Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekalalli

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    4. Sınıftan beri ingilizce görüyoruz ama bi turiste yol tarif edemiyoruz
    Üniversiteyi bitirsende hiçbirşey olamazsın(tıp dışında)
    Avukatlık falanda yalan artık
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Üniversite dahil 16 yıl okul okuyorsunuz
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    İlk 4 yıl okuyun hadi okuma yazmayı falan öğrenin, yeterlide zaten
    11 yaşında işe başlayın 22 yaşına kadar(üniversitenin bittiği yaş) çalışın
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    11 senede yaklaşık 230 bin falan yapar
    Giderleri falan çıkartalım 200bin diyelim
    Bide okuduğunuzda var olan 100 bin tllik masraı ekleyin
    300 bin tl yapar( bakın bu en az rakam)
    300 bin tlye en kral mekanı açıp krallar gibi yaşarsınız
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz
    İstediğiniz kadını istediğiniz herşeyi alırsınız

Bu dediklerine katılmıyorum türkiyede bu dediğin imkansız ben lise terkim

1000 TL maş alıyordum mesai filan 1200 desen bunun 500ü kiraya gidiyordu 1 sene sonra adam kirayı 750 yaptı evlendim üstüne birde ek iş yapmaya başladım sonra patladım patronda zam yapmadı kavga ettim çıktım işten zaten 400-500 faturalar geliyor pek birşey kalmıyor birikim yapmak mı :) Zaten devlet bizi yeterince kdv vergi vs düdüklüyor.. Bizim komşu var pilot ve hostes aylık nerden baksanız 40-50 milyar toplamında aylıkları var 6 tane evleri var

şimdi şöyle diyim universiteyi doğru seçersen ve iyi bir iş için mücadele edersen yapamıcağın birşey yok gül gibi geçinirsin ama universite mevzunu her zaman önceliktir bende o yüzden universiteyi bitirmeyi planlıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 24 Nisan 2015; 13:36:31 >

• İTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıftayım. 5-6 yaşından beri programlamayı biliyorum. Ufak programlar yazıyordum. Lise zamanında bilgisayar alanında Tübitak elemelerini geçip Ankara'ya gittim. Öğrendiğim her şeyi bilgisayar kitaplarına, bilgisayar dergilerine, bilgisayar kurslarına ve internete borçluyum. Üniversitede açıkçası hiç işime yarar bir şey öğrenmedim. Bazı dersleri hocalardan daha iyi bildiğim oluyor. Mobil, masaüstü ve web uygulamaları yazıyorum. Şimdi aklımdaki oyunu yapabilmek için Unity kursuna gidiyorum. Kısacası önemli olan okul değildir. İnsanın kendini geliştirmesi önemlidir. Ülkemizde okul zaman kaybıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1991

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıftayım. 5-6 yaşından beri programlamayı biliyorum. Ufak programlar yazıyordum. Lise zamanında bilgisayar alanında Tübitak elemelerini geçip Ankara'ya gittim. Öğrendiğim her şeyi bilgisayar kitaplarına, bilgisayar dergilerine, bilgisayar kurslarına ve internete borçluyum. Üniversitede açıkçası hiç işime yarar bir şey öğrenmedim. Bazı dersleri hocalardan daha iyi bildiğim oluyor. Mobil, masaüstü ve web uygulamaları yazıyorum. Şimdi aklımdaki oyunu yapabilmek için Unity kursuna gidiyorum. Kısacası önemli olan okul değildir. İnsanın kendini geliştirmesi önemlidir. Ülkemizde okul zaman kaybıdır.

Sana 1000 tane + vermek istiyorum ama olmuyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkemizde okumak kesinlikle zaman kaybıdır. Öğretmenler KPSS ile atanır, bilgisizdirler. Kendi eğitim düzeyleriyle size birşeyler aktarmaya çalışırlar. Öğretmenlik mesleğinde yenilerse tecrübesizdirler, çok bocalarlar, bu bocalamalar ifşa edilirse utanırlar genellikle bayan öğretmenler. Erkek öğretmenler ise bu bocalamaları genellikle şiddet eğilimiyle çözmeye çalışırlar. Tecrübe arttıkça küstahlıkta artar. Kendilerini dünyayı ben yarattım, öğrenciler benden bilgisiz moduna alırlar. Bazı durumlarda, özellikle de bilgisayar temelli derslerde yaşanan ufak çaplı sorunlarda tecrübeli öğretmenler kendisine yardımcı olan ve öğretmenin bilgisizliğini yüzüne vuran öğrenciye kafayı takar(ben).

Ben Muhasebe okudum ancak bilgisayar konusunda da hatırı sayılacak kadar bilgiye sahibim. Ancak bizim ülkemizdeki öğretmenler de tıpkı öğrenciler gibi tek düze olunca kendilerini geliştirme, farklı şeyler öğrenme adına pek bir çaba sarfetmiyorlar. Nasılsa kadroluyum, maaşım geliyor diyor ve koyveriyor açıkçası.

Bunca 5.sınıftan lise 3.sınıfa kadar ingilizce eğitim gördüm mesela, ingilizceyi bizim ülkemizde verilen eğitimle geliştiremezsiniz. Bunun farkına varan bir tane de öğretmenle tanışamadım. Arkadaşım müfredata bağlı kalmak zorunda değilsin, kendi stilini yaratırsın. Öğrenciler anlamıyor mu? Metod değiştirirsin, sürekli farklı şeyler denersin. Bu ülkede ben okuduğum ilkokulda, ortaokulda veya belki bir ihtimal lise de, ben falanca okuldan mezun oldum ve şakır şakır ingilizce konuşmamı sağladı öğretmenim diyebilecek çok az insan vardır.

Üzücü ama bizim ülkemizde öğretmenler bile bu kadar düşük seviyedeyken fazla da birşey beklememek lazım.
    Eğitim sistemimize hiç değinmiyorum bile. O hepten saçmalık.
    Ondan sonra neden Nasa'da çalışan bilim adamımız yok deriz, neden Apple'da Samsung'da teknisyen çalıştıramıyoruz deriz.

Yahu biz Bilim adamı mı Bilim insanı mı denmeli tartışması yapan bir cehalete sahibiz. Ne bekliyorsunuz ki bu insanlardan?

• Konu takip.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1991

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği son sınıftayım. 5-6 yaşından beri programlamayı biliyorum. Ufak programlar yazıyordum. Lise zamanında bilgisayar alanında Tübitak elemelerini geçip Ankara'ya gittim. Öğrendiğim her şeyi bilgisayar kitaplarına, bilgisayar dergilerine, bilgisayar kurslarına ve internete borçluyum. Üniversitede açıkçası hiç işime yarar bir şey öğrenmedim. Bazı dersleri hocalardan daha iyi bildiğim oluyor. Mobil, masaüstü ve web uygulamaları yazıyorum. Şimdi aklımdaki oyunu yapabilmek için Unity kursuna gidiyorum. Kısacası önemli olan okul değildir. İnsanın kendini geliştirmesi önemlidir. Ülkemizde okul zaman kaybıdır.

Sana 1000 tane + vermek istiyorum ama olmuyor :)

1 tane + 1000 taneye bedel diyelim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bir şeyde en iyisi olmasığınız sürece., en iyi üniversitelerde okumadıınız sürece bi işe yaramaz para kazanamazsınız
    Bakın hesaplayalım
    Bu 16 yıl içinde dershane, üniversite masrafı falan rahat bi 100 bin tl masraf var
    Çalıştıgınız işte yükseliceksini elbet o yüzden ortalama 1.800 diyorum( en az buda) maaşınız olur.
    Belki lise üniversitede kız ortamı falan yaşayamazsınız ama yaşıtların sürünürken 1000 lira maaşla milletin köpekliğini yaparken siz mekan sahibi olursunuz

Peki 300bin tl yi kim vericek bize havadan ?

Baban vericek

Babam nasıl kazanıcak o kadar parayı ?

• Daha parlak fikir vereyim 100 binlarayı 4 e böl her dil için 4yıl/25 bin lira ayır yaz dönemlerinde yurtdışında dil kamplarına git. 16 yıl sonunda 4 dili akıcın bir şekilde öğren.
    Hangi sektör olduğu önemli değil haritadan bir büyük şirket seç kapısına git cv ne sadece bildiğin dilleri sertfikalarıyla yaz direk işe başla.

Not:Ortam meselesinde de istersen asosyalin dibi ol yine de en kral ortamı yaşarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: enclock

Daha parlak fikir vereyim 100 binlarayı 4 e böl her dil için 4yıl/25 bin lira ayır yaz dönemlerinde yurtdışında dil kamplarına git. 16 yıl sonunda 4 dili akıcın bir şekilde öğren.
    Hangi sektör olduğu önemli değil haritadan bir büyük şirket seç kapısına git cv ne sadece bildiğin dilleri sertfikalarıyla yaz direk işe başla.

Not:Ortam meselesinde de istersen asosyalin dibi ol yine de en kral ortamı yaşarsın

Mantıklıda kardeş ailen zengin olmadığı sürece o kadar pra harcamaz dil öğrenmen için
    Zaten küçükken aklınada gelmez öyle şeyler

• tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Çoban olmak gibisi mi var biri illaha sizi yönetecek bi kafanız basmadı okumadan hiç bir şey olmaz

Edit: okumamıştım 11 sende 30 bin lira harcamış sen nerede yaşıyon Çin felan mı ben üniversitede okuyorum 1800 lira harcıyorum ayda ev kirası Elektrik su Doğalgaz zaten 1000 lira tutar en az öğrenci için daha yemek yemedik 1800 liraya değil evlenmek dışarıda yemek yiyemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 24 Nisan 2015; 14:12:48 >
  • En basit örneği bir tanıdığım öğretmenlik için başvuruda bulunuyor özel bir okula ve kızon hiçbir tecrübesi olmamasına ragmen direk kabul ediliyor ama ilk günden 10 tane sınıf vermişler ve kız kafayı yemeden o gün işi bıraktı. Bu öğrencilerde şimdi yılda 10 kez değişen öğretmenin hangisinden bilgi edinecek de gelişecek yazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Aiginas
    ben üniversitede okuyorum 1800 lira harcıyorum

Sizde ingilterede okuyosunuz sanırım :)
  • Bence tıp kazanamayacaksanız okumayın. Ama torpiliniz varsa en dandik bölümü bile okusanız yeter. Şuan sistem bu. 2002 yılında eğitim sistemini düzelteceğiz diye söz verdi 13 yıl sonra duruma bak. Hergün üniversite açılıyor ülkede. Böyle saçmalık olur mu? Zaten tonlarca işşiz üniversite mezunu var. Sistem sizi işşiz bırakıp asgari ücretle köleleştirme düzeni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enclock kullanıcısına yanıt
    Bir ev geçindirirsen yaptığın masraflara bakarsın dostum zaten kira ödüyorum 830 lira :)

• Son zamanlarda ne kadar gereksiz konu açılmaya başladı...
  • Kim böyle zengin olmuş?
  • Başlığı görünce aklıma geldi hemen
  • kuru kuru gidip okumak tabikide yetmez. sürekli kendini gelişmeli ve birazda cesaretli olmalısınız..farklı bir bölüm bitirmeme rağmen kendimi bilişim konusunda geliştirerek şuan bilişim üzerine çoğu kişini hayal dahi edemediği paralar kazanıyorum (adsense ve youtube ağırlıklı) ancak yarın ne olacağını kimse bilemez..Gereken birikimimi tabikide yapıyorum ancak yaptığım en büyük birikim mühendislik üzerine okuyup bitirmem olmuştur..Biliyorum ki bilişim sektörü tamamen çökse mühendislik üzerinden devam ederim. Bu bile bana + güç veriyor.

Okumayı bırakmayın , okuyun ve kendinizi eğitin,geliştirin her konuda.

Bu ülke gelişemiyorsa cehalettendir..Okul bitirmek değil kastım kendini eğitmektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsizbirkullanıcı -- 24 Nisan 2015; 14:46:34 >
  • Paralı ama cahil ve görgüsüz bir adam olmaktansa parasız, bilgi sahibi ve adam gibi adam olmayı tercih ederim dostum..

• quote:

13 senedir okuyorum
    Gittik geldik
    Önüne gelen avukat olmuş
    Bakın hesaplayalım

11 yaşında ise baslatip 1800tl maaş dan hesap yapıyor 11 yaşında kim 1800 aliyor? 11 yaşını geçtim okumayacan ve 1800tl maaş alacan?

Git kumda oyna kardeş hadi

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.