Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş bak zaten banım yeni açıldı, yapmayın sövdürtmeyin şimdi yine!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin ol ve yavaşça o kafandaki beyni yere bırak. Sana ağırlık yapıyor biliyorum, herşey yoluna girecek.
  • 16 sene okuyup bişey olamayanın kendi suçudur o. Okumuş cahil çok, doğru. Ama okumadan kendini geliştiren çok çok insanda var. Adam okumadan kendini geliştiriyosa senin okula giderek bişeyleri çok rahat yapman lazım. Kimse keyfinden okumuyo. İlerde rahat bi hayat geçirmek için okuyo. Dahası sevdiği kadını, çocuklarını mutlu etmek onlara iyi bir hayat yaşatmak için okuyo, gayret ediyo. Bi örnek de veriyim mesela senin gibi düşünen bi adam okumuyo ve biriktirdiği parayla mekan açıyo ve bişi oluyo atıyorum yangın çıkıyo deprem oluyo batıyo vs vs ve elinde avucunda hiç bişey kalmıyo. Bu adam napacak yine bi yerde işe girecek zar zor geçinecek. Başka bi adam okuyo mezun oluyo ama iş bulamıyo o zaman ve o da bi yerden borç harç alıyo felan o da mekan açıyo ve bi zaman sonra o da batıyo. Bu adamın avantajı elinde bi meslek olması gerekirse kendini çok iyi geliştirir ve ilaki bi yerde işe girer. Bi meslekte kendini çok geliştiren bi insan illaki işe girer. İşinde çok iyi olupta iş bulamıyorum diyen adam görmedim ben daha. Yani illaki okumak lazım hem çalışıphem okuyadabilirsin daha zor olur ama okurken aynı zamanda hayatı öğrenirsin.

• Soyle solim okuyacaginiza su telefon pilleri varya onun yerine gececek ucuz kapasitesi fazla bir pil bulun veya gunes panellerinin verimini %90-100 cikarin dunyalar sizin olsun turkiyede herkez okuyorda niye tunel kopru felan ise gelince japon yapiyor e biz okuduk ama turkiyede ojuyandan bi caciik olmaz ben belki tenisci olacam mesela kort parali e o zaman cok daha beklersiniz olimpiyatlarda birinci

• bu dünyada okumak kadar güzel bir şey varmı okumak dedigim üniversiteyi bitirip ben okudum oldu bitti bu iş
    degildir zaten o mantıkda bakarsan hiç okuma daha iyi üniversite dedigin bilgi-araştıma yeridir ama bizim ülkemizde ögrencilere tam tersi koca bir kamyon dolusu yük veriyoruz gençlerin sıkıntı stres yüzünden saçları
    dökülüyor maddi ve manevi yönden piskolojik baskı yapıyoruzz burda okumayı nefrete dönüştürüyoruz işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

lise mezunuyum bende benzer düşüncelere sahip olduğum için okumadım yaş 24. ilk başlarda çok sıkıntılar çektim ancak şuan durumum arkadaşlarıma göre çok iyi hem ekonomik olarak hem bilgi olarak.
    insanlar üniversite okumalarına ramen çoğu hiçbirşey bilmiyor. ancak şöyle bi durum var benim gibi okumadan kendi işini yapmayı deneyip başarısız olan arkadaşlarımda var yani birazda nasip kısmet işi. sen 300 bin liraya mekan açarsın batar ben 5 bin liraya küçük bi iş kurarım tutar bilemezsin. bu işler böyle. ancak para parayı çeker böyle bi gerçekte var tabi.
    şunuda eklemek isterim şuan 2 universiteye kaydım var sırf elimde belge olsun diye okuyorum sınavdan sınava gidip hiç ders dinlemeden hiç kitap açmadan sınavlara giriyorum bu sene mezun olamam ama seneye 3-4 tane dersim olacak sadece. seneye ders sayısı çok az her türlü mezun olurum. teki endüstri müh. diğeri aöf işletme. 2011 girişliyim ikisinede. ben hiç derslere girmeden sadece sınavlara girip mezun olabiliyorsam o okul gereksizdir.

Çok güzel anlatmışsın hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan60

16 sene okuyup bişey olamayanın kendi suçudur o. Okumuş cahil çok, doğru. Ama okumadan kendini geliştiren çok çok insanda var. Adam okumadan kendini geliştiriyosa senin okula giderek bişeyleri çok rahat yapman lazım. Kimse keyfinden okumuyo. İlerde rahat bi hayat geçirmek için okuyo. Dahası sevdiği kadını, çocuklarını mutlu etmek onlara iyi bir hayat yaşatmak için okuyo, gayret ediyo. Bi örnek de veriyim mesela senin gibi düşünen bi adam okumuyo ve biriktirdiği parayla mekan açıyo ve bişi oluyo atıyorum yangın çıkıyo deprem oluyo batıyo vs vs ve elinde avucunda hiç bişey kalmıyo. Bu adam napacak yine bi yerde işe girecek zar zor geçinecek. Başka bi adam okuyo mezun oluyo ama iş bulamıyo o zaman ve o da bi yerden borç harç alıyo felan o da mekan açıyo ve bi zaman sonra o da batıyo. Bu adamın avantajı elinde bi meslek olması gerekirse kendini çok iyi geliştirir ve ilaki bi yerde işe girer. Bi meslekte kendini çok geliştiren bi insan illaki işe girer. İşinde çok iyi olupta iş bulamıyorum diyen adam görmedim ben daha. Yani illaki okumak lazım hem çalışıphem okuyadabilirsin daha zor olur ama okurken aynı zamanda hayatı öğrenirsin.

iyi hoş güzel yazmışsında, konunun en başından beri salt bi gerçek var..kendini geliştirmen için o mesleğini icra etmen lazım..burda çoğu kişi yazmış zaten..o meslek için iş aradığında o mesleği yapabileceğinden daha fazlasını istiyor..(...bu ülke 22 yaşını geçmemiş işinde 5 yıl tecrübeli askerliğini yapmış(!) asgari ücretle mühendis tekniker ilanları da gördü)hadi buldun belli bi yaşa gelmişsin artık ve seninde sağlam giderlerin var..ama sana verdikleri parayı doğal olarak beğenmiyorsun ve istemiyorsun..bu sefer ulan onca sene boşa mı okuduk diyosun ve isyan ediyorsun haklı olarak..sonra da böyle bi konu çıkıyor ortaya..
    şanslı isen kendini geliştirmek için ve maddi gücü iyi isen ailenin eğitim ile çok güçlü yerlere gelirsin..gerisi boş hikaye olarak kalır(tabi istisnalar kaideyi bozmaz)

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Okul çok yanlış anlaşılmış sanırım.

Orada sana öğrenmeyi öğretir, ilk adımları attırır. Ayrıca seninle beraber hayalleri olan insanlar bir topluluk oluşturur. O insanlarla birlikte geleceğe yürünür.

Okul sana "a" öğretir. Sen onu "b" ile birleştirip "ab" yaparsın. Senle beraber olan okul arkadaşınlada bunu "abc" yaparsınız.

Okul, insanların beynine direk işleyip öğreten bir kurum değildir. Bizler makina değiliz. Birşeyler beynimize hiçbir çaba harcamadan yerleştirilmez. Orada oturup, hiçbirşey yapmadan birşeyler öğrenmek saçmalıktır. Bu zihniyetin benzeri, dua edip, oturup beklemektir. "allam çok param olsun amin" diyip beklemek mesela.

Ağlamayan bebeğe, süt vermezler. Çabalanmadan, birşey feda etmeden bir kazanç sağlanmaz.
  • Umarım şaka amaçlı yazmışsındır ama yine de cevap vereyim.

Mantığın çok saçma.
    1.si öğrenim masrafı 100bin tutmaz. Elbette daha fazla da tutabilir ama çok daha az parayla da okuyabilirsin. Monami yerine Adel al.

2.si 18 yaşından önce nerde çalışmayı düşünüyorsun. Anca surda burda çıraklık yaparsın. Onda da sana asgari ücretin 3'te 1'ni bile zor verirler. Sen gelmişsin burda 1800'den bahsediyorsun.

3.sü okumadan nasıl iş sahibi olmayı düşünüyorsun. Baba sermayesi olur, elinden tutan seni çekirdekten yetiştiren dayın amcan olur, tamam. Ama öbür türlü hayatın boyunca asgari ücretle çalışırsın. Para biriktirmeyi bırak ay sonunu getiremezsin bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemler felç gerçek öğretmen sayısı çok az.

Hani mesai dolsunda gidelim düşüncesindeler.

Sosyal faaliyet yetenek kulüpleri olsa öğretmenler sever işini.

Kısaca paran varsa oku yoksa okumasanda olur zihniyeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

Orijinalden alıntı: metehan60

16 sene okuyup bişey olamayanın kendi suçudur o. Okumuş cahil çok, doğru. Ama okumadan kendini geliştiren çok çok insanda var. Adam okumadan kendini geliştiriyosa senin okula giderek bişeyleri çok rahat yapman lazım. Kimse keyfinden okumuyo. İlerde rahat bi hayat geçirmek için okuyo. Dahası sevdiği kadını, çocuklarını mutlu etmek onlara iyi bir hayat yaşatmak için okuyo, gayret ediyo. Bi örnek de veriyim mesela senin gibi düşünen bi adam okumuyo ve biriktirdiği parayla mekan açıyo ve bişi oluyo atıyorum yangın çıkıyo deprem oluyo batıyo vs vs ve elinde avucunda hiç bişey kalmıyo. Bu adam napacak yine bi yerde işe girecek zar zor geçinecek. Başka bi adam okuyo mezun oluyo ama iş bulamıyo o zaman ve o da bi yerden borç harç alıyo felan o da mekan açıyo ve bi zaman sonra o da batıyo. Bu adamın avantajı elinde bi meslek olması gerekirse kendini çok iyi geliştirir ve ilaki bi yerde işe girer. Bi meslekte kendini çok geliştiren bi insan illaki işe girer. İşinde çok iyi olupta iş bulamıyorum diyen adam görmedim ben daha. Yani illaki okumak lazım hem çalışıphem okuyadabilirsin daha zor olur ama okurken aynı zamanda hayatı öğrenirsin.

iyi hoş güzel yazmışsında, konunun en başından beri salt bi gerçek var..kendini geliştirmen için o mesleğini icra etmen lazım..burda çoğu kişi yazmış zaten..o meslek için iş aradığında o mesleği yapabileceğinden daha fazlasını istiyor..(...bu ülke 22 yaşını geçmemiş işinde 5 yıl tecrübeli askerliğini yapmış(!) asgari ücretle mühendis tekniker ilanları da gördü)hadi buldun belli bi yaşa gelmişsin artık ve seninde sağlam giderlerin var..ama sana verdikleri parayı doğal olarak beğenmiyorsun ve istemiyorsun..bu sefer ulan onca sene boşa mı okuduk diyosun ve isyan ediyorsun haklı olarak..sonra da böyle bi konu çıkıyor ortaya..
    şanslı isen kendini geliştirmek için ve maddi gücü iyi isen ailenin eğitim ile çok güçlü yerlere gelirsin..gerisi boş hikaye olarak kalır(tabi istisnalar kaideyi bozmaz)

Usta benim kendini geliştirmekten kastım sadece meslek için genel olarak diyorum anlatmak istediğim cahil kalmamak. Mesleğini senelerce icra etmiş hiç kimse asgari ücrete çalışmaz zaten. Yalnız şöyle bişi de var türkiyede adam mühendis yeni mezun oluyo 2.5 3 bin lira maaşla iş arıyo. Kardeşim kim sana 3 bin lira verir tabi en üst düzey üniversiteler hariç daha yeni mezun olmuş işin uygulamasını doğru düzgün bilmiyosun bişi etmiyosun sonrada sitem ediyo yok okuduk bilmem ne yaptık. Zaten bikaç ay sonra artar hep maaşlar ilk işe girdikten sonra mühendisler için konuşuyorum. Daha sonra kendini geliştirdikçe maaş git gide artar.Burda öenemli olan okulda öğrendiğin bilgileri işe girdiğinde uygulayabilmek kendini dahada geliştirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Twin Turbo

+'layın gençler

Tabiki

• Gorusumu yazmistim zaten ama konuyu okuduktan sonra ekleme yapma geregi duydum

Henuz o yaslara gelmemis arkadaslar okumama kararindan evvel iyi dusunsun ulkemizde hayat oyle toz pembe degil kac dukkan kar ederken kaci batiyor arastirabilirsiniz. Kar marji yuksek her alanda cok yogun rekabet var oyle bir is kurar ordan yururum devri bitmis her kose basi tutulmuş. Adma koskoca ramsey firmasinin gidiyor ciftlik aciyor birde yada baskasi atadan konfeksiyoncu tutuyor insaat isine giriyor

Bunun yaninda zanaat ogreneyim deseniz degeri yok, altinda mercedes olan kac marangoz gordunuz yada ihya olan teknik eleman mi taniyorsunuz

Ayrica bizde egitim ucuz bile degil bedava 200 300 lira harc belki oda yok en pahali kitap 40 50 lira. Abdde en kiytirik uni harci 8 10bin dolardir bir kitabi bir donemligine kiralamak icin 250 300 dolar verirsiniz. Ustune birde master yapar 40 50bin dolar yillik maas alirsiniz orda okumamak hakkaten mantiksiz olabilir. Zira okumadan da sifirdan baslayip zengin olabilirsiniz hic bisey yapamasaniz bir araba alir 2 3 bin dolara elden gecirir 4 5bine satarsiniz. Burda iki nokta birincisi kar marji %50nim altina dusmez ikincisi 2 3 bin dolari 3 4 kasip biriktirebilirsiniz. Turkiye de var mi boyle bir imkan yok o zaman onunuze bakin iyi dusunun.

Illa da yok abi ben okuyamam benim icin vakit kaybi diyorsanizda okuldan ayrildiginiz gun gidin memleketin halk kutuphanesine uye olun en azindan haftada 1 kitap okuyun etrafinizdaki dunyaya kayitsiz kalmayin. Fikirlerinizi baskalarinin artistik laflari dizayn etmesin. Ufkunuzu genisletin bu size altin oguttur diler tutarsiniz diler okumazsiniz bile siz bilirsiniz

• Katildgm nokta su cahil bir uni.kesim yetistiriliyor gercekten kalitesizlesmeye basladi univ. Adamlar unin sayisi artttrnca gelistiklerini saniyorlar koy 25 tane kaliteli uni.100.uni ye bedel hem insanlarin bosu bosuna 4-5 senesi gitmez.mezjn olunca 4 senesii heba olan eli Ekmek tutmayan bjr kesim.çıkıyor ortaya.

• ne yalan söyliyim ben okula okumak için gitmiyorum arkadaşlarım var diye gidiyorum bir de karı kız için
  • İnterneti böyle saçmalıklara kafa yormak için değil, ingilizce konuşma pratiği için kullanırsan sen de akıcı konuşabilirsin.

Senin özgüvensizliğin eğitim sisteminden daha büyük bir sorun.

Okumayı hatta hayatı "karı kız düşürme" olarak gören bir insan mutlu olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 24 Nisan 2015; 4:47:36 >
  • 300 binliraya is kurup herseyi yapabilecegini dusunen cahil. Okumayin boşuna...

• Okumuş adamın alacağı maaş ve statüsünü okumamış adamla bir tutan bir insanın ne derece sağlıklı düşündüğü belli değildir.

Çoluğun çocuğun olunca göğüsünü gererek anlat bu düşüncelerini...

• Şimdi değil ilerde anlayacaksın yaptığın yanlışı; ama o zaman geldiğinde bir daha trilyon versen oturamayacasın o sıralara....

• nyanaa N kullanıcısına yanıt
    katiliyorum kesinlikle

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.