Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üniversiteyi bitirdikten sonra az maaşla sürünmek diyosunda,
    11 yaşında küçücük çocukken işe başlayıp bir yerlere gelebilmek için 16 sene sürünmekten neden bahsetmiyorsun ? hoşuna mı gidicek gençliğinin o şekilde gitmesi
    okumanın kıymetini bilin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

Konu başlığı eksik olmuş.

"Bu konuyu" okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir

Olması lazım ;-)

Bu yorumu okumakla çok boş bir şey yaptım..
  • askere gidince anlarsın niye okuman gerektiğini
  • okumak boş birşey değildir okul sadece akedemik bilgi vermez. he türkiye için konuşuyorsun ki evet okumak o kadar da değerli görünmüyor bu topraklarda. ingilizce konusunda da haklısın.
  • Aöf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulların tektip, sistemin istediği şekilde insan yetiştirdiğini düşünürsek doğru bir önerme. Okula çeşitli yetenek seviyelerinde çocuklar girerler, az, vasat, yüksek... okul bittiğinde ise az yetenekliler hala aynıyken, yüksek olanlarda törpülenmiş, vasata inmiştir. Çocuklarımızı okula göndererek farkında olmadan belkide en büyük zararı veriyoruz. Bu sadece ülkemiz için geçerli değil. Her öğrenciyi aynıymış gibi ele alan bütün sistemler için geçerli. Aynı şekilde ilköğretim sonrası üniversitelerde de, gençler hangi bölümden mezunsa o bölüm ve konu hakkında bilgisi ve kültürü dışında başka hiçbir konuda iki kelime edecek bilgi ve birikime sahip olmaksızın mezun oluyor. Tüm hayatı boyunca okuduğu kitaplar sadece ders kitapları ile sınırlı insanlar yaşıyor maalesef. Aslında burda bütün suç eğitim sisteminin değil. Çocuk yetiştirme ehliyeti olmayanlarında çocuk yapıp düzgün eğitim verememesi. Çocuklarını herşeyi sorgulayan, araştıran, meraklı olarak yetiştirememeleri. Nihayetinde kendileride bir otorite figürü olduğundan, çocukları sorgulamaktan çok, itaat etmek üzerine yetiştiriyorlar. Sistemin istediğide kesinlikle bu. Böylece bilgi çağında insanlar cahil kalmayı seçiyor.

• Okumadim, bu surec zarfinda calismadim. Gezdim, yedim. Simdi yillarca okul okuyanlara kopekligimi yaptiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanalidursun

Okumadim, bu surec zarfinda calismadim. Gezdim, yedim. Simdi yillarca okul okuyanlara kopekligimi yaptiriyorum.

Bunu duymak istiyodum :)

• Haklılik payi oldukca fazla , üniversite mezunlarının çoğu is bulamıyor eğitim sistemi tirt ayrıca.

Herkes muhendis olursa ara isleri kim yapacak ?

Herkes memur olursa arabayi kim tamir edecek ?

Berberi , esnafi , ustasi vs... Kısaca her alana insan lazim.

Yalniz su denebilir okumasan da cahil kalma , berber olacaksan da egitimli berber ol .

Yilmaz Guneyin meshur repligi gibi , o.... olacaksan da okumus o.... ol

Okumayi ekmek kapısı gorenler vazgecsin ama gercekten ogrenmek kendisini gelistiemek isteyenler ne is yaparsa yapsin devam etsin derim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

30 yaşına geldiğindede okumak en boş şey diyebilecekmisin.

Akranların bir dünya maaş alırken sen acaba askeri ücret bu sene kaç olacak diye kara kara düşüneceksin

Okumak herşeydir

Sen okuyosunda noluyo
    Daha onun askeri değil "asgari" oldugunu bilmiyosun :D
    Hadi bak işine şimdi

• Hak vermiyor değilim.Türkiyedeki en üst düzey para kazanan insanların yarısına yakınının üniversite okumamış olması bunu bir nevi gösteriyor.Diğer yarısının yarısı da aileden zengin doğanlar,şirketleri miras alanlar.üni okuyup o seviyeye gelen kısın 4te1 : ) ama gelen yine de gelebiliyor.Eğer ticaret zekan varsa kesinlikle üniversite okumamalısın zaten.Ticaret zekası olup az bi sermayesi olan adam 5 seneye aylık 15-20bin ciroya çalışır.Bunun için pratik zeka müşterilerle ilgili etüt yapabilme yetenegi,değişime açık olmak,maliyet-satış fiyat oranını belirli makuliyette tutmak,müşterinin beklentilerini bilmek ve o beklentilere cevap verecek kabiliyette çalışanlarla çalışmak vesaire vesaire gerekir.Bu şekilde 2.senesi icerisinde 2.şubeyi,3.5.senede 3.subeyi,5.senede de 4.şubeyi açar.Ve her şubeden ortalama 4-5 milyar net ciro olsa 5 yıl sonundaki cirosu en az 16-20 bin liraya ulaşır.

Şurada kıçı kırık dönerciler bile az iş yapınca 2-3.seneye +1 şube açıyorlar.Bunların biraz daha büyük adım atıp biraz daha ticari zekaya sahip olanları 5-6 senede cok rahat senelik 150-200 milyar arası kazanacak seviyeye gelir.

Özet: Türkiyede eğer ticari zekası parlak ve karakter olarak ticarete müsait ve en önemlisi de adaletli adil olan ( çalışanlarına müşterilerine karşı vesaire) insanlar varsa ve biraz da sermayeleri varsa (50-60bin) ticaret her türlü üniversite bölümünden mezun olunması sonucu girilen işe oranla kat kat daha fazla para getirecektir + olarak kimsenin buyunduruğu altında da laf işitmek zorunda kalınmayacak bir meslek türü.

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Dünyanın parasını kazanıyorum, üstüne birde insanlardan saygı görüyorum.

Dediğim gibi 30 yaşında görüşürüz
  • Aslında yanılıyorsunuz.

Ben yurtdışında yaşadım ve Türk kültürü ile büyütülmedim. 14 yaşımda çalışmaya başladım. Turistleri tarihi yerleri gezdirerek harçlık parasını çıkarmaya başladım. Yıllar geçtikçe kendimi geliştirdikçe daha çok işler yapmaya başladım, yeri geldiğinde internet cafede yerleri süpürdüm bilgisayarları yükledim ve üniversiteyi ODTÜ mimarlık kazandım. 14 yaşımdan beridir ailemden bir kuruş para almadım hep kendim çalışarak bu noktaya geldim ve 30 yaşına geldim kendi işimi kurdum.. Hem okuma hem çalışma inanın zor birşeydir ama tempoya alıştınız mı hayat sizi gerçekten disipline sokar. Sahip olduklarımla şu an hava atmak istemiyorum ama en azından hayat birikimlerimle sıfır bir BMW araç aldım, salakça bir davranış olsa da, pişman olsam da yaptık işte bir hata :)

Siz siz olun, ailenizden ne kadar az destek alırsanız o kadar iyi. Çalışmanın ayıbı yoktur. Garson olunca size gülenler kendilerinden utansınlar.. Hep bu toplum baskısı, "ezik iş" diye nitelendirilen işçiliği aşşağlamalar.. Çok yanlış şeyler bunlar. Herkes üniversitede okurken part-time iş bulabilir. Zor birşey değil..

• okumayı para kazanmak olarak görmek ne kadar acı... Ben güzel sanatlar okudum üstüne yüksek yaptım şimdi tekrar işletme okuyorum +çalışıyorum.. Okumak kendini geliştirmektir.Olay okula gidip derslere girmek değil ki.. Eğer üniversiteyi kendine göre kullanırsan herşeyi öğrenirsin... Mesela ben sırf merakımdan kendi bölümümde olmayan derslere girerdim.Arkeoloji merakım vardı arkeoloji bölümünde derslere girerdim... 7 sene okudum üniversiteyi istanbul dısında hayatımın en güzel 7 senesini yaşadım... 7 sene hayatımın tatilini yaptım... 7 sene dostluk arkadaşlık eğlenceye doydum.1000 kez dogsam 1000 kez aynı şekilde okurum... Ayrıca kimse kendini kandırmasın okumam para biriktiririm her kızı götürürüm yazmış arkadaş okumamış adama hiçbir okumuş hatun dönüp bakmaz bile ... ancak varoş modda yaşayan veya motoru kaşarı bakar.Onlardan da hayır gelmez zaten.Ayrıca 200-300 bin para biriktiririm demişsin 200-300 bin paramı ? Sıfır bir lüks araba alırsın ancak o paraya... İyi yerdeki evler 30 senelik eski evler 500 - 600 binden baslıyor... Ev bile alamassın... Ayrıca okumuş insanların yanında ne kadar paran olursa olsun 2. 3. sınıf adam muamelesi görürsün.Kötü ama gerçek böyle savunmuyorum yani ama insanlar diğerilerini ayırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 24 Nisan 2015; 11:13:33 >

• Kendi adına konuş.
  • Kardeşim haklısında o 300.000 TL para he deyince cepten çıkmıyor anne babalarımız bizleri okutmak için o paraları harcıyorlar

• DH de trollemek adına açılan bir ton boş konu gördüm de inanılarak açılan boş bir konu ilk defa gördüm. Yeni kafan hayırlı olsun kardeş.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Hangi ekonomik istikrardan bahsediyordun dolarin 2.7 olmasini mi,asgari ucretten vergi almasa da olacakken almasini mi ..pes size pes..

• Sonra memleket neden gelişmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

300 bin Tlye en kral mekan mı açıyorsun büfeyi zor açarsın sen. Ayrıca muhasebe bilgin vs olmadan açtığın işletmeyi nasıl düşünüyorsun onlarda öyle kolay işler değil 1 haftada batırırsın

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.