Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aman hocam dikkat,buraya birazdan boğaziçili kardeşlerimiz doluşur,onlar için üniversite her şeyden daha önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

Ben bu konuda sana katılmıyorum; çünkü insanlar, yaptığı işin zorluğu ve miktarına göre değil, etiketine göre para alırlar. Bu durumu ister kabul edin, ister etmeyin, isterseniz full eksileyin; ama gerçek böyledir bu memlekette.

Bir milletvekiliyle bir inşaat işçisini kıyaslayın. İşçinin işi kat be kat daha zor: ama milletvekili daha çok para alıyor, hem de açık ara farkla. Çünkü milletvekili gerek mevki olarak, gerek etiket olarak işçiden daha üsttedir. Ben burada insanları aşağılamıyorum, yanlış anlaşılmasın; her meslek kutsaldır; ama gerçekler acıdır.

Diyeceksin ki bunu niye anlattın? Çünkü çok para alan insanların hepsinin oralara gelmesinde okumasının payı var. Evet haklısın, artık memleketimizde okusan bile iş bulmak zor; ama diğer üyelerin de dediği gibi okumakla kalmayacaksın, elinden gelenin en iyisini yapacaksın.

Kısacası sana şunu söyleyeyim; okumadan iş bulman çok daha zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu sistemde kim olduğunuz,ne bildiğiniz hepsi önemsiz kaideler,kimi tanıdığınız,neyi savunduğunuz önemli.
  • okumayı parayla kıyaslayanlar için şöyle bir söz hatırlıyorum. "ALLAH C.C zenginliği (parayı) istediğime, ilmi(okumayı) isteyene veririm." kısacası para kazanmak için okunmaz.
  • hayatı çözen ergen
  • * 4. sınıftan beri İngilizce öğrenememeniz kendi hatanız.
    * Okulda okumakla zaten bir şey öğrenilmiş olmaz. Kim söylemişti unuttum şöyle bir laf duymuştum; '10.000 Dolar'a bir üniversiteden alabileceğiniz eğitim 5 Dolar'lık kütüphane kartıyla alabilirsiniz' diye. Temelde doğru. Biraz kişinin kendinde bitiyor iş. Okulda milletin kafasının içini açıp bilgi koymuyorlar.
    * Bir şeyde iyi olmadığınız sürece asla para kazanamazsınız. İsterseniz kendi yerinizi açın. Severek yapmadıktan sonra, iyi yapamadıktan sonra batar gidersiniz. Mesleklerin yalan olması da komedi.
    * 11 yaşındaki çocuktan 11 sene para biriktirmesini beklemek ayrıca güldürdü :) Bu mantıkla; okuyun, okulunuzu bitirin. Diyelim yaş 23 oldu. Basit 2.000 lira maaşla işe başlayın. Yükseleceksiniz falan 3.500 ortalama olsun. Hesaplanan 230.000 TL 5,48 yılda cebinizde. 29 yaşından sonra rahatsınız. Hem okuyup hem çalışmayı da es geçiyorum. Üniversitede bile 1000 TL üzeri maaşlı işlere girebilenler var. Ha bence iki hesapta tutmaz. Kimse doğru düzgün yaşamadan yıllarca çalışıp 200.000 TL biriktiremez.

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Herkes farklı bir şekilde kendine yol çizip hayatını yaşayacak işte. Doğru veya yanlış yollar o kadar keskin çizgilerle ayrıldığına inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 24 Nisan 2015; 17:48:51 >

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmada ben kimsenin 15 yaşındaki birine 1.500 Tl verdiğini görmedim eğer varsa sen bana göster bende çocuğumu okula yollamayıp işe başlartıcam kimse küçük çocuğa o parayı vermez ama türkiyede diploma demek para demektir kapıyı 1.500den açar sen 20 sene çalıır 1.300 TL para alırsın adam 4 yıllık lisans bitirir diploma var diye 1.800TL ile işe başlar eğitim sistemi saçma ama okumak gerekli birşey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: skas

Paralı ama cahil ve görgüsüz bir adam olmaktansa parasız, bilgi sahibi ve adam gibi adam olmayı tercih ederim dostum..

Cok güzel yazmışsınız birde şöyle bir gözlemim var ygs-lys den yüksek yapan insanlara bakıyorum o kadar küstah bencil vatana millete hayrı olmayan adam sırf sınavdan iyi derece yaptı diye dillerde oluyor tıp,mühendislik kazanmış aferin cocuga diyorlar ama bilmiyorlar ki adam tam bir ....
    Eee ben düşük puan alıpta gercekten dürüst dostta gördüm ama tabi istisna olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım fikrin mantıklı lakin sen çok mantıklı değilsin. Yani genel olarak sana katılıyorum ama katılmadığım noktalar da var.
    Ben yıldız teknikte İnşaat Müh. okuyorum, ama bana kalsa okumazdım. Babamın işini devam ettireceğim , orası kesin. Ablam da inşaat müh. Peki niye okuyorum? Okuyorum çünkü çok sevdiğim ailemin bana yaptığı masrafları boşuna olmasın diye okuyorum(aylık 2000lirayı bulur ortalama), ve bundan çok daha önemlisi etiket olsun diye okuyorum. Girdiğin ortamda lise mezunu olmakla , üniversite mezunu olmak arasında çok fark var. özellikle 90 yılından itibaren doğmuş olan herkes bir üniversite okumalı. Benim hayatımda lise mezunu çok adam var. Kimi okumak istememiş kimi okuyamamış. Ama hepsi keşke okusaydım diyor. Bu bir kere özgüven bile veriyor adama. Ve etiket çok önemli özellikle ticaret yapıyorsanız.

insanlar lise mezunu müteahitten ev almaktansa bir inşaat mühendisinden ev almayı tercih ediyorlar. Halbuki işin çakallığını Mühendis olan adam daha iyi bilir :D

Bir başka konu ise , gerçekten Türkiyede ilkokul ve lisede , ve maalesef çoğu üniversitede insana bir b.k öğretmiyorlar. Bu insanların suçu değil, yönetim ve sistemin suçu. Eğer bir insan liseye kadar gelip hala düzgün konuşup , yazamıyorsa bu sistemin suçudur. Sen mühendis olmayacak adama lisede integral öğretip bir de sınavda soruyorsan bu sistemin bir kazığıdır bu insanlara. İnş mühendisi olacak adama da gausun elektrik kanunlarını ve teorilerini öğretmeye çalışıyorsan sistemin kazığıdır.

Bu ülkeye ne lazım diye bir düşünmek lazım. Mühendis lazım mı? Lazım. Ama hangileri lazım? YGS sonucuna göre ilk 50 bine giren adamların gittiği mühendislikler lazım bu memlekete. Şimdi kızacaksınız bana. Arkadaş o saçma sapan sınavda 50 bine giremeyen adam mühendis olmasın. Mühendis olsa ne olacak? Bildiğim sektör olan inşaat üzerine konuşacak olursam, 50 binden sonraki adamlar mezun olunca , inşaat teknikeriyle aynı işi yapıyor olacak. Yapı denetimde mühendis olacak. Bu adamlardan 5 katlı apartman çizmelerini bile bekleyemezsiniz. YTÜ nin mezunlarının bile yarısı çizemez ki en iyi eğitimi YTÜ veriyor inş. mühendisliğinde.

Ülke olarak neye ihtiyacımız olduğu belli, marmarayı 3. köprüyü ve izmit köprüsünü korelilere yaptırıyoruz. Bu projeleri çizecek bir TÜRK firma yok. Veya bize ilerleme ve teknoloji katacak, ülkeye katma değer sağlayacak insanlara hakkını vermiyoruz. Hepsi daha okurken amerikanın hayalini kuruyor. Yerli bir otomobilimiz yok, yerli bir tabletimiz, telefonumuz yok(vestelin ürettikleri yerli sayılmaz, mühendisler devşirme), nükleer enerjiyi yapacak mühendisimiz yok, okullardan öğrenciler toplanıp rusyada eğitim gördürülüp getirilecek.

Bu ülkeye 3 5 tane katma değer sağlayacak mühendis ve bu ürünlerin üretimini yapacak işçi ve kalifiye elemana ihtiyacımız var. ülke olarak işçiye hakkını vermezsen herkes mühendis doktor olmaya çalışır. Sonra ülkenin her tarafı bir şey bilmeyen mühendis dolar. Sen öğretmenine hakkını vermezsen öğretmen de çocuğa bir şey vermez. Ek ders ücretinin peşine düşer, derse gelir 40 dk bitse de gitsek modunda takılır. Resmi tatillere öğrenciden çok sevinir.

Yani kardeşim bu ülkede tek sorun var. Eğitim sorunu. Bütün sorunların anası. Sen cinsellik eğitimi vermezsen posta gazetesinde haydar dümen sayfası gibi sayfalar yapılır, dünyanın en aptalca soruları sorulur. Sen vicdan nedir öğretmezsen , iyi insan olmanın sadece dinle alakalı olduğunu öğretmeye çalışır, din kültürü ve ahlak bilgisi dersen, çocuk dinsiz ama ahlaklı olanlara düşman olur. Bu vatanın çocuklarını yarış atı gibi yetiştirip mühendisliği doktorluğu översen , mühendis doktor olamayanlarla arasında problemler çıkar. Giderler doktoru döverler( doktorların da suçu var).

Neyse çok konuştum , ama herkes okumak zorunda değil. Babam ben ders çalışmazsam gelirdi yanıma bu memlekete çöpçüde lazım oğlum derdi. Bu memlekete işçi de lazım, tarlada çalışacak eleman da lazım. Ve bunlar utanılacak işler değil, haklarını alabilseler keşke. Üretim olmazsa geriye kalan her şeyin boş olduğunu anlamamız lazım artık. Toprağımız var verimli ama samanı bile ithal ediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

300 bin Tlye en kral mekan mı açıyorsun büfeyi zor açarsın sen. Ayrıca muhasebe bilgin vs olmadan açtığın işletmeyi nasıl düşünüyorsun onlarda öyle kolay işler değil 1 haftada batırırsın

Bizim burda göztepede cafe açtı bi arkadaş minübüs yolunda 400 bin içine/dışına harcadı... Sadece mimar+dekorasyon parası yani..

en kral mekan nerde bir cafe nerde. ayrıca sen 400 bin tl'yi nekadar sürede nasıl amorti edeceksin ? edebilecek misin ? edememe ihtimalide var bunları düşünmek lazım kimisi 5 tl ile zengin olur kimisi 500 bin tl ile iflas eder dışarıdan göründüğü kadar kolay değil bu işler

sorun o değilki... Arkadaş 300 bine cafe açıcam dedi.. İflas ederse agzı kokar biçimde gezecek başka parası yok.Ki turkiyenin şu durumunda iflas etmesi %70... Benim arkadaşım bi gecede harcıyor neredeyse o paraları , iflas etsede gider baska yer açar anlatmaya çalıştıgım buydu...

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Orijinalden alıntı: X kare

İşletme–iktisat–edebiyat–sanat–iletişm vs..

sanat gerçekten bu ülkede çok çok çok saçma. mimarsinan (en iyi gsf) ve marmara (ikinci en iyi gsf) resim mezunlarının hepsi aç.kolejlerde bin tl ye öğretmenlik yapıyorlar. işletme ve iktisat için bunu söyleyemem. bölümlerde mezun olup borsaya giren çok iyi paralar kazanan kişiler var.

Yüzde 1 falandır,borsacı olmak için illahaki iktisat okumak zorunda değilsin,

zar atar gibi borsa da kağıt almak gerek yok tabi. ama algotrade yapacaksan ( zaten o olmadan da kimse kazanamıyor artık işlerim %80 i algo trade) lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1991

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıftayım. 5-6 yaşından beri programlamayı biliyorum. Ufak programlar yazıyordum. Lise zamanında bilgisayar alanında Tübitak elemelerini geçip Ankara'ya gittim. Öğrendiğim her şeyi bilgisayar kitaplarına, bilgisayar dergilerine, bilgisayar kurslarına ve internete borçluyum. Üniversitede açıkçası hiç işime yarar bir şey öğrenmedim. Bazı dersleri hocalardan daha iyi bildiğim oluyor. Mobil, masaüstü ve web uygulamaları yazıyorum. Şimdi aklımdaki oyunu yapabilmek için Unity kursuna gidiyorum. Kısacası önemli olan okul değildir. İnsanın kendini geliştirmesi önemlidir. Ülkemizde okul zaman kaybıdır.

Unity ile oyun yapmak için kursa ne gerek var ki? Bilgisayar mühendisliği okumuşsunuz bu kadar mıydı olması gereken? :( Ben hiç uğraşmayayım o zaman üniversite filan ciddi anlamda gereksiz şeyler. Tamam standart insan için üniversite öncelik gibi gelir de zaten kendini geliştirmeyi seven insan için hiç gereksiz bir yer? Bazı kişiler hiç gitme üniversiteye çok gereksiz diyor bazıları da üniversite tam bilim yuvarı kendini geliştirmek için en iyi yer diyor. Kime inanacağımı şaşırdım.

Ben Unity ile 13 yaşında biraz ilgilenmeye başladım şuan 15 yaşındayım, geçen sene tamamen ticari amaçla birkaç oyun yaptım yayınladım. Şuan mobil platformdaki subway surfers, temple run yada candy crush benzeri herhangi bir oyunu yapabilecek düzeydeyim ama mobil geliştiricilik ile uğraşan çoğu kişinin bildiği üzere artık oyun geliştirme işi şişti şişti ve bu sene patlayacak gibi duruyor. Kısaca artık unity ile oyun yapmayı filan bırakın. Bilmiyorum, bilgisayar mühendisliği okusaydım tr'de Aselsan'a girmeye çalışırdım yurtdışında da herhangi bir şirket olur farketmez. Tabi kendi işimi kurmak önceliğim her zaman ama hiç olmuyorsa zorlamamak gerek. Beş parasız kalmayalım sonra :). Tabi maddi güvenceniz varsa direkt kendi şirketimi açardım ama sizin de öyle bir plan yok gibi. Yani yıllar öncesinden düşünüp planlamak gerek bir şirket açılacaksa.

• Her şeyi para olarak hesaplamışsın, peki ya cahilliğin bedeli?
  • Bir isten kovuldugunuzda yada kendi isinizde iflas bayragini cekince anlarsiniz elinizdeki diplomanin onemini.. Bunlarin aksi halinda evet okuldan kazanilacak pek birsey yok

• 11 yaşinda işe girince 1.800 tl mi alacakmis

Guzel hayal gücü

• kpwale kullanıcısına yanıt
    Bunu mu anladın. Har okul saçmaymış diyesim geldi. Tekra oku yanlış anlamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: yol su elektrik

Hz. Muhammed'e Cebrail tarafından gönderilen ilk ayet "Oku"dur. Dinimiz okumaya bu kadar önem vermişken okumanın saçma iş olduğunu söylemek abesle iştigal olur.

Türkiye'de 17 milyon kişi bilginin peşinden koşturuyor. 7 milyon kişi merkezi sınavlara giriyor. Başarı kazanmak için,dershanelere gidiyorlar. Bakın,en karlı iş dershanecilik ve kaynak kitapçılıktır. Tuvalette bile test çözen insanların bulunduğu ülkede okumak gereksizdir demek, büyük bir gerçeği inkar etmektir.

Geçen gün panayıra gittim, adı lazım değil bir cemaat dershanesi kitapları bir Törkiş Lira'ya satıyor. Millet de almak için orayı kuşattıydı.

Gerçi şimdi farkettim de kafatasçı milliyetçi ve ırkçı bir insana bir de din ahlakı vermeye çalışırsam bu benim hatam olur. İlk olarak o "oku" kelimesini Muhammed orada sizin bildiğiniz anlamda kullanmamış. İnsanlara kur-an'ı okuyun demek istemiştir. Yani Okumak sözcüğü arapçada binbir türlü anlama gelmektedir. Muhammed'in ilk olarak oku demesi de yazarı olduğu kitabı okumalarını istemelerindendir. Yani al eline bilimle tarihle ilgili kitabı oku demek istemez, yalnızca kur-an'ı okumalarını ister. Merak ediyorsanız araştırabilirsiniz.

İkinci olarak türkiyede okumak elbette gereksizdir. Tabi köle olmaya razı iseniz herhangi bir ülkenin herhangi bir eğitim sisteminde okumaya başlayabilirsiniz. Bunu aslında ben gibi kişiler "konuşma uyanmasın sı(a)ğırlar" şeklinde ifade ederiz. Daha fazla üzerinde durmak istemiyorum o sebeple.

• allahın unuttuğu yerlerdeki üniversitelerden mezun olursanız tabi iş bulamazsınız. herkes emeğinin karşılığını alır. üniversite sınavına iyi çalışıp iyi bir üniversiteye girseydiniz.

• sırf selçuk üniversitesi 700-800 kişi alıyor diğer üniversitelerinde ondan kalır yanı yok her yıl binlerce mezun iş hayatına atılıyor artık bu sektör doldu taşıyor
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.