    Sen ne yüzsüz bişey çıktın böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen pampa ben okumudım altımda arabam var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan Akkaya

yav he he csb+ blok

Olum her konuma yorum yapıyosun ya küfür yiyosun ya iplenmiyosun 50 keredir blok diyosun hala bloklamadın
    Sen ne yüzsüz bişey çıktın böyle

ne diyor beyler açayım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Son satırı okuyun ve konudan çıkın.

Okumadan yorumlara baktım son satırı okudum çıkıyorum saol kardeş kurtardın

• Okumak dediğimiz şey sadece öğretim anlamına gelmemelidir. Hatta; 'okumak' demek öğretim demek değil, başlı başına eğitim demektir. Ülkemizde eğitimin, öğretimden ne derece önemli olduğu elbette tartışılır.
    Fakat gerçek şu ki, temel eğitimi ailede aldıktan sonra zorunlu eğitime tabi tutuluruz. Belki de birçoğumuz eğitimde eşitlik olmamasından yakınırız. Biz farkında olmasak da anılarımızın geçtiği, ilk tecrübelerimizi kazandığımız o sıralar aslında geleceğimizin temellerini attığımız yerlerdir. İlk haksızlıkları yaşadığımız; dostluk, arkadaşlık kavramlarını ilk defa tanıdığımız, belki de hoşlanma duygusunu ilk hissettiğimiz yer.. Paylaşmanın, ahlakın, tecrübe edinmenin, doğru ile yanlışın, iyiliğin ve kötülüğün en güzel örneklerini bulduğumuz yer.. Yeteneklerin, karakterin, ayırt etmenin tanışıldığı yer..
    Nitekim, gerçekten yararlanmak istiyorsak okulda kazanabileceğimiz çok fazla şey var. Bence 'okumak' kavramına ezberlenmesi gereken formüllerden çok, bu yönden bakmayı denemeliyiz..

• Okuyacaksanız okuduğunuz bölümü en donanımlı şekilde bitirin. Mesela ekonomi , işletme vb. bölümleri okuyup. Yarım yamalak ingilizce bilip 2 3 bin liralık iş arayan boş insandır. 4 sene boyunca karı kızla gönül eğlendireceğinize gidin kendinizi donatın. Kurslar seminerlere girenleri dövmüyorlar. Bunları yapmayıp ağlamak sizin suçunuz. Sonra üniversiteyi bitirince tekno marketler, zincir marketler, avm lerde reyon görevlisi olursun.

Kardeşim okumadı. Notları düşüktü. Ailecek karar aldık ve onu ustanın yanına verdik. Şuan 18 yaşında 1600tl +sigorta,yemek+ bahşiş alıyor. Kendi sadece su tesisatı bölümünde usta olmasına rağmen diğer ek alanlarda da geliştirdi. Sen akşama kadar çalışırsın adam bir saatte duşakabin takıyor 90 lirayı alıyor.(Patronun kazancı dudak uçuklatır).

Boş adam her yerde boştur.

Ek olarak: Lisede bölüm seçerken vayyyy bilmem ne bölümü çok havalı. Vayyy arkadaşlarım şu bölümü tercih ediyor bende tercih edeceğim diyorsan yaşamını en kısa süre sonlandırmanı tavsiye ederim.

Okul rehberlik servisine gidin. Yetenek testlerini yapın ve hangi meslek tipine uygun olduğunu öğren. Belirtilen meslek tiplerinden kendine uygun olanı araştır. Bu araştırmaya ek olarak kazanç ve iş bulma avantajlarını ekle. Kendine plan yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etomon -- 23 Nisan 2015; 20:22:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkneZZ

quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Son satırı okuyun ve konudan çıkın.

Okumadan yorumlara baktım son satırı okudum çıkıyorum saol kardeş kurtardın

• quote:

Orijinalden alıntı: filozofreyiz

quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

Sonra bir ekonomik kriz vurur, deprem olur, malın mülkün yerle bir olur. Sonra "bana para veeğğrr bana para veeeğr" diye gezersin ortalıkta.

Okuyun arkadaşlar, her zaman okuyun. Kendinizi geliştirin. Cebinizde diplomanız olsun da, siz yine gidin kendi işinizi kurun. Diploma hayatınızın tapusudur.

Ekonomik kriz olsa
    Deprem olsa
    Tsunami olsa
    Savaş çıksa
    Falanda filan
    Bu kafayla senden hiç birşey olmaz
    Zaten bu işler için önce cesaret lazım
    Oda sende yok be güzel kardeşim

• Başlığı "Türkiye'de Okul Okumak" olarak değiştir de hemfikir olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanerten -- 23 Nisan 2015; 20:56:30 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

Sonra bir ekonomik kriz vurur, deprem olur, malın mülkün yerle bir olur. Sonra "bana para veeğğrr bana para veeeğr" diye gezersin ortalıkta.

Okuyun arkadaşlar, her zaman okuyun. Kendinizi geliştirin. Cebinizde diplomanız olsun da, siz yine gidin kendi işinizi kurun. Diploma hayatınızın tapusudur.

Ekonomik kriz olsa
    Deprem olsa
    Tsunami olsa
    Savaş çıksa
    Falanda filan
    Bu kafayla senden hiç birşey olmaz
    Zaten bu işler için önce cesaret lazım
    Oda sende yok be güzel kardeşim

Ben KTÜ İktisat mezunuyum. Mobilya dükkanım var. Dükkanda şu an beni temsilen kardeşim duruyor. Çünkü ben şu an 2. diploma için okuyorum. (Reklamcılık)

Hadi eyvallah

eyvallah eyvallah
    umarım bir daha görmeyiz seni buralarda

• La olm 4. Sınıftan beri ingilizce görüp yol tarif edemeyen adamla hala neyi tartisiyorsunuz?

Bu tipleri çok gördük. Hatayı hic kendisinde aramazlar.Akademik olarak da bir şey basaramayinca sisteme saldırırlar.

Bir şey yazmayayim dedim ama sinirlendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

La olm 4. Sınıftan beri ingilizce görüp yol tarif edemeyen adamla hala neyi tartisiyorsunuz?

Bu tipleri çok gördük. Hatayı hic kendisinde aramazlar.Akademik olarak da bir şey basaramayinca sisteme saldırırlar.

Bir şey yazmayayim dedim ama sinirlendim.

seni sinirlendirdiysek kusura bakma kardeş
    sinirlenmezsin sanıyordum
    yoksa açarmıydım böyle bir konu
    tekrardan özür dilerim
  • Okumak modern çağın köleliğidir..

• Uludağ'da okuyorum. mezun olacağım ve muhtemelen okulda kalıp akademisyen olacağım. Peki sana soruyorum sadece akademisyenin maaşı ne kadar ? 3.500 tl. Tabi bunun yükselmesi de var. Ve sana şu kadarını söyleyeyim okumayan biri olup 5 bin tl alacağıma okurum 2-3 bin alırım. En azından hayatın tadını yaşayıp standartlarım statüm saygınlığım farklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldenrhorde

Uludağ'da okuyorum. mezun olacağım ve muhtemelen okulda kalıp akademisyen olacağım. Peki sana soruyorum sadece akademisyenin maaşı ne kadar ? 3.500 tl. Tabi bunun yükselmesi de var. Ve sana şu kadarını söyleyeyim okumayan biri olup 5 bin tl alacağıma okurum 2-3 bin alırım. En azından hayatın tadını yaşayıp standartlarım statüm saygınlığım farklı olur.

Valla başkan yanlış anlama ama
    Babamım 5 tane mekanı var
    İlk okul terk adam
    Girdiği her ortamda saygıyla karşılanır
    5bin değil 15 bin geliri var rahat
    Ha bunu hava atmış gibi algılamayın
    Zaten bana işleyen bişey yok
    Ben kendim çalışıp kazandım sende kazan diyor
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında
    Okulu bırakırsan gidip bi yerde çalışırsın diyor

• quote:

quote:

Uludağ'da okuyorum. mezun olacağım ve muhtemelen okulda kalıp akademisyen olacağım. Peki sana soruyorum sadece akademisyenin maaşı ne kadar ? 3.500 tl. Tabi bunun yükselmesi de var. Ve sana şu kadarını söyleyeyim okumayan biri olup 5 bin tl alacağıma okurum 2-3 bin alırım. En azından hayatın tadını yaşayıp standartlarım statüm saygınlığım farklı olur.

İlk okul terk adam
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında

İşte bak şurada seninle anlaşamıyoruz. 50 yaşında prof bir adamla 50 yaşında 50 tane restaurant sahibi adam arasında para değil,eğitim farkı vardır.Benim anlatmaya çalıştığım şey bu. Otursalar sohbet edemezler. Burada bahsettiğm şey basit kavramsal olarak 'cehalet' değildir. Diğeri hayatında farklı yollarda ilerlerken diğerinin sorunları bakış açısı farklıdır. Amaç para değil. Zaten belli noktadan sonra 5 trilyon ile 50 trilyon arasında fark olmadığını anlayan insanlar bunlar. Ne demek istediğimi anladın mı ? Kazancınla yaşayışın sana huzur vermiyorsa yanlış yolda olduğunu anlamanın vakti gelmiş demektir.

• quote:

quote:

quote:

İlk okul terk adam
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında

İşte bak şurada seninle anlaşamıyoruz. 50 yaşında prof bir adamla 50 yaşında 50 tane restaurant sahibi adam arasında para değil,eğitim farkı vardır.Benim anlatmaya çalıştığım şey bu. Otursalar sohbet edemezler. Burada bahsettiğm şey basit kavramsal olarak 'cehalet' değildir. Diğeri hayatında farklı yollarda ilerlerken diğerinin sorunları bakış açısı farklıdır. Amaç para değil. Zaten belli noktadan sonra 5 trilyon ile 50 trilyon arasında fark olmadığını anlayan insanlar bunlar. Ne demek istediğimi anladın mı ? Kazancınla yaşayışın sana huzur vermiyorsa yanlış yolda olduğunu anlamanın vakti gelmiş demektir.

birader profesör diyosun profesör
    Sen profesör adamla okumayan bi adamı zaten bir tutamazsın
    Profesör olcak beyin olsa bizde şuan seninle burda tartışıyo olmam merak etme
    Bende bunu söylüyorum zaten konunun başından beri eğer en iyi yerlerde okumadıysan en iyisi olamıyorsan okumak gereksiz diyorum anlayabildinmi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlk okul terk adam
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında

Bende bunu söylüyorum zaten konunun başından beri eğer en iyi yerlerde okumadıysan en iyisi olamıyorsan okumak gereksiz diyorum anlayabildinmi?

En iyi yer değil :) En iyi bölümde değil (deyiminle tıp ) Prof'ta olmasın Yar.Doç. olsun. Ne fark eder ? Arkadaşım bilmiyorum yaşın kaç ama eğer küçüksen çok yanlış yoldasın demektir. Üniversitede sadece sosyal çevre,statü değil beyin öğrenirsin beyin. Senin sorgulaman şunun gibi. Hukuk Fak. adamlara neden Matematik öğretiyorlar ? Bu şekil yanlış bakarak belli yaştan sonra dönüp diyeceksin ki keşke okusaydım. Klişe bir laf vardır. Harwırd vardı da biz mi gitmedik ? :) Uçağı olan adam okulun önemini vurguluyorsa sen de dön bir düşün derim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk okul terk adam
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında

En iyi yer değil :) En iyi bölümde değil (deyiminle tıp ) Prof'ta olmasın Yar.Doç. olsun. Ne fark eder ? Arkadaşım bilmiyorum yaşın kaç ama eğer küçüksen çok yanlış yoldasın demektir. Üniversitede sadece sosyal çevre,statü değil beyin öğrenirsin beyin. Senin sorgulaman şunun gibi. Hukuk Fak. adamlara neden Matematik öğretiyorlar ? Bu şekil yanlış bakarak belli yaştan sonra dönüp diyeceksin ki keşke okusaydım. Klişe bir laf vardır. Harwırd vardı da biz mi gitmedik ? :) Uçağı olan adam okulun önemini vurguluyorsa sen de dön bir düşün derim.

Ok

• 2Si dil egitimi icin olmak uzer 4uniye gittim. Halen 4.sunde yuksek yapiyorum okumak cok sacmadir diyemem ama cok mantiklidr da diyemem herkesin kisiligine gore kisisel hedefleri duzgun dizayn edilmeli, ailelerin cocuklar ustundeki bu oku baskisi da gercekten sacma

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.