Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sast

2Si dil egitimi icin olmak uzer 4uniye gittim. Halen 4.sunde yuksek yapiyorum okumak cok sacmadir diyemem ama cok mantiklidr da diyemem herkesin kisiligine gore kisisel hedefleri duzgun dizayn edilmeli, ailelerin cocuklar ustundeki bu oku baskisi da gercekten sacma

4 üni nedir be kardeşim sen kafayı yemişsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

quote:

Orijinalden alıntı: goldenrhorde

quote:

quote:

quote:

quote:

Uludağ'da okuyorum. mezun olacağım ve muhtemelen okulda kalıp akademisyen olacağım. Peki sana soruyorum sadece akademisyenin maaşı ne kadar ? 3.500 tl. Tabi bunun yükselmesi de var. Ve sana şu kadarını söyleyeyim okumayan biri olup 5 bin tl alacağıma okurum 2-3 bin alırım. En azından hayatın tadını yaşayıp standartlarım statüm saygınlığım farklı olur.

Valla başkan yanlış anlama ama
    Babamım 5 tane mekanı var
    İlk okul terk adam
    Girdiği her ortamda saygıyla karşılanır
    5bin değil 15 bin geliri var rahat
    Ha bunu hava atmış gibi algılamayın
    Zaten bana işleyen bişey yok
    Ben kendim çalışıp kazandım sende kazan diyor
    Ve bana hiç yardımı yok
    Okulum dışında
    Okulu bırakırsan gidip bi yerde çalışırsın diyor

İşte bak şurada seninle anlaşamıyoruz. 50 yaşında prof bir adamla 50 yaşında 50 tane restaurant sahibi adam arasında para değil,eğitim farkı vardır.Benim anlatmaya çalıştığım şey bu. Otursalar sohbet edemezler. Burada bahsettiğm şey basit kavramsal olarak 'cehalet' değildir. Diğeri hayatında farklı yollarda ilerlerken diğerinin sorunları bakış açısı farklıdır. Amaç para değil. Zaten belli noktadan sonra 5 trilyon ile 50 trilyon arasında fark olmadığını anlayan insanlar bunlar. Ne demek istediğimi anladın mı ? Kazancınla yaşayışın sana huzur vermiyorsa yanlış yolda olduğunu anlamanın vakti gelmiş demektir.

birader profesör diyosun profesör
    Sen profesör adamla okumayan bi adamı zaten bir tutamazsın
    Profesör olcak beyin olsa bizde şuan seninle burda tartışıyo olmam merak etme
    Bende bunu söylüyorum zaten konunun başından beri eğer en iyi yerlerde okumadıysan en iyisi olamıyorsan okumak gereksiz diyorum anlayabildinmi?

En iyi yer değil :) En iyi bölümde değil (deyiminle tıp ) Prof'ta olmasın Yar.Doç. olsun. Ne fark eder ? Arkadaşım bilmiyorum yaşın kaç ama eğer küçüksen çok yanlış yoldasın demektir. Üniversitede sadece sosyal çevre,statü değil beyin öğrenirsin beyin. Senin sorgulaman şunun gibi. Hukuk Fak. adamlara neden Matematik öğretiyorlar ? Bu şekil yanlış bakarak belli yaştan sonra dönüp diyeceksin ki keşke okusaydım. Klişe bir laf vardır. Harwırd vardı da biz mi gitmedik ? :) Uçağı olan adam okulun önemini vurguluyorsa sen de dön bir düşün derim.

Ok

işte bahsettiğim eğitim bu oluyor :) Edep yahu edep. O kadar yazılan yazıya 'ok' demek nedir ? :) Onu geçtim. Nezaket kuralları denen bir olgu vardır. Neyse ya muhtemelen yaşın çok küçük ya da eğitilemeyecek kadar iş işten geçmiş.

• Üniversiteler meslek edindirme kurumları değildir ve olmayacaktır. Üniversitenin amacı bilimsel araştırma yapmak, öğrenciye bir alan hakkında derinlemesine bilgi edinme olanağı sunarken genel kültür ve dünya görüşü edindirmektir. Üniversiteye sadece gelecekteki maaşını arttırmak için gidiyorsan gitme zaten. Ayrıca "mühendislik bitti" "avukatlık öldü" diyenlere de sinir oluyorum gören de her mühendislik/hukuk okuyan işsiz sanacak. Çalışmakl isteyen kendini geliştiren adam bir şekilde iş bulur. Burada amacım zanaatkar/çiftçi/işçileri küçümsemek değil aksine yönelimi olan gençlerin desteklenmesi gerektiğini dişiniyorum ama sırf bir tanıdığınız vs. işsiz diye üniversiteleri kötülemeniz yanlış.
  • 2+8+4+4+2 kac etti beyler sayamiyorum artik :)

Bu kadar sene okuyacam daha 4+2 kaldi 4 uni 2 yuksek lisans 25 yasinda ise basliyacam yuksek ihtimal hadi 26 diyelim 53 e kadar caliscam 27 sene icinde 1 ev almam lazim :)

3 ev olur yeterli koye yerlescem sonra,obur taraf icin hazırliklara basliyacagim

☆Evlenmeyi kesinlikle dusunmuyorum,patlama yapmam insallah 30 sene icerisnde sonrasi zaten yok 50 de bitiyor mermi sikınti yok :)

• "Bu ülkede okumak saçma." diye düzelt başlığı da celallenip girmesin benim gibi millet.
  • 11 yasında hangi ise baslayip yukseliyorsun sen? 18ine kadar asgari ücret altı. 18 ve sonrası max 1000- 1200. Ve 22 yaşına geldiğinde çalışmaktan nefret edeceksin.

• Cya.
  • adam haklı verdigin emegin karşılıgı en az 10bin lira.ilkokuldan beri sömürüyorlar niye peki sümüyorlar ama bir bilim adamı toprated bir ceo çıkaramıyoruz gene verilen dersliklerin içeriklerine bakılırsa dünyada şuan en zor egitimi ilk sırada türkiye ve ikinci sırada ermenistan veriyor ermenistanların verdigi egitimdede türev integral diye birşey yok.herkes tutturmuş kendini geliştir ıvır zıvır yalan üniversite okuyan muhallakta kalan arkadaşım YALAN.tek gerçek torpildir bu ülkede.çalıştıgının karşılıgını vermeyen üniversite mezunu olsan bile başka dertler çıkaran bir ülke burası askerlik yaptınmı? deneyim varmı ? veya sınavı geçip mülakatta sokabilirler kardeşime geçirdikleri gibi sizi elemek isterlerse kardeşime sordukları hangi takımlısın sorusunu sizede sorup tam 20 senedir hayalini kurdunuz yerden sizi şutlayabilirler evet bu kadar basittir adam silmek bu ülkede.bende 3üncü sınıfım ama şurda size sorsam okudugunuz okullarda teoride ne ögrendiniz ? teoriyi geçtim pratikde ne ögrendiniz koskoca bir 0.şuanda zaten saçmalık bu degilmi ? mühendis adam kozmetik firmasında çalışıyor.şuanda hiçbir meslegin garantisi yok tıpın bile şuan yelpazesi ile degil 5 sene sonraki yelpazeye bakacaksın arkadaşım.ticarete girmek en iyisi bencede ama sermayen olacak hayata 1-0 önde başlamak gerekiyor bunun içinde .

• Adam bircok yerde hakli oku ama insan oku ne okul oku ne baska bir sey. Sistemle de ilgili bu konustuklarimiz.

• Adam hakli beyler seneye üniversiteden mezun olacam ne halt edecem bilmiyorum. türkiyede ki zenginlerin çoğu okumamış zaten

• Okuyarak zaten bisey olunmaz. Maasli calisan olursun anca. Diploma olsun diye okuyoruz iste

• bu dediğin cahil cühela orta doğru arap kavmi devletleri için çok geçerli bir durum sonuna kadar katılıyorum. Okuyup insanlar gibi medeneyite bir çivide benden olsun diye kastıracağına okumayıp sığır gibi toplum içinde cahilce beden gücüyle var gücüyle çalışabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekalalli T kullanıcısına yanıt
    13 senedir okulu sadece GİDİP GELMEK olarak yaşayan ve kendine bir yabancı dil bile edinememiş bir arkadaşın, istediği kadın üzerinde GİDİP GELMEK üstüne temalı hezeyanı...

Okumayın arkadaşlar, adam ağır trol çıktı

senin ve senin gibi düşünenlerin allah belasını versin (bu ifade, hakaret değil, beddua idir ve mahkemece onaylanmıştır:http://www.radikal.com.tr/turkiye/basbakana_allah_belani_versin_demek_hakaret_degil_beddua-1168892

• Burda okula gidip gelirken okuduğumuzu (öğrendiğimizi) kim söylediki?

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    "11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur. "

11 yaşındaki çocuğu yaz döneminde bile baba hatrına işe alırlar, iş bulursan sigortan olmaz günde 5-10 liraya ortacı olursun,o senin dediğin yükselme hikayeleri filmlerde olur dışarıda öyle bir şey yok, yıllarca aynı yede çalış patronun torpilli tanıdığı yeni mezun adam gelir senin üstün olur, 1800 komedisine hiç girmiyorum.
  • hiç sorma okumayanlar hep lüks içinde yaşıyo ?
  • Turkiyede ingilizce egitimi mi var saka yapmayin
    Adamlarin ingilizce ogretiyoruz dedikleri 2 basit zaman ogretiyolar 4.sinif ingilizcesi liselerde okutuluyor. Yabanci dil gelistirmek %70 kendinde bitiyor.
  • Merak etmeyin tıp ve diş hekimliği de artık batmış durumda... Tıp fakültesi sayısı son 14 yılda 18 taneden 95 taneye çıktı, diş hekimliği fakültesi sayısı 15 taneden 63 taneye çıktı, önümüzdeki 14 yılda 86 taneye çıkacak. Sınıf mevcutları ise %80 arttı... Eğitim kalitesi çok düştü... Üniversiteyi kazanamayana artık kötü gözle bakar oldum... Liseden daha fazla üniversite var... Ya bu sınavda ilk 20bine bile giremeyen birini hangi akla hizmet tıp ya da diş hekimliği okutuyorsun, oralara en zekilerin giriyor olması lazım... Sağlığımızı emanet edeceğiz onlara...

Tamamen plansız ve programsız iş yapılıyor ve arkadaş çok haklı şuan...

Şuan şirketimize sekreter arıyoruz sekreter bulamıyoruz, buluyoruz ama sekreterlik başvurularına resmen hukuk mezunları, mimarlık mezunları, mühendislik mezunları başvuruyor. Ya ben utanıyorum karşımda üniversite mezunu birini sekreterlik, rehberlik, çizim işlerine başvurduğunu görünce tepem atıyor. Resmen milli sermaye çöpe atılıyor.

Tam tersi teknik personel aradığımızda ise piyasada basit bir tamir işini yapacak eleman bile bulamıyoruz ve ne yazık ki üniversite mezunu birinden daha fazla para vermek zorunda kalıyoruz... Herhalde artık üniversite mezunlarımız Nataşa adı altında zengin ülkelere gitmek zorunda kalacaklar...

Doktor sayısı o kadar arttı ki, şuan özel klinikler boş oturmak zorunda kalıyor ve eskiden toplu ürün sattığım doktorlar tek tek ürün almak zorunda kalıyor, bu da maliyetin artmasına sebep oluyor, yine o kadar artı ki sonuçta işyeri giderleri gibi giderleri ve tek tek almak zorunda kaldıkları malzemeleri karşılayabilmek için tedavi ücretleri de artmaya başladı... Birçok büyük merkez ve hastaneler ise tedavi ücretlerini arttırmamak için(ne de olsa karın bir kısmını doktora vermek zorundalar) daha ucuz olan malzemeler almaya ve yasak olduğu halde iş yapabilmek için reklam yapmak zorunda kaldılar... Yani artık tedavi olabilmek için ya eskisinden çok daha fazla ücret ödeyip özel bir muayenehanede ya da klinikte tedavi ödeyeceğiz, ya da tedavi kalitemizden ödün verip büyük yerlerde tedavi olacağız...

Değil 14 sene sonrasını görmeyi 14 ay sonrasını bile planlamadan günü kurtarmaya yönelik iş yapıyor siyasetçilerimiz. Ne kadar çok üniversite o kadar az işsizlik oranı ve o kadar çok oy demek; "sayemizde hepinizin çocukları MALİ MÜŞAVİR. MUHASEBECİ. NOTER. AVUKAT. MİMAR. MÜHENDİS. VETERİNER. DİŞ. HEKİMİ. DOKTOR olacak, oysa bizden önce böylemiydi?" gibi komik seçim malzemesi işte... :) Oysa kim teknik personel olacak herkez bu şekilde olursa, işi kim yapacak düşünen yok.... O yüzden de bir tane bile dünya standartında firmamız yok, o yüzden üniversite mezunları asgari ücretli işlere başvuruyor... Oysa teknik eğitim küçük yaşta başlar, belli bir yaştan sonra kimseye teknik işleri öğretemiyoruz, o yüzden de bir tane işimiz düzgün gitmiyor...

Neredeyse her apartmana bir komik üniversite kuruldu, eğitim kaliteleri ise sıfın altında... Oysa eskiden doktorlarımız hekimlerimiz parmakla gösterilirdi bütün dünyada... Şuan ben 1995-2012 yılları arasında Hacettepe'den mezun olmamış doktor gördü mü arkama bile bakmadan kaçıyorum... O derece yani...

Danimarka ve birçok ülkede adamlar üniversiteleri kapattı ihtiyaç fazlasını yetiştirmemek için... Bizde ise :) Hiç düşüncesiz ve tamamen plansız programsız iş yapmayı çok seviyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 24 Nisan 2015; 0:25:56 >

• quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

Istediğimiz kadını alabiliyoz demek. Hımmmm. Kadınlar artık paraya bakmıyo. Siz karıştırıyosunuz. Sen okudunmu yoksa takıldığın mekanlara mı özendin bilader? sıkıntı burda işte. Okula giden çocuk bişe öğrenemeyince çaba Sıfır. Hemen hesap kitap. Ozaman çocuk doğurmayalım sonsuz tl kara geçelim. Ya 13 sene okula gitmiş adam bitane bile klasik okumamış. Bitane klasik okusaydı neden okula geldiğini düşünmeye başlardı. Garip yazık acınası üzgün. Bu laflarımı içimden ediyorum yoksa suç tabiki öğretmenlerin. Seni seveceklerdi sonsuz saygı sunup ödev yapmadığın zaman üstüne düşecek haftada bir aileni ziyaret edecekti. Bazen parasının büyük kısmı ile sana hediye Alıp okulu sevdireceklerdi. Kendi ailesini düşünmeyip sadece öğrencileri ile ilgilenecekti. Çünkü öğrencinin ailesinin işleri vardır belki. Aile belkide çocuk yaptıklarını unuttu. Olamaz mı ne yani olabilir. Yoksa 18880 boşunamı mesaj atıyo. Bankada para unutmayın arayın bizi diye. Unutma bilader öğretmen yol gösterir sen yollardan kendine uygun olanı seçersin. ingilizce yol tarifi zor değil. Hemen su koyverme. Bi kere daha dene. Olmadıysa bikere daha. Seni Anlıyorum eğitim sistemi berbat ama burada yazdıkların ve yazdıklarım Boşa gitmesin. Gel sil şu konuyu. Halkımızın sadece %40 ı akıllı. Okuyup Aydınlanma yaşamasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küfrettin -- 24 Nisan 2015; 0:34:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ana okulu terk
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.